X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja spokojnie, pomyśl, że urządzicie je sobie jakoś pięknie po swojemu i będziesz wtedy szczęśliwa :-) też przez jakiś czas mieszkałam na parterze i jest rzeczywiście zimniej. Ale musicie zainwestować w specjalne maty pod panele trochę to droższe od zwykłej takiej białej pianki ale doskonale izoluje. Trzeba dobrze okna uszczelnić :-)
    A w okna fajne rolety i firanki :-) a czasem tacy wścibscy sąsiedzi nie są źli chociaż pilnują co się dzieje :-):-)
    Ja wolałabym wszystko robić od początku a nie mieszkać w używanym przez kogoś :-)
    Może Ci hormony szaleją dlatego wszystko widzisz w czarnych kolorach :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychowałam się na 4 piętrze nikogo nie było nad nami, potem nagle zamieszkałam na parterze przez dwa pierwsze miesiące to był horror. Słyszałam wszystko co się dzieje nad nami, aw kibelku i w łązience to już była masakra, chyba za przeproszeniem każdy pierd było słychać. to był blok 4 piętrowy bez windy i jak poszłam spać słyszałam każde trzaśnięcie drzwiami od klatki, każdą osobę tupiącą na klatce i wchodzącą wyżej.
    Ale pocieszające jest to, że po 2 miesiącach już nic nie słyszałam. Przyzwyczaiłam się do tych dźwięków i polubiłam mieszkanie w tym mieszkaniu :-)
    Zobaczysz przestaniesz cokolwiek słyszeć już niedługo :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że teraz mieszkam na takim odludziu, że moim towarzystwem są sarny,ptaki, bażanty i zające i czasem naprawdę brakuje mi ludzi. Szczególnie jak wieczorem sama podjeżdżam pod bramę :-) także tak źle i tak nie dobrze. Ja tam tęsknie za moim parterem, który z czasem bardzo polubiłam :-)
    Choć już się przyzwyczaiłam do zmian bo wiem, że to jeszcze nie ostatnia za 2-3 lata kolejna :-):-)
    Także ja polubiłam nowe doświadczenia :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja juz po kawce, zaległam na kanapie i zabieram sie do czytania książki.
    Dzis noc była kiepska, tez miałam koszmary... Brrr nie chce o tym myślec i pamietać.
    Zimno dzis, aktualnie -6.

W poniedziałek przywiozą mi wózek :) okropnie sie cieszę.
    Moja znajoma urodziła wczoraj w 35tc synka. Jest zdrowy i śliczny, wazy 2200 i 49 cm.
    Jest juz z nią na sali :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, angelcia, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• megg Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj cos dzis malo ruchliwy ;/
    mam nadzieje ze wieczorem poszaleje jak zawsze

wynegocjowalam na allegro ze jak zamowie wozek poza allegro to mi dadza znizke 60 zł:)
    wysylka free za pobraniem

w nast tyg zamawiam:) jejku to wszystko juz takie realne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 12:38

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie!

Ja dzisiaj do 9 sobie pospałam.
    Śniadanko zjedzone, mieszkanie odkurzone, kuchnia ogarnięta, pranie i zmywanie wstawione. Mogę teraz posiedzieć i odpocząć :)

Patrycja ja jak się wprowadziłam do mieszkania to też widziałam przypatrujących się sąsiadów, no ale trochę im się nie dziwię, bo mój blok dopiero był oddany do użytku i każdy je przystosowywał do mieszkania, więc hałasu trochę robiliśmy. Poza tym nikt nie miał firanek więc można było wszystko zobaczyć. Teraz już minął ponad rok i ludzie przestali się interesować nami ;) Mamy tylko jednego Pana z bloku na przeciw, który ciągle siedzi w oknie, ale nie ma balkonu i tak chyba pali fajki sobie.
    Co do sąsiadów to ja ich w ogóle prawie nie słyszę. Pewnie się przyzwyczaiłam ;) wiadomo czasami słyszę szum wody w łazience jak ktoś się kapie albo psa szczekającego piętro nad nami, ale żadnych hałasów tupań, kroków itp nie ma.

Dziewczyny mam do Was 2 pytania :)

Pierwsze to co kupić dziecku znajomych, które się ostatnio urodziło? pytałam koleżanki, ale ona mówi, ze nic nie potrzebują bo wszystko mają... nawet pampersy ;) Myślałam o czymś spersonalizowanym np jakimś kocyku czy poduszce jak myślicie?

Drugie pytanie. Czy macie lub planujecie kupować na te pierwsze miesiące rajstopki Waszym maleństwom? bo ja nie mam ani jednej sztuki i się zastanawiam czy w ogóle na początku będą potrzebne?

Pozdrawiam! :)

c7hyim7.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny
    Wpadłam dziś na pomysł :)
    Może załóżmy sobie grupowego maila i jak któraś bedzie miała jakieś książki w PDF czy inne ciekawe materiały albo linki to tam wrzuci?
    Co Wy na to?
    Również jestem za :) tylko, żeby nie pisać hasła tu na forum do tego maila, tylko do każdej na prv. Wtedy możemy sobie wysyłać nie tylko książki, ale np prywatne zdjęcia itp których tu na publicznym forum nie każda ma ochotę zamieszczać.

Patrycja - myślę podobnie jak dziewczyny, po remoncie odnajdziecie się w nowym miejscu bez problemu. My mieszkamy na parterze i jak się wprowadziliśmy i jeszcze nie mieliśmy rolet to wścibscy potrafili stawać przed oknem i gapić się co się u nas dzieje:/ no masakra. Stawałam wtedy w oknie i pytałam - w czym mogę pomóc? ogłupiali uciekali. Po dwóch miesiącach przestali, bo zaspokoili swoją ciekawość, ale też mnie to mega wkurzało. Wszystko przeszło. Ja przyzwyczaiłam się do tego miejsca, ba! bardzo je lubię :)

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath co mialas w zestawie ze swoim wózkiem?
    pisalas chyba tez ze bez problemu sie miesci wozek złozony do mniejszego auta?

tak a propo moim marzeniem jest kupic sobie w najblizszym czasei mini cooper:) <3

cath lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    [...]Dziewczyny mam do Was 2 pytania :)

Pierwsze to co kupić dziecku znajomych, które się ostatnio urodziło? pytałam koleżanki, ale ona mówi, ze nic nie potrzebują bo wszystko mają... nawet pampersy ;) Myślałam o czymś spersonalizowanym np jakimś kocyku czy poduszce jak myślicie?

Drugie pytanie. Czy macie lub planujecie kupować na te pierwsze miesiące rajstopki Waszym maleństwom? bo ja nie mam ani jednej sztuki i się zastanawiam czy w ogóle na początku będą potrzebne?
    Wszystko co spersonalizowane jest fajne, bo potem niezła pamiątka będzie. Również ubranka zawsze się przydadzą, chociaż czasami mama ma ich aż nadto. Ja pamiętam, że bardzo się cieszyłam z rzeczy, których sama bym sobie nie kupiła na samym początku czyli np. album pierwszy roczek dziecka,gdzie się wpisuje ważne wydarzenia z życia maluszka czy też ramkę z możliwością odbicia rączki w gipsie.

Co do rajstopek - ja się zaopatrzyłam bo będę zakładać sukieneczki, więc muszą mieć coś pod spód. Synkowi na pierwszą zimę nie kupowałam bo miał na sobie i zwykłe ubranie i kombinezon i jeszcze kocyk, to było mu cieplutko, później jak zamienia się kombinezon na kurteczkę to pod spodnie jak najbardziej się przydadzą. Z drugiej strony jak jest cieplutko w domu to można założyć same rajstopki, bez spodenek, dziecku wygodniej bo nie ma aż tak ograniczonych ruchów.

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to sobie uzmysłowiłam, że za miesiąc będę już leżeć w szpitalu !!!

Atakasobiejedna, megg, Lara 82, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK, ja mialam te klucia ze 3 razy trwajace po sekundzie i od w zoraj nic wiec chyba nie na luteine... I to nie bylo jak na @c tylko chwilowe jakby mnie ktos szpilkami zaklul i tyle... Wiec mam nadzieje ze nie powtorza sie ale zapytam o nie gina w czwartek :)
    Patrycja ja wogole sasiadow ani nie widuje ani nie slysze, mieszkam na osiedlu alienow:p jakis czas tenu spotkalam malzenstwo mieszkajace pode mna to zapytali czy jestem nowa sasiadka :)- mieszkam tu prawie 2 lata :p a to czy slychac tupanie itd zalezy pewnie od stopnia wygluszenia scian i sufitu, u mnie wogole nic nie slychac,mam cisze 24 h- a mieszkam na 3 pietrze w budynku 5 pietrowym, ale mieszkania sa dobrze wygluszone a my dodatkowo mamy sufit podwieszany i wygluszony... A kolega z kolei na innym osiedlu to slyszy jak sasiad wode w kranie leje.... Wiec masakra...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    My bylismy zamowic dzis wozek i fotelik. Czas oczekiwania jest do 3 tyg wiec akurat przed swietami bedzie :-) jupii. Bylam tez w hurtowni i kupilam 2 przescieradelka do lozeczka i 2 butelki. Jedna mala Tommee tippee z czujnikiem i jedna duza Avent bo byl smoczek w gratisie. Laktator kupie na allegro.

Bietka ja rajstopek nie kupuje. Malemu bedzie niewygodnie. Mysle ze 6 mies to taki odpowiedni moment na poczatki rajstopek. Wiesz jaka meczarnia przewijac 10 razy dziennie i te rajty pchac na delikatne nozki. Mysle ze nie.

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw dobry argument z tym przewijaniem i rajstopami, muszę zapamiętać dla babć :D
    Jaki wózek i fotelik wybrałaś? Ja muszę zamówić jeszcze tylko fotelik, mam już upatrzony w necie :) Ogólnie oprócz niego to chyba mam wszystko, ewentualnie chustę bym chciała kupić, ale bez szkolenia raczej się nie odwaze. Mój M jak się dowiedział ze musze leżeć to stwierdził co za szczęście ze juz prawie wszystko kupiłaś, bo ja bym tego nie ogarnął. Najbardziej się cieszę że mamy już wózek, bo od początku chciałam używany, no a teraz nie mogłabym jeździć i oglądać, więc pewnie kupilibysmy nowy.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. mi się właśnie też wydaję, że rajstopy są niewygodne, ale chciałam zasięgnąć waszej rady :)

c7hyim7.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie wozki pozamawialyscie?

Ja tez mecze sie z koszmarami.

Patrycja nie zalamuj sie, tez mysle ze remont pomoze, a jaka jest przyczyna ze jest zimno, moze trzeba wymienic okna np, bo sa stare? poczatki sa ciezkie, my niedawno sie przeprowadzilismy i tez jestem coraz mniej zadowolona, w mieszkaniu tez zimno, a po nocy w sypialni okna paruja wiec obawiam sie czy nie bedziemy miec problemu wilgoci :(do tego walczymy z plagami komarow bo mieszkamy naprzeciw parku :/ po nocach przez te potwory nie spie:/ ale tak to jest ze mieszkanie pozna sie dopiero jak sie troche w nim pomieszka....

W koncu zaczelam ogladac 'Porody' na ipli, do czego zbieralam sie kilka miesiecy, i powiem ze jestem mile zaskoczona

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane ! Bardzo polepszyłyście mi humor. Zobaczymy jak to będzie..
    Któraś pisała tu o wodzie, że kolega słyszy jak sąsiad puszcza wodę. Ja mam niestety to samo.. I jeszcze przy tym gdy puszcza ciepłą to junkers im tak głośno bucha.. A jeśli chodzi o przyczyne zimna to po prostu tak ta chyba grzeją. Dzwoniłam już do Pana z administracji i przyszli naprawiać, ale w sumie fachowiec powiedział "Taka spółdzielnia". Jak sobie myśle, że mam tyle czynszu płacić za to to masakra..
    Dodatkowo przedwczoraj przyszła do mnie policja. Powiedzieli, że mają mój dowód. Ja do nich, że nie możliwe.Zabrali mnie na przesłuchanie. CO się okazało ja nawet nie wiedziałam, że zgubiłam dowód.. Jakaś kobieta nabrała na mój dowód pożyczek itp za ok 10 tys złotych. Wczoraj już mi przyszedł pierwszy list z druczkami do zapłaty około 4 tysiące tego wychodzi. Policja mówi, że mam się cieszyć, ze ją złapali i, że nic nie będę musiała płacić. Tyle, że teraz mam stresu z tym.. Latania, załatwiania odwoływania się. Gdyby nie ochroniarze, którzy złapali ją w biedronce na próbie kradzieży telewizora to mogłabym mieć spore kłopoty.. Co za ludzie nas otaczają..

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja nie martw sie, w banku wystarczy zawiadomienie o wyludzeniu na obce dokumenty, i wine poniesie doradca za niedopatrzenie... Nie stresuj sie bo to i tak w niczym nie pomoze, wszysko sie wyjasni, podpisy i wogole nie naleza do Ciebie w zwiazku z tym bank nie moze dochodzic od Ciebie zaplaty... Poza tym w bankach sa kamery wiec szybko beda mogli namierzyc oszustke

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Patrycja (nie PatrycjaP -ta druga :) ) Pisała o znajomej, że zaczęła się akcja porodowa. Jestem ciekawa jak poszło ? :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęście w nieszczęściu Patrycja..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa no jeszcze nie urodzila biedna miala regularne skurcze przez 4 godziny pozniej sie uspokoilo i do tej pory nic. Chyba maly sie nie spieszy :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ