X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath mam nadzieję, że konsultacje przyniosą same dobre wieści!

Idę się przebrać, posmarować i ogarnąć moje stanowisko pracy. Bo mam tam bajzel karteczkowy :D

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    dziewczyny ale mam niespodzianke na poczatek III trymestru : zostal mi przyznany zasilek chorobowy :) ciesze sie niesamoowicie. W piatek zrobia przelew :):):):):)
    Bede mogła zacząć robić kolejne zakupy.
    Ale super :D
    Ja natomiast w piątek dostałam ostatnią premię kwartalną, na którą liczyłam w grudniu i tak naprawdę nie miałam pewności czy mi ją wypłacą. Grudzień coraz bliżej - zaczyna się układać :)

AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rodziców, to moi też są super wyrozumiali i nie wtrącają się totalnie do moich decyzji. Raz faktycznie zareagowali jak rozstawałam się z facetem po 12 latach związku - nasze rodziny się znały, wszystko już było właściwie zaplanowane - nasz ślub i wspólne życie a ja nagle stwierdziłam, że nie.
    Ale potem zrozumieli co mną kierowało i powiedzieli, że nigdy już w życiu nie będą się wtrącać do moich decyzji, bo to jest moje życie. Także mam super z nimi - a mama jest moją prawdziwą przyjaciółką.

AsiaSzw, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw planuje na zaspie, bo kliniczna odpada- masowka i zdarza sie ze odsylaja bo nie ma miejsc, redlowo choc blisko- cos malo opini a jak sa to niezbyt pochlebne, gdynia glowna nie mam opini, wojewodzki nastawieni sa na naturalny i nawet jak ma byc cc to slyszalam ze moga probowac naturalnie... Wiec odpada a na aspie ponoc super oddzial noworodkowy jest, i lekarz do ktorego chodze w lux med - dr Matkowski ktory ma super opinie dyzuruje wlasnie na zaspie wiec jest szansa na to ze przyjmie moj porod :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Gosiak to mozemy sobie przybic piątke :)

Moja mama tez jest okej. Niestety nie potrafi sie powstrzymac od zbednych komentarzy wiec zdaza nam sie spiecie!

Ale jestem happy :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle go mecze zeby sie ze mna umowil na cc :p ale on twoerdzi ze tak sie nie da bo roznie jest z dyzurami i tak samo z porodami, a termin mam teoretyczny na 12 lutego i nie ma tak ze sobie przyjde wczesniej wtedy gdy on jest( np po skonczonym 37 tc) i mi zrobi ciecie ..:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bella to licze na jedna sale wraz z tobą :)
    Ja wybieram sie jeszcze do dr. Zabula na 2 prywatne wizyty i chce z nim wlasnie zagadac aby zrobil mi ta CC. Ja mam na zaswiadczeniu info aby nie czekac do akcji porodowej wiec licze na termin, a zacieram rece na poczatek lutego bo to sa ferie i nie mialabym problemu z synem bo go oddeleguje do babci.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale moje znajome z innego forum nie mialy takiego problemu. Umowiona cesarka 7,30 w szpitalu 9 juz dzieci na swiecie

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich z rana.

Ja już po śniadaniu. Miałam dziś bardzo ciężką noc - nie spałam od 1 do 4.30, a o 7 obudził mnie Brzuszkowy, który tak się wiercił jakby chciał wyskoczyć.
    Też jest ułożony poprzecznie i kopie mnie niezależnie od tego, na którym leżę boku.

Brzuch od kilku dni tak daje mi w kość, że już siły brak. Mam nadzieje tylko, że szyjka jakoś to wytrzyma i że w końcu odpuści choć na kilka dni, bo męczy mnie to też już fizycznie.

Ja przytyłam już 11kg i końca nie widać... Ach

A plan na dziś to leżenie plackiem ze wstawaniem na jedzenie i do toalety.

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY :)

megg, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Asia gratuluję ostatniego trymestru i decyzji zus
    Gosiak dobrze ze poszłaś wcześniej na zwolnienie a premie i tak dostałaś super. Udanej wizyty

mnie niestety moj szef co jakiś czas meczy mailami on chyba nie wie co to l4

Bella czytając twoja historie to jakby o sobie z tym facetem i rodzicami. Tez jestem corusia tatusia i śmieją się ze nawet moj mąż ma tak samo na imię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:27

AsiaSzw, bella84, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia dopytam teraz na wizytach tych ginow, bo ja generalnie prowadzona jestem w gamecie, a w lux med robie badania i laze do tego lekarza wlasnie pod katem umowienia na cc :p ale tak sobie mysle ze jak za tydzien bede w gamecie to zapytam o termin cc, bo mi lekarz prowadzacy mowil wlasnie ze jak wszystko bedzie ok to po skonczonym 37 tc on wystawi papier i na cc, a ten w lux med mowil ze tak nie ma tylko ze sie czeka do 40 pelnego tyg.. Wiec durnieje troche... Ale dowiem sie napewno :) moze tak mi mowi bo przyjmuje w lux med a jak podejde do niego prywatnie to inaczej bedzie mowil :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie tu bylo.

ja sie nie odzywalam bo jak mowilam sob i niedz mialam ataki wymiotow, nagle, z ogromnym bolem kregoslupa i to takim, ktory doprowadzal mnie do lez.

nie wiem moze dziecko mi tam jezdzilo bo w sumie lozysko z przodu to ma lepszy dostep:)

pozniej juz nie zwracalam, dzis noc przespana, brzuch nie boli wiec mysle ze narazie ok.

jeszcze tydzien do wizyty.

Mnie imieniny meza czekaja w sobote- czesc rzeczy zrobie w pt zeby sie nie przemeczyc
    maz ma mi pomoc bo przeciez ja mam lezec i odpoczywac.

MIlego dnia.

Gosiak trzymam kciuki ale u Ciebie ta Janinka to okaz zdrowia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:22

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się witam po śniadaniu, byłam już w laboratorium, siedziałam tam godzinę, nie dlatego że było dużo ludzi, ale była taka pielęgniarka która się strasznie grzebie i jeszcze lubi sobie pogadać. No ale krew dobrze pobiera, coś za coś :P

AsiaSzw, cieszę się że będziesz miała pieniądze, zaraz też zerkne na Pue czy w końcu wprowadzili w ogóle moje zwolnienie, na kasę pewnie jeszcze poczekam :/

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :)

Byliśmy z T wczoraj w kinie na Kosogłosie. Podczas seansu Pola oszalała :D Kopała przeciągała się - może było jej za głośno;) A może nie lubi popcornu ;)
    Cath trzymaj się kochana dzielnie :)

Gosiak kciuki zaciśnięte.

Powodzenia w praniu i prasowaniu dziewczyny :D Ja już mam to za sobą, tzn część 1, bo moja kumpela zapowiedziała, że ma dla mnei ciuszki bo jej córeczka już wyrosła, także myślę to będzie takie never ending story :D Ale super, jakoś mi się podoba prasowanie takich maluśkich ciuszków :D

A to my wczoraj przed wyjściem do kina:

a7b1e3f495152152med.jpg

megg, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82, dorocia2324, Gosiak, Januszkowa, Asiaa1201, LadyDi, Penelope, juska19, MoniaP, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć cc dwa tyg przed terminem jakoś

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no co za glupek pierwsze slysze zeby trzeba bylo czekac do 40tc. wlasnie jak jest skierowanie to termin CC na 2 tyg przed terminem porodu z OM. Sama sie dowiem do mojego gina za tydzien.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze i ja bede miala termin wyznaczony tej mojej cc :) mam w grudniu wizyty u obu to sie wypytam jak to jest :) kurcze 2 tyg przed terminem to by mi wyszlo ze w styczniu juz bedzie mala na swiecie! Czyli za 2 miesiace :) ale jazda :D niby duzo ale patrzac na moj jakze pusty pokoj dziecinny to tak malo czasu ze az strach :p i tyle mam jeszcze do zrobienia aaa :D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam poruszyć jeszcze raz temat szczepień, macie jakieś zdanie? Ja najpierw chce się wybrać do pediatry, bo u mnie w szpitalu nie wypisza do domu po porodzie jak mąż nie przyniesie kartki z przychodni ze dziecko jest zapisane i z nim o tym porozmawiam. Z tego co czytałam w necie to plan mam taki: w szpitalu zgodzić się na szczepienie na gruźlicę, ale nie w pierwszej dobie po urodzeniu, tylko później, a na WZW b zaszczepić płatną szczepionka Engerix dopiero kolo 3-4 mies życia, a nie od razu po urodzeniu.
    Jakoś nie wierzę w to że kilka godz po urodzeniu dziecka mozna stwierdzic ze jest na pewno zdrowe, a zaszczepienie chorego dziecka może mieć tragiczne skutki. Ale niczego nie przesadzam, poczekam na zdanie pediatry :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nnwlasnie mi ginek z gamety mowil ze juz po 37 tc wtedy, ale on nie przyjmuje porodow niestety bo nie praktykuje w szpitalu na ginekologii juz :( ale spokojnie jak 2 tyg przed to na bank ssie dogadam z tym z lux medu :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień- moja mama jest pielęgniarką dziecięcą w przychodni i na jej opinii bazuje.
    My będziemy szczepić już w szpitalu Engerixem własnym. Co do reszty tak jak napisałam wyżej będę pytać się mamy :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ