X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Aaaa zapomniałam - czy któraś miała w ciąży nakładany rozjaśniacz na włosy?

ja farbowałam już 2 razy w ciąży, ale jakaś słabsza woda jest dawana.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wypłacie ide na ombre i już się boje :P
    Zawsze miałam ciemne włosy- farbowałam na brązową czerń lub bardzo ciemna gorzka czekolada, a teraz zapragnęlam rozjaśnić włosy tak do orzechowego, takiego ciepłego naturalnego :D + jaśniejsze końcówki. Jestem podjarana a jednocześnie się boję że mi pasować nie będzie. Mam zaufany salo, widziałam efekty, więc powinno być dobrze :P

Ja już po drzemce. Lepiej się czuję :) Zaraz zabieram się za sprzątanie, a jutro zajęcia ze szkoły rodzenia- wszystko o porodzie - fajnie, już się doczekać nie mogę :) W ogóle chcę już Święta !!!

Dziecko moje dziś szaleje- zjadłam chleb z nutella :D- więc się nie dziwię.

Aaa no i w przyszłym tygodniu dokupuję jeszcze majtki jednorazowe, skarpetki bawełniane i paczkę Bella mama i pakuje torbę do szpitala :D

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do sprzedania wozek 2w1. Gondola uzywana przez niecale 6 mc natomiast spacerowka nowa :) Mam tez fotelik 0-13 kg (nowy kupiony w smyku-jezdzil w nim tylko moj synek) i lezaczek-bujaczek z melodyjkami, palakiem i funkcja wibracji. Moze ktoras jest zainteresowana?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Sorry, ale nie wiem jak na odpiernicz trzeba robić listy płac żeby nie zauważyć takiej różnicy, to już na pierwszy rzut oka widać. No ale najważniejsze że do tego "doszła". Będzie jakieś znaleźne? :> Zarcik ;)

A tak poza tym to od którego października jesteś na zwolnieniu? Nawet cały październik i listopad nie może dać 65 dni kalendarzowych, skąd ona wzięła tyle dni? Wiem, czepiam się :P
    Ja już w to nie wnikam... od 9.10 jestem. Byłam też 10 dni w lipcu. Może policzyła do 8.12? bo do 8.12 mam zwolnienie... Tak czy siak, powiedziała mi dzisiaj ile wynosi moja podstawa i w końcu mi się wszystko zgadza.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja po wypłacie ide na ombre i już się boje :P
    Zawsze miałam ciemne włosy- farbowałam na brązową czerń lub bardzo ciemna gorzka czekolada, a teraz zapragnęlam rozjaśnić włosy tak do orzechowego, takiego ciepłego naturalnego :D + jaśniejsze końcówki. Jestem podjarana a jednocześnie się boję że mi pasować nie będzie. Mam zaufany salo, widziałam efekty, więc powinno być dobrze :P

Ja już po drzemce. Lepiej się czuję :) Zaraz zabieram się za sprzątanie, a jutro zajęcia ze szkoły rodzenia- wszystko o porodzie - fajnie, już się doczekać nie mogę :) W ogóle chcę już Święta !!!

Dziecko moje dziś szaleje- zjadłam chleb z nutella :D- więc się nie dziwię.

Aaa no i w przyszłym tygodniu dokupuję jeszcze majtki jednorazowe, skarpetki bawełniane i paczkę Bella mama i pakuje torbę do szpitala :D

Katiś...hehe nie bój sie :) musisz być tylko przygotowana ze ombre to rozjasnienie i włosy zmienią troche strukture:) u mnie np było sianko, nie obeszło sie bez prostownicy , ze nie wspomne co sie dzialo na deszczu itd! a teraz np mam naturalne i włosy mam zupełnie inne, zdrowe, lśniące, nie pusza sie itd! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, postaraj się kochana trochę więcej optymistycznych scenariuszy stworzyć, są jak najbardziej możliwe :) trzymajcie się

Gosiak, Angelcia, czekam na na zdjęcia :) ja też nie dniach będę robiła włosy, ale u mnie tylko czerń.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka super! Dzięki AsiaSzw! :)
    Odczytała moje zamiary zanim jeszcze otworzyłam usta. Wcześniej ta moja fryzura była taka "ostra" - miałam podgalane maszynką boki, stawiałam sobie irokeza na Kożuchowską... nawet moja przyjaciółka się śmiała, że gdyby była moją podwładną, to by się mnie bała.
    Teraz złagodniałam i nie chciałam aż takiej ekstrawagancji, więc boki i tył w sumie zostawiłyśmy, tylko pocieniowała i zeszła z objętości, bo ja mam mega gęste włosy - co jest moim utrapieniem, bo jak regularnie nie obcinam, to mi się robi na głowie kask. Fotkę podeślę jutro po myciu, bo już w czapie szłam i mi się przyklepała :P W Gdańsku generalnie pada marznąca mżawka i strasznie ślisko na drogach.
    Tak wyglądałam 3 miesiące temu:
    Usuwam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 16:19

Aagnieszkaa, Januszkowa, Sue, AsiaSzw, Penelope, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja już w to nie wnikam... od 9.10 jestem. Byłam też 10 dni w lipcu. Może policzyła do 8.12? bo do 8.12 mam zwolnienie... Tak czy siak, powiedziała mi dzisiaj ile wynosi moja podstawa i w końcu mi się wszystko zgadza.

Wyrównanie to musi być za juz wypłacone chorobowe, więc grudnia na pewno jeszcze nie liczyła do tych dni, prędzej ten lipiec, prawie się zgadza z moich obliczeń ;) Czyli od lipca miałaś źle naliczane, no comments, w życiu by tego nie zauważyła. Nie była ciekawa jak do tego doszłas ze płacą za mało? Ja bym się chyba że wstydu spaliła na jej miejscu...

A jak fryzura, bo z tego co pamiętam to testujesz nowego fryzjera? :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też muszę już ogarnąć włosy. Przez to leżenie czuję się taka zaniedbana :( A teraz w sumie mam gorsze i lepsze dni, ale szyjka trzyma mimo twardnień no i to już 31 tc więc mniej się boję i chciałabym pójść przed Świętami do fryzjera i kosmetyczki.

Powiem Wam dziewczyny, że zaczynam bać się porodu :( Chyba przez SR

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ta "stara" fryzura super :)
    wiec co Ty masz teraz na głowie jak jest jeszcze lepiej :) wrzucaj tu szybko fote :):)

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Wyrównanie to musi być za juz wypłacone chorobowe, więc grudnia na pewno jeszcze nie liczyła do tych dni, prędzej ten lipiec, prawie się zgadza z moich obliczeń ;) Czyli od lipca miałaś źle naliczane, no comments, w życiu by tego nie zauważyła. Nie była ciekawa jak do tego doszłas ze płacą za mało? Ja bym się chyba że wstydu spaliła na jej miejscu...

A jak fryzura, bo z tego co pamiętam to testujesz nowego fryzjera? :)
    Nie pytała, mówiła tylko, że dobrze, że zauważyłam :P
    A fryzura taka bardziej kobieca niż ta powyżej sprzed 3 miesięcy. Ale taką chciałam. Jestem zadowolona :)

Atakasobiejedna, AsiaSzw lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Gosiak ta "stara" fryzura super :)
    wiec co Ty masz teraz na głowie jak jest jeszcze lepiej :) wrzucaj tu szybko fote :):)
    hahaha, nie wiem czy lepiej, dla mnie lepiej, bo mi się w głowie zmieniło, już nie muszę być ostrą babką w pracy, teraz jestem łagodna mamuśka :P :P
    I nawet mi po głowie chodzi czy by trochę nie zapuścić... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 12:28

megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dzien dobry:)

Zainspirowalyscie mnie i w przyszłym tygodniu ide do fryzjera!! A u Was czekam na zdjecia efektów!!

Słoneczna, Ty to zawsze znajdziesz powod, żeby się zamartwiać!! Przecież masz pessar, już jest sytuacja opanowana!:)
    A musisz leżeć do końca ciąży czy jak Cie wypuszczą to lekarz pozwolił na jakiś spacer od czasu do czasu?

Aagnieszkaa, ze dwa tygodnie temu ja pisałam, że już mam dość. Chyba w pewnym momencie nadchodzi taki kryzys po prostu:)

Gratuluje nowych tygodni, jeszcze troszkę i każda bedzie miała 3 z przodu:))

Ja do 3 znow nie spalam :(
    Nie mam pojecia jak to bedzie. Dostalam steryd drugi dzis -bolalo
    Latwo komus mowic z boku, zeby sie nie zamartwiac.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, przyszły do mnie zupki. Czekam na książki i zabawki ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na SR babka mówiła o takim żelu NATALIS, który ponoć ułatwia "poślizg" i skraca poród. Czy słyszałyście o tym?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    hahaha, nie wiem czy lepiej, dla mnie lepiej, bo mi się w głowie zmieniło, już nie muszę być ostrą babką w pracy, teraz jestem łagodna mamuśka :P :P
    I nawet mi po głowie chodzi czy by trochę nie zapuścić... ;)

Gosiak a czym Ty sie zajmujesz ?????

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedl wózek:)
    biore sie za rozpakowywanie !

Atakasobiejedna, słoneczna 85, ash, Lara 82, Januszkowa, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Na SR babka mówiła o takim żelu NATALIS, który ponoć ułatwia "poślizg" i skraca poród. Czy słyszałyście o tym?
    Ja o nim pisałam kilka dni temu. Słyszałam o nim, w Swissmedzie z niego korzystają, ale ja cały czas się waham czy nie rodzić w Wojewódzkim jednak - no i zastanawiałam się nad kupnem. Ale ponoć trochę pic na wodę, wystarczy siemię lniane i wiesiołek...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Gosiak a czym Ty sie zajmujesz ?????
    Hm, zarządzam kilkunastoosobowym zespołem indywidualistów i często muszę stawać w ich obronie - czasem nawet przed zarządem - to chyba najbardziej oddaje potrzebę bycia ostrą ;)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak żaden ze mnie specjalista, ale kurcze patrze na to zdjęcie i nijak nie mogę sobie wyobrazić Ciebie w dłuższej fryzurze, już na tym zdjęciu widać ze masz za długie włosy no i bardzo gęste ;) Za to pierwsze co mi się nasuwa to oprawki, aż się prosi żeby zmienić je na bardziej kolorowe i charakterne :>

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ