X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi Asiu :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczynki u Was widzę że smutno, u mnie też ;( dziś odszedł mój ukochany dziadek ;( przegrał walke z rakiem ;( jestem roztrzesiona spuchnieta od płaczu ;(

Sloneczna, Patrycja trzymam kciuki ;**
    Trzymaj się, gdy byłam w poprzedniej ciąży zmarła moja babcia. Tez byłam mniej więcej dwa miesiące przed porodem..do ostatniej chwili wachałam się czy iść na pogrzeb i w końcu spakowałam torbe i wsiadłam do auta ale zawróciłam. Bylam zbyt zwiazana z babcia i każdy się bał mojej reakcji podczas pogrzebu..teraz mam poczucie ze ona cały czas żyje i się ciesze ze nie widziałam jej w tym dniu..

Laureczka25
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje, ale ciężko, powstrzymuje jakoś emocje ze względu na maluszka;(
    Dziadek pare dni temu powiedział, że chyba nie doczeka i nie zobaczy maluszka ;( plakalismy wszyscy po tych słowach, złapałam go za rękę i powiedziałam żeby tak nie mówił bo doczeka napewno i... Niestety ;( ;( ;( tak mi jest przykro ;( nie doczekał prawnuka czy prawnuczki ;(;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 30 tygodniu (w tle widać łóżeczko). Rośniemy w oczach!!

3320776.jpg

Zdjęcie łóżeczka wrzucę jak kupię ochraniacze, kocyk i jak zrobimy z origami łabędzie i zawiesimy nad łóżeczkiem ;)

Angélique89, Gosiak, laureczka25, Patrycja20, przedszkolanka:), AsiaSzw, Bietka, asia888, Penelope, juska19, Fedra, Laurka, angelcia, słoneczna 85, Aagnieszkaa, LadyMK, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam jakiś czas temu pieluchy tetrowe na allegro- 13 sztuk. Sprawdziłam tylko ilość jak przyszły. Teraz jestem zła. To jest jakaś masakra. One miały być grube a są niemalże przezroczyste. Najgorsze jest to, że gapa nie spojrzałam na wymiary. Oczywiste było dla mnie, że pieluchy są kwadratowe a tu zonk. Mam 13 pasów startowych.
    Wymiar 40x80 cm. Masakra. Do wytarcia buzi czy coś się przydadzą ale zawinąć dziecko czy też podłożyć pod pupę to w ogóle odpada. Musze kupić kolejnych kilkanaście sztuk...

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczynki u Was widzę że smutno, u mnie też ;( dziś odszedł mój ukochany dziadek ;( przegrał walke z rakiem ;( jestem roztrzesiona spuchnieta od płaczu ;(
    :( Trzymaj się, Asiu.
    Tata mojego M. też walczy z nowotworem, więc wiem ile to bólu i cierpienia dla całej rodziny.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pogrzeb pójdę chociazby niewiem co ;(;( poprostu będę trzymała się z boku jeśli chodzi o widok trumny czy już chowania do grobu ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A to my w 30 tygodniu (w tle widać łóżeczko). Rośniemy w oczach!!

3320776.jpg

Zdjęcie łóżeczka wrzucę jak kupię ochraniacze, kocyk i jak zrobimy z origami łabędzie i zawiesimy nad łóżeczkiem ;)
    Mam podobny układ ustawienia w pokoju ;-) Obok łóżeczka planuję taką samą szafkę tylko w innym kolorze. Pełna komoda niestety nie wejdzie i stanie w pokoju obok.
    Piękne brzucho ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:51

Sue lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    ale fajnie! :) a skad jestes?
    nasz rocznik nie pisal juz pracy, mielismy egzaminy licencjackie z teorii i z praktyki,
    mgr nie robilam

Od pięciu lat mieszkam w Warszawie a generalnie pochodzę z Elbląga.

No to fajnie ze był egzamin praktyczny bo teraz na studiach z kosmetologii jest bardzo mało praktyki i jedyne co można z nich wynieść to papier.

Laureczka25
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu

Mój ukochany dziadek w niedzielę skończył 80 lat i własnie na jego cześć była wyprawiona cała impreza rodzinna. Dziadek był wzruszony i powiedział mi, że bardzo chce dożyć narodzin prawnuczka i zatańczyć na moim weselu.
    Nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz teraz, ale wiem co ja bym czuła, gdybym była w Twojej sytuacji.

Strasznie mi przykro i tulę Cię na odległość.

• Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki ;(:*

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, bardzo mi przykro, rozumiem bo równie mocno przeżyłam śmierć mojego dziadka...
    Bądź silna dla maleństwa choć musisz dać upust emocjom, dusząc to w sobie będzie Ci trudno. Wypłacz się raz a dobrze ;-*

relgwn15ilhiioyg.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuśki.

Kupiłam dzis ziolka z Baby&Mama Med. Wiem że niektóre z Was piją Szczęśliwą Ciążę. I jak Wasze wrażenia. Czujecie jakąś poprawę, działanie?
    Ja kupiłam ziolka na karmienie, spokojny brzuszek i przygotowanie do porodu.
    skład ostatnich poniżej
    Składniki (zioła cięte):

kwiat rumianku pospolitego/Chamomilla recutita (1,6 g)*, liść maliny właściwej/Rubus idaeus (1,2 g)*, zielone pędy owsa zwyczajnego/Avena sativa (1,2 g)*.

Ciekawa jestem czy to mi coś pomoże.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 36 tygodnia będę pić napar z liści malin czy jak się to tam zwie, będę uprawiać duuuużo seksu, bo to też pomaga (tak mówiła Pani położna dziś, na co mój P. znacząco się pod nosem uśmiechnął).
    Teraz mały post, bo mi się infekcja przyplątała, ale potem sobie odbijemy :)
    Położna nawet mówiła, że już z seksem można zacząć 6 tygodni przed porodem - to u mnie już w sumie niebawem!! :)

Gosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę pić herbatkę z liści malin - mam od mamy ogromny słój suszonych liści z działki rodziców. I do tego wiesiołka i siemię lniane. Seksem też nie pogardzę :D

Sue, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue pieknie wygladasz!!!!

Asiu trzymaj sie dzielnie.

Dobranoc dziewczyny. Mulego wieczoru.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak,
    a możesz mi prZypomnieć na co to siemię lniane, bo zapomniałam :) Bo w sumie dobre też w sumie na zaparcia, a te pod koniec ciąży mogą się niestety pojawić.

dziękuję pięknie Asiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:26

AsiaSzw lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak,
    a możesz mi prZypomnieć na co to siemię lniane, bo zapomniałam :) Bo w sumie dobre też w sumie na zaparcia, a te pod koniec ciąży mogą się niestety pojawić.
    Len oblepia i robi "poślizg" nie tylko na ściankach żołądka, działa tak samo w innych okolicach, także rozrodczych http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2013/11/38-tc-jak-miec-fajny-porod.html

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia bardzo współczuję. Moja babcia zmarła we wrześniu, byłam na pogrzebie, było ciężko, ale ze wszystkich sił próbowałam się wyłączyć psychicznie i jakoś trzymać.

laureczka25 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Len oblepia i robi "poślizg" nie tylko na ściankach żołądka, działa tak samo w innych okolicach, także rozrodczych http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2013/11/38-tc-jak-miec-fajny-porod.html

Dziękuję Gosiu!

W ogóle dzięki temu forum ja tyle wiem, że to szok! Dziś nie było dla mnie żadnej nowości na tych zajęciach.

A nie, przepraszam, jedna była - sposób na zgagę. Położna poradziła mi, żeby do ust wziąć trochę majeranku następnie nabrać wody i przepłukać i połknąć. I tak stopniowo, żeby dwie łyżki były - mówiła, że pomaga.
    No i kwaśne i pikantne potrawy odpadają.

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ