X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale beka z tego. Czego to oni nie wymyślą :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mocz pobieraja przy kazdej wizycie niezaleznie od pory dnia. Nigdy nie musialam niczego przynosic hihi. Jeden dylemat mniej ;]
    Przeczytalam o tym pesarze tudziez pessarium, bo bez bicia przyznaje, ze do tej pory nawet nie sprawdzilam co to jest. Napisane jest, ze bardzo rzadko jest w ciazy potrzeba zalozenia tego ustrojstwa, a u nas juz kolejna. Dlatego ja nie wierze w zadne statystyki!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymaj sie, bedzie ok!

Słoneczna przykro mi, ale najwazniejsze ze jestes pod kontrola i zajmą sie Wami jak należy!

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna spokojnie, moja teściowa w trzech ciążach miała pessar od początku do końca, bo z natury ma krótka szyjkę i urodziła trójkę w terminie :) główka do góry,ważne że szybka reakcja jest :)
    Groszkowi też dzisiaj założyli z tego powodu więc za obie trzymam kciuki i wypoczywajcie póki możecie :)

Cath jutro trzymamy za Twoją kciuki :) i Gosiak chyba też wizytuje :)

co do ręczników, my mamy dwa z kapturkiem, rożek też zakupiony, nie wiem co z becikiem do wózka dlatego wstrzymujemy się na razie :)

co do Ziaji ja nigdy nie byłam przekonana, ale w ciąży zakupiłam tonik i krem na moje pryszcze i jestem zadowolona :)

Asia piękne ozdoby :)

Angelica gdzie Ty to dziecko uchowałaś? Bo na pewno nie w tym płaskim brzuszku ;)

a jeszcze Wam powiem że duże te Wasze dzieci :O moja taka kruszyna przy Waszych :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce juz sobote i ogladanie mojej Ady, tez chce zaszpanować, że znam jej wymiary!

Gosiak, przedszkolanka:), Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Cath jutro trzymamy za Twoją kciuki :) i Gosiak chyba też wizytuje :)
    Tak, ja mam jutro wizytę o 17:20 - USG III trymestru.
    A Ty, Cath o której?

przedszkolanka:), Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja chce juz sobote i ogladanie mojej Ady, tez chce zaszpanować, że znam jej wymiary!

heheh ja też. Muszę poczekać jeszcze tydzień.

angelcia lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie każdemu odpowiadają inne kosmetyki. Ja zwykle używam droższych i próbowałam w ciąży mustelli to masakra dostałm takiego uczulenia ze aż ropne krosty mialam. A niby hipoalergiczne itp itd. Teraz kupilam z ziaji mamma mia i jest super nic sie nie dzieje, fajnie pachnie i taka super skora jest po nich ze ach <3

Ale do ciała czesto ziaje używam. Jakos tak ufam tej firmie. No i do demakijażu dobry plyn micelarny Ulga. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna słonko musisz być dobrej myśli jeśli musisz być w szpitalu to lepiej zostań pamiętaj już nie długo trzymam mocno kciuki wszystko będzie dobrze...
    słoneczna 85 wrote:
    Ja juz po. Musialam sie wyplakac.
    Szyjka sie skraca nadal. Jutro z rana ide na odzdxial. Beda zakladac mi pessar i dawac sterydy na rozwoj pluc plodu.

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, ja mam jutro wizytę o 17:20 - USG III trymestru.
    A Ty, Cath o której?
    Ja mam na 7:10 :D hahaha :D bo na ostatnia chwile sie zarejestrowałam ze względu na ta szyjkę bo ominela mnie wizyta no bylam tego dnia u specjalisty na usg. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię Ziaję. Wiele kosmetyków używam od lat i lubię. Szczególnie płyny do higieny intymnej, płyny micelarne, serię niebieską Sopot (masło z algami jest obłędne) i całą serię Kozie Mleko, ten zapach jest przecudny i na szczęście nie ma nic wspólnego z zapachem koziego mleka ;-)

cath lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby jestem już w 8 miesiącu. Ten kalendarz belly chyba się trochę śpieszy.

megg lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię Ziaję i moja skóra również.
    Niestety chyba uczuliłam się na Palmersa. Dobrze, że pod sam koniec opakowania.
    Teraz smaruję się tylko olejem kokosowym i jest super. Wszystkie krosty z brzucha i dekoltu zniknęły, a ja pachnę tajskim kokosem <3

Angélique89, cath, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam zapytac co z usg- ale to dalsza kwestia. Aby jakos przetrwac. Zobaczymy

Groszkowi chyba tez sterydy dali. Mam nadzieje ze Macius przezyje i bedzie zdrowy.

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest....
    Mówi się, że w ciąży nie wolno sushi bo surowa ryba.
    No a co ze śledziami? Prawie każda ciężarna jadła w ciąży śledzie w jakiejś tam postaci...

Słoneczna, no proszę Cię! Więcej optymizmu. Będzie dobrze. Założą Ci pessar i będzie lepiej. Myśl pozytywnie, to dobrze wpływa na dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:09

słoneczna 85, LadyMK lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Szyjka 19 mm. Dodam ze nie mialam zadnych twardnien ani nic przez ostatnie 2 tyg. Lekarz mowil ze sterdydy w razie czego na pluca. Niech robia co moga, ale mam nadzueje ze wszystko dobrze sie skonczy i maly posiedzi jeszcze z 5 tyg chociaz

Nie jesteś sama. Mi też szyjka poleciała. Były tygodnie spokoju i stabilności, ale niestety znów skrócenie. Mam taką samą jak Ty. W okolicy 20 mm. Następną wizytę mam w pt i pewnie też pójdę do szpitala na podanie leków na rozwój płuc. Jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że chcą Ci założyć pessar. Mi powiedzieli, że to raczej nie ma sensu, bo jest większe ryzyko, że przypałęta mi się infekcja niż że pessar wydłuży mi ciążę na tym etapie. Muszę zaakceptować ich zdanie niestety, chociaż też bym chciała go mieć.
    Ogólnie szału nie ma i skupiam się na tym, żeby dotrwać do 34 tc. Jest szansa, ale mogę też nie doczekać.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ziaji nigdy nie uzywalam, ale znam takie, co bardzo lubia. Niedawno kupilam Palmersa po raz pierwszy i jak mi sie skonczy, to wiecej nie kupie. Smierdzi mi strasznie, a moj mega przewrazliwiony na punkcie zapachow maz, to juz w ogole czuje na kilometr, ze sie nim posmarowalam i odchodzi od zmyslow i jego reakcja irytuje mnie rownie mocno co ten zapach irytuje jego samego ;-P

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Groszkowi chyba tez sterydy dali. Mam nadzieje ze Macius przezyje i bedzie zdrowy.
    Na pewno! Nie mam co do tego wątpliwości!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja korzystając jeszcze z dnia darmowej dostawy, zamówiłam sobie książkę po przeczytaniu tego artykułu: http://madrzy-rodzice.pl/2014/11/czego-potrzebuje-niemowle/

Sue, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginek tez powiedzial ze juz pessara na tym etapie ciąży nie zakłada sie. Ale jak widac co lekarz to inna opinia i praktyka.

sebza lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ