X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Sue chyba zaraz pojde za Twoim przykladem i zakoncze dzien jakas slodkoscia :)
    ale po ciazy biore sie ostro za siebie !!! powtarzam to sobie przy kazdym batoniku :)

Sue, Gosiak, Fedra, LadyMK lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja już nawet w głowie mam plan od jakich ćwiczeń zacznę, jak zacznę wracać do biegania :)
    Szczęśliwe dziecko, to szczęśliwa mama, a przecież ćwiczenia wydzielają endorfiny ;)

Po porodzie będziemy się tu pewnie razem odchudzać :)

Gosiak, asia888, Kasia_10.02, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Laureczka dla nas tez byl duzy problem znalezc imie dla syna, a dla corki mielismy od poczatku wybrane :) Wedlug mnie jest wiecej ladnych imion dla dziewczynek niz dla chlopcow, bardzo ciezko cos wybrac
    Asia a na jakie się zdecydowaliście?
    I kim jesteś z zawodu jeżeli można spytać? :)

Laureczka25
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Asia, ja już nawet w głowie mam plan od jakich ćwiczeń zacznę, jak zacznę wracać do biegania :)
    Szczęśliwe dziecko, to szczęśliwa mama, a przecież ćwiczenia wydzielają endorfiny ;)

No pewnie! zbierzemy sie i bedziemy sie motywowac do cwiczen! :)
    Ja tez planuje biegac mam na przeciwko park:) wiec wymowki nie bede miala :))

Sue lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś przezroczysta gęsta wydzielinę? Tzn tak jakby przezroczysty klej. Przed chwila zauwazylam i nie wiem co to może być.

Laureczka25
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Asia a na jakie się zdecydowaliście?
    I kim jesteś z zawodu jeżeli można spytać? :)

Kosmetologiem;
    Do konca sie jeszcze nie zdecydowalismy ale chyba Gabriel lub Jakub. Na 100% zdecyduje jak zobacze maluszka, ktore bedzie pasowac :)
    Dla mnie podobaly sie imiona takie jak: Jakub (najbardziej), Milosz, Mikolaj, Krzys, Adas, Sebastian, Lukasz, Dominik,
    niektore odpadly bo juz sa w rodzinie, reszte odrzucil moj facet;p i zostal Gabriel czyli jego propozycja

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Myślę, że przy dziecku z braku chwili dla siebie ale też i przy karmieniu, kilogramy będą same leciały w oczach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:05

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak - ta książka "W głębi kontinuum" jest prześwietna! Czytałam ostatnio fragment i też sobie ją kupię! Język niemowląt zaczęłam, ale mi się nie spodobał. Poza tym - ja jestem za przytulaniem jak dziecko płacze, lulaniem i spędzaniem max czasu z dziećmi. Tak wychowali nas moja mama i tata i nie jesteśmy rozpieszczeni, radzimy sobie w życiu, więc się sprawdza.
    Ja zaszalałam i kupiłam jeszcze: http://www.mamania.pl/ksiazki/najszczesliwsze-niemowle-w-okolicy,31 http://www.mamania.pl/ksiazki/ksiega-rodzicielstwa-bliskosci,40 i
    http://www.mamania.pl/ksiazki/dziecko-bez-kosztow,95
    Będę mogła leżeć i czytać między praniem i prasowaniem :)
    Ja też nie mogę przebrnąć jakoś przez "Język niemowląt" - a niedawno się dowiedziałam, że autorka tej książki porzuciła dwójkę swoich dzieci, ale nie sprawdzałam wiarygodności tej informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:08

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Myślę, że przy dziecku z braku chwili dla siebie ale też i przy karmieniu, kilogramy będą same leciały w oczach ;-)

Angelique, ja jestem tak grzebnięta, że czasami wracałam z pracy na czworakach o 22 i o 23 ćwiczyłam w domu :P Oj, jak mi się spało wtedy :)
    Małego wsadzę do kosza mojżesza, a ja obok będę się pocić na macie.
    Powiem Wam, że paradoksalnie, ćwicząc nawet kosztem snu, byłam bardziej wypoczęta, bo spałam jak zabita :)

A kilogramy niech lecą w pizdu!!

Patrycja, sierota ze mnie - cieszę się, że wszystko ok, jesteś pod dobrą opieką pewnie, staraj się nie stresować tylko :*

Gosiak, Angélique89 lubią tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Kosmetologiem;
    Do konca sie jeszcze nie zdecydowalismy ale chyba Gabriel lub Jakub. Na 100% zdecyduje jak zobacze maluszka, ktore bedzie pasowac :)
    Dla mnie podobaly sie imiona takie jak: Jakub (najbardziej), Milosz, Mikolaj, Krzys, Adas, Sebastian, Lukasz, Dominik,
    niektore odpadly bo juz sa w rodzinie, reszte odrzucil moj facet;p i zostal Gabriel czyli jego propozycja

Krzys to mój mąż ja strasznie nie lubię tego imienia i nigdy do niego nie mowie po imieniu :p chyba że mnie wkurzy.

Ja właśnie tez jestem po kosmetologii. A jaki temat wybrałaś do obrony? Bo ja wciąż szukam inspiracji :p

Laureczka25
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, żyję, boli mnie gardło, piję rumianek z miodem i cytryną.

Patrycja dobrze, że jednak to fałszywy alarm.

Słoneczna, trzymam za was kciukasy!!! Będzie dobrze!

Ja wszystko pozałatwiałam, posłuchałam w pracy jak dobrze wyglądam :D Niestety w czytelni przejrzałam wszystkie pedagogiczne czasopisma i nic nie było :/

Co do dnia darmowej dostawy. To rano zamówiłam olej kokosowy, książkę dla Poślubionego pod choinkę i zupy (ale tylko 6 ;) ).

Trochę mnie denerwuje, że moja promotorka mi nic nie odpisała i nie wiem, czy robić badania, czy zmieniać narzędzie!

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwię jak będę wyglądać po urodzeniu Brzuszkowego :] Mąż się na szczęście ofiaruje i mówi, że będzie z małym w domu a ja będę mogła na basen jeździć.

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu nie wszystkie firmy swoj sklad podaja w kolejnosci ich wymiany na opakowaniu.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Krzys to mój mąż ja strasznie nie lubię tego imienia i nigdy do niego nie mowie po imieniu :p chyba że mnie wkurzy.

Ja właśnie tez jestem po kosmetologii. A jaki temat wybrałaś do obrony? Bo ja wciąż szukam inspiracji :p

ale fajnie! :) a skad jestes?
    nasz rocznik nie pisal juz pracy, mielismy egzaminy licencjackie z teorii i z praktyki,
    mgr nie robilam

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u Was widzę że smutno, u mnie też ;( dziś odszedł mój ukochany dziadek ;( przegrał walke z rakiem ;( jestem roztrzesiona spuchnieta od płaczu ;(

Sloneczna, Patrycja trzymam kciuki ;**

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze czy beda jakies nowe kupony na allegro?

Asiu bardzo mi przykro!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:34

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Kasia_10.02 Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Proszę: http://allegro.pl/24h-olej-kokosowy-400ml-bio-planete-i4840801001.html
    czy ten olej nalezy przechowywać w lodówce? :)

2nn3skjod5vq3yg4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_10.02 wrote:
    czy ten olej nalezy przechowywać w lodówce? :)
    Nie, jak masz bardzo ciepło w domu, to przybierze co najwyżej bardziej płynną postać, ale spokojnie można go trzymać w temperaturze pokojowej.
    Ja mam jeden w łazience, jeden w ubikacji, jeden w kuchni ;)

Kasia_10.02, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, bardzo mi przykro!! Trzymaj się jakoś :*

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Angelique, ja jestem tak grzebnięta, że czasami wracałam z pracy na czworakach o 22 i o 23 ćwiczyłam w domu :P Oj, jak mi się spało wtedy :)
    Małego wsadzę do kosza mojżesza, a ja obok będę się pocić na macie.
    Powiem Wam, że paradoksalnie, ćwicząc nawet kosztem snu, byłam bardziej wypoczęta, bo spałam jak zabita :)

A kilogramy niech lecą w pizdu!!

Patrycja, sierota ze mnie - cieszę się, że wszystko ok, jesteś pod dobrą opieką pewnie, staraj się nie stresować tylko :*
    Ambitna kobita z Ciebie ;-)

Sue lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ