X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Dziewczyny mam pytanie
    Na jakich mieszkacie piętrach ? Z windą czy bez ? Rozchodzi mi się o wózki, co będziecie z nimi robić ?
    ja na 3cim piętrze, ale z podjazdem do bloku i z windą, dodatkowo każde piętro ma wózkownię:)
    więc na wagę wózka nie patrzyłam

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja mieszkam na 2 pietrze bez windy. Mam chory kregoslup wiec targanie go po schodach odpada w przedbiegach. Mamy za to indywidualne garaze i nasz akurat jest przy samej klatce wiec postanowilismy ze bede go zostawiac w garażu i albo zabiore sama gondole do gory albo tylko malego a gondole bede przykrywac kocem.

Jak mi sie maly rusza to tez go zaczepiam i gadam z nim :) moj bardzo ruchliwy jest jak siedze w wannie te dzwieki wody widze ze mu sie podobają :) no i jak moj ukochany wraca do domu i zaczynamy rozmawiac to maly tez odrazu jest pobudzony. Reaguje juz chyba na ton glosu <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady przesadzasz :) gdzie tam malutki :)

ja mieszkam na 3 p..dlatego kupiłam wózek ktory z gondolą wazy 9kg :) wiec pewnie go wtargam jakoś...choc nie zamierzam zawsze! mieszkam w bezpiecznym bloku ,śmiało moge na klatce zostawić a jesli nie to mamy wózkownie, tam tez moge przechowywać :)a pewnie bede zostawiac wózek po spacerze do 17 na klatce...R bedzie wracał z pracy to bedzie zabierał na góre:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na pierwszym piętrze, bez windy. Niestety na klatce nie mogę go zostawić, więc kupiłam lekki wózek który łatwo się składa. Zobaczę czy dam radę go nosić czy będę zostawiać w bagażniku samochodu pod blokiem, wyjdzie w praniu.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie chce go targac do domu bo i tak musialabym go na klatce zostawic bo gdzie ja bym go w domu postawila. A mamy takich glupich sasiadow ze boje sie ze cos by mi z tym wozkiem zrobili :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy na 2 pietrze, ale mamy windę. Przy mieszkaniu mamy taki kącik gdzie można zostawić wózek na klatce.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Witam się w 30 tygodniu. Ten czas leci...
    Ledwie nadrobiłam zaległości.
    Dołączam do grupy z niskim żelazem. Wyniki pokazały dolny wskaźnik normy a hemoglobinę nieco poniżej. Póki co stawiam na dietę i wcinam wszystko to co bogate w żelazo. Nie chcę niczego wprowadzać bez konsultacji z lekarzem, chodzi o suplementy, bo jednak z żelazem nie ma żartów. Wizytę mam 5 grudnia.

To my sprzed kilku dni:
    http://iv.pl/images/11060035246944155603.jpg

http://iv.pl/images/26325048124685670896.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 15:43

Asiaa1201, Lara 82, przedszkolanka:), megg, Bietka, juska19, Patrycja20, Januszkowa, kasia_1988, MistrzyniWKochamCieMisiu, MoniaP, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ściskam i trzymam kciuki, żeby wszystko okazało się głupiutkim psikusem Konstancji ;-*

MoniaP lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, Angelique pięknę brzuszki zgrabne :-)

My na parterze w bloku, to wózek zostawiać będziemy w klatce, gondolę będę zabierać do domu

Angélique89 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy już łóżeczko! Powoli do przodu ;-)Przyszły już rożki i kocyk Minky.
    Zbieram tez pierdoły, wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe, termometr do kąpieli, takie tam, powolutku ale do przodu.
    Ten kocyk jest fajny ale warstwy są ze sobą zszyte tylko na bokach i boję się, ze po praniu zrobi się z tego kołtun. Kołdry zawsze są przeszywane też na środku, żeby się to wypełnienie nie przemieszczało, tutaj tego nie ma i nie wiem co będzie.

Czy Was tez bolą żebra? Mały jest tak duży chyba, ze uciska mi prawe, ciągle muszę chodzić mega wygięta do tyłu, żeby nie bolało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:47

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, serio, Ty brzuszka nie masz w ogóle:D gdzie to Twoje maleństwo się schowało?

mój brzuchol wystaje na taką wielkość jak Angeliki, tylko nie jest tak zgrabny, bo mój jest kwadratowy :PP

3523x2t.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique89 piękny masz brzuszek, taki okraglutki ;)
    Rudasek twój też śliczny taki malutki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:49

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps ja do brzuchola mówię typu: Wituś teraz będziemy jeść pyyyszny obiadek
    albo: idziemy na spacer:D itp itd
    albo przedstawiam osoby, które dotykają brzucha

hehehe

ostatnio niestety oparzyłam sobie brzuszek gorącym olejem. Prysnął mi z patelni jak nakładałam placki.. na szczęście zrobiły się tylko 2 nieduże bąble. Ciekawe czy mały w tym samym miejscu będzie miał jakieś znamiona:P

Fedra lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK Ja ogólnie w to nie wierzę, żeby znamiona się robiły pod wpływem lęku czy urazu..:)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzis na obchodzie lekarz zapowiedział mi ze dzis bede miala robione usg i po usg zapadnie decyzja czy wypiszczamy do domu czy będą nas transportować do gdańska. Czekam na to usg poszłam do poloznej okazuje się ze moze rano bede je miała :/ wkurzają mnie tutaj tak bardzo ze nawet się to w glowie nie mieści!! Mam dosyć. Czekam na wypis i sama prywatnie na własną rękę bede dalej działać. :/
    Od czwartku ti siedzę i nic konkretnego nie wiem! Masakra!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Rudasek, serio, Ty brzuszka nie masz w ogóle:D gdzie to Twoje maleństwo się schowało?

mój brzuchol wystaje na taką wielkość jak Angeliki, tylko nie jest tak zgrabny, bo mój jest kwadratowy :PP

Lady mnie sie tez wydaje ze brzusio Maly, a co jestem u lekarza i sie skarżę, to ten do mnie ...." Maly sobie pływa, ma tam jeszcze sporo miejsca"...ale ja sie pytam gdzie?
    mam szerokie biodra i czuje małego dosłownie na wzgórku łonowym, wiec pewnie sie rozgościł nie tyle w brzuchu co w tyłku :) hahaha miedzy biodrami :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Angélique89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Angelique89 piękny masz brzuszek, taki okraglutki ;)
    Rudasek twój też śliczny taki malutki ;)

Śmieję się, że wyglądam jakbym włożyła sobie piłkę od koszykówki pod bluzkę, to naprawdę taka piłka ;-)

Rudasek lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje piżamki, te zapinane po skosie z żyrafami. Są śliczne, ale jak na mój gust obok bawełny to to nawet nie leżało. Nie żałuję bo cena naprawdę niska ale po co wszywać metkę 100% bawełny? Jeżeli jest jej chociażby 30% to naprawdę cud. Materiał przyjemny ale skóra będzie się pocić na pewno. Szkoda... Należę do tych co nie lubią spać w "sztuczniakach"

A no i w transporcie pękł jeden guzik, może uda mi się go jakoś skleić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 15:19

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Ja ostatnio czułam jak dzieciak się tak we mnie przeciągał, ucisnęłam to miejsce i co? Przesunęłam dziecko! :/ Uczucie takiego nagłego przemieszczenia, ble.. nigdy więcej tego już chyba nie zrobię, bo mam wrażenie, że mogło ją to zaboleć..

Patrycja ja mieszkam na parterze no i wnieść/znieśc wózek z 7 schodów to nie problem, gorzej z przechowywaniem, bo na korytarzu nigdy bym nie zostawila wozka, ani nic innego.

Rudasku i Angelique - śliczne brzuszki, może tez jutro swój sfotografuję :)

LadyMK dziwny zabobon, w takim razie moje dziecko powinno mieć znamię na rękę od dłoni do łokcia po moim ostatnim ekscesie :)

Cath ale Was męczą tą niepewnością w tym szpitalu. Po co mówią, że będą coś robić, skoro tak się nie dzieje? Obyście szybko trafiły tam, gdzie usłyszycie jakiś konkret - oczywiście pozytywny!! Trzymam za Was kciuki, dzielne dziewczynki z Was! :*

Angélique89, Asiaa1201, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam na 4 pietrze - windy nie ma bo to stare budownictwo!! Także nie ma opcji żebym wnosiła wózek. W weekend przygotowalismy piwnicę. Na górę tylko fotelik samochodowy

‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ