X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    A ja dostałam właśnie zaproszenie od męża na randeczke. Będzie kolacja a potem kino. Nie sądziłam że kiedyś nadejdzie taki dzień ze będę wolała zostać w domu. Mam dwie godziny żeby się reanimowac, a mam takiego lenia... :-)
    Udanej randki! :) A na co idziecie do kina?

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja bylam z moim w sobotke na randeczce. Spacerowalismy po Sopocie romanticznie a potem bylismy na sushi :) w kinie ym juz nie wysiedziała!

Gosiak, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki mam pytanko.
    Co sądzicie o wypraniu ciuszków w płynie do prania, który używam na co dzień, mam akurat OMO. Wiem, ze powinno się prać w czymś delikatnym ale skoro i tak powinnam to wypłukać koło 3-krotnie, to czy ma to jakieś znaczenie? Czy po takim płukaniu te ciuszki nie zostaną pozbawione detergentów?
    Zastanawiam się bo przecież dziecko i tak będzie miało kontakt z naszymi ubraniami, podczas chociażby przytulania, pranymi w naszym codziennym płynie.
    Dodatkowo zastanawiam się czy taki delikatny płyn dla dzieci będzie w stanie oczyścić nowe ubranka z chemii, którą nasączane są takie ciuszki. Nie mogę ich wyprać w 60 stopniach bo takie pluszowe śpioszki nie są 100% bawełną.
    Co myślicie?

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique, też się ostatnio zastanawialam czy naprawdę trzeba używać tych specjalnych proszków. Ale potem pomyslalam - jesli okaże się, że mały ma na mój proszek alergię, to wszystko będę musiała wyprać drugi raz. Jesli planujesz wyprać kilka razy, to chyba 1 pranie w Twoim proszku nie zaszkodzi, najwyżej kolejne w dzidziusiowym. A
    Potem np. zakładać mu jedno ubranko wyprane w normalnym proszku i obserwować? Nasze doświadczone mamy najlepiej pytać :)

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam próbeczkę takiego płynu dla dzieci i powiem Wam, że nie ma aż takiej dużej różnicy w składzie więc nie wiem czy to nie jest przerost formy nad treścią. Nasze mamy raczej nie prały naszych ubranek oddzielnym proszkiem ;-)
    Prać zamierzam jednokrotnie, tylko płukać wielokrotnie. Natomiast nowe ubranka myślę wyprać dwukrotnie bo ta chemia, którą są pryskane jest trudna do usunięcia.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony wiem, że dzisiejsze detergenty są silne i mogą mimo wszystko spowodować alergię. Najgorzej jak dziecko będzie miało tez alergię na moje ubrania i je także będę musiała prać w tym dziecięcym ;-/

relgwn15ilhiioyg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam prac w moim plynie i proszku wszystko dla maluszka nigdy nie wiadomo na co dzidzius bedzie uczulony

Angélique89 lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mistrzyni, zastrzyk troche zapiekl i mislam masowac 2 minutki. Jutro dostane drugi. A czemu pytasz? Spokojnie;) wasze szyjki sie trzymaja. Ja jestem dosc mala i drobna a dziecko spore i pewnue dlatego mi sie skraca. Dobrze ze rozwarcia nie bylo;)

Kurcze tak sobie mysle ze zadnych objawow nie mialam. Moze tez inaczej czuje jak lozysko mam z przodu? Nie wiem

Mi lekarz zapowiedzial te dwa zastrzyki jak skoncze 35tc, a na poczatku 36 cc. Niby juz po 34tc tego zastrzyka sie nie robi, ale powiedzial, ze lepiej przy twixach zrobic niz pozniej wyciagnac dzieci z niewyksztalconymi pecherzykami. Dlatego tez mam byc w szpitalu tydzien wczesniej, zeby zrobic badania i te zastrzyki.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Miałam dzisiaj bardzo miły dzień, mój J miał wolne i wyruszyliśmy na zakupy, byliśmy w IKEA, kupiliśmy przewijak, kolorowe (słodkie) wieszaki dla Natalki na jej pierwsze sukienki <3 , kosz na brudne ubranka małej, kilka pluszaków i jakieś ręczniki. Niby zwykle wyjście na zakupy, ale kupno każdej rzeczy dla naszej córeczki sprawia mi niesamowitą radość.
    Obiadek był oczywiście w IKEA, tradycyjnie klopsiki :)
    Dzisiaj czułam się świetnie, mogłabym chodzić cały dzień, a miałam już gorsze dni, myślałam, że już tak będzie "ciężko", ale po dzisiejszym dniu wiem, że tylko czasami zdarzają się takie kryzysy.

Atakasobie jedna- moje dziecko też bardzo mocno kopie, wczoraj zaczęłam o tym czytać w internecie i bardzo tego żałuje, bo znowu sobie wkręcam. Jak nie kopie to źle, a zbyt mocno też niedobrze. Muszę skończyć z tym czytaniem :(

MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988, Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak daj linka do tego co zakupiłaś z zabawek dzisiaj :-)

Januszkowa super że dzień udany :-) też się cieszę zawsze z wszystkiego co kupie dla naszej Kruszynki, u mnie dwie suszarki ubranek już się suszą, pralam w loveli z podwójnym płukaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 17:58

Januszkowa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to tak mocno kopia dziewczyny, ze nie tylko budza ale i w ogole zasnac nie daja :/ dzis np spalam od 24 do 2 a pozniej od 5 do 7, lacznie 4h... a od 2 do 5 to brzuch mi twardnial na pewno ponad 20 razy. Tyle, ze u mnie laski nie maja juz miejsca i jak sie wypychaja to macica samoistnie sie stawia, bo duze obciazenie jak sie obie na raz chca wyprostowac. Czasami boli jak cholera, spie na polsiedzaco. Tyle, ze mnie nie mozna porownywac do pojedynczej ciazy, bo jakby tak mi macica twardniala tylko z jednym bobo to tez pewnie juz bym do lekarza dzwonila.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo piszecie cos ;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Słoneczna. kolezanka z sali jakas fajna??

Gosiak czekamy na wiesci od lekarza!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może nie czuję już bolesnych kopnięć, ale wiem co to znaczy super bolesne przeciąganie Adrianny. Np teraz jak siedzę to coś mi pod cyckami uciska, no Córa moja oczywiście!

Angelique super łowy! Ten kaczuszkowy ręcznik ładniejszy :) Co do prania w normalnym proszku to słyszałam różne wersje, najczęściej takie, że do 4 miesiąca najlepiej w "dzidziusiowym" prać, a później sobie zmienić. Co i tak nie daje żadnej gwarancji na brak uczulenia.

Aagnieszaa o Ty nastolatko!! Na randki się chodzi?! :P Baw się dobrze!! :)

Januszkowa gratuluję udanych zakupów! :)

Ja też mam kilka dobrych wiadomości
    -właśnie się najadłam - najważniejsze :D
    -zamówiłam wózek, dałam zaliczkę i w ogóle :)
    -sprzedałam suknię ślubną i czekam na przelew!

Miałam jechać sobie kupić jakieś ciuchy, ale coś mnie powstrzymuje... chyba 10 dzien każdego miesiąca czyli.. wypłata mojego Męża, bo oczywiście to jest loteria ile on przyniesie do domu :/ i pewnie znowu swoje pieniądze będę musiała wyłożyć na życie :(

Januszkowa, Angélique89, Penelope, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dzisiaj kurier przywiózł mi fotelik dla dziecka :) Przymierzylismy do naszych aut i na nasze oko zamontowany wg instrukcji siedzi stabilnie, niestety nie znam w okolicy żadnego sklepu w którym by ktoś doradził profesjonalnie, dlatego kupiliśmy przez neta, zawsze można oddać w ciągu 10 dni.

Fedra lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Angelique, też się ostatnio zastanawialam czy naprawdę trzeba używać tych specjalnych proszków. Ale potem pomyslalam - jesli okaże się, że mały ma na mój proszek alergię, to wszystko będę musiała wyprać drugi raz. Jesli planujesz wyprać kilka razy, to chyba 1 pranie w Twoim proszku nie zaszkodzi, najwyżej kolejne w dzidziusiowym. A
    Potem np. zakładać mu jedno ubranko wyprane w normalnym proszku i obserwować? Nasze doświadczone mamy najlepiej pytać :)
    Aagnieszkaa chyba podsyłała instrukcję z SR:
    Położne polecily aby wyprać wszystkie ubranka, najlepiej w proszku jaki same używamy. Często się spotkały z alergią czy uczuleniem u niemowlaków na proszki dedykowane dla dzieci. Najważniejsze to bardzo dokładnie wyplukac. Nawet ze trzy razy, i nie używać żadnych zmiekczaczy czy innych płynów. Następnie wyprasowac, i schować w szafie z naszymi rzeczami. Tak aby domowe bakterie zamieszkały w dzidziusiowych ubrankach.
    To jest bardzo ważne aby sterylnie ich nie przechowywać.

Aagnieszkaa, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja może nie czuję już bolesnych kopnięć, ale wiem co to znaczy super bolesne przeciąganie Adrianny. Np teraz jak siedzę to coś mi pod cyckami uciska, no Córa moja oczywiście!

Angelique super łowy! Ten kaczuszkowy ręcznik ładniejszy :) Co do prania w normalnym proszku to słyszałam różne wersje, najczęściej takie, że do 4 miesiąca najlepiej w "dzidziusiowym" prać, a później sobie zmienić. Co i tak nie daje żadnej gwarancji na brak uczulenia.

Aagnieszaa o Ty nastolatko!! Na randki się chodzi?! :P Baw się dobrze!! :)

Januszkowa gratuluję udanych zakupów! :)

Ja też mam kilka dobrych wiadomości
    -właśnie się najadłam - najważniejsze :D
    -zamówiłam wózek, dałam zaliczkę i w ogóle :)
    -sprzedałam suknię ślubną i czekam na przelew!

Miałam jechać sobie kupić jakieś ciuchy, ale coś mnie powstrzymuje... chyba 10 dzien każdego miesiąca czyli.. wypłata mojego Męża, bo oczywiście to jest loteria ile on przyniesie do domu :/ i pewnie znowu swoje pieniądze będę musiała wyłożyć na życie :(

Angelcia czytając wpisy o Tobie i Twoim mężu strasznie Cię podziwiam.
    Jesteś silną babką kurcze.
    To ile znosisz z Twoim mężem, z tego co czytam to mnie by już to dawno przerosło, ale Ty jesteś twarda. Zazdroszczę Ci tego
    Swoją drogą kurcze z tego co piszesz nie bardzo wam się układa jeśli mogę zapytać - ślub braliście z względu na Adę ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Jak tam Słoneczna. kolezanka z sali jakas fajna??

Gosiak czekamy na wiesci od lekarza!!
    Jestem, jestem.
    Właśnie weszłam. Więc wszystko jest super - Janeczka już jest główką w dół (choć wiadomo, może jeszcze fiknąć). Ilość wód prawidłowa, przepływy też, serduszko, nerki, kręgosłup, brzuszek, mózg, kość udowa, nos, wargi, wszystko w jak najlepszym porządku.
    Termin wg tego USG wychodzi 1.02 i mała waży 1680gr - dobrze, że nie 2000, bo się bałam jak ona ze mnie wyjdzie ;)
    A i lekarz prześmieszny, z wyglądu jak Wojciech Mann i jeszcze bekę sobie robił - bo mówi: znacie płeć? Wiecie, że chłopak? I patrzy na nasze miny :P A potem pokazał cipuszkę w całej okazałości :D

Atakasobiejedna, przedszkolanka:), kasia_1988, AsiaSzw, Patrycja20, Januszkowa, Bietka, asia888, Angélique89, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, LadyDi, Penelope, Aagnieszkaa, Fedra, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Gosiak daj linka do tego co zakupiłaś z zabawek dzisiaj :-)
    A proszę bardzo:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4857733637
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4837515527

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no dobry numer z lekarza :P ale super,że wszystko dobrze :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ