X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Angelcia mistrz :)
    ja powiem szczerze ze tez szybko przyzwyczajam sie do bólu ale czasem zdarza sie taki nie do zniesienia...tzn nie teraz, ogolnie w zyciu :)
    teraz na szczescie luzik...bolą mnie tylko plecy troche no i zgaga czy cosik...dalej to powietrze w przełyku..ehhhhhhhhhh

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, zastrzyk troche zapiekl i mislam masowac 2 minutki. Jutro dostane drugi. A czemu pytasz? Spokojnie;) wasze szyjki sie trzymaja. Ja jestem dosc mala i drobna a dziecko spore i pewnue dlatego mi sie skraca. Dobrze ze rozwarcia nie bylo;)

Kurcze tak sobie mysle ze zadnych objawow nie mialam. Moze tez inaczej czuje jak lozysko mam z przodu? Nie wiem

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 miesiac sie liczy od skonczonego 31 tyg?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna wg belly jest od 30t0d.

Jasne, zapisywać się u mnie na porody!! :D

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie będę robić masażu krocza, pewnie i tak jak mi założy pessar to nie będzie wskazane tam grzebać... Jak mi sciagna to mogę co najwyżej posmarować te okolice ;)

Przyszło moje mega zamówienie z Gemini, wszystko się zgadza i było zapakowane pancernie, a co najważniejsze wszystko ma długi termin ważności :)

Już kiedyś miałam o to pytać, czy też tak boleśnie odczuwacie ruchy dziecka? Jak leżę na boku, obojętnie którym to mnie tak kopie w ten bok albo żebra że aż mi gębę wykrzywia :/ Oczywiście z dwojga złego wolę ze jest ruchliwy, ale czasem to już nie wiem jak się ułożyć ;) Wczoraj wieczorem aż kilka razy syknelam z bólu, na co M stwierdził że nie mogę tak reagować, bo dziecko to z miłości robi, więc go zapytałam czy mogę mu przyłożyć, a później powiedzieć ze go kocham :P

Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zamowienie jeszcze nie przyszlo. Wogole jestem zla bo nic nie przyszlo z moich zamowionych rzeczy :/ Pewnie jutro zaczna przychodzic a akurat jutro mnie nie ma. echhh

Mnie te czasem boli jak maly kopie to chyba normalne

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Już kiedyś miałam o to pytać, czy też tak boleśnie odczuwacie ruchy dziecka? Jak leżę na boku, obojętnie którym to mnie tak kopie w ten bok albo żebra że aż mi gębę wykrzywia :/ Oczywiście z dwojga złego wolę ze jest ruchliwy, ale czasem to już nie wiem jak się ułożyć ;) Wczoraj wieczorem aż kilka razy syknelam z bólu, na co M stwierdził że nie mogę tak reagować, bo dziecko to z miłości robi, więc go zapytałam czy mogę mu przyłożyć, a później powiedzieć ze go kocham :P
    Ja czasem też syknę jak mnie niespodziewanie kopnie. Mój M. jak się pyta co się stało i odpowiadam, że Janeczka - łobuz mnie kopnęła, to też mi mówi: nie obgaduj mi tu Jańci! :P

Patrycja20, Atakasobiejedna, megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie słodziaki udało mi się upolować na ebay.com ;-)
    Dwa ręczniki z kapturkiem, większe niż na noworodka. Licytacja, żółty za.. uwaga 3 dolary a zielony za 8. Dostawa gratis, jak większość rzeczy z Chin. Po 14 dniach było u mnie ;-) Zielone mają większe wzięcie dlatego zawsze na licytacjach wychodzą drożej, tak jak patrzę, a moim zdaniem żółty jest w rzeczywistości ładniejszy.
    http://iv.pl/images/08722180029913111348.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:57

juska19, megg, Lara 82, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ostro kopie, zwłaszcza po pecherzu :(:(
    i tez zdarza mi sie jęknąc z bólu....
    a moj R na to " Stasio, zmień pozycje bo mamusie boli" hehhehe i sie smieje do brzucha:)

słoneczna 85, Angélique89, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn jak siedzimy popoludniu razem i maly kopie a ja stekam to zawsze mowi " sluchaj maly nie kop mi mamy bo bede musial ci oddac " <3 <3

Atakasobiejedna, Gosiak, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Zobaczcie jakie słodziaki udało mi się upolować na ebay.com ;-)
    Dwa ręczniki z kapturkiem, większe niż na noworodka. Licytacja, żółty za.. uwaga 3 dolary a zielony za 8. Dostawa gratis, jak większość rzeczy z Chin. Po 14 dniach było u mnie ;-) Zielone mają większe wzięcie dlatego zawsze na licytacjach wychodzą drożej, tak jak patrzę, a moim zdaniem żółty jest w rzeczywistości ładniejszy.
    http://iv.pl/images/08722180029913111348.jpg

Kochana jak sie tam płaci itd...normalnie tak jak na allegro z mojego konta moge zrobic przelew?
    bo szczerze mowiac juz kilka razy chcialam tam cos kupic i nie dość ze nie jestem zarejestrowana to jeszcze nie wiem jak sie płaci...
    a już widze dla Synusia piekne butki :) i chcialabym mu kupić :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a jak się młody boleśnie wypnie, aż widać w którym miejscu to M mówi do brzucha: klocku, przesuń się ;)

Właśnie przyszły moje wina bezalkoholowe, biorąc pod uwagę ze zamówiłam je wczoraj kolo południa z drugiego końca Polski to aż niewiarygodne :)

Gosiak, Sue, justta, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, nie musisz mieć konta, możesz kupić jako gość. Po wybraniu przedmiotu/ów przechodzisz normalnie do płatności i płacisz przez PayPal jeżeli posiadasz konto albo kartą poprzez wpisanie danych z karty (nie przez przekierowanie na stronę banku). Płatność kartą też w jakiś sposób jest chroniona i nie ma problemu. Moja szwagierka zawsze kupuje jako gość i płaci kartą.
    Ja mam konto i płacę prze PayPal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 15:07

relgwn15ilhiioyg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w jakim sensie karta ? bo nie kumam..ciemna masa ze mnie?

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    w jakim sensie karta ? bo nie kumam..ciemna masa ze mnie?
    Podajesz jaka to karta, np. visa, wpisujesz numerki z przodu, podajesz datę ważności karty i ten krótki numerek z drugiej strony, (trzy ostatnie cyferki) CVV chyba on się nazywa. Potwierdzasz i idzie zlecenie do banku, który je potwierdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 15:14

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popróbuj bo to bardzo proste. Do momentu jak nie potwierdzisz wpisanych danych z karty, możesz się wycofać w każdym momencie. Na allegro jak klikniesz, że kupujesz to już jesteś zobowiązana do zapłaty. Tutaj tak nie ma.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, mnie Młody często wlasnie wpycha pupę w zebra i to też boli. A czasami jak kopnie, to zdarza mi sie aż podskoczyć, to moj P. mówi do niego "Tomuś, nie kop mi tu mamy, bo się do Ciebie przejdę":) i zawsze się śmiejemy z tego :)

Atakasobiejedna, Fedra lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za wyjaśnienie :):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziekuje bardzo za wyjaśnienie :):)
    Polecam się na przyszłość ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam właśnie zaproszenie od męża na randeczke. Będzie kolacja a potem kino. Nie sądziłam że kiedyś nadejdzie taki dzień ze będę wolała zostać w domu. Mam dwie godziny żeby się reanimowac, a mam takiego lenia... :-)

Angélique89, Gosiak, Sue, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ