X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak biorac pod uwage ze kolacja o 17! To sniadanie jakos ok 7 bylo jak bylam tu w 6 tyg.
    Wez od 17..
    Maz mi bulki przywiozl bulki i serek wiejski to juz troche zjadlam bo mnie ssalo no i wieczorem tez zjadlam. Kurcze troche sie przerazilam bo to jednak nie zarty
    No, to przerwy w szpitalu są mega długie, pamiętam jak mój M. leżał... dla ciężarnych powinien być przynajmniej jeden dodatkowy posiłek.
    A Ty się niczym nie stresuj nam, wszystko będzie dobrze.
    Obrazek specjalnie dla Ciebie:
    http://wrzucaj.net/images/2014/12/04/worrylSRz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 06:53

słoneczna 85, Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, to Ty mowilas ze tez bedziesz miec pessar? To jaka masz szyjke?ktos jeszcze pisal ze w pt zaklada, Patrycja chyba?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, rozkręcamy biznes? :P
    Będzie na gadżety dla maluszków ;D
    http://facet.wp.pl/kat,70996,title,Pozytywny-test-ciazowy-kupie,wid,17076429,wiadomosc.html?ticaid=113eb0

Lara 82, Asiaa1201, Januszkowa, PatrycjaP, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z poranna kawka. Dzis mam zacny plan. Jade na zakupy z mama bo jest Barbara i chce jej jakis prezent kupic. Wymieniam w koncu opony bo laskawie wczoraj przyszly :-/ i chce kupic reszte drobiazgow dla malucha w smyku bo mam rabat 10% to go szarpne.
    Wczoraj przyszedl do mnie laktator :-) a dzis juz dzwonil kurier ze bedzie po 9. Chyba z zupkami. Przesylka z Gemini nie zostala nawet wyslana wiec jestem wsciekla bo zamawialam w poniedzialek. No i idzie ochraniacz na lozeczko i lezaczek bujaczek. Jutro wizytuje i tak myslalam mam juz lekkiego stresa :-(

Milego dnia wszystkim.

P.S.
    Agnieszka popieram ze siedzenie w kinie jest teraz pase ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No i dziś zaczynam 32 tydzień ;)
    Do porodu zostało 63 dni.
    Ja też! Ja też! Od wczoraj odliczam każdy dzień...hihi...

Gosiak, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczynki, rozkręcamy biznes? :P
    Będzie na gadżety dla maluszków ;D
    http://facet.wp.pl/kat,70996,title,Pozytywny-test-ciazowy-kupie,wid,17076429,wiadomosc.html?ticaid=113eb0
    Ja mam schowane wszystkie trzy na pamiątkę. W sumie dwa mogę odsprzedac, ale tylko w słusznej sprawie! ;-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja mam schowane wszystkie trzy na pamiątkę. W sumie dwa mogę odsprzedac, ale tylko w słusznej sprawie! ;-)
    Wiesz, zawsze możemy ruszyć z masową produkcją :P
    hehe, oczywiście, żartuję, czego to ludzie nie wymyślą ;)

Aagnieszkaa, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez Gosia zaczynam nowy tydzien razem z Toba :)

Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Aagnieszkaa, Januszkowa, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam moje pozytywne testy. A wiecie ze na tym etapie ciazy test by nam wyszedl negatywny ;-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja tez mam moje pozytywne testy. A wiecie ze na tym etapie ciazy test by nam wyszedl negatywny ;-)
    Tak? A to nie wiedziałam nawet ;D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozpoczętych nowych tygodni. Jeśli któraś z Was dzisiaj wizytuję to życzę udanych wizyt, a wszystkim zmartwionym nakazuję się trzymac dzielnie i myślec pozytywnie! :)

Gosiak - natchnęłaś mnie i postanowiłam dzisiaj zrobić coś z włosami... zaraz biorę się za ściąganie mojego "orzechowego brązu", który w rzeczywistości jest czarny :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu HCG wydzielane jest przez organizm do pewnego momentu a potem spada. U nas jest na poziomie 0 juz na bank.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiu HCG wydzielane jest przez organizm do pewnego momentu a potem spada. U nas jest na poziomie 0 juz na bank.
    No to nie zarobimy kokosów :P ;)
    Szykuję się do fryzjera, będę pewnie w okolicach 12, bo jeszcze pojadę odebrać wynik przeciwciał w luxmedzie - trzeba być po niego osobiście.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny moja mama mi tak ostatnio na nerwy dziala ze boje dzisiejszego dnia z nia. Ostatnio wymysla jakies glupoty, focha sie o wszysttko. Jestem zalamana. Ostatnio nawet obrazila sie na mnie za to mialam czelnosc wypowiedziec sie na temat karmienia inaczej niz bylo to 40 lat temu ( zapomniala ze rodzilam i karmilam juz raz )
    Nie wiem co robic w takich sytuacjach

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja..mnie tak bolą biodra ze wstałam juz przed 8..nie ma sensu leżeć i sie meczyc, a jestem wyspana bo uwaga...wstałam tylko raz w nocy do wc....SUKCESSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!

co do testów to GOsiak, Ty zawsze cos wyszukasz...no popatrz ile bysmy zarobiły..a wiesz ile płaca, bo nie doczytałam :) hihihi

Angelcia co robisz z włosami ??

ja nareszcie, po tylu latach rudych mam naturalne! ale juz mnie nabiera na cos..wiec na swita cos zrobie ale mysle bardziej o brązie takim ciepłym, zeby włosów nie rozjasniac bo wtedy mam tragedie na głowie:) a teraz swoje takie mieciutkie, ładne, zdrowe :)

Gosiak....co za fryzura bedzie, masz koncepcje???

Fedra lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Boze dziewczyny moja mama mi tak ostatnio na nerwy dziala ze boje dzisiejszego dnia z nia. Ostatnio wymysla jakies glupoty, focha sie o wszysttko. Jestem zalamana. Ostatnio nawet obrazila sie na mnie za to mialam czelnosc wypowiedziec sie na temat karmienia inaczej niz bylo to 40 lat temu ( zapomniala ze rodzilam i karmilam juz raz )
    Nie wiem co robic w takich sytuacjach

Nie zazdroszcze, moja mama sie tez czasem focha mimo ze jestesmy na odleglość, choc ostatnio odpukać jest oki :) wrecz za dobrze i wkurza mnie tym, ze dzwoni non stop i pyta "co tam" po tym jak dzwoniła 5-10 h wczesniej nic sie nie zmieniło to czuje ze zaraz ja zjade...:) hohoh choc teraz staram sie nie, bo sama wiem ze w ciazy, podczas 5-10h moze sie wiele wydarzyc wiec niech dzwoni :) ale juz zapowiedziała mi ze " ja Was urodziłam i wychowałam, a Wy rodzcie swoje dzieci", wiec wiem, ze sie nie bedzie wtrącać :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    co do testów to GOsiak, Ty zawsze cos wyszukasz...no popatrz ile bysmy zarobiły..a wiesz ile płaca, bo nie doczytałam :) hihihi

Gosiak....co za fryzura bedzie, masz koncepcje???

Ja mam krótkie włosy, a że dobrze były obcięte, to po 3 miesiącach bez fryzjera nadal wygląda to ok, ale zwykle chodziłam co 5-6 tygodni się strzyc. Zdam się na tą fryzjerkę polecaną. Zastanawiam się nad fryzurą na Kożuchowską a na Zielińską ;) A pewnie wyjdę jeszcze z czymś innym :P

http://allegro.pl/dodatni-test-ciazowy-2-rodzaje-i4839158414.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 08:56

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek na wstępie na pewno zmieniam kolor na jaśniejszy, niekiedy robiąc kąpiele rozjaśniajace nie musiałam nakładać już farby, bo efekt był zadowalający. Jednak w ciąży taka mikstura może spłatać mi figle i może wyjść jakieś gówno na głowie więc będe zmuszona nałożyć farbę.

Kolor jaki narzucę to będzie jakiś ciemny rudy z jasnym brązem, bo nie chce zbyt krzykliwego koloru, a nadal będzie odbiegał od moich naturalnych, wrr!

• megg Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

wczoraj mialam kiepski dzine a na dodatek zmywarka mi nie dziala i musze szukac fachowaca, bleee nie lubie myc garow

ide po wyniki badan, oby nie bylo juz anemii

dzis na 18:00 wizyta - trzymacie kciuki

i dzis juz podobno na 100% ma byc moj wozek, wiec czekam dalej...

Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku moja mam mieszka kawalek z Gdanskiem wiec ma w miare bkisko do mnie. I tak jak na poczatku ciazy a nawet przed ciaza myslalam ze chcialabym aby mi pomagala i potem zajmowala sie malym jak bede chciala na troche wrocic do pracy tak teraz jestem przerazona tym i oddalam te mysli daleko od siebie. Jak pierwsze moje dziecko urodzilam to wiadomo bylam mloda i troszke wiesz zagubiona. Moja mama duzo mi pomogla chociaz czesto patrze na to ze wlasciwie narzucala mi wszystko bo ona wie lepiej itp. Teraz nigdy na to nie pozwole i nerw mnie trzaska jak slucham jej rad a moje zdanie jest zupelnie inne teraz. Raz ze dojzalam, halo jestem juz duza dziewczynka, dwa duzo czytam i duzo pamietam z malenkosci synka. Nawet to cholerne karmienie. A ona mi galami wywala i mowi tekst " no juz widze jaka jestes oczytana to nawet sie nie odzywam "
    Ryczec mi sie czasem chce.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ