Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Januszkowa wrote:Obiadek był oczywiście w IKEA, tradycyjnie klopsiki
Dzisiaj czułam się świetnie, mogłabym chodzić cały dzień, a miałam już gorsze dni, myślałam, że już tak będzie "ciężko", ale po dzisiejszym dniu wiem, że tylko czasami zdarzają się takie kryzysy.Ale już nie miałam siły po niej chodzić, pierwotnie taki był plan i przyjechaliśmy do domu. Muszę odreagować, bo jednak się stresowałam trochę czy wszystko na USG wyjdzie OK.
Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrycja ślub braliśmy ze względu na miłość, ktora zniknęła od razu po nim
Gosiak mnie chyba by musieli wziac na kardiologie po tym hasełku o płci :o :o :o . Super, że z Janeczką wszystko okej, jaki miałaś wcześniej termin? Bo nie sposób mi do tego dojść. -
Gosiak wrote:Jestem, jestem.
Właśnie weszłam. Więc wszystko jest super - Janeczka już jest główką w dół (choć wiadomo, może jeszcze fiknąć). Ilość wód prawidłowa, przepływy też, serduszko, nerki, kręgosłup, brzuszek, mózg, kość udowa, nos, wargi, wszystko w jak najlepszym porządku.
Termin wg tego USG wychodzi 1.02 i mała waży 1680gr - dobrze, że nie 2000, bo się bałam jak ona ze mnie wyjdzie
A i lekarz prześmieszny, z wyglądu jak Wojciech Mann i jeszcze bekę sobie robił - bo mówi: znacie płeć? Wiecie, że chłopak? I patrzy na nasze minyA potem pokazał cipuszkę w całej okazałości
Gosiu bardzo się ciesze, że wszytsko ok... duża laska juz... gratulacje...
mnie wczoraj tez lekarz troche nastraszył, bo powiedział "no mowicie ze ostatnio była szparka miedzy nogami?" i tutaj zrobił długą pauzę, a mi przez myśl przeszły dwie torby różowych ciuszków dla LIli, ale bez namysłu odprałam ze bede musiała zmienić garderobe dziecku i zakupioną różową tapetę... i on nagle nie... wszytsko jest ok... zartowałem...AsiaSzw, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:Gosiak mnie chyba by musieli wziac na kardiologie po tym hasełku o płci :o :o :o . Super, że z Janeczką wszystko okej, jaki miałaś wcześniej termin? Bo nie sposób mi do tego dojść.
No, powiem Ci, że w pierwszej chwili też zamarliśmy
-
AsiaSzw wrote:Mój gin nie ma takiego cietego dowcipu hehe chociaz bym sie zdziwila. Ale generalnie nie robi mi płeć. Zależy mi na misiu zdrowym!!!!
Ale wiadomo, najważniejsze, żeby był dzieciak zdrowy
AsiaSzw, Sue, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny,
Słoneczna cieszę się, że jesteś pod dobrą opieką. Doktorek mówił, kiedy wyjdziesz?
Gosiak, super że Niunia zdrowa!
Cath, ale masz dużą KsiężniczkęDobrze, że szyjka stabilna!
Ja dziś poprałam drugą turę ciuszków. Prałam w Lovelli.
Jutro idziemy na SR
Mąż się śmieje, że to ja powinnam poprowadzić zajęcia bo już wszystko wiem hehe
Coraz ciężej mi...po zakupach znów bolą mnie pachwiny i ciąży mi brzuch.
We wtorek wizyta, więc wypytam o wszystko.
Fedra lubi tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o pranie ubranek młodemu to ja na początek mam lovelę i będę również nasze rzeczy w tym proszku prać. Później będę zmieniać i sprawdzać reakcje młodego na inny proszek.
Gosiak cieszę, że z Janeczką wszystko dobrze!Duża dziewczyna z niej
Wrócę do tematu rożków. Dzisiaj położna mówiła, ze z praktyki i obserwacji matek lepsze są rożki bez żadnej wkładki, czyli miękkie, bo twarde są niewygodne np przy karmieniu.
Dzisiaj dowiedziałam się, że w mojej rodzinie szykuje się kolejny maluch. Mój brat będzie miał synka. Wyobraźcie sobie, że dowiedzieli się w 20 tyg ciąży... Jego kobieta ciągle miała tak jakby miesiączkę i normalnie się czuła, aż któregoś dnia poczuła ruchy i brzuch jej wywaliło. Dziwne tym bardziej, że ona ma już dwie córki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 20:08
AsiaSzw, Gosiak, Sue, Laurka, słoneczna 85, Fedra, PatrycjaP lubią tę wiadomość
-
Bietka wrote:Wrócę do tematu rożków. Dzisiaj położna mówiła, ze z praktyki i obserwacji matek lepsze są rożki bez żadnej wkładki, czyli miękkie, bo twarde są niewygodne np przy karmieniu.
-
No właśnie dla rodzinki tak, żeby była pewność, że dziecku nic się nie stanie bo leży stabilnie
Tyle, że chyba jeden wystarczy, reszta miękkie.
AAA wiecie co jeszcze powiedziała położna? że najlepiej jest zaopatrzyć się w 30 pieluch tetrowych i 10 flanelowych... Masakrycznie dużo, ja nastawiałam się na 10 z tetry i 5 flanelowych i teraz się zastanawiam co robić. Wy jak z tymi pieluchami robicie?
Polecała ona też linomag na pupę, podobno jest bardzo dobry. -
Bietka wrote:AAA wiecie co jeszcze powiedziała położna? że najlepiej jest zaopatrzyć się w 30 pieluch tetrowych i 10 flanelowych... Masakrycznie dużo, ja nastawiałam się na 10 z tetry i 5 flanelowych i teraz się zastanawiam co robić. Wy jak z tymi pieluchami robicie?
Polecała ona też linomag na pupę, podobno jest bardzo dobry. -
Gosiak wrote:A podasz linka do tego rożka?
proszę
http://allegro.pl/rozek-becik-usztywniony-kokosem-niemowlecy-wzory-i4850676115.html
Linomag jest super, wszystkie moje znajome używają przy dzieciach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 20:23