Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi mocz pobieraja przy kazdej wizycie niezaleznie od pory dnia. Nigdy nie musialam niczego przynosic hihi. Jeden dylemat mniej ;]
Przeczytalam o tym pesarze tudziez pessarium, bo bez bicia przyznaje, ze do tej pory nawet nie sprawdzilam co to jest. Napisane jest, ze bardzo rzadko jest w ciazy potrzeba zalozenia tego ustrojstwa, a u nas juz kolejna. Dlatego ja nie wierze w zadne statystyki!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Słoneczna spokojnie, moja teściowa w trzech ciążach miała pessar od początku do końca, bo z natury ma krótka szyjkę i urodziła trójkę w terminie
główka do góry,ważne że szybka reakcja jest
Groszkowi też dzisiaj założyli z tego powodu więc za obie trzymam kciuki i wypoczywajcie póki możecie
Cath jutro trzymamy za Twoją kciukii Gosiak chyba też wizytuje
co do ręczników, my mamy dwa z kapturkiem, rożek też zakupiony, nie wiem co z becikiem do wózka dlatego wstrzymujemy się na razie
co do Ziaji ja nigdy nie byłam przekonana, ale w ciąży zakupiłam tonik i krem na moje pryszcze i jestem zadowolona
Asia piękne ozdoby
Angelica gdzie Ty to dziecko uchowałaś? Bo na pewno nie w tym płaskim brzuszku
a jeszcze Wam powiem że duże te Wasze dziecimoja taka kruszyna przy Waszych
-
nick nieaktualny
-
Oczywiscie każdemu odpowiadają inne kosmetyki. Ja zwykle używam droższych i próbowałam w ciąży mustelli to masakra dostałm takiego uczulenia ze aż ropne krosty mialam. A niby hipoalergiczne itp itd. Teraz kupilam z ziaji mamma mia i jest super nic sie nie dzieje, fajnie pachnie i taka super skora jest po nich ze ach
Ale do ciała czesto ziaje używam. Jakos tak ufam tej firmie. No i do demakijażu dobry plyn micelarny Ulga. -
Słoneczna słonko musisz być dobrej myśli jeśli musisz być w szpitalu to lepiej zostań pamiętaj już nie długo trzymam mocno kciuki wszystko będzie dobrze...
słoneczna 85 wrote:Ja juz po. Musialam sie wyplakac.
Szyjka sie skraca nadal. Jutro z rana ide na odzdxial. Beda zakladac mi pessar i dawac sterydy na rozwoj pluc plodu.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Też lubię Ziaję. Wiele kosmetyków używam od lat i lubię. Szczególnie płyny do higieny intymnej, płyny micelarne, serię niebieską Sopot (masło z algami jest obłędne) i całą serię Kozie Mleko, ten zapach jest przecudny i na szczęście nie ma nic wspólnego z zapachem koziego mleka
cath lubi tę wiadomość
-
Ja też lubię Ziaję i moja skóra również.
Niestety chyba uczuliłam się na Palmersa. Dobrze, że pod sam koniec opakowania.
Teraz smaruję się tylko olejem kokosowym i jest super. Wszystkie krosty z brzucha i dekoltu zniknęły, a ja pachnę tajskim kokosemAngélique89, cath, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak to jest....
Mówi się, że w ciąży nie wolno sushi bo surowa ryba.
No a co ze śledziami? Prawie każda ciężarna jadła w ciąży śledzie w jakiejś tam postaci...
Słoneczna, no proszę Cię! Więcej optymizmu. Będzie dobrze. Założą Ci pessar i będzie lepiej. Myśl pozytywnie, to dobrze wpływa na dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:09
słoneczna 85, LadyMK lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Szyjka 19 mm. Dodam ze nie mialam zadnych twardnien ani nic przez ostatnie 2 tyg. Lekarz mowil ze sterdydy w razie czego na pluca. Niech robia co moga, ale mam nadzueje ze wszystko dobrze sie skonczy i maly posiedzi jeszcze z 5 tyg chociaz
Nie jesteś sama. Mi też szyjka poleciała. Były tygodnie spokoju i stabilności, ale niestety znów skrócenie. Mam taką samą jak Ty. W okolicy 20 mm. Następną wizytę mam w pt i pewnie też pójdę do szpitala na podanie leków na rozwój płuc. Jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że chcą Ci założyć pessar. Mi powiedzieli, że to raczej nie ma sensu, bo jest większe ryzyko, że przypałęta mi się infekcja niż że pessar wydłuży mi ciążę na tym etapie. Muszę zaakceptować ich zdanie niestety, chociaż też bym chciała go mieć.
Ogólnie szału nie ma i skupiam się na tym, żeby dotrwać do 34 tc. Jest szansa, ale mogę też nie doczekać.
-
Ja Ziaji nigdy nie uzywalam, ale znam takie, co bardzo lubia. Niedawno kupilam Palmersa po raz pierwszy i jak mi sie skonczy, to wiecej nie kupie. Smierdzi mi strasznie, a moj mega przewrazliwiony na punkcie zapachow maz, to juz w ogole czuje na kilometr, ze sie nim posmarowalam i odchodzi od zmyslow i jego reakcja irytuje mnie rownie mocno co ten zapach irytuje jego samego ;-P08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya