X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Sue chyba zaraz pojde za Twoim przykladem i zakoncze dzien jakas slodkoscia :)
    ale po ciazy biore sie ostro za siebie !!! powtarzam to sobie przy kazdym batoniku :)

Sue, Gosiak, Fedra, LadyMK lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja już nawet w głowie mam plan od jakich ćwiczeń zacznę, jak zacznę wracać do biegania :)
    Szczęśliwe dziecko, to szczęśliwa mama, a przecież ćwiczenia wydzielają endorfiny ;)

Po porodzie będziemy się tu pewnie razem odchudzać :)

Gosiak, asia888, Kasia_10.02, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Laureczka dla nas tez byl duzy problem znalezc imie dla syna, a dla corki mielismy od poczatku wybrane :) Wedlug mnie jest wiecej ladnych imion dla dziewczynek niz dla chlopcow, bardzo ciezko cos wybrac
    Asia a na jakie się zdecydowaliście?
    I kim jesteś z zawodu jeżeli można spytać? :)

Laureczka25
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Asia, ja już nawet w głowie mam plan od jakich ćwiczeń zacznę, jak zacznę wracać do biegania :)
    Szczęśliwe dziecko, to szczęśliwa mama, a przecież ćwiczenia wydzielają endorfiny ;)

No pewnie! zbierzemy sie i bedziemy sie motywowac do cwiczen! :)
    Ja tez planuje biegac mam na przeciwko park:) wiec wymowki nie bede miala :))

Sue lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś przezroczysta gęsta wydzielinę? Tzn tak jakby przezroczysty klej. Przed chwila zauwazylam i nie wiem co to może być.

Laureczka25
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Asia a na jakie się zdecydowaliście?
    I kim jesteś z zawodu jeżeli można spytać? :)

Kosmetologiem;
    Do konca sie jeszcze nie zdecydowalismy ale chyba Gabriel lub Jakub. Na 100% zdecyduje jak zobacze maluszka, ktore bedzie pasowac :)
    Dla mnie podobaly sie imiona takie jak: Jakub (najbardziej), Milosz, Mikolaj, Krzys, Adas, Sebastian, Lukasz, Dominik,
    niektore odpadly bo juz sa w rodzinie, reszte odrzucil moj facet;p i zostal Gabriel czyli jego propozycja

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Myślę, że przy dziecku z braku chwili dla siebie ale też i przy karmieniu, kilogramy będą same leciały w oczach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:05

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak - ta książka "W głębi kontinuum" jest prześwietna! Czytałam ostatnio fragment i też sobie ją kupię! Język niemowląt zaczęłam, ale mi się nie spodobał. Poza tym - ja jestem za przytulaniem jak dziecko płacze, lulaniem i spędzaniem max czasu z dziećmi. Tak wychowali nas moja mama i tata i nie jesteśmy rozpieszczeni, radzimy sobie w życiu, więc się sprawdza.
    Ja zaszalałam i kupiłam jeszcze: http://www.mamania.pl/ksiazki/najszczesliwsze-niemowle-w-okolicy,31 http://www.mamania.pl/ksiazki/ksiega-rodzicielstwa-bliskosci,40 i
    http://www.mamania.pl/ksiazki/dziecko-bez-kosztow,95
    Będę mogła leżeć i czytać między praniem i prasowaniem :)
    Ja też nie mogę przebrnąć jakoś przez "Język niemowląt" - a niedawno się dowiedziałam, że autorka tej książki porzuciła dwójkę swoich dzieci, ale nie sprawdzałam wiarygodności tej informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:08

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Myślę, że przy dziecku z braku chwili dla siebie ale też i przy karmieniu, kilogramy będą same leciały w oczach ;-)

Angelique, ja jestem tak grzebnięta, że czasami wracałam z pracy na czworakach o 22 i o 23 ćwiczyłam w domu :P Oj, jak mi się spało wtedy :)
    Małego wsadzę do kosza mojżesza, a ja obok będę się pocić na macie.
    Powiem Wam, że paradoksalnie, ćwicząc nawet kosztem snu, byłam bardziej wypoczęta, bo spałam jak zabita :)

A kilogramy niech lecą w pizdu!!

Patrycja, sierota ze mnie - cieszę się, że wszystko ok, jesteś pod dobrą opieką pewnie, staraj się nie stresować tylko :*

Gosiak, Angélique89 lubią tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Kosmetologiem;
    Do konca sie jeszcze nie zdecydowalismy ale chyba Gabriel lub Jakub. Na 100% zdecyduje jak zobacze maluszka, ktore bedzie pasowac :)
    Dla mnie podobaly sie imiona takie jak: Jakub (najbardziej), Milosz, Mikolaj, Krzys, Adas, Sebastian, Lukasz, Dominik,
    niektore odpadly bo juz sa w rodzinie, reszte odrzucil moj facet;p i zostal Gabriel czyli jego propozycja

Krzys to mój mąż ja strasznie nie lubię tego imienia i nigdy do niego nie mowie po imieniu :p chyba że mnie wkurzy.

Ja właśnie tez jestem po kosmetologii. A jaki temat wybrałaś do obrony? Bo ja wciąż szukam inspiracji :p

Laureczka25
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, żyję, boli mnie gardło, piję rumianek z miodem i cytryną.

Patrycja dobrze, że jednak to fałszywy alarm.

Słoneczna, trzymam za was kciukasy!!! Będzie dobrze!

Ja wszystko pozałatwiałam, posłuchałam w pracy jak dobrze wyglądam :D Niestety w czytelni przejrzałam wszystkie pedagogiczne czasopisma i nic nie było :/

Co do dnia darmowej dostawy. To rano zamówiłam olej kokosowy, książkę dla Poślubionego pod choinkę i zupy (ale tylko 6 ;) ).

Trochę mnie denerwuje, że moja promotorka mi nic nie odpisała i nie wiem, czy robić badania, czy zmieniać narzędzie!

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwię jak będę wyglądać po urodzeniu Brzuszkowego :] Mąż się na szczęście ofiaruje i mówi, że będzie z małym w domu a ja będę mogła na basen jeździć.

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu nie wszystkie firmy swoj sklad podaja w kolejnosci ich wymiany na opakowaniu.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Krzys to mój mąż ja strasznie nie lubię tego imienia i nigdy do niego nie mowie po imieniu :p chyba że mnie wkurzy.

Ja właśnie tez jestem po kosmetologii. A jaki temat wybrałaś do obrony? Bo ja wciąż szukam inspiracji :p

ale fajnie! :) a skad jestes?
    nasz rocznik nie pisal juz pracy, mielismy egzaminy licencjackie z teorii i z praktyki,
    mgr nie robilam

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u Was widzę że smutno, u mnie też ;( dziś odszedł mój ukochany dziadek ;( przegrał walke z rakiem ;( jestem roztrzesiona spuchnieta od płaczu ;(

Sloneczna, Patrycja trzymam kciuki ;**

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze czy beda jakies nowe kupony na allegro?

Asiu bardzo mi przykro!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:34

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Kasia_10.02 Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Proszę: http://allegro.pl/24h-olej-kokosowy-400ml-bio-planete-i4840801001.html
    czy ten olej nalezy przechowywać w lodówce? :)

2nn3skjod5vq3yg4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_10.02 wrote:
    czy ten olej nalezy przechowywać w lodówce? :)
    Nie, jak masz bardzo ciepło w domu, to przybierze co najwyżej bardziej płynną postać, ale spokojnie można go trzymać w temperaturze pokojowej.
    Ja mam jeden w łazience, jeden w ubikacji, jeden w kuchni ;)

Kasia_10.02, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, bardzo mi przykro!! Trzymaj się jakoś :*

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Angelique, ja jestem tak grzebnięta, że czasami wracałam z pracy na czworakach o 22 i o 23 ćwiczyłam w domu :P Oj, jak mi się spało wtedy :)
    Małego wsadzę do kosza mojżesza, a ja obok będę się pocić na macie.
    Powiem Wam, że paradoksalnie, ćwicząc nawet kosztem snu, byłam bardziej wypoczęta, bo spałam jak zabita :)

A kilogramy niech lecą w pizdu!!

Patrycja, sierota ze mnie - cieszę się, że wszystko ok, jesteś pod dobrą opieką pewnie, staraj się nie stresować tylko :*
    Ambitna kobita z Ciebie ;-)

Sue lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ