X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia oby duzooooo ci wyrownala :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja od 36 tygodnia będę pić napar z liści malin czy jak się to tam zwie, będę uprawiać duuuużo seksu, bo to też pomaga (tak mówiła Pani położna dziś, na co mój P. znacząco się pod nosem uśmiechnął).
    Teraz mały post, bo mi się infekcja przyplątała, ale potem sobie odbijemy :)
    Położna nawet mówiła, że już z seksem można zacząć 6 tygodni przed porodem - to u mnie już w sumie niebawem!! :)
    Sue - a co to za infekcja Ci się przyplatala? Poproszę szczegóły. :-)
    W moim idealnym jak dotąd moczu pojawiły się ślady grzybni. Lekarz stwierdził że to z pochwy do układu moczowego przedostaly się grzybki. Przepisał mi clotrimazolum globulki. Tyle że mnie nic nie swedzi, ani nie mam zapalenia, nic ze mnie nie wypływa. I wydaje mi się zecja raczej mam bakterie w moczu, bo tu odczuwam lekki dyskomfort. Tyle że w ciąży ciężko stwierdzić czy to ciągle latanie do toalety to wynik ulozeniacdziecka na pecherzu czy bakterie ;-)
    Profilaktycznie piję litry soku z żurawiny, i serwuje sobie bakterie kwasu mlekowego.
    Nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby mieć pewność że tam nic nieproszonego nie mieszka.
    Czy któraś z Was używała uroFuraginum teraz będąc w ciazy? Na ulotce jest napisane żeby niestosowac w I trymestrze i po 38tygodniu. Chyba się skuszę.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:

Dziewczyny czy Wy tez macie problemy z pamiecia? Bo ja myslalam, ze skonczyly mi sie wraz z II trymestrem. Ale nie! Dzisiaj odwalilam kolejny numer. Po pracy musialam zrobic zakupy spozywcze. Jak je robilam to w tzw. miedzyczasie zupelnie sie sciemnilo. Wyszlam z tym pelnym, ciezkim wozkiem i nie moge znalezc samochodu! Gdzie ja do licha zaparkowalam?! Krecilam sie po tym parkingu w kolko, pchajac ten wozek, ciezko mi bylo jak cholera, snieg akurat zaczynal padac i sie rozkrecal, a ja jak ta 90-latka z demencja... Juz lzy w oczach mialam, bo ciemno, samochod czarny i wszystko wyglada identycznie ;-P Odnalezienie go zajelo mi pewnie ok 7 minut!
    W supermarkecie przekonalam sie rowniez, ze zachcianki tez sie jeszcze nie skonczyly. Owoce, owoce, owoce i... sledz w smietanie! Jablka, pomarancze, banany, maliny i sledz! Jak wrocilam do domu, to pol sloiczka wciagnelam na raz!

O tak, pamięć, koncentracja i koordynacja, tez u mnie kuleje na maksa :-)
    Dziś w nocy, wracając z toalety weszłam w lustro w przedpokoju zamiast w drzwi do sypialni. Ciągle się o coś obijam, ale takiego metrowego poślizgu to jeszcze nie miałam. Dobrze że nie rozbilam tego lustra, ani nie obilam sobie brzuszka. Ale nieźle sie wystraszylam i potem zasnac nie mogłam :-/

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wyżyna się ósemka :/ co za pech!!!

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, moje kondolencje, przykro mi!

Słoneczna, będzie wszystko dobrze. Juz oni się tobą tam zajmą :)

Cath, no córa duża :) będzie Konstancja-kluseczka ;)

Ja miałam dziś tragiczna noc. Nie spałam od 3 do 5:30, gdzie zasnęłam o 1. Ja nie wiem skąd się bierze ta bezsenność :/ ciekawe co będzie dalej, jak tu jeszcze 2 miesiące.

No a skleroze i problemy z koncentracja to ja też mam. A mój W się na mnie wkurza, że się zrobiłam jakąś nieogarnieta i taka roztrzepana. Próbuje mu tłumaczyć ze nie ode mnie to zależy. No ale cóż...

Dobra, to teraz olsnisjcie mnie (zielona kompletnie osobę) co się dzieje, jak się szyjka skróci? Dochodzi do porodu czy traci się dziecko?
    Zawsze byłam tą wyluzowaną w tych tematach ciążowych, ale po ostatnich akcjach na forum zaczęłam się bać, bo mi nikt nigdy tu szyjki nie badał.. Także jakby się okazało, że mi się skróciła to co wtedy??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:05

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    dzis juz bylam na badaniach i po kosmetyki w rossmanie
    wozek wczoraj nie doszedl :/ moze dzis bedzie
    biore sie za zmywarke bo cos dzialac nie chce chyba sie zapchala, nienawidze tego

Cath super informacje:)
    Sloneczna trzymam kciuki! bedzie dobrze
    Gosiak udanej wizyty i jelsi ktos jeszcze dzis wizytuje to takze
    ja juz moje jutrzejszej wizyty nie moge sie doczekac

Sue piekny maly brzusio
    AsiaSz łądne to łóżeczko

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Cath, piekna waga Konstancji!! Ona i Zdziebąd waza bardzo podobnie:)
    A za serduszko wciaz trzymamy kciuki, żeby do porodu sie unormowalo!!

Nie wiem czemu ten mój gin nie robi mi usg :(

Pia, my kupiliśmy gulivvera, bardzo ładne i stabilne łóżeczko. Jest drewniane, nie ma zadziorów, bardzo mocny stelaż jest do niego. A dziecku to i tak obojętne jak łóżeczko wyglada. Dla nas wazne bylo, żeby było klasyczne i proste :) no i nie śmierdzi :)

Aagnieszkaa - nie wiem wlasnie :). Lekarz mówił mi, ze cos sie zaczyna, ale nazwy nie podal. Nic mnie nie swędzi, ani nie piecze. Dostałam pimafucin ale tylko 3 globulki, wiec to chyba naprawdę cos małego :)

Słoneczna, kciuki są!! Nie stresuj sie tyle, błagam :* wszystko bedzie dobrze, powtarzaj to sobie ciagle!!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:

Dobra, to teraz olsnisjcie mnie (zielona kompletnie osobę) co się dzieje, jak się szyjka skróci? Dochodzi do porodu czy traci się dziecko?
    Zawsze byłam tą wyluzowaną w tych tematach ciążowych, ale po ostatnich akcjach na forum zaczęłam się bać, bo mi nikt nigdy tu szyjki nie badał.. Także jakby się okazało, że mi się skróciła to co wtedy??
    LadyDi, dochodzi do wcześniejszego porodu.
    Oczywiście jakby się skróciła drastycznie, teraz generalnie szyjka będzie się skracać. do 25mm jest chyba bezpiecznie... ale nie pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:22

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia oby duzooooo ci wyrownala :)
    Nooo, z moich wyliczeń to będzie koło 1000zł więcej, więc dużooo ;)

megg, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, w takiej ciazy jak my jesteśmy, szyjka moze sie skracać, bo napiera na nią główka dziecka no i powiększona macica.
    Skrócenie szyjki nie oznacza natomiast od razu porodu. Czasami jest to zalecenie to odpoczynku, spokojniejszego lub całkowicie leżącego trybu zycia.
    A lekarz bada Cie palpacyjnie??
    Mnie lekarz szyjke sprawdzał na usg ostatni raz 6.10 i od tego czasu tylko ręcznie.

Nie szukaj u siebie objawow, bo to nic dobrego :) luz, blues :*

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, łóżeczko bardzo ładne :)
    P.S. Jutro idę do Ani strzyc włosy :D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Asiu moje kondolencje :* dziadek będzie czuwał nad Wami z góry :*

Cath no to kawał kobitki macie :) niech rośnie :)

Słoneczna teraz już bez nerwów spokojnie odpoczywaj i odliczaj do porodu ;)

Pia m mamy to za 120zł.łóżeczko i IKEI :)

Sue jaka Ty ślicznota :)

Angelica mi ósemka zaczęła się "wykluwać" po teście i teraz wyłaziła z bólem...
    co do koncentracji, to mi też wszystko z rąk leci :)

miłego dnia :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mój lekarz jest lepszy - ostatni raz sprawdzał szyjkę pod koniec sierpnia!

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, nam się też klasyka tego łóżeczka podoba i już w Ikei je tarmosiliśmy na wszystkie strony więc wydaje się ok. Dobrze, że nie śmierdzi!

Angelcia znam ten ból:/ Męczę się z moimi ósemkami od 3 lat, koszmar:/ Szczęśliwie ostatni epizod miałam na początku ciąży, ale wiadomo bez leków ciężko wytrzymać.

Gosiak powodzenia dziś na wizycie.

Słoneczna mam nadzieję, że się wszystko dobrze skończy i oby w lutym :)

Ja już odkurzyłam. Właśnie nastawiłam buraczki, bo planuję zrobić sałatkę do słoiczków.

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No, rozmawiałam z kadrową, jest na maksa zarobiona, ale mówiła, że z tego co pobieżnie spojrzała, to faktycznie system mi wliczył moich premii do podstawy tylko gołą pensję i że ona jutro do tego powinna siąść, przeanalizować i mi to na pewno wyrówna w kolejnej pensji. No szkoda, że nie przed Świętami, ale dobre i to :)

Cholera, miałam pisać że są kadrowe i "kadrowe" które ślepo wierzą w to co program wyliczy, a często nie znają podstawowych zasad wyliczania plac, tylko enter enter i wio :/ Ale nie chciałam Cię źle nastawiać przed rozmową żebyś się niepotrzebnie nie denerwowala. Ja zawsze sobie jeszcze zerkne ręcznie czy to się zgadza, a kadrową nie jestem... Mogłaby Ci to wyrównać nawet teraz, ale pewnie jej się nie chce osobnej listy płac robić no i musiałaby się zwierzchnikowi przyznać jeśli ona sama przelewów nie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:26

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela to moje "uaktywniają" się tak średnio co pół roku. Ból dziąsła + rozpulchnienie to standard, aż jeść się nie chce.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna super ze juz masz pessar:)
    Cath mam nadzieje ze za 2 tyg i moja Lilka bedzie tyle wazyc :D akurat za 2 tyg mam usg 3 try :p
    AsiaSzw tak jetem z 3 city :) przekaze mezowi o zajeciach na hynka bo napewno bedzie chcial chodzic wiem ze chce umiec brac w lapki, kapac przewijac i pierwsza pomoc :) chociaz bylismy na zajeciach u iwony guc w gdyni i byla 1 sza pomoc to jednak nie spelnilo to naszych oczekiwan, 1 sza pomoc dla malucha z 15 min gadki a reszta to pomoc doroslym , jak jest wypadek jak ktos sie przewroci itd.... A przeciez zajecia ze sr maja byc dla malucha :/ wiec bylismy z lekka wkurzeni

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Bella u nas na SR prawie nic nie bylo o pierwszej pomocy, powiedziała jak ew uciskać gdyby stracilo oddech itd i to wszystko....masakra!
    u nas bardzo polecali szkole do ktorej chodzw, wiec albo ja mam za duze wymagania albo nie wiem o co kaman, ale wydaje mi sie ze gdybym nie chodzila to byloby tak samo....nic mnie nie zaskoczylo, wszystko wiem stad :) hehhehe takze siedze i szczerze mowiac nudze sie tam, na szczescie zostały nam 2 zajecia:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia przykro mi z powodu śmierci dziadka

ja juz dawno swoich dziadkow stracilam ale tez bardzo to przezylam, tym bardzej ze rok po roku to bylo

Gosiak super ze ci przelicza srednia raz jeszcze, jak to trzeba wszyskiego samemu pilnowac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:47

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Cholera, miałam pisać że są kadrowe i "kadrowe" które ślepo wierzą w to co program wyliczy, a często nie znają podstawowych zasad wyliczania plac, tylko enter enter i wio :/ Ale nie chciałam Cię źle nastawiać przed rozmową żebyś się niepotrzebnie nie denerwowala. Ja zawsze sobie jeszcze zerkne ręcznie czy to się zgadza, a kadrową nie jestem... Mogłaby Ci to wyrównać nawet teraz, ale pewnie jej się nie chce osobnej listy płac robić no i musiałaby się zwierzchnikowi przyznać jeśli ona sama przelewów nie robi.
    Dokładnie tak, potwierdza zawsze "góra" przelewy, więc woli tego nie robić. No nic, przeżyjemy, grunt, że wiem, że to pomyłka i że będzie więcej :) Gdyby w sumie nie Ty, to bym może i żyła w błogiej nieświadomości, że tyle mi się należy i koniec. Ciekawe kiedy ktoś by się zorientował. Dzięki! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ