X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    A teraz z innej beczki. Słyszałyście może o jakiś ciekawych książkach o oleju lnianym lub kokosowym? Potrzebuję literatury do napisania pracy licencjackiej.
    O oleju kokosowym: "Cud oleju kokosowego" http://lubimyczytac.pl/ksiazka/193364/cud-oleju-kokosowego

laureczka25 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 na pewno bedzie dobrze!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjabtrzymam kciuki za was, będzie dobrze, melduj

Słoneczna i jak po wizycie?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ale zescie napisaly :) ja dzis biegalam w gdyni po zakupach- mama i ja, smyk, i szukalam dla mnie koszul kapci itd, i stwierdzam ze koszule kupie w necie za 16 zl sa takie rozpinane po bokach :) za to kupilam 2 smoczki lovi dynamiczne, zawieszke, niedrapki w smyku i 2 bawelniane czapeczki :) zawsze cos- zeby nie bylo ze wrocilam z pustymi rekami, chcialam obejrzec w smyku kocyki poofi i naf naf ale okazalo sie ze one sa chyba tylko online? Bynajmniej w gdyni ich nie maja :( no i upatrzylam sobie staniki do karmienia ale nie wiem czy teraz kupowac czy jak bede wiedziec ze mam mleko? Firmy allys w mama i ja :) bardzo ladne takie ala bardotki jak lubie :) sposrod tgo co widzialam to najfajniejsze :)
    I znowu dylematy wynikajace z niewiedzy: kupujecie reczniki zwykle czy takie z kapturkiem? I kupujecie rozki? Po co wogole sa rozki? W sumie reczniki zwykle mam w domu male i duze niektore nawet jeszcze nie byly uzyte chyba :) warto te rozki i kapturki?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie pytanie gdzie Ty masz brzuch?????!!!!!!!!

angelcia wrote:
    Witam się z Wami wszystimi w ten dość ponury dzień :)

Penelope - mam podobnie do Ciebie, jak staję na wagę to się dołuję i w ogóle jest tragedia. Przytyłam już z 10kg jak nie lepiej i nie wiem gdzie to wszystko jest. Spodnie noszę takie jak przed ciązą, koszulki też założę, ale z racji tego, ze wolalam obcisle ciuchy to się podwijają i jest to nieestetyczne. Z brzuchem nie mam odwagi prowadzać się w obcisłych szmatkach, bo mnie to krępuje. Taki ze mnie dziwoląg, nie lubię zwracać na siebie uwagi swoim stanem.

Dzisiaj wybija Nam nowy tydzień i wkraczamy w ósmy miesiąc! :) :D Jadę dzisiaj do Centrum mojej wsi, aby w końcu coś sobie kupić do tego szpitala, bo może wypadałoby powoli zamykać listę wyprawkową chociażby dla mnie. Po wizycie, którą mam w przyszłym tygodniu spakuję torbę (jeśli wszystko będę mieć :/).

Mój plan na dziś:
    -ubrać się, wymalować, ogarnąć na każdy możliwy sposób
    -zrobić sosik pomidorowy do gołąbków
    -wysprzątać kuchnię
    -umyć podłogi
    -wyczesać mojego futrzaka
    -jechać na te zakupy <3

Wszystkim wizytującym życzę pozytywnych wieści!

Ah, i to ja i Ada w 8 miesiacu:
    http://www.iv.pl/images/25522479271434354387_thumb.jpg http://www.iv.pl/images/83746189889365147571_thumb.jpg

angelcia, Penelope, Sue lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na wadze plus 12 kg czyli 87 kg i wczoraj maź mi przekazał od koleżanki z pracy ze bardzo ładnie wyglądam i nie widać tych kg tylko piękny brzuszek :)

Czyli kobiety tez potrafią komplementował inne kobiety ;)
    megg wrote:
    ja przytylam 12 kg..... mam to gdzies :) byle potem zejsc z wagi
    podobno wygladam ok i tego sie trzymajmy hehe

a recznikow mam 2 i chce jeszcze 1 kupic

puszczam wlasnie Frankowi kołysanki i pije kawke, sloneczna jak tam sluchacie waszej CD?

megg, Penelope lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam i nie kupuje rożków bo dla mnie to zbędny wydatek. Po pierwszym porodzie położne zawinęły mi malą w kocyk (kupiłam taki ładny w tk maxx za 70zł ) a później w domu też używałam kocyka bo wydawał mi się praktyczniejszy i do wózka też go czasem używałam. A rożek posłuży tylko pare miesięcy.

Tak samo z kwestią ręczniczków z kapturkiem jeżeli są można używać ale specjalnie bym ich nie kupowała bo to bardziej gadżety dla mamy niż maluszka.

Jakoś do drugiej ciąży podchodzę z dystansem i szczerze to jeszcze nic nie kupowałam. Pewnie zrobię to w styczniu. Ale w pierwszej ciązy gdy mój mąż często wyjeżdzał chciałam się zabezpieczyć jak bella ( bo bylam kompletnie sama) i kupowałam wszystko w niewyobrażalnych ilościach :)

Laureczka25
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    I znowu dylematy wynikajace z niewiedzy: kupujecie reczniki zwykle czy takie z kapturkiem? I kupujecie rozki? Po co wogole sa rozki? W sumie reczniki zwykle mam w domu male i duze niektore nawet jeszcze nie byly uzyte chyba :) warto te rozki i kapturki?
    Ja kupuję ręczniki z kapturkiem - żeby główki nie przeziębić.
    A różki są po to, żeby owinąć malucha - ponoć lubią być owinięte.

Laurka, kafabi, Fedra, Angélique89, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 melduj jak tylko sie czegos dowiesz. Spokojnie. Trzymamy kciuki.

Angelcia to chyba jest stereotypowym przykladem tego, ze jak ma sie dziewczynke, to brzuch rozchodzi sie na boki ;]

Laureczka25 ja nie znam plci, nie uzywam zadnego imienia i sie w ten sposob do dziecka nie nastawiam. Moze zamiast uzywac roznych "probnych" imion, raz takiego, raz takiego, po prostu mow pieszcztliwie dzidzius? Ja tak robie i sie nie przejmuje ;]

laureczka25, dorocia2324, angelcia lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Słoneczna i jak po wizycie?
    Właśnie, Słoneczna, czekamy!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja przed ciążą ważyłam 66 kg a teraz 84 kg i czuje się jak słoń. Nawet mąż mi mówi, że celulit mi się zrobił na udach. Czuje wszędzie nadmiar skóry. Jak mama mnie zobaczy to pewnie będzie krzyczała, że tak się zapasłam bo ona jest maniaczką zdrowego odżywiania i bycia fit. Ciągle jak dzwoni to mówi " nie przytyj więcej jak 10 kg". Już myślę o bieganiu po porodzie chociąż nie wiem jak to zrobię z dwójką dzieci ale będę musiala :) Póki co czekam na poród jak na zbawienie a tu jeszcze 68 dni.

Laureczka25
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore sie za ozdoby świąteczne. Czas kalendarz adwentowy powiesic i napakowac słodyczami :)

U nas od samego poczatku jest Ignaś <3

Fedra, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Fedra ja przed ciążą ważyłam 66 kg a teraz 84 kg i czuje się jak słoń. Nawet mąż mi mówi, że celulit mi się zrobił na udach. Czuje wszędzie nadmiar skóry. Jak mama mnie zobaczy to pewnie będzie krzyczała, że tak się zapasłam bo ona jest maniaczką zdrowego odżywiania i bycia fit. Ciągle jak dzwoni to mówi " nie przytyj więcej jak 10 kg". Już myślę o bieganiu po porodzie chociąż nie wiem jak to zrobię z dwójką dzieci ale będę musiala :) Póki co czekam na poród jak na zbawienie a tu jeszcze 68 dni.

Moja mama tez mnie cale zycie strofowala. Staralam sie tym nie przejmowac, chociaz to nigdy nie jest tak, ze to splywa po tobie jak po kaczce. Dopiero jak sie przenioslam do Stanow i w mgnieniu oka przytylam 10 kg, to patrzac na zdjecia z przeszlosci zrozumialam, ze cale zycie bylam szczupla,a dopiero tu nabralam cialka (ale nie nadwagi). Teraz rodzice widza mnie tylko na skypie (glownie twarz hihi), ale tylko kilka razy zdazylo im sie chlapnac ozorem o moich kg. Teraz raczej mi nie dokuczaja. Nie przejmuj sie, nie patrz na liczby, po prostu badz zdrowa.

Fedra, Sue lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Jak wiecie jestem alergikiem i mnie produkty Ziaji nie uczulają więc im ufam. Nawet używam Ziaji Pro do salonów kosmetycznych i one są mocniejsze niż zwykłe serie. Maska do twarzy i peeling mega <3 Skład składem moim zdaniem jeśli dziecko nie dostanie uczulenia to czemu nie. I tak będzie miało kontakt z chemikaliami. ;) Ale johnson & johnson nie będę na pewno używać bo nawet mi nie odpowiadają. ;)

nie chce Cie urazic, nie odbierz mnie zle, ciesze sie ze Tobie te kosmetyki odpowiadaja, co nie zmienia faktu ze maja bardzo slabe sklady, malo substancji aktywnych, wiele ich preparatow ma duzo chemii,
    ja wybieram te najbardziej naturalne kosmetyki, ale kazdy szuka czegos innego w kosmetyku

Ziaja to najnizsza polka jakosciowa jesli chodzi o kosmetyki salonowe, dobre salony nie pracuja na takich markach, a jak maja sa to najtansze zapychacze na te tansze zabiegi, tak samo jak Bielenda czy Charming Rose, odradzam zabiegi w salonach z tymi kosmetykami bo to pic na wode tyle ze ladnie pachna a prawda jest taka ze nic dobrego nie robia :)

Angélique89 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    nie chce Cie urazic, nie odbierz mnie zle, ciesze sie ze Tobie te kosmetyki odpowiadaja, co nie zmienia faktu ze maja bardzo slabe sklady, malo substancji aktywnych, wiele ich preparatow ma duzo chemii,
    ja wybieram te najbardziej naturalne kosmetyki, ale kazdy szuka czegos innego w kosmetyku

Ziaja to najnizsza polka jakosciowa jesli chodzi o kosmetyki salonowe, dobre salony nie pracuja na takich markach, a jak maja sa to najtansze zapychacze na te tansze zabiegi, tak samo jak Bielenda czy Charming Rose, odradzam zabiegi w salonach z tymi kosmetykami bo to pic na wode tyle ze ladnie pachna a prawda jest taka ze nic dobrego nie robia :)
    Moja ciotka jest kosmetyczką i wiele lat pracowała na kosmetykach ziaji. :) A miała salon w Słupsku i wiele klientek. Żadna nie narzekała na te kosmetyki. ;)
    Są rzeczy których z tej firmy nie mogę używać np szampony tragedia dla mnie.
    Do twarzy na co dzień używam la roche effeclar i vichy normaderm ale do ciała Ziaja dla mnie jest super.

Według mnie największą porażka jaką kiedykolwiek miałam z kosmtyków do ciała był balsam atoperal dla dzieci ze skórą atopową. MASAKRA!!! Nigdy więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 17:45

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymaj się dzielnie i dawaj znać co u Ciebie....
    Patrycja20 wrote:
    Hej my witamy sie dzisiaj ze szpitala dostalam meeega bolu podbrzusza dlugo nie czekalam i wstawilam sie. Jeszcze nic nienwiem tylko tyle ze na ktg wyszly jakies skurcze teraz leze pod kroplowka.

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymam kciuki!

Jutro ma być u mnie kurier z Gemini i z winami ;) Jutro też mnie czeka rozrywka tygodnia, czyli pierwsze wyjście z domu od czasu wizyty u gina, muszę iść do laboratorium, podobno na dworze zimno jak cholera. A pojutrze M zawiezie mnie na wizytę do okulisty, mam lekkie wyrzuty sumienia, bo nie zapytałam gina czy mogę iść, ale mam nadzieje ze szybko to załatwię skoro idę prywatnie, chociaż to różnie bywa...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Patrycja trzymam kciuki :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręczniki z kapturem mam chyba z 4 z czego jeden jest całkiem nowy reszta ze spadku...

Rożki kupiłam 3 nowe te tanie z Allegro Mała będzie w nich spać potem bedą jako podkłady do wózka albo kołderka do wózka na pewno się przydadzą :)
    bella84 wrote:
    Witam :) ale zescie napisaly :) ja dzis biegalam w gdyni po zakupach- mama i ja, smyk, i szukalam dla mnie koszul kapci itd, i stwierdzam ze koszule kupie w necie za 16 zl sa takie rozpinane po bokach :) za to kupilam 2 smoczki lovi dynamiczne, zawieszke, niedrapki w smyku i 2 bawelniane czapeczki :) zawsze cos- zeby nie bylo ze wrocilam z pustymi rekami, chcialam obejrzec w smyku kocyki poofi i naf naf ale okazalo sie ze one sa chyba tylko online? Bynajmniej w gdyni ich nie maja :( no i upatrzylam sobie staniki do karmienia ale nie wiem czy teraz kupowac czy jak bede wiedziec ze mam mleko? Firmy allys w mama i ja :) bardzo ladne takie ala bardotki jak lubie :) sposrod tgo co widzialam to najfajniejsze :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo mojej wagi nie mam rozstępów ani celulitu a mój maź mówi ze pięknie wyglądamy i zawsze pyta jak tam jego dwa Misie :) mnie na szczęście mojego wyglądu i wagi nie wypomina wszyscy wiedza ile czekaliśmy lat na Mała ile było wylanych łez itp wiec wszyscy wiedza jak mam wywalone na to jak wyglądam bo Natka jest dla mnie najważniejsza :D

laureczka25 wrote:

Gosiak, AsiaSzw, kafabi, megg, Penelope, Januszkowa, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ