X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak biorac pod uwage ze kolacja o 17! To sniadanie jakos ok 7 bylo jak bylam tu w 6 tyg.
    Wez od 17..
    Maz mi bulki przywiozl bulki i serek wiejski to juz troche zjadlam bo mnie ssalo no i wieczorem tez zjadlam. Kurcze troche sie przerazilam bo to jednak nie zarty
    No, to przerwy w szpitalu są mega długie, pamiętam jak mój M. leżał... dla ciężarnych powinien być przynajmniej jeden dodatkowy posiłek.
    A Ty się niczym nie stresuj nam, wszystko będzie dobrze.
    Obrazek specjalnie dla Ciebie:
    http://wrzucaj.net/images/2014/12/04/worrylSRz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 06:53

słoneczna 85, Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, to Ty mowilas ze tez bedziesz miec pessar? To jaka masz szyjke?ktos jeszcze pisal ze w pt zaklada, Patrycja chyba?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, rozkręcamy biznes? :P
    Będzie na gadżety dla maluszków ;D
    http://facet.wp.pl/kat,70996,title,Pozytywny-test-ciazowy-kupie,wid,17076429,wiadomosc.html?ticaid=113eb0

Lara 82, Asiaa1201, Januszkowa, PatrycjaP, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z poranna kawka. Dzis mam zacny plan. Jade na zakupy z mama bo jest Barbara i chce jej jakis prezent kupic. Wymieniam w koncu opony bo laskawie wczoraj przyszly :-/ i chce kupic reszte drobiazgow dla malucha w smyku bo mam rabat 10% to go szarpne.
    Wczoraj przyszedl do mnie laktator :-) a dzis juz dzwonil kurier ze bedzie po 9. Chyba z zupkami. Przesylka z Gemini nie zostala nawet wyslana wiec jestem wsciekla bo zamawialam w poniedzialek. No i idzie ochraniacz na lozeczko i lezaczek bujaczek. Jutro wizytuje i tak myslalam mam juz lekkiego stresa :-(

Milego dnia wszystkim.

P.S.
    Agnieszka popieram ze siedzenie w kinie jest teraz pase ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No i dziś zaczynam 32 tydzień ;)
    Do porodu zostało 63 dni.
    Ja też! Ja też! Od wczoraj odliczam każdy dzień...hihi...

Gosiak, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczynki, rozkręcamy biznes? :P
    Będzie na gadżety dla maluszków ;D
    http://facet.wp.pl/kat,70996,title,Pozytywny-test-ciazowy-kupie,wid,17076429,wiadomosc.html?ticaid=113eb0
    Ja mam schowane wszystkie trzy na pamiątkę. W sumie dwa mogę odsprzedac, ale tylko w słusznej sprawie! ;-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja mam schowane wszystkie trzy na pamiątkę. W sumie dwa mogę odsprzedac, ale tylko w słusznej sprawie! ;-)
    Wiesz, zawsze możemy ruszyć z masową produkcją :P
    hehe, oczywiście, żartuję, czego to ludzie nie wymyślą ;)

Aagnieszkaa, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez Gosia zaczynam nowy tydzien razem z Toba :)

Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Aagnieszkaa, Januszkowa, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam moje pozytywne testy. A wiecie ze na tym etapie ciazy test by nam wyszedl negatywny ;-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja tez mam moje pozytywne testy. A wiecie ze na tym etapie ciazy test by nam wyszedl negatywny ;-)
    Tak? A to nie wiedziałam nawet ;D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozpoczętych nowych tygodni. Jeśli któraś z Was dzisiaj wizytuję to życzę udanych wizyt, a wszystkim zmartwionym nakazuję się trzymac dzielnie i myślec pozytywnie! :)

Gosiak - natchnęłaś mnie i postanowiłam dzisiaj zrobić coś z włosami... zaraz biorę się za ściąganie mojego "orzechowego brązu", który w rzeczywistości jest czarny :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu HCG wydzielane jest przez organizm do pewnego momentu a potem spada. U nas jest na poziomie 0 juz na bank.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiu HCG wydzielane jest przez organizm do pewnego momentu a potem spada. U nas jest na poziomie 0 juz na bank.
    No to nie zarobimy kokosów :P ;)
    Szykuję się do fryzjera, będę pewnie w okolicach 12, bo jeszcze pojadę odebrać wynik przeciwciał w luxmedzie - trzeba być po niego osobiście.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny moja mama mi tak ostatnio na nerwy dziala ze boje dzisiejszego dnia z nia. Ostatnio wymysla jakies glupoty, focha sie o wszysttko. Jestem zalamana. Ostatnio nawet obrazila sie na mnie za to mialam czelnosc wypowiedziec sie na temat karmienia inaczej niz bylo to 40 lat temu ( zapomniala ze rodzilam i karmilam juz raz )
    Nie wiem co robic w takich sytuacjach

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja..mnie tak bolą biodra ze wstałam juz przed 8..nie ma sensu leżeć i sie meczyc, a jestem wyspana bo uwaga...wstałam tylko raz w nocy do wc....SUKCESSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!

co do testów to GOsiak, Ty zawsze cos wyszukasz...no popatrz ile bysmy zarobiły..a wiesz ile płaca, bo nie doczytałam :) hihihi

Angelcia co robisz z włosami ??

ja nareszcie, po tylu latach rudych mam naturalne! ale juz mnie nabiera na cos..wiec na swita cos zrobie ale mysle bardziej o brązie takim ciepłym, zeby włosów nie rozjasniac bo wtedy mam tragedie na głowie:) a teraz swoje takie mieciutkie, ładne, zdrowe :)

Gosiak....co za fryzura bedzie, masz koncepcje???

Fedra lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Boze dziewczyny moja mama mi tak ostatnio na nerwy dziala ze boje dzisiejszego dnia z nia. Ostatnio wymysla jakies glupoty, focha sie o wszysttko. Jestem zalamana. Ostatnio nawet obrazila sie na mnie za to mialam czelnosc wypowiedziec sie na temat karmienia inaczej niz bylo to 40 lat temu ( zapomniala ze rodzilam i karmilam juz raz )
    Nie wiem co robic w takich sytuacjach

Nie zazdroszcze, moja mama sie tez czasem focha mimo ze jestesmy na odleglość, choc ostatnio odpukać jest oki :) wrecz za dobrze i wkurza mnie tym, ze dzwoni non stop i pyta "co tam" po tym jak dzwoniła 5-10 h wczesniej nic sie nie zmieniło to czuje ze zaraz ja zjade...:) hohoh choc teraz staram sie nie, bo sama wiem ze w ciazy, podczas 5-10h moze sie wiele wydarzyc wiec niech dzwoni :) ale juz zapowiedziała mi ze " ja Was urodziłam i wychowałam, a Wy rodzcie swoje dzieci", wiec wiem, ze sie nie bedzie wtrącać :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    co do testów to GOsiak, Ty zawsze cos wyszukasz...no popatrz ile bysmy zarobiły..a wiesz ile płaca, bo nie doczytałam :) hihihi

Gosiak....co za fryzura bedzie, masz koncepcje???

Ja mam krótkie włosy, a że dobrze były obcięte, to po 3 miesiącach bez fryzjera nadal wygląda to ok, ale zwykle chodziłam co 5-6 tygodni się strzyc. Zdam się na tą fryzjerkę polecaną. Zastanawiam się nad fryzurą na Kożuchowską a na Zielińską ;) A pewnie wyjdę jeszcze z czymś innym :P

http://allegro.pl/dodatni-test-ciazowy-2-rodzaje-i4839158414.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 08:56

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek na wstępie na pewno zmieniam kolor na jaśniejszy, niekiedy robiąc kąpiele rozjaśniajace nie musiałam nakładać już farby, bo efekt był zadowalający. Jednak w ciąży taka mikstura może spłatać mi figle i może wyjść jakieś gówno na głowie więc będe zmuszona nałożyć farbę.

Kolor jaki narzucę to będzie jakiś ciemny rudy z jasnym brązem, bo nie chce zbyt krzykliwego koloru, a nadal będzie odbiegał od moich naturalnych, wrr!

• megg Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

wczoraj mialam kiepski dzine a na dodatek zmywarka mi nie dziala i musze szukac fachowaca, bleee nie lubie myc garow

ide po wyniki badan, oby nie bylo juz anemii

dzis na 18:00 wizyta - trzymacie kciuki

i dzis juz podobno na 100% ma byc moj wozek, wiec czekam dalej...

Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku moja mam mieszka kawalek z Gdanskiem wiec ma w miare bkisko do mnie. I tak jak na poczatku ciazy a nawet przed ciaza myslalam ze chcialabym aby mi pomagala i potem zajmowala sie malym jak bede chciala na troche wrocic do pracy tak teraz jestem przerazona tym i oddalam te mysli daleko od siebie. Jak pierwsze moje dziecko urodzilam to wiadomo bylam mloda i troszke wiesz zagubiona. Moja mama duzo mi pomogla chociaz czesto patrze na to ze wlasciwie narzucala mi wszystko bo ona wie lepiej itp. Teraz nigdy na to nie pozwole i nerw mnie trzaska jak slucham jej rad a moje zdanie jest zupelnie inne teraz. Raz ze dojzalam, halo jestem juz duza dziewczynka, dwa duzo czytam i duzo pamietam z malenkosci synka. Nawet to cholerne karmienie. A ona mi galami wywala i mowi tekst " no juz widze jaka jestes oczytana to nawet sie nie odzywam "
    Ryczec mi sie czasem chce.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ