X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Angelcia mistrz :)
    ja powiem szczerze ze tez szybko przyzwyczajam sie do bólu ale czasem zdarza sie taki nie do zniesienia...tzn nie teraz, ogolnie w zyciu :)
    teraz na szczescie luzik...bolą mnie tylko plecy troche no i zgaga czy cosik...dalej to powietrze w przełyku..ehhhhhhhhhh

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, zastrzyk troche zapiekl i mislam masowac 2 minutki. Jutro dostane drugi. A czemu pytasz? Spokojnie;) wasze szyjki sie trzymaja. Ja jestem dosc mala i drobna a dziecko spore i pewnue dlatego mi sie skraca. Dobrze ze rozwarcia nie bylo;)

Kurcze tak sobie mysle ze zadnych objawow nie mialam. Moze tez inaczej czuje jak lozysko mam z przodu? Nie wiem

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 miesiac sie liczy od skonczonego 31 tyg?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna wg belly jest od 30t0d.

Jasne, zapisywać się u mnie na porody!! :D

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie będę robić masażu krocza, pewnie i tak jak mi założy pessar to nie będzie wskazane tam grzebać... Jak mi sciagna to mogę co najwyżej posmarować te okolice ;)

Przyszło moje mega zamówienie z Gemini, wszystko się zgadza i było zapakowane pancernie, a co najważniejsze wszystko ma długi termin ważności :)

Już kiedyś miałam o to pytać, czy też tak boleśnie odczuwacie ruchy dziecka? Jak leżę na boku, obojętnie którym to mnie tak kopie w ten bok albo żebra że aż mi gębę wykrzywia :/ Oczywiście z dwojga złego wolę ze jest ruchliwy, ale czasem to już nie wiem jak się ułożyć ;) Wczoraj wieczorem aż kilka razy syknelam z bólu, na co M stwierdził że nie mogę tak reagować, bo dziecko to z miłości robi, więc go zapytałam czy mogę mu przyłożyć, a później powiedzieć ze go kocham :P

Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zamowienie jeszcze nie przyszlo. Wogole jestem zla bo nic nie przyszlo z moich zamowionych rzeczy :/ Pewnie jutro zaczna przychodzic a akurat jutro mnie nie ma. echhh

Mnie te czasem boli jak maly kopie to chyba normalne

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Już kiedyś miałam o to pytać, czy też tak boleśnie odczuwacie ruchy dziecka? Jak leżę na boku, obojętnie którym to mnie tak kopie w ten bok albo żebra że aż mi gębę wykrzywia :/ Oczywiście z dwojga złego wolę ze jest ruchliwy, ale czasem to już nie wiem jak się ułożyć ;) Wczoraj wieczorem aż kilka razy syknelam z bólu, na co M stwierdził że nie mogę tak reagować, bo dziecko to z miłości robi, więc go zapytałam czy mogę mu przyłożyć, a później powiedzieć ze go kocham :P
    Ja czasem też syknę jak mnie niespodziewanie kopnie. Mój M. jak się pyta co się stało i odpowiadam, że Janeczka - łobuz mnie kopnęła, to też mi mówi: nie obgaduj mi tu Jańci! :P

Patrycja20, Atakasobiejedna, megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie słodziaki udało mi się upolować na ebay.com ;-)
    Dwa ręczniki z kapturkiem, większe niż na noworodka. Licytacja, żółty za.. uwaga 3 dolary a zielony za 8. Dostawa gratis, jak większość rzeczy z Chin. Po 14 dniach było u mnie ;-) Zielone mają większe wzięcie dlatego zawsze na licytacjach wychodzą drożej, tak jak patrzę, a moim zdaniem żółty jest w rzeczywistości ładniejszy.
    http://iv.pl/images/08722180029913111348.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:57

juska19, megg, Lara 82, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ostro kopie, zwłaszcza po pecherzu :(:(
    i tez zdarza mi sie jęknąc z bólu....
    a moj R na to " Stasio, zmień pozycje bo mamusie boli" hehhehe i sie smieje do brzucha:)

słoneczna 85, Angélique89, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn jak siedzimy popoludniu razem i maly kopie a ja stekam to zawsze mowi " sluchaj maly nie kop mi mamy bo bede musial ci oddac " <3 <3

Atakasobiejedna, Gosiak, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Zobaczcie jakie słodziaki udało mi się upolować na ebay.com ;-)
    Dwa ręczniki z kapturkiem, większe niż na noworodka. Licytacja, żółty za.. uwaga 3 dolary a zielony za 8. Dostawa gratis, jak większość rzeczy z Chin. Po 14 dniach było u mnie ;-) Zielone mają większe wzięcie dlatego zawsze na licytacjach wychodzą drożej, tak jak patrzę, a moim zdaniem żółty jest w rzeczywistości ładniejszy.
    http://iv.pl/images/08722180029913111348.jpg

Kochana jak sie tam płaci itd...normalnie tak jak na allegro z mojego konta moge zrobic przelew?
    bo szczerze mowiac juz kilka razy chcialam tam cos kupic i nie dość ze nie jestem zarejestrowana to jeszcze nie wiem jak sie płaci...
    a już widze dla Synusia piekne butki :) i chcialabym mu kupić :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a jak się młody boleśnie wypnie, aż widać w którym miejscu to M mówi do brzucha: klocku, przesuń się ;)

Właśnie przyszły moje wina bezalkoholowe, biorąc pod uwagę ze zamówiłam je wczoraj kolo południa z drugiego końca Polski to aż niewiarygodne :)

Gosiak, Sue, justta, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, nie musisz mieć konta, możesz kupić jako gość. Po wybraniu przedmiotu/ów przechodzisz normalnie do płatności i płacisz przez PayPal jeżeli posiadasz konto albo kartą poprzez wpisanie danych z karty (nie przez przekierowanie na stronę banku). Płatność kartą też w jakiś sposób jest chroniona i nie ma problemu. Moja szwagierka zawsze kupuje jako gość i płaci kartą.
    Ja mam konto i płacę prze PayPal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 15:07

relgwn15ilhiioyg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w jakim sensie karta ? bo nie kumam..ciemna masa ze mnie?

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    w jakim sensie karta ? bo nie kumam..ciemna masa ze mnie?
    Podajesz jaka to karta, np. visa, wpisujesz numerki z przodu, podajesz datę ważności karty i ten krótki numerek z drugiej strony, (trzy ostatnie cyferki) CVV chyba on się nazywa. Potwierdzasz i idzie zlecenie do banku, który je potwierdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 15:14

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popróbuj bo to bardzo proste. Do momentu jak nie potwierdzisz wpisanych danych z karty, możesz się wycofać w każdym momencie. Na allegro jak klikniesz, że kupujesz to już jesteś zobowiązana do zapłaty. Tutaj tak nie ma.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, mnie Młody często wlasnie wpycha pupę w zebra i to też boli. A czasami jak kopnie, to zdarza mi sie aż podskoczyć, to moj P. mówi do niego "Tomuś, nie kop mi tu mamy, bo się do Ciebie przejdę":) i zawsze się śmiejemy z tego :)

Atakasobiejedna, Fedra lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za wyjaśnienie :):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziekuje bardzo za wyjaśnienie :):)
    Polecam się na przyszłość ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam właśnie zaproszenie od męża na randeczke. Będzie kolacja a potem kino. Nie sądziłam że kiedyś nadejdzie taki dzień ze będę wolała zostać w domu. Mam dwie godziny żeby się reanimowac, a mam takiego lenia... :-)

Angélique89, Gosiak, Sue, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ