X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia nie martw się mam to samo ale nigdy nie cofnęłabym czasu.. Czasami zazdroszczę znajomym jak pisza że jadą na impreze dykoteke czy gdzieś tam mam ochotę też pojechać ale z brzusiem nie wypada pokazywać się w takich miejscach... Martwię się czy dam rade wychować że to przecież już na zawsze. Ale po chwili mi przechodzi i kurdee jestem mega szczęśliwa bo mam kogo kochać miłością bezwarunkową :)

Gosiak, angelcia, megg lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAtis tak, ja tez tak mysle ze juz w poniedzialek grudzien a w styczniu pewnie sie rozpakujemy!

serniczek sie piecze;)

angelcia, Katiś, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak też mi się tak wydaje, tylko u mnie na tyle jest ciężko, że ja od dawna "mam problemy ze sobą" - dziwnie to brzmi, ale gównie chodzi o nie akceptacje zmian zachodzących w moim ciele. Myślę, że stąd się właśnie to wzięło, bo właśnie z powodu ciąży te zmiany zachodzą.

Teraz dopiero zaczęłam "kumać", że macierzyństwo to nie sielanka tylko pot, wylane łzy, nieprzespane noce, ciągłe zamartwianie i pogoń za szczęściem i dobrem dziecka. Nie jest tak jak niektórzy mówią, że dziecko tylko je, śpi, robi kupy i śmieszne minki.

Już nie wspomnę o odpowiedzialności, która będzie na nas ciążyć (w sumie to już tak jest) i musimy podejmować decyzje za ten bezbronny organizm, który w Nas żyje. Musimy analizować, wybierać wszystko co dobre, a niekiedy pozostanie wybrac nam jedynie "mniejsze zło".

Ja nie mam z kim rozmawiać na takie tematy, moja rodzina jest jakaś "nie tego" do rozmów, z resztą co ja im powiem? Słuchajcie, ale chyba mi się odechciało! Może dlatego, że zgrubłam? No szanujmy się :D Ja wiem, że będzie mnie krępowało śpiewanie dziecku, karmienie go cyckiem, bo wszyscy patrzą... Ja kuźwa jestem może twarda na co dzień, nie dam sobie, będę dzielna, będę walczyć do upadłego, ale ogarnia mnie wstyd.. Nie wstyd przed dzieckiem, a przed pokazaniem cycków, ujawnianiem moich myśli i innych.

Kuźwa ja to z moimi wywodami powinnam iść do jakiegoś super, hiper specjalisty, bo normalny człowiek to chyba tego tak nie znosi...

I dupa, już się wkurzyłam, już mam zjechany cały dzień :/ :/ :/

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia głowa do góry ja też nie mam zamiaru przy wszystkkich wyciągać cyca przecież nie jesteśmy krowami :D Zobaczysz że wszystko się zmieni jak zobaczysz maluszka :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANgelcia wyluzuj:)

mnie drobne rzeczy wkurzaja- bo ten sernik z polewa krowkowa chodzil za mna dlugo i robie duza blache i chcialam pol zrobic z pianka tiramisu i pol krowkowego:)

no i wyslalam meza po mase krowkowa

kupil;) ale czekoladowa krowkowa:)

no nic, juz jak bedzie:)

chcialam toffi:) ale nie plakalam:) a roznie to bywa:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia a co z kurierem?
    dostałaś juz ta niespodziankową przesyłke? :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w życiu nie mam zamiaru karmić cyckiem jak wszyscy patrzą. Będę to robić w intymnym miejscu, wychodzić do drugiego pokoju itp.
    A dodatkowo kupuję sobie coś takiego:
    http://allegro.pl/szal-komin-do-dyskretnego-karmienia-piersia-krakow-i4812575755.html

Patrycja20, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja to mam kryzys każdego miesiąca chyba!

Rudasek nie ma tej paczki, na trackingu jest napisane, że jest dopiero w Szczecinie.

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w rodzinie zapowiada się poród żona mojego P. brata dzisiaj 39tydz. i właśnie napisała że jedzie na IP bo chyba się zaczyna :))

słoneczna 85, Fedra, angelcia lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dzieki dziewczyny, ja to mam kryzys każdego miesiąca chyba!

Rudasek nie ma tej paczki, na trackingu jest napisane, że jest dopiero w Szczecinie.

a Ty poważnie nie wiesz co to?
    nic nie zamawiałaś ???

ale jaja :)

Gosiak ja tez mam juz taki komin, bardzo szeroki na 70cm :) i tym mam zamiar otulać Małego i karmić :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia bedzie dobrze. Moze do psychologa sobie pochodź? Ja jak mam takie gorsze nastawienie to ide, i bardzo sobie chwale.

Ja tez widziałam te kominy do karmienia :) i tez nabede chyba.

Wstawiłam pierwsza pralke z ubrankami :) :) jestem mega podekscytowana.

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nastawiam rosol:)

bedzie wolno gotowany:)

a wy co dzis porabiacie?

ANgelcia zjedz cos dobrego:)

ktos dzis wizytuje?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś łazanki :)

a planuje nic nie robić, moze literki porobie bo mam zamowienie a nie chce mi sie robić :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam jajeczniczkę i zaraz idę spać :P
    Na obiad nie mam pomysłu, więc zjem krupnik Babci Zosi i może kilka pierogów.
    A o 18:00 spotykam się z koleżanką na mieście. Potem o 23:30 odbieramy znajomych z lotniska.
    Z obowiązków to zmywarkę wstawię :P Nic więcej ;)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj pierogi. :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nic nie zrobiłam! Szwendam się tylko z kąta w kąt, z mamą pogadałam.

edit: posprzątałam łazienkę, wytarłam kurze i zrobiłam rozeznanie w kosmetykach. Wyszło mi że mam po zapasowe 2 opakowania balsamu Palmersa i kremu skoncentrowanego do biustu i brzucha! I jeszcze preparat przeciw rozstępom Colistar. A ja nadal mam po połowie każdego Palmersa :D OMG, gdzie ja głowę miałam jak to kupowałam :/

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia masz dzis zacny plan. Ja zaraz bede wieszac ubranka mojego misia :) potem skoncze sprzatac kuchnie, w miedzy czasie pewnie poleze chwile na kanapie, potem zjem super zdrową zupke chińską bo juz mam dlugo na nia ochote. A po poludniu mam spotkanie klasowe w Gdańsku, potem pewnie bede zalegac na kanapie i akurat wroci moj przedslubny :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie nabrało na gorący kubek : szparagową :)
    i to najgorsze co mogło być..ja pierdziule co za syf, wąchać sie tego nie da nie mowiąc o jedzeniu....wylałam do zlewu :):)

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - dobrych snów!

Ja jeszcze odkurzę i surówkę zrobię. Bo dziś na obiad pieczony w foli dorsz z mozarellą i ryż i surówka. Potem zabieram się za pisanie. Chciałabym wysłać promotorce chociaż 1 rozdział wysłać po weekendzie. Zobaczymy czy mi się uda.

relg9vvjrtqik460.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za tydzień wybieramy się na zakupy mam zamiar w końcu kupić wszystko dla misia między innymi wózek, wyprawkę, łóżeczko :))

Gosiak, kasia_1988, słoneczna 85, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ