X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ale o czasie?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jutro by zaczela 39tc :-) poznalysmy sie na forum staraczkowym i tak sie trzymamy do dzis. Widzialysmy sie juz milion razy i to taka znajomosc na dluuugggoooo. Przezywam jej porod mega :-)

Januszkowa, Asiaa1201, Penelope, Fedra, słoneczna 85, PatrycjaP lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja trochę boję się porodu SN, że będzie boleć i w ogóle, ale wiecie co tak naprawdę spędza mi sen z powiek... to że się nami źle zajmą. Że usłyszę, że nie ma lekarza, albo proszę pani ja jestem jedna a rodzi Was 5 jak mam być przy pani albo no niestety nie da rady ZOO ponieważ akurat anestazjolog wyszedł. Albo no miała pani jedno KTG przecież to było tylko 7 godzin temu o co pani chodzi po co następne !!!!

To są jedyne rzeczy których się boję, bo myślę, że przy dobrej opiece każda z nas by potrafiła urodzić nawet bez znieczulenia :-)

Ok już nie marudzę więcej idę oglądać jak urodzić i nie zwariować i potem spać :-)
    Miłej nocki mamuśki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 22:34

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro nie ma czegoś takiego na Kopernika w Krakowie jak VIP room, to szpital uniwersytecki. Nie ma tam żadnych opłat. Nawet w "łapę" nikt nie weźmie, nie ma opcji. A dla dziecka faktycznie nic nie potrzeba, ale w wielu szpitalach tak już jest.

Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mnie nie chodziło o to, że u nas wizyty za często, bo jest ok. Ja nie ogarniam po co jest badanie palpacyjnie, co ono ma dac? Wziernik ok, bo jak jakas infekcja jest, to od razu mozna wyleczyć. No ale szyjke mozna przecież sprawdzić przez usg, chyba dokładniejsze. Ja po prostu uważam, ze badanie palpacyjne, dla mnie przynajmniej, jest zbędne.

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, dlatego ja legalnie opłacam prywatną położną tylko do mojej dyspozycji... Tzn taki mam zamiar, mam nadzieje ze gin mi nie powie ze mam wskazanie do cesarki przez te problemy z lozyskiem :/

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    To prawda, że w Polsce system zdrowotny strasznie kuleje. No i to jest przykre, że każdy płaci składki a i tak za przeproszeniem gówno z tego ma. Strasznie mnie to denerwuje. W ogóle temat polityki, finansów i zarządzania różnymi aspektami życia w Polsce to temat rzeka...

A za to w USA to jest BIZNES i miliardy dolarow i ciagle tylko chca wiecej i Wiecej i WIECEJ. Nie dosc, ze potracaja Ci kupe kasy z kazdej wyplaty na ubezpieczenie, to jeszcze placisz przy kazdorazowej wizycie + nowa rzecz - kazdego roku trzeba osiagnac pewien prog, takze zanim zaczniesz placic za same wizyty, to najpierw trzeba wydac te 500 dolarow. A od nowego roku sie zeruje i znowu to samo xD
    Nie ma systemu idealnego.

A poza tym, to jakas baba z informacji o szkole rodzenia do mnie oddzwonila po 36 godzinach (cud!), ale z tego, co od niej uslyszalam, to nie wiem czy chce placic 75 dol za cztery lekcje w styczniu (i czy z partnerem czy bez to cena ta sama, a moj maz nie bedzie mogl isc, bo pracuje w tych godzinach).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 22:58

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorkiem :) ja wlasnie wrocilam z meetingu pracowego, byla wigilia taka nasza a potem sie przenieslismy do knajpy innej bo tam nam sie alkohol w cenie skonczyl ( znaczy calej reszcie :p) a kupowanie w restauracji w ktorej mielismy zorganizowana wigilie wyplukaloby wszystkim portfele :p alez sie najadlam!! Takie dobre bylo ze az mi wstyd ze tyle zezarlam :p
    Ale za to zebralam duzo komplementow ktore po dzisiejszym wazeniu z rana poprawily mi humor :) ( mam 7 kg na + , wiem ze to nie tragedia ale jednak tonsie wydaje taaak duzo :p ) ale uslyszalam ze super wygladam a od tylu to nawet by sie nie jeden obejrzal :D hihi wiec mi bylo milo ;) mam nadzieje ze moj maz jak wroci w styczniu bedzie sie za mna jeszcze chcial ogladac :p
    Ja sama staralam sie w sumie nie gadac o dzieciach itd bo wiem jak to moze draznic innych np nie majacych, ale jakos tak wyszlo ze jak przyszlam to byl temat dzieci dzieci i dzieci, i zwalili to na moj brzuch :p a potrm wpadla w odqiedziny kolezanka ktora jest teraz na maciezynskim ( jeju jakie te male dzieci kochan!!! Juz sie nie moge doczekac mojej corci!!!) i powiem Wam ze mimo ze wczesniej chcialam miec dziecko balam sie problemow z zajsciem itd , tak teraz poprostu jestem w 8 niebie ze za 2 miesiace ja bede miala takiego mojego aniolka :) poprostu fotarlo to do mnie niesamowicie jak zobaczylam ja i jej corcie i ich szczescie :) jeszcze troche i bede swoja niunie chwytac za lapke przytulac calowac jejku zacaluje chyba ;) no poprostu czuje sie jak najszczesliwszy czlowiek na ziemi bo juz niemawem nasz domek umili taka mala osobka :) yeaaah :) wogole sie nie boje porodu poprostu wogole :) chce tylko by byla zdrowa :) reszta mi lotto :)

Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Laurka, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Udanej randki! :) A na co idziecie do kina?
    Wróciliśmy, rany ale się zmeczylam. Byliśmy na Kosoglosie. Co za nuda, a w fotelu myślałam że oszaleje. Krecilam się w nim jak mały bąk, ale to nic nie pomagało. Zdecydowanie chodzenie do kina odloze na przyszły rok. Nie ma jak własna kanapa :-)
    Można przysnac, ubrać się w wygodny dresik...nie poznaje siebie ;-)

Dziś chyba pierwszy raz pomyślałam że mam już dosyć ciąży i chciałabym się już rozpakować. A to jeszcze dwa miesiące!! Oczywiście Mały ma w brzuszku siedzieć jak najdłużej...teraz go glaszcze i bardzo przepraszam że tak pomyślałam 0:)

Sue lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Aga ja bylam z moim w sobotke na randeczce. Spacerowalismy po Sopocie romanticznie a potem bylismy na sushi :) w kinie ym juz nie wysiedziała!
    Asiu, to był mój ostatni raz w kinie...następnym razem pójdę w Twoje ślady, i zaproponuje spacer :-) to zdecydowanie przyjemniejsze w naszym stanie.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Aagnieszaa o Ty nastolatko!! Na randki się chodzi?! :P Baw się dobrze!! (

Angelcia, dzięki. Ale muszę Ci powiedzieć że czułam się raczej jak jakas staruszka. Cały czas jeczalam w fotelu!! Najlepsze z całego wieczoru były rurki z kremem z Grycana!!

angelcia lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki artykul mi wyskoczyl w newsach. 55% niemowlakow w USA spi w warunkach zagrazajacych ich zyciu. Badanie i sondaz:

http://www.myfoxny.com/story/27514447/study-too-many-infants-still-sleep-with-blankets

Powiedzialabym jeszcze cos na temat tresci artykulu, ale nie chce wyjsc na rasistke, bo nia nie jestem ;-P

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, dziś wczesna pobudka ;) leżymy sobie jeszcze - może sobie obejrzę jakiś serial w łożku... ;)
    Dziś idę do fryzjera i mam nadzieje na szałową fryzurę. Kolejny raz jestem zapisana na 23.01 - oby jeszcze w dwupaku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 05:33

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś zaczynam 32 tydzień ;)
    Do porodu zostało 63 dni.

Atakasobiejedna, Pia Gizela, słoneczna 85, Patrycja20, Aagnieszkaa, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, gusiaa, Bietka, Sue, agaaa28, Januszkowa, Penelope, LadyDi, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, o której masz śniadania w szpitalu? Chyba jakoś wcześnie, nie?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas juz spania nie ma. Dobrze ze mialam stopery bo kolezanka chrapie mocno, moze sie rozpakuje to pojdzie na poloznictwo;) wiem, jestem okropna;)
    Przed 6 kazali mi przyjsc z moczem i na krew. Pytalam na co krew to na morfo, Crp, znowu proby watrobowe, kwasy zolciowe na cholestaze. Nic mnie nie swedzi narazie. Kurcze boje sie! Polozna mowila ze jakby sie tak dzialo ze zaczne rodzic to mnie odesla tam gdzie dobry oddzial ratujacy.

Boje sie;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 06:39

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak biorac pod uwage ze kolacja o 17! To sniadanie jakos ok 7 bylo jak bylam tu w 6 tyg.
    Wez od 17..
    Maz mi bulki przywiozl bulki i serek wiejski to juz troche zjadlam bo mnie ssalo no i wieczorem tez zjadlam. Kurcze troche sie przerazilam bo to jednak nie zarty

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A u nas juz spania nie ma. Dobrze ze mialam stopery bo kolezanka chrapie mocno, moze sie rozpakuje to pojdzie na poloznictwo;) wiem, jestem okropna;)
    Przed 6 kazali mi przyjsc z miczem i na krew. Pytalam na co krew to na morfo, Crp, znowu proby watrobowe, kwasy zolciowe na cholestaze. Nic mnie nie swedzi narazie. Kurcze boje sie! Polozna mowila ze jakby sie tak dzialo ze zaczne rodzic to mnie odesla tam gdzie dobry oddzial ratujacy.

Boje sie;(
    Nie bój się, na pewno wszystko będzie dobrze, a wiadomo, że oni w szpitalu muszą mieć plan awaryjny. Zobaczysz, będziesz sie jeszcze rozpakowywać jako jedna z ostatnich. Trzymam kciuki!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z miesiac chociaz! W niedziele skoncze 30 to zacznie sie 31 tydz. Pocieszam sie tym ze zawsze dziecko bylo tydz wieksze. Zawsze tp juz tydz wiecej

Gosiak, megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, trzymaj się, jakie rodzic, szyjka 20 mm to jeszcze nie tragedia, tym bardziej ze masz pessar i cały czas lezysz :) Jak wyjdziesz do domu to będziesz dalej leżeć plackiem i spokojnie do tego 37 tc dotrwasz, wiesz ze w szpitalu to lubią straszyć, głowa do góry :)

A ja oczywiście dzisiaj sobie spałam mimo tego że przed 4 się obudziłam, a tu do okulisty trzeba jechać skoro świt, odespie później ;)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ