X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu patrzac na sklad tego zelu polozniczego to zwykly lubrykant, nabijanie ludzi w butelke, nie warto

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam post, strona sama z siebie sie odswiezyla i wszystko stracilam. Wczoraj to samo mi sie przytrafilo wieczorem. Irytujace to strasznie jest. Nie mam ochoty tego samego znowu klepac w klawiature, moze pozniej napisze znowu. Za wczesnie dla mnie jest :/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sylwia, ponowię pytanie.
    Ty zamierzasz rodzić w Wojewódzkim? Byłaś tam już na jakiejś rozmowie? I na spotkaniu z anestezjologiem?
    tak chcę rodzić w wojewódzkim - rozmawiałam tylko przez telefon. Anestezjolog ma spotkania raz w tygodniu chyba wczwartki. Ale nie rozmawiałam z nim bo na razie nie chcę znieczulenia ;]

Za jakis tydzień lub 2 chcę tam pojechac i zobaczyc jak to wszytsko wygląda

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczorem wydaje mi się że bobo ułozone jest albo główka w górze albo wpoprzek. Bo pod cyckami lub zboku czuje wyraźne wypychanie - nawet nie kopniaki. Za to kopniaki (chyba :-)) bardziej na dole. Jak na razie na każdym usg jest główką do góry. Nie wiem czy sie przekręca w ciagu dnia. ALe jak tak dalej pójdzie to czeka mnie cc.

• megg Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia pytałaś o te pierniczki dr ortker - są za 5 zl w biedronka z foremka gratis

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Ciecie krocza wrrrrr.......
    Przewaznie robi sie to jak kobieta ma skurcz. Ja wspominam to bardzo zle. Połozna nacieła mnie wtedy kiedy skurczu nie bylo i czułam kazde pociagniecie skalpelem.
    Jak dla mnie to jest bardzo okaleczajace. Przeszkadzało mi dlugie tygodnie. Blizne cuzje do dzis.

Nie chce nikogo straszyc, ale jesli mozecie i lekarz ma mozliwosc niech chroni wasze krocze.
    Na wizycie 5 grudnia chcę się o to podpytać jak to tu wygląda. Podobno to rzadsza sprawa niż w Polsce ale nadal niektóre szpitale robią to z z automatu szczególnie przy pierwszej ciąży.
    Wolałabym, żeby nie cieli, tym bardziej, że nie udowodniono tak naprawdę "dobroczynnych" właściwości tego zabiegu, choć kiedyś uważano, że są plusy.

relgwn15ilhiioyg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle ze naciecie krocza ma swoje plusy. Oczywiscie nie jest to mile ani przyjemne, ani na poczatku ani w trakcie gojenia. A lepiej jest miec jedna rane nacieta niz popekac i mies szyte cale krocze. a bylam nacieta z zewnatrz ale do tego pekło mi wszystko w środku łącznie z szyjką, nie chce wiedziec jak bym wygladala gdyby mnie nie nacieli. Chyba jak po granacie. Zazdroszcze wszystkim kobieta ktore nie musialy byc nacinane, ale tez i takim ktore nie mialy pekniec. Natomiast z dwojga zlego wybieram naciecie.

Dobrze ze bede miala CC...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    tak chcę rodzić w wojewódzkim - rozmawiałam tylko przez telefon. Anestezjolog ma spotkania raz w tygodniu chyba wczwartki. Ale nie rozmawiałam z nim bo na razie nie chcę znieczulenia ;]

Za jakis tydzień lub 2 chcę tam pojechac i zobaczyc jak to wszytsko wygląda
    Ja właśnie też zamierzam tam pojechać jakoś przed świętami jeszcze. I na spotkanie z anestezjologiem - tak w razie czego, różnie może być - jak się nie ma zaświadczenia o tym spotkaniu, to na bank nie dadzą znieczulenia - chciałabym mieć możliwość wyboru.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślę że to paczka od męża i się przyznać nie chce ;)

No dobra to może i ja poszukam jakiś ręczników specjalnie dla małej.

Wiecie co, prasowałam prawie dwie godz, plecy mi odpadną chyba, a wyprasowałam jedynie poszewki na pościel i prześcieradła, a przede mną jeszcze całą Góra! Chyba do lutego tego nie skończę :/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di skad ja to znam. Ja przez ostatni tydzien prasowalam. Dzisiaj skonczylam, i mysle ze musi uplynac z 2 tyg zanim robie kolejne pranie do prasowania. A akurat pieluszki i poszewki najlepiej mi sie prasowalo :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowana poruszanymi tu tematmi zaczelam szukac w lokalnych Internetach jakichs forow z opiniami o szpitalach w regionie i doswiadczeniach mam. Nie dowiedzialam sie niczego :-/ Totalna frustracja. Kobitki pitola tylko o tym czy mialy prywatny pokoj z tv od poczatku czy nie, i czy szpital przeszedl ostatnio multimilionowa renowacje czy nie. Nic nikt nigdzie nie wspomina o nacieciach krocza ani niczym istotnym. Same porady pod tytulem "Rodz w szpitalu X, bo maja ladne obrazki na scianach" :/ Chyba zaczne niedlugo dzwonic do tych placowek, chociaz znajac zycie bede czekac 10 minut az ktos odbierze, az w koncu zostane przekierowana gdzie indziej, gdzie nikt nie odbierze tego telefonu, tylko kaza zostawic wiadomosc i nigdy nie oddzwonia.

Penelope lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    ależ wy zarażacie :D
    https://www.youtube.com/watch?v=H02ltJamASg

muszę się wziąć za pierniczki i ozdabianie mieszkania, tylko nie wiem jak..
    To jest jedna z moich ulubionych piosenek z tej światecznej płyty Michaela <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg dziekuje, ze pamietalas! Bede musiala isc kupic :)

Ogolnie kupilam dwa biustonosze - jeden w pełni usztywniowny, a drugi tai 50/50 bardzo fajne i wygodne. Do tego kupiłam dwie koszule do szpitala w TXM.

megg lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    odradzam wam nivea, bambino, jonson & jonson i wiekszosc produktow ziaji, patrzcie sklady dziewczyny przed zakupem ;)
    Jak wiecie jestem alergikiem i mnie produkty Ziaji nie uczulają więc im ufam. Nawet używam Ziaji Pro do salonów kosmetycznych i one są mocniejsze niż zwykłe serie. Maska do twarzy i peeling mega <3 Skład składem moim zdaniem jeśli dziecko nie dostanie uczulenia to czemu nie. I tak będzie miało kontakt z chemikaliami. ;) Ale johnson & johnson nie będę na pewno używać bo nawet mi nie odpowiadają. ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka mysle ze nic ci nie da posiadanie takich informacji bo duzo zalezy tez od zmiany na ktora trafisz. Proponuje masowac krocze olejem i uprzedzic podczas porodu ze chcialabys w miare mozliwosci chronic krocze.

Angélique89 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dawno się nie odzywałam, ale miałam baaaardzo aktywnych kilka dni :)

W weekend byłam u rodziców, trochę intensywne dwa dni i w nocy brzuch mi się stawiał. Złapał mnie jakiś skurcz, wystraszyłam się nie na żarty. Dziś powiedziałam o tym lekarzowi, na co on stwierdził, że tak właśnie będzie wyglądać poród :)
    Byłam na wizycie, szyjka ok (nie zmierzył usg, ale powiedział, że bez zmian od ostatniej wizyty, że te skurcze nie miały żadnego wpływu na nią). Przepisał mi pimafucin 3 globulki, bo jakaś infekcja delikatna się przypałętała :)

Przytyłam 8,5kg od początku ciąży, od ostatniej wizyty tylko 1kg, więc w moim przypadku największy przyrost to tygodnie zaraz po tym, jak skończyły się wymioty.

Kupiliśmy wczoraj łóżeczko, P. właśnie składa, wieczorem Wam wrzucę fotki ;) Zwykłe Gulivver z Ikei, bardzo klasyczne :)

Dziewczyny - Mistrzyni, LadyMK, Angelciu, Cath - macie śliczne brzuszki!!
    Po Mistrzyni w życiu bym nie powiedziała, że to bliźniaki. Angelcia ma Adę owiniętą chyba wokół kręgosłupa! Dziewczyno, 8 miesiąc? Wow!!

Mój Maluch już jest główką do dołu, ale gin mówił, że to może sie jeszcze zmienić. I mam takiego akrobatę, że głowkę ma na dole, pupę przy żebrach z prawej strony a nogami kopie mnie w lewy bok. NIe wiem ile cm mają jego nogi, ale Gortat jak nic :P

Lecę robic obiad a później na szkołę rodzenia - opiszę Wam jak wrażenia!

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze!

Buziaki Mamuchny ;)

Lara 82, słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, megg, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Rudasek tak dostalam wlasnie ta paczke!!! :D W srodku bylo mnóstwo slodyczy i trzy pluszaki.. Cokolwiek to ma znaczyć ;) W kazdym razie nadal nie wiem od kogo to, ale jesli ktos nie ma co robic z kasa to moze mi takie wysylac regularnie :)

Gosiak ja zawsze wszystko powtarzam sobie w myślach i tak mi to potrafi siedziec w głowie.. Nie prowadzilam zeszytow, bo to mi dawalo powera do zapamietywania

Nie było nadawcy? Skąd wysłana?

Ja obstawiam meza ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia też obstawiam męża :D

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory nikt tu na mnie pozytywnego wrazenia nie zrobil. Szpital w ktorym pracuje i w ktorym sila rzeczy bede rodzic (rodzenie w innym wiazaloby sie z drastycznym wzrostem kosztow) jest szpitalem ujmijmy to w polskim terminie akademickim i 5-10 studentow przyjdzie mi zajrzec miedzy nogi. Jest to tez szpital silnie zorientowalny na traume, wszelkie ciezkie urazy oraz intensywna opieke medyczna. Mowi sie, ze to dobre miejsce, jesli ma sie komplikacje w ciazy lub ciaze zagrozona. Statystycznie wykonuje sie tu bardzo duzo cesarek. Dlatego mam obawy, ze ze wzgledu na charakter miejsca beda to forsowac nawet bez potrzeby. Znieczulenie zewnatrzoponowe, naciecie krocza i wio! Po prostu mam obawy, ze nikt mnie nie bedzie sluchal.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie!

Ja już po obiadku. Dzisiaj była rybka ziemniaczki i surówka z pora, pychaa! :)

Ja dla małego będę kupować kosmetyki w rossmannie jak większość z Was.
    Ręczniki mam 3, wszystkie z kapturkiem :)

Co do nacięcia krocza to powiem wam, że moja dobra koleżanka miła pomiędzy skurczami... mówi, że ciągle słyszy dźwięk nacinania skóry. Nie wspomina tego przyjemnie.

Ja nie wiem ile mi przybyło, wiem, że na pewno więcej niż 10 kg, ale brak wagi w domu sprawia, że nie stresuję się tym :) Ważę się tylko w przychodni przed każdą wizytą :)
    Co mnie zdziwiło dzisiaj to obwód brzuszka bo właściwie się nie zwiększa, ciągle mam 100 cm. Mam wrażenie, że idzie mi do przodu sukcesywnie;)

Wiecie, że ja czkawki chyba w ogóle nie odczuwam, albo nie wiem, ze to to ;)

Kurcze Wy mówicie, że tego prasowania jest masa to może ja w końcu się zmobilizuję i zacznę prać rzeczy młodemu:)

A ono mój dzisiejszy brzucholek 31+4 :)

e15c5dedc8261174med.jpg

Lara 82, słoneczna 85, laureczka25, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Laurka, megg, dorocia2324, Sue, Fedra, Angélique89, asia888, Penelope, kasia_1988, Kasia_10.02 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ