X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, nie martw się, wszystko będzie dobrze. Najważniejsza jest szybka reakcja!!! Poza tym 30 tydzień to już naprawdę bardzo rozwinięty maluch. I weź pod uwagę, że na razie to tylko skrócona szyjka i na pewno nic więcej się nie wydarzy!!! Założą Ci pessar, Maciuś zostanie przygotowany jakby miał wyjść trochę wcześniej.

Mam koleżankę, która w 33 tc dostała skurczy porodowych, też dostała sterydy na rozwój płucek, 3 tygodnie dostawała kroplówki rozkurczowe w szpitalu i wiesz jak się skończyło? Miała indukcję porodu w 41+2 dni.

Trzymam kciuki, ale na pewno będzie ok.

Sue, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Asiu

Mój ukochany dziadek w niedzielę skończył 80 lat i własnie na jego cześć była wyprawiona cała impreza rodzinna. Dziadek był wzruszony i powiedział mi, że bardzo chce dożyć narodzin prawnuczka i zatańczyć na moim weselu.
    Nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz teraz, ale wiem co ja bym czuła, gdybym była w Twojej sytuacji.

Strasznie mi przykro i tulę Cię na odległość.

Mój nie doczekał 80 ;( miał 79 lat

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja też nie mam pomysłu na imię dla swojego Zdziebąda, imię dla dziewczynki miałam już pewniaka od około 10 tygodnia, dla chłopca nie mam. I rzeczywiście tak jest ze te dziewczęce niektóre są śliczne a dla chłopca trudno ehhh
    asia888 wrote:
    Laureczka dla nas tez byl duzy problem znalezc imie dla syna, a dla corki mielismy od poczatku wybrane :) Wedlug mnie jest wiecej ladnych imion dla dziewczynek niz dla chlopcow, bardzo ciezko cos wybrac

asia888 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, więc ja sprawdziłam tą wiarygodność kilka miesięcy temu po tym gdy właśnie gdzieś w jakimś komentarzu przeczytałam i ma się ona do rzeczywistości jak większość reklam do produktów, czyli mija się z prawdą ;)
    Moja przyjaciółka polecała mi tą książkę, i w sumie tylko tą. Mówi że zarówno Ona jak i Jej mąż dużo z niej skorzystali. Mają dwoje dzieci, trzecie w drodze, i jak jestem u Nich to bardzo mi się podoba jak wychowują swoje dzieci, naprawdę przyjemnie popatrzeć :)
    Więc, przykład ich dzieci też mi podpowiada że może warto przeczytać książkę, a nóż .... :)
    Gosiak wrote:
    Ja też nie mogę przebrnąć jakoś przez "Język niemowląt" - a niedawno się dowiedziałam, że autorka tej książki porzuciła dwójkę swoich dzieci, ale nie sprawdzałam wiarygodności tej informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:12

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, też słyszałam że się jeszcze zadba to można donosić ciążę, wiem że to stres, ale staraj się myśleć bardziej pozytywniej, zdrowiej dla Was obojga .

Asiaa, bardzo mi przykro z powodu śmierci dziadka. Trzymajcie się dzielnie

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka tez jestem za egzaminami!

Sue super brzuszek; zgrabnie wygladasz :)

U mnie od 36 tyg tez sex i maliny! w kolko :)

A dzisiaj to mnie zgaga chyba umorduje

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu bardzo mi przykro z powidu dziadka :(
    Znam Twoj bol bo moj ukochany dziadek odszedl pare lat temu i to jeszcze o 5 rano w piatek 13 go :/ i tez rak niestety przezutowy :( straszna choroba i ciezka do wali, a meka czlowieka w jej trakcie, tyle lat a ciagle medycyna nie do konca sobie z tym radzi :( pamietaj na pogrzeb dziadka mozesz isc, ale nie podchodz do trumny... Moze to zabobon nie wiem, ale mowia ze zmarla osoba wydziela cos co dla przyszlej mamy nie jest bezpieczne...
    Sloneczna, bedzie dobrze, jak widzisz inne dziewczyny tez by wolaly pessar miec, lepsza infekcja z pessarem niz brak pessara i brak i infekcji :)a globulki zawsze wyplywaja:) macmiror bralam i jest ok :)
    Dzieki dziewczyny za doradzenie, kupie rozek 1 ze wzgledu na meza :) on tak bardzo sie boi dzieciaczka ze szok :) wiec wszelkie ulatwienia dla niego mile widziane :) jak zapytalam o termometr do wanienki czy chce bo mozna lokciem sprawdzac to tez woli dobry termometr bo mowi ze ma gruba skore i nie wyczuje :) wiec musze duzo jego brac pod uwage i jego niezgrabne lapki :) a do tego on ze wzgledu na kontrakt omija wiekszosc zajec ze szkoly rodzenia wiec tez mu smutno , moZe chociaz jakies uda mu sie odrobic jak wroci :) np kapiel :p
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :) ja mam usg 3 trym dopiero 17 go bo sie za pozno obudzilam z zapisem i juz miejsca zaklepane u mojego doktorka u ktorego mialam poprzednie 2 :p

Fedra, Sue lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kondolencje strasznie mi przykro :( [*]
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczynki u Was widzę że smutno, u mnie też ;( dziś odszedł mój ukochany dziadek ;( przegrał walke z rakiem ;( jestem roztrzesiona spuchnieta od płaczu ;(

Sloneczna, Patrycja trzymam kciuki ;**

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa bardzo mi przykro. Kondolencje dla Ciebie i Twojej rodziny.

Sue przeuroczo wygladasz!

Dziewczyny czy Wy tez macie problemy z pamiecia? Bo ja myslalam, ze skonczyly mi sie wraz z II trymestrem. Ale nie! Dzisiaj odwalilam kolejny numer. Po pracy musialam zrobic zakupy spozywcze. Jak je robilam to w tzw. miedzyczasie zupelnie sie sciemnilo. Wyszlam z tym pelnym, ciezkim wozkiem i nie moge znalezc samochodu! Gdzie ja do licha zaparkowalam?! Krecilam sie po tym parkingu w kolko, pchajac ten wozek, ciezko mi bylo jak cholera, snieg akurat zaczynal padac i sie rozkrecal, a ja jak ta 90-latka z demencja... Juz lzy w oczach mialam, bo ciemno, samochod czarny i wszystko wyglada identycznie ;-P Odnalezienie go zajelo mi pewnie ok 7 minut!
    W supermarkecie przekonalam sie rowniez, ze zachcianki tez sie jeszcze nie skonczyly. Owoce, owoce, owoce i... sledz w smietanie! Jablka, pomarancze, banany, maliny i sledz! Jak wrocilam do domu, to pol sloiczka wciagnelam na raz!

Sue, Aagnieszkaa, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dość ze mam problemy z pamięcią to i z koncentracja...
    Wszystko leci mi z rak, ostatnio o mało co zamiast kawy znalazłabym woda cukiernice, brudny garnek zamiast do zmywarki schowałem do lodówki i jeszcze kilka kwiatków...
    A i nie wspomnę ze stanęłam raz na środku sklepu i zastanawiałam się co ja tam robię...

Co do składu kosmetyków nigdy nie czytałam jeśli mi coś nie pasowało po min 3 użyciach dawałam je mojej mamie której nic nie straszne ;)

Dobra czas na spanie bo znowu będę spać do 12 :)

Spokojnych snów....

Laurka, Sue lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, oczywiście obudziłam się o najglupszej godzinie, o 4.20 i musiałam iść siku. Teraz jestem głodna, a muszę czekać żeby po 7 zebrać mocz i iść do laboratorium...

O, właśnie doczytałam na belly ze mi zostalo 60 dni do porodu, ups ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 05:36

megg, Sue, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Wyprawiłam męża do pracy :D Zrobiłam sobie kanapki z białym serem i pomidorem na 2 śniadanie. Wstawiłam zmywarkę, ogarnęłam kuchnię i idę się znów położyć :D

Właśnie zastanawiam się nad tą herbatką na dobry poród. Bo tą z liści malin będę pić, i chyba siemię lniane będę zjadać, albo wiesiołka.

Idę sobie posłuchać muzyki z Brzuszkowym, może uda się jeszcze zdrzemnąć mi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 06:41

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się skoro świt, tak na prawde nie śpię już od 5, ale musiałam jeszcze pozwiedzać internety!

Jeszcze 69 dni do planowanego porodu, a 48 do donoszonej! <3

Asiu składam kondolencje, bądź dzielna! Dziadek na pewno będzie miał Ciebie i swojego pra wnuczka w opiece!

Mój miał raka płuc, bardzo się męczył.. Zawsze był "kawał chłopa" z niego, a pod koniec ważył ok 40-45kg :( Mój biedny i kochany Dziadziuś <3 :(

Sue wyglądasz olśniewająco :) Ja po świętach rozkładam łóżeczko no i jak kupię to komodę i szafę również :)

Dziewczyny, pamiętacie o masażu krocza?

Fedra lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam u ginka juz. U nas 58 dni do porodu a 37 dni do donoszonej. O Jezusie jak ten czas leci niedawno 100 dni kazda z nas świętowała!!!

Ja masażu krocza nie mogę wykonywać przez szyjkę!!! No trudno nic nie zrobię. :)

Gosiak, angelcia, Sue, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny, pamiętacie o masażu krocza?
    Ja smaruję krocze olejem kokosowym regularnie a sam masaż słyszałam to coś bardzo bolesnego i nawet nie za bardzo wiem jak się go wykonuje - nie wiem czy będę robić...
    Dzień Dobry :)

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    A ja czekam u ginka juz.
    Cath, zaciskam kciuki!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Cath daj znac koniecznie po badaniu :)

angelcia lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath czekam na wieści od Ciebie!!

Gosiak co do masażu ma wyglądać on mniej więcej tak:
    -masowanie na głębokości ok 2cm między godziną 3 a 9 czyli takie łuki,
    -napieranie na odbyt palcem, aż zaczyna pobolewać, szczypać - jak przestanie to robić dalej.

I takie coś wykonujemy przez 5-10min dziennie najlepiej w pozycji kucznej, siedząc po turecku, ewentualnie przy pomocy partnera.

Przy czym ja sama też nie jestem w stanie wykonywać tych ćwiczeń (próbowałam 3-4 razy) i zaczyna się po tym u mnie napinanie brzucha :/. Także.. mission failed.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja zostanę przy smarowaniu się olejem kokosowym, na pewno sprawi, że będzie tam bardziej elastycznie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.

Cath kciukasy!!

Ja zabieram sie za porzadki. Dzis mam w planie odgruzowac kuchnie. Nie wiem co jeszcze. Moze lazienke...zobaczymy jak mi pojdzie.

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ