X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Sue, Gosiak, dziękuję za wyjaśnienie :) ja się nie doszukuje niczego, po prostu wystraszyłam się ze coś może się stać, ale ciąża jest już na tyle wysoka, że nawet jeśli (tfu tfu!) doszłoby do porodu to mała by przeżyła. Póki co czuje się świetnie! :)
    A ja chodzę tylko i wyłącznie do rodzinnego (trzecia wizyta w następnym tyg) , gdzie Pan doktor mierzy mi brzuch, ciśnienie i słuchamy serduszka detektorem. U położnej to samo. U ginekologa byłam raz na samym początku. No i usg miałam 2 te najwazniejsze w szpitalu. Teraz w poniedziałek mam trzecie, ale tylko ze względu na niskie ulozenie łożyska - w innym wypadku tu w Danii sie go nie robi, jak wszystko jest ok. Także sytuacja u mnie wygląda identycznie jak u Laurki w USA.

Witaj siostro w minimalnym prowadzeniu ciazy. Moze wlasnie dlatego jestesmy takie wyluzowane? ;-P Bo ja nie zamierzam sie przejmowac czyms na co nie mam zadnego wplywu. I tak niczego nie wiem i nie bede wiedziec o mojej szyjce (ani wielu innych rzeczach), wiec po co mam zachodzic w glowe i wymyslac sobie Bog wie co? Ciesze sie, ze dajemy rade. No i 29. tygodni skonczonych, zaczynamy nowy :-]

Sue, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak no to trzymam kciuki abys byla zadowolona z Ani :)

Kurde zapomnialam co mialam napisac :/
    Ja wroclam z zakupow, zjadlam mleko z platkami zabieram sie za wieszanie firanek ktore rano wypralam.

Dziewczyny wczoraj pieklam golonka i troche ja przypalilam, wyszorowalam dzis cala kuchnie ale dalej czuje ten zapach a drazni mnie niemiłosiernie :/ macie jakies pomysły co zrobic, bo nawet ta cholerna firane wypralam. To nie zapach spalenizny tylko miodu z sosu ale mnie wkurwia :(

Zapalic swieczke zapachowa? xD Nie wiem, a czego uzylas do czyszczenia kuchni?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swieczka tylko zamaskuje a ja musze sie go pozbyc :/ Do mycia kuchni użyłam płynu do wszystkiego. Zaraz wyjme domestos chyba grrr

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się zdrzemnąć - dobranoc :P

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc!
    A ja pomaluję paznokcie i zjem ogórkową i wybywam, bo się z przyjaciółką na mieście umówiłam!

Dobrego popołudnia!

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu podstawowe to Liliana ;) super bujaczek co to za firma? Ja myzlalam nad graco sweetpeace :) ale ten Twoj tez super wiec poprosze o namiar :) zamowilam nawilzacz w euro agd :) parowy bo balam sie ryzykowac kase z ultradzwiekowym przy kocie :) jutro odbieram :D yeeaaah :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    DO mnie też nie dociera, że będziemy mieć dziecko. Może bardziej przeraża :D Niby człowiek zdecydowany, świadomy, dorosły, a tu takie myśli... Sama nie wiem co mam o sobie myśleć ;P

Ja mam to samo. Pol roku po porodzie stuknie mi 30-tka i mam wrazenie, ze to dlatego. Jak sie mlodym jest to ma sie chyba wiecej optymizmu. Siostrzenice mojego meza (mlodsza 18 l., starsza 21 l.) sa mega podekscytowane, bo wiele z ich wlasnych kolezanek i przyjaciolek ma juz dzieci i dla nich mam wrazenie bobas = slodkie ciuszki i urocze gadzeciki. Bo mozna to ubierac i przebierac jak lalke. Ja w glowie mam jedynie jak temu malenstwu zapewnic dobry byt, jak je wychowac na dobrego czlowieka, przekazac wartosci itp. itd. Odpowiedzialnosc, odpowiedzialnosc, odpowiedzialnosc. Przeciez jak juz raz sie zostanie rodzicem, to jest sie nim do konca zycia! Nigdy nie przestaniemy sie martwic o te nasze pociechy!

AsiaSzw a co z wietrzeniem?

Angelcia ja po tym opisie/instrukcji masazu krocza to juz w ogole odpadam. Do tej pory brzmialo mi to raczej jak sposob na gre wstepna ;-P Teraz to raczej mi niedobrze ;-P

Sue, Gosiak, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzine zaczynam szkolenie. Bede out do konca dnia. Na pewno bede nudzic sie mniej niz przez ostatni tydzien ;-] Udanego dnia wszystkim lutowym mamusiom!

Fedra lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia są te pampersy, w szczególności w tych większych biedronkach :)

Laurka dobra myśl z tą grą wstępną! Haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:42

asia888 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym masazem krocza trochę hardcore!! Chyba podziękuję :)
    W niektórych szpitalach robią masaż szyjki, ponoć ból jak cholera. Niech no mi tylko jakaś położna będzie chciała tam łapska wkladac!!
    Ja w ogole chciałabym, zeby się udało rodzić jak najbardziej naturalnie - bez oksytocyny, bez znieczulenia i bez nacinania.
    Oksytocyna powoduje, że skurcze bolą bardziej, niby ma nasilać akcje skurczowe, ale potem pacjentka bierze znieczulenie, ktore poród może zahamować. Więc gdzie tu sens, gdzie logika:)

Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Laurka, lepiej nie wiedzieć chyba co i jak ;p

No ja masażu krocza też wykonywać nie będę. Co ma być to i tak będzie ;)

Skończyłam prasowanie połowy ciuszków. Druga połowa, ta kolorowa, czeka jeszcze na wypranie.

Sue lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bietka idziesz dzis kapac lalki? ;) moj maz nie chcisl isc sam ale chyba pojdzie! ;)

Słoneczna idę dzisiaj! nawet położna do mnie dzwoniła pytać czy zrezygnowałam bo mnie w poniedziałek nie było :) No i mm za każdym razem zgłaszać nieobecność telefonicznie.
    Mój mąż jak usłyszał, że dzisiaj będzie kąpanie i my też będziemy to robić to stwierdził, że najpierw musi obejrzeć filmiki instruktażowe, żeby wiedzieć jak ma kąpać lalkę żeby nie wyjść na laika ;p śmiałam się z niego i próbowałam wytłumaczyć, ze SR jest po to żeby się tego nauczyć ;p

Sue j mam podobny pogląd, nie chciałabym zbytniej ingerencji w mój poród, wolałabym, żeby toczył się swoim rytmem :)

a masażu krocza nie mogę robić ze względu na pessar, nawet niczym krocza nie smaruję...Może w końcu kupię te olej kokosowy i zacznę :)

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wietrzylam wczoraj dzis i co chwile... chyba mam schize poprostu. moze mi w nos weszlo. spytam syna jak wroci czy tez to czuje :/

Masaż szyjki to jest hardcore!!! Mialam!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Cath duża dziewczynka ;-) dobrze że macie te skierowania na następne badania i cieszę się że jest ok

Ja dzisiaj wyprałam pierwszą turę rzeczy dla Kruszynki ;-) teraz się suszy i dzisiaj zaczynamy 32 tc ;-) leci ten czas

Słoneczna trzymam kciuki za was dalej tak jak za Partycję i Groszka

megg, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wykorzystałam właśnie kupon na allegro - na zabawki - kupiłam zestaw - żyrafka Sophie z kauczukowym gryzakiem i króliczka memlaka z metkami ;)
    Idę się kąpać.

Atakasobiejedna, Januszkowa, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna - czy te zastrzyki ze sterydami na plucka sa bolesne? bo czytalam rozne opinie. Dali Ci juz dwa zastrzyki czy dopiero jestes po pierwszym?

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka mam nadzieje, ze maz pojdzie chociaz ciezko to widze. Ale wole zeby chodzil jak ja nie moge! Polozna mowila ze na kazda grupe ma 11 lalek;)

Bietka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialabym miec ten masaż szyjki, bo chce wiedziec czy to faktycznie tak boli.. poza tym.. ja lubie jak mnie boli!!! :D

AsiaSzw, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ty jestes sado macho..

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A ja chcialabym miec ten masaż szyjki, bo chce wiedziec czy to faktycznie tak boli.. poza tym.. ja lubie jak mnie boli!!! :D
    Angelcia, nie chcesz za mnie urodzić? :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ