X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ha! Kadrowa mi wyliczyła i musi mi wyrownać kase za 65 dni zwolnienia i to będzie ponad 3000! :)

Sorry, ale nie wiem jak na odpiernicz trzeba robić listy płac żeby nie zauważyć takiej różnicy, to już na pierwszy rzut oka widać. No ale najważniejsze że do tego "doszła". Będzie jakieś znaleźne? :> Zarcik ;)

A tak poza tym to od którego października jesteś na zwolnieniu? Nawet cały październik i listopad nie może dać 65 dni kalendarzowych, skąd ona wzięła tyle dni? Wiem, czepiam się :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 10:20

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze, ze tak sobie chodzicie wszedzie;( tez tak chodzilam. Lubue pojsc nawet na targ po bulki..
    Dziewczyny. Topola to juz nie pamietam kiedy pisaka, truskawka tez. Ciekawe co z nimi

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna teraz poleżysz i pozbierasz siły na spacery z Dzidkiem po urodzeniu - wtedy my będziemy jęczeć, że się nam nie chce! :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawic samemu pessar? A to ciekawe;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) A mi dzis 30 wybila i juz czuje sie coraz bardziej bezpiecznie. Jeszcze 70 dni do porodu, jak ten czas leci. Wczoraj pozamawialam wyprawke i pozostalo mi juz tylko dokupic kilka rzeczy :) Zamowilam 2 te tanie kocyki nie pamietam ktora polecala, odbior osobisty bo to nie daleko mnie i zobaczymy jakie beda.

Gosiak no to ladnie kasiorki dostaniesz, dobrze, ze doszlyscie do tego.

U mnie ZUS nadal milczy i zobaczymy co postanowia.

Sloneczna na pewno bedzie dobrze, nie martw sie i wypoczywaj!!

Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988, Penelope, słoneczna 85, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Poprawic samemu pessar? A to ciekawe;)

Mój M gdzieś czytał ze można samemu wkładać i wyciągać :O

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 15 min z miksturą na włosach później intensywna regeneracja, ogarnianie i z pieskiem <3 Już wyczuwam wspaniały efekt moich robótek na włosach :) - aż mam lepszy humor!

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia szalona....czym TY to rozjasniasz ???????

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja wyjątkowo do 9 w łóżku byłam, udaje mi się powiedźmy odsypiać bezsenne noce z zeszłego tygodnia. Niestety męczą mnie dziwne sny.

Dziś nie robię nic. Bo nic mi się nie chce :D Ale za chwilę jadę do męża do pracy, bo wybieramy się dziś "zwiedzać" jeden szpital na 14.00!

A ja do fryzjera idę w poniedziałek :) W ogóle dobrze, że się opamiętałam, bo mnie kobitka powiedziała przez telefon, że za bardzo to ona już terminów nie ma :D
    Niestety wraz z zimą skóra głowy mi oszalała i się przesuszyła i znów mi się łuszczy :/ Myślałam, że ciąża mnie przed tym uchroni :D Muszę zacząć znów olejować ją.

Dobrego dnia!

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Zainspirowalyscie mnie i w przyszłym tygodniu ide do fryzjera!! A u Was czekam na zdjecia efektów!!

Słoneczna, Ty to zawsze znajdziesz powod, żeby się zamartwiać!! Przecież masz pessar, już jest sytuacja opanowana!:)
    A musisz leżeć do końca ciąży czy jak Cie wypuszczą to lekarz pozwolił na jakiś spacer od czasu do czasu?

Aagnieszkaa, ze dwa tygodnie temu ja pisałam, że już mam dość. Chyba w pewnym momencie nadchodzi taki kryzys po prostu:)

Gratuluje nowych tygodni, jeszcze troszkę i każda bedzie miała 3 z przodu:))

Ja do 3 znow nie spalam :(

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, ze sezon na fryzjera :)

ja tez sie umawiam ale blizej świąt :) akurat u mnie fryzjera mam w bloku a dziewczyne tak elstayczna ze zostanie w zakładzie ile bedzie trzeba :) wiec luzik....choc pewnie w przyszłym tyg sie zapisze tak gdzies w okolice 20go :)

Sue co tam?, jak sie czujesz ???

a no i powiedz jak sukieneczka..wystroiłaś sie na impreze do dziadka?
    masz jakies foto ?

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek ja z zamiłowania jestem powiedzmy fryzjerem i kucharzem, a z zawodu kimś zupełnie innym i sobie tak testuję sama na sobie :) Kiedyś jak schodziłam z czarnego został mi dekoloryzator i rozjaśniacz, oxydant i inne cary i tak sobie rozjaśniam, ale tym razem kąpielą rozjaśniającą, a nie stricte dekoloryzacją czy rozjaśniaczem.

Moje wlosy potrafia zniesc wiele wiec sobie mogę pozwolić, zdjęcia wstawię jak wysuszę włosy :P

Sue, Penelope lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u fryzjera byłam w poniedziałek.
    Zrobiłam balejage i podcięłam końcówki.
    Mam nadzieję, że jeszcze na początku lutego zdążę pójść :)

Dziś znowu miałam przerwę w spaniu. Wstałam do WC i już zasnąć nie mogłam. Godzinę się przewracałam z boku na bok. Zasnęłam dopiero po 7.

Nadal bolą mnie pachwiny i spojenie, ale dużo mniej niż wczoraj.
    Dziś leniuchuje na kanapie i wieczorem tylko na SR, ale bez ćwiczeń.
    Zapytam lekarza we wtorek co sądzi o tych bólach.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, dziekuje! Czuję się bardzo dobrze:) mam teraz przypływ energii, moja ciąża ma ewidentnie spóźniony zapłon, bo u mnie wszystko z opóźnieniem :)
    A sukienka jest śliczna i super wygodna!! Do samego końca ciazy bedzie pasować! Zdjęcia robiła moja mama, więc jak je zrzuci z aparatu i mi prześle, to się pochwalę:)

A co do wlosow, to za mną chodzi ombre, ale jakoś nie mam pomysłu i chęci :)

Angelcia, koniecznie pokaż zdjecia po!!

A wlasnie - wczoraj moja teściowa powiedziała, że pani, od której kupujemy wozek da nam tez leżaczek i wór ubranek :)
    A wozek używany 4 miesiące, bo babeczka dostała od teściowej jakiś inny, jeszcze droższy :)
    Czyli dobrze, że nic nie kupowałam :)
    Pokazywała mi ile ma ubranek u siebie, to młody chyba do 18stki bedzie ubrany :)

Tak więc teraz muszę kupować akcesoria do domu i moge zaszaleć i kupic kocyk od La Millou :)

A u Ciebie jak Rudasku, wszystko dobrze?:)

Fedra lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Laro, ale żadnych opłat tam nie ma. Najważniejsze, że znajoma była zadowolona.

Ogarnęłam kuchnię, powiesiłam 2 serie prania, przez pranie dzidziusiowych ubranek nazbierało mi się dużo innego prania. Słoneczko świeci pięknie w Krakowie więc może wyschnie mi na zewnątrz.
    Będę dzisiaj prasować białe ubranka. Rozmiary 56, 62 będą już gotowe w komodzie, z praniem rozm. 68 jeszcze się wstrzymam, może po świętach.
    Na obiad robię spaghetti.
    Chciałabym jeszcze posprzątać łazienkę, ale nie wiem czy podołam :)

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Rudasek ja z zamiłowania jestem powiedzmy fryzjerem i kucharzem, a z zawodu kimś zupełnie innym i sobie tak testuję sama na sobie :) Kiedyś jak schodziłam z czarnego został mi dekoloryzator i rozjaśniacz, oxydant i inne cary i tak sobie rozjaśniam, ale tym razem kąpielą rozjaśniającą, a nie stricte dekoloryzacją czy rozjaśniaczem.

Moje wlosy potrafia zniesc wiele wiec sobie mogę pozwolić, zdjęcia wstawię jak wysuszę włosy :P

Angelcia...podrzuc linka do tego specyfika jakim jest kąpiel rozjasniajaca???

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash ja od kilku dni też mam bóle bioder i pachwin. Wydaje mi się, że może to być od rozciągania, bo jednak nasze maluchy teraz rosną bardzo intensywnie.

Słoneczna, niech mąż Cię dobrze zaopatruje bo zmarniejesz!!! Jedzenie nie należy do mocnych stron tego szpitala. Dla mnie było tam zawsze za mało, a zup nie byłam w stanie jeść.

Ja mam już mega kryzys ze spaniem - zasypiam od razu, ale budzę się co 1,5h i standardowo nie śpię od 4 do jakiejś 6-6.30, potem zasypiam jeszcze na jakąś godzinę. Masakra jakaś. Zaczyna mnie to męczy ,bo niestety w dzień jestem mega zaspana.

Wybrałam w końcu wózek - będzie Tako Captiva Mohican w kolorze brązowym.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomniałam - czy któraś miała w ciąży nakładany rozjaśniacz na włosy?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Rudasku, dziekuje! Czuję się bardzo dobrze:) mam teraz przypływ energii, moja ciąża ma ewidentnie spóźniony zapłon, bo u mnie wszystko z opóźnieniem :)
    A sukienka jest śliczna i super wygodna!! Do samego końca ciazy bedzie pasować! Zdjęcia robiła moja mama, więc jak je zrzuci z aparatu i mi prześle, to się pochwalę:)

A co do wlosow, to za mną chodzi ombre, ale jakoś nie mam pomysłu i chęci :)

Angelcia, koniecznie pokaż zdjecia po!!

A wlasnie - wczoraj moja teściowa powiedziała, że pani, od której kupujemy wozek da nam tez leżaczek i wór ubranek :)
    A wozek używany 4 miesiące, bo babeczka dostała od teściowej jakiś inny, jeszcze droższy :)
    Czyli dobrze, że nic nie kupowałam :)
    Pokazywała mi ile ma ubranek u siebie, to młody chyba do 18stki bedzie ubrany :)

Tak więc teraz muszę kupować akcesoria do domu i moge zaszaleć i kupic kocyk od La Millou :)

A u Ciebie jak Rudasku, wszystko dobrze?:)

Sue u nas wszystko dobrze, troche mnie zgaga nocami meczy ale mleko cieple przed snem pomaga :) dzis tylko raz wstałam do kibelka dlatego o 7 juz byłam na nogach wyspana :)

Sue miałam kiedys ombre w rudosciach:) super to wygladało..ludzie sie obracali za mna, ale to byly poczatki ombre..byłam jedna na ulicy:) jak mi sie uda zrzucic fote to CI wyśle zaraz :) teraz mam za krotkie włoski na ombre niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 12:03

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a taki mialam wtedy kolorek :)

http://wrzucaj.net/images/2014/12/04/10822576882524358448409188551294nzH54b.jpg

Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ