Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw wrote:dziewczyny ale mam niespodzianke na poczatek III trymestru : zostal mi przyznany zasilek chorobowy
ciesze sie niesamoowicie. W piatek zrobia przelew
Bede mogła zacząć robić kolejne zakupy.
Ja natomiast w piątek dostałam ostatnią premię kwartalną, na którą liczyłam w grudniu i tak naprawdę nie miałam pewności czy mi ją wypłacą. Grudzień coraz bliżej - zaczyna się układaćAsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość
-
Co do rodziców, to moi też są super wyrozumiali i nie wtrącają się totalnie do moich decyzji. Raz faktycznie zareagowali jak rozstawałam się z facetem po 12 latach związku - nasze rodziny się znały, wszystko już było właściwie zaplanowane - nasz ślub i wspólne życie a ja nagle stwierdziłam, że nie.
Ale potem zrozumieli co mną kierowało i powiedzieli, że nigdy już w życiu nie będą się wtrącać do moich decyzji, bo to jest moje życie. Także mam super z nimi - a mama jest moją prawdziwą przyjaciółką.AsiaSzw, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw planuje na zaspie, bo kliniczna odpada- masowka i zdarza sie ze odsylaja bo nie ma miejsc, redlowo choc blisko- cos malo opini a jak sa to niezbyt pochlebne, gdynia glowna nie mam opini, wojewodzki nastawieni sa na naturalny i nawet jak ma byc cc to slyszalam ze moga probowac naturalnie... Wiec odpada a na aspie ponoc super oddzial noworodkowy jest, i lekarz do ktorego chodze w lux med - dr Matkowski ktory ma super opinie dyzuruje wlasnie na zaspie wiec jest szansa na to ze przyjmie moj porod
-
Ciagle go mecze zeby sie ze mna umowil na cc :p ale on twoerdzi ze tak sie nie da bo roznie jest z dyzurami i tak samo z porodami, a termin mam teoretyczny na 12 lutego i nie ma tak ze sobie przyjde wczesniej wtedy gdy on jest( np po skonczonym 37 tc) i mi zrobi ciecie ..
-
No bella to licze na jedna sale wraz z tobą
Ja wybieram sie jeszcze do dr. Zabula na 2 prywatne wizyty i chce z nim wlasnie zagadac aby zrobil mi ta CC. Ja mam na zaswiadczeniu info aby nie czekac do akcji porodowej wiec licze na termin, a zacieram rece na poczatek lutego bo to sa ferie i nie mialabym problemu z synem bo go oddeleguje do babci. -
Witam wszystkich z rana.
Ja już po śniadaniu. Miałam dziś bardzo ciężką noc - nie spałam od 1 do 4.30, a o 7 obudził mnie Brzuszkowy, który tak się wiercił jakby chciał wyskoczyć.
Też jest ułożony poprzecznie i kopie mnie niezależnie od tego, na którym leżę boku.
Brzuch od kilku dni tak daje mi w kość, że już siły brak. Mam nadzieje tylko, że szyjka jakoś to wytrzyma i że w końcu odpuści choć na kilka dni, bo męczy mnie to też już fizycznie.
Ja przytyłam już 11kg i końca nie widać... Ach
A plan na dziś to leżenie plackiem ze wstawaniem na jedzenie i do toalety.
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNYmegg, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam
Asia gratuluję ostatniego trymestru i decyzji zus
Gosiak dobrze ze poszłaś wcześniej na zwolnienie a premie i tak dostałaś super. Udanej wizyty
mnie niestety moj szef co jakiś czas meczy mailami on chyba nie wie co to l4
Bella czytając twoja historie to jakby o sobie z tym facetem i rodzicami. Tez jestem corusia tatusia i śmieją się ze nawet moj mąż ma tak samo na imięWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:27
AsiaSzw, bella84, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
Asia dopytam teraz na wizytach tych ginow, bo ja generalnie prowadzona jestem w gamecie, a w lux med robie badania i laze do tego lekarza wlasnie pod katem umowienia na cc :p ale tak sobie mysle ze jak za tydzien bede w gamecie to zapytam o termin cc, bo mi lekarz prowadzacy mowil wlasnie ze jak wszystko bedzie ok to po skonczonym 37 tc on wystawi papier i na cc, a ten w lux med mowil ze tak nie ma tylko ze sie czeka do 40 pelnego tyg.. Wiec durnieje troche... Ale dowiem sie napewno
moze tak mi mowi bo przyjmuje w lux med a jak podejde do niego prywatnie to inaczej bedzie mowil :p
-
spokojnie tu bylo.
ja sie nie odzywalam bo jak mowilam sob i niedz mialam ataki wymiotow, nagle, z ogromnym bolem kregoslupa i to takim, ktory doprowadzal mnie do lez.
nie wiem moze dziecko mi tam jezdzilo bo w sumie lozysko z przodu to ma lepszy dostep:)
pozniej juz nie zwracalam, dzis noc przespana, brzuch nie boli wiec mysle ze narazie ok.
jeszcze tydzien do wizyty.
Mnie imieniny meza czekaja w sobote- czesc rzeczy zrobie w pt zeby sie nie przemeczyc
maz ma mi pomoc bo przeciez ja mam lezec i odpoczywac.
MIlego dnia.
Gosiak trzymam kciuki ale u Ciebie ta Janinka to okaz zdrowia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:22
-
Tez się witam po śniadaniu, byłam już w laboratorium, siedziałam tam godzinę, nie dlatego że było dużo ludzi, ale była taka pielęgniarka która się strasznie grzebie i jeszcze lubi sobie pogadać. No ale krew dobrze pobiera, coś za coś
AsiaSzw, cieszę się że będziesz miała pieniądze, zaraz też zerkne na Pue czy w końcu wprowadzili w ogóle moje zwolnienie, na kasę pewnie jeszcze poczekam -
Witamy się
Byliśmy z T wczoraj w kinie na Kosogłosie. Podczas seansu Pola oszalałaKopała przeciągała się - może było jej za głośno;) A może nie lubi popcornu
Cath trzymaj się kochana dzielnie
Gosiak kciuki zaciśnięte.
Powodzenia w praniu i prasowaniu dziewczynyJa już mam to za sobą, tzn część 1, bo moja kumpela zapowiedziała, że ma dla mnei ciuszki bo jej córeczka już wyrosła, także myślę to będzie takie never ending story
Ale super, jakoś mi się podoba prasowanie takich maluśkich ciuszków
A to my wczoraj przed wyjściem do kina:
megg, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82, dorocia2324, Gosiak, Januszkowa, Asiaa1201, LadyDi, Penelope, juska19, MoniaP, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
To moze i ja bede miala termin wyznaczony tej mojej cc
mam w grudniu wizyty u obu to sie wypytam jak to jest
kurcze 2 tyg przed terminem to by mi wyszlo ze w styczniu juz bedzie mala na swiecie! Czyli za 2 miesiace
ale jazda
niby duzo ale patrzac na moj jakze pusty pokoj dziecinny to tak malo czasu ze az strach :p i tyle mam jeszcze do zrobienia aaa
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
A chciałam poruszyć jeszcze raz temat szczepień, macie jakieś zdanie? Ja najpierw chce się wybrać do pediatry, bo u mnie w szpitalu nie wypisza do domu po porodzie jak mąż nie przyniesie kartki z przychodni ze dziecko jest zapisane i z nim o tym porozmawiam. Z tego co czytałam w necie to plan mam taki: w szpitalu zgodzić się na szczepienie na gruźlicę, ale nie w pierwszej dobie po urodzeniu, tylko później, a na WZW b zaszczepić płatną szczepionka Engerix dopiero kolo 3-4 mies życia, a nie od razu po urodzeniu.
Jakoś nie wierzę w to że kilka godz po urodzeniu dziecka mozna stwierdzic ze jest na pewno zdrowe, a zaszczepienie chorego dziecka może mieć tragiczne skutki. Ale niczego nie przesadzam, poczekam na zdanie pediatry