X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak tez zawsze chcialam na kozuchowska :) fajna fryzurka bardzo :):)

Asia kumam....
    u nas Stasio Igansio bedzie pierwszym wnukiem, mam nadzieje, ze po narodzinach rodzice nie zwariuja i nie bede u nas co dwa dni- maja 40km! wiec jest to mozliwe ! ale ja nie mam problemu z tym, zeby im powiedziec zeby sobie dali siana! choć, mam wrazenie ze tak nie bedzie! ale wiem tez ze co sie bedzie dzialo itd to bede dzwonic do mamy, to nasze pierwsze DZiecie wiec oboje jestesmy zieleni :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Laro nie ma czegoś takiego na Kopernika w Krakowie jak VIP room, to szpital uniwersytecki. Nie ma tam żadnych opłat. Nawet w "łapę" nikt nie weźmie, nie ma opcji. A dla dziecka faktycznie nic nie potrzeba, ale w wielu szpitalach tak już jest.

Januszkowa jak zwał tak zwał miała swój własny osobny pokój dla siebie i dziecka. Widziałam zdjęcia w pokoju.
    No chyba, że aż takie szczęście miała, że nie było tylu rodzących ? ale jak mówiłyście to nie możliwe, a ona jest zbyt poważną osobą aby kłamać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 09:07

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu moim zdaniem, które będzie dość absurdalne to Twoja Mama zazdrości Ci potomka. Może nie tak zazdrości, a czuje, że przekazała Ci wiadomości przy synku i teraz nie będzie Ci potrzebna. Mówiąc takie hasła w Twoją stronę woła o to, abyś też z nią trochę porozmawiała. W takiej sytuacji wyjście jest jedno - podziękować za rady, skwitować, że wiadomości są cenne, że ma racje. Ona wtedy się choć troszkę uspokoi, a Ty będziesz miała większy luz.

Może też z racji tego, że miałaś synka w młodym wieku to mama boi się właśnie tej bezradności z Twojej strony! Powiedz jej, że jesteś już doświadczona i dzięki niej wiesz jak postępować z dzieckiem i teraz będzie Ci łatwiej, a jak będziesz potrzebowała pomocy to na pewno się do niej o nią zwrócisz.

Wiesz, to są może chore metody, ale nie zawsze możemy ludziom (tak bliskim ludziom w szczególności) mówić to co chcemy. W tej sytuacji po prostu "tak wypada" i nie raniąc mamy, a uwalniając się od niej wprowadzisz taką bardziej ludzką atmosferę.

AsiaSzw, Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    U mnie jeszcze 75 dni ;]

Ja opony wymieniam jutro.. juz czas najwyższy. I przy okazji przednią szybę bo cos w nia uderzyło (był maleńki odprysk) a jak włączylismy ogrzewanie to poszła rysa na pół metra.... ehhh opatrzność chyba nad nami czuwała bo dosłownie 2 tygodnie wcześniej ubezpieczylismy szyby.......

ja włosów nie farbuje w ogóle. Kiedys w liceum szamponetkami,ale to się nie liczy :-) i pierwszy i ostatni raz farbą ale to było jakieś 3-4 lata temu. Wtedy miałam krótkie więc szybko odzyskałam swoje. I od tamtej pory nic. I sobie chwalę, bo mój naturalny kolor nie zrobił sie mysi - a mam średni blond (chyba).

Czytalam cała trylogie igrzysk smierci (igrzyska smierci, w pierścieniu ognia i kosogłos) i powiem wam że filmy to tragedia. Ksiazki były bardzo ciekawe i wciągające,natomiast film nie oddawał całej akcji i nie trzymał w napięciu. Warto przeczytac najpierw - filmów nie polecam, ksiazki tak

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia niby tak. Ale nie znasz mojej mamy. Jak jej dasz palec to wezmie cala reke i pol tułowia. A z moim charakterem tez nie ma mowy. Ja mam swoje zdanie mam do niego prawo i nie bede jej przytakiwac skoro uwazam inaczej bo potem jest jeszcze gorzej bo przeciez mowilam tak sama :-/

Ona ma syndrom teraz tego ze jak zajmuje sie soba domem dziecmi a nie mam ochoty jechac do niej albo isc na zakupy :-( grrr

A nadmienie ze moja sis starsza jak dzieci rodzila to tez miala takie przejscia wiec wiek nie gra roli. Ona chce dominowac i tyle.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu miej nadzieje, ze po porodzie jej syndromy zanikną :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietkq mam do Ciebie pytanie! Masz wieksze uplawy? Bo ja mam mokro dzis ale lekarz mowi ze to normalne.
    Pytam czy bede czula jak mi sie pessar zsunie to mowi ze nie! Nie wiem czy to zart?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Zobaczcie jakie słodziaki udało mi się upolować na ebay.com ;-)
    Dwa ręczniki z kapturkiem, większe niż na noworodka. Licytacja, żółty za.. uwaga 3 dolary a zielony za 8. Dostawa gratis, jak większość rzeczy z Chin. Po 14 dniach było u mnie ;-) Zielone mają większe wzięcie dlatego zawsze na licytacjach wychodzą drożej, tak jak patrzę, a moim zdaniem żółty jest w rzeczywistości ładniejszy.
    http://iv.pl/images/08722180029913111348.jpg

Kochana, sprawe mam :)
    zerknij na tego linka i powiedz mi czy dobrze rozumiem ze przesyłka za darmo????

http://www.ebay.com/itm/Cute-Infant-Toddler-Baby-Boy-Girl-Soft-Sole-Crib-Shoes-Sneaker-Newborn-Hot-/371115248482?pt=US_Baby_Toddler_Shoes&var=&hash=item5668314b62

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna prosze Cie kochana... zsuniecie sie pessara to chyba najrzadziej spotykana rzecz. Jesli nie bedziesz "tam" grzebać i faktycznie leżeć, wypoczywać, nie nadwyrężać się to on ani drgnie.

Pomyśl o Maluchu teraz, on też się stresuje jak Ty.

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    cześć!
    U mnie jeszcze 75 dni ;]

Ja opony wymieniam jutro.. juz czas najwyższy. I przy okazji przednią szybę bo cos w nia uderzyło (był maleńki odprysk) a jak włączylismy ogrzewanie to poszła rysa na pół metra.... ehhh opatrzność chyba nad nami czuwała bo dosłownie 2 tygodnie wcześniej ubezpieczylismy szyby.......

ja włosów nie farbuje w ogóle. Kiedys w liceum szamponetkami,ale to się nie liczy :-) i pierwszy i ostatni raz farbą ale to było jakieś 3-4 lata temu. Wtedy miałam krótkie więc szybko odzyskałam swoje. I od tamtej pory nic. I sobie chwalę, bo mój naturalny kolor nie zrobił sie mysi - a mam średni blond (chyba).

Czytalam cała trylogie igrzysk smierci (igrzyska smierci, w pierścieniu ognia i kosogłos) i powiem wam że filmy to tragedia. Ksiazki były bardzo ciekawe i wciągające,natomiast film nie oddawał całej akcji i nie trzymał w napięciu. Warto przeczytac najpierw - filmów nie polecam, ksiazki tak
    Ja też wymieniam dziś albo jutro opony. Teraz duzo jeździmy, więc trzeba to zrobić jak najszybciej, zanim nas snieg zlapie gdzieś na trasie. Tym bardziej że podróżujemy z jedną opona dojazdową. Kilka tygodni temu złapałam gumę...taki że mnie psuj. Teraz czekaliśmy na zamówione zimowki, i znów będziemy szaleć. Żartuje oczywiście.

A co do Igrzysk...to się z Toba zgadzam. Jeszcze dwie pierwsze części były ok. Ale Kosoglos - tragedia. Tylko dla wytrwałych!

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Atakasobiejedna, to Ty mowilas ze tez bedziesz miec pessar? To jaka masz szyjke?ktos jeszcze pisal ze w pt zaklada, Patrycja chyba?

Tak, jeśli wymaz wyjdzie ok to w poniedziałek mi założy. No właśnie szyjkę miałam ostatnio 32 mm, więc się zdziwiłam ze chce mi założyć, ale widocznie moje łożysko bardzo napiera i jej zagraża... Zresztą sama czuje nacisk na krocze jak tylko trochę pochodzę :/

Juz po okuliscie, nie ma przeciwwskazań do porodu sn :)

Gosiak, słoneczna 85, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Noc masakraa. Patrzyłam wczoraj znowu na "Jak urodzić i nie zwariować", film skończył się ok. północy. Poszłam do sypialni do łózka i oczy jak 5 złoty do 3. Nie umiałam na chiny ludowe usnąć. Dziś pomimo słonecznego dnia zarządzę drzemkę.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wiesz, zawsze możemy ruszyć z masową produkcją :P
    hehe, oczywiście, żartuję, czego to ludzie nie wymyślą ;)
    O Ty cwaniaczku. Ja myślałam że chcesz co najwyżej opchnac nasze stare testy. Ale widzę ze Ty masz o wiele większe plany, czyli sikanie na nowe śliczne testy! Spryciula, masz głowę do interesów.
    Szkoda że nasza beta wynosi teraz zero...i nic tego nie wyjdzie...buuuu

Atakasobiejedna, Gosiak, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, jakbym czytała o mojej mamie :/ Tylko ze Twoja przynajmniej Ci pomagała, a moja jedynie wkurza gadaniem, ale palcem nie kiwnie, tylko złote rady daje. Pewnie Twoja nie zauważyła ze juz dorosłas i ze to Twoje drugie dziecko i myśli ze znowu będziesz zależna od jej pomocy. Ja tez nie potrafię przytakiwac dla świętego spokoju, więc mówię "no zobaczymy jak to będzie", "będę martwić się tym później" a myślę swoje i później z M mamy ubaw :P Ale uwierz mi ze znam ten ból...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem już na miejscu, salon pełen wypas - zobaczymy jak fryz - myślę, że będzie git, a nic tak nie poprawia humoru kobiecie jak nowa, super fryzurka :)

Atakasobiejedna, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.. U mnie 59 dni do porodu od dziś ;)

Gosiak, Atakasobiejedna, Patrycja20, Sue, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No to jestem już na miejscu, salon pełen wypas - zobaczymy jak fryz - myślę, że będzie git, a nic tak nie poprawia humoru kobiecie jak nowa, super fryzurka :)

Ja się wybieram w przyszłym tygodniu, a dziś maluje włoski ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Gosiak czekamy na fotki!!!!!!!! :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Kadrowa mi wyliczyła i musi mi wyrownać kase za 65 dni zwolnienia i to będzie ponad 3000! :)

Lara 82, Atakasobiejedna, Bietka, słoneczna 85, angelcia, Sue, kasia_1988, Januszkowa, megg, Laurka, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bietkq mam do Ciebie pytanie! Masz wieksze uplawy? Bo ja mam mokro dzis ale lekarz mowi ze to normalne.
    Pytam czy bede czula jak mi sie pessar zsunie to mowi ze nie! Nie wiem czy to zart?

Hmmm upławy może mam większe, ale nieznacznie. Miałam duże, ale to wtedy gdy musiałam aplikować globulki, wtedy to ciągle coś wypływało ;) Teraz jedna wkładka spokojnie wystarczy :)
    Mi gin mówiła, że jakby coś się działo z pessarem to mogę sobie go poprawić. Ja tam nie gmeram, bo nawet nie wiem jak bym mogła to zrobić ;p Mam już go prawie 2 miesiące i do tej pory trzyma, więc u Ciebie będzie też dobrze:)

Gosiak 3 tys, to będziesz mogła poszaleć ;)

AsiaSzw współczuję stresów związanych z mamą. Mam trochę wrażenie, że ona chce wpędzić Cię w poczucie winy, że radzisz się jej ciągle i może czuję się odsunięta. A może po prostu to taki tym. Nie wiem, na szczęście moja mama ma do mnie ponad 150 km, więc nie muszę się obawiać ;) Ostatnio tylko poinformowała mnie, ze niedługo będzie miała darmowe minuty do mnie... chyba mnie zamęczy telefonami ;)

c7hyim7.png
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ