Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue, Gosiak, dziękuję za wyjaśnienie
ja się nie doszukuje niczego, po prostu wystraszyłam się ze coś może się stać, ale ciąża jest już na tyle wysoka, że nawet jeśli (tfu tfu!) doszłoby do porodu to mała by przeżyła. Póki co czuje się świetnie!
A ja chodzę tylko i wyłącznie do rodzinnego (trzecia wizyta w następnym tyg) , gdzie Pan doktor mierzy mi brzuch, ciśnienie i słuchamy serduszka detektorem. U położnej to samo. U ginekologa byłam raz na samym początku. No i usg miałam 2 te najwazniejsze w szpitalu. Teraz w poniedziałek mam trzecie, ale tylko ze względu na niskie ulozenie łożyska - w innym wypadku tu w Danii sie go nie robi, jak wszystko jest ok. Także sytuacja u mnie wygląda identycznie jak u Laurki w USA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:01
-
Widzisz LadyDi, ja jestem zdania, że w Pl ginekolodzy za często pchają nam tam łapska. I to naprawdę łapska, bo jak mnie gin palpacyjnie bada, to czasami mam wrażenie, że rękę razem z żołądkiem wyciągnie.
I to mnie dziwi, bo przy skracających się szyjkach niby seksu nie można, a takie badanie jest czasami intensywniejsze niż seks. A tu masz i badanie wziernikiem, i palpacyjne.
Zwróć uwagę, że częściej dziewczyny w Pl lądują w szpitalu, niż te mamusie z zagranicy - może to też jest powód?
Mój gin też nie robi mi usg już teraz wcale - na początku ciąży sprawdzał tylko akcję serca, później te duże usg miałam z innym. Wiele bym oddała za brak badania palpacyjnego, bo nie jest to dla mnie teraz komfortowe ;/
-
To kiepsko Lady ze Cie gin nie bada. Ja pewnie gdybym chodzila na Nfz to juz by bylo po porodzie, bo ona tez tylko reka.
Zwolnienie do Zus zaniedione;)
Troche chrapie ta dziewczyna! Net przerywa.
Asia, przykro mi. Ja pewnie na pogrzeb bym poszla ale nie wiem czy do trumny -
Gosiak wrote:Dokładnie tak, potwierdza zawsze "góra" przelewy, więc woli tego nie robić. No nic, przeżyjemy, grunt, że wiem, że to pomyłka i że będzie więcej
Gdyby w sumie nie Ty, to bym może i żyła w błogiej nieświadomości, że tyle mi się należy i koniec. Ciekawe kiedy ktoś by się zorientował. Dzięki!
Myślę że nikt by się nie zorientował skoro za grudzień Ci tak samo źle naliczyla, może kiedyś przypadkiem przy kontroli z zusu by to wyszło, ale wątpię... Wiesz dlaczego mnie to tak wkurza, bo się jak zwykle okazuje że mimo że teoretycznie nie muszę, to mam większą wiedzę niż osoby które powinny mieć to w małym palcu na takim stanowisku, bo po prostu nie potrafię niczego robić na "pałę" i draze jak się to liczy. Tylko ze jak szukam pracy to oczywiście moje doświadczenie się nie ma znaczenia, bo nigdy nie pracowałam na takim stanowisku, a do księgowości w dużej firmie tez mnie nie wezmą, bo cały czas pracuje na książkach przychodów i rozchodów, co tam ze robie wszystko od list płac, zusu, podatków i rozliczeń rocznych. No to się wyzalilam, ale naprawdę przy takiej wiedzy proponują na rękę max 1800 zł jak nie mniej, to jest strasznie frustrujaceNo ale cieszę się że mogłam pomóc
Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny!
Słoneczna zobaczysz, że dotrwacie z Maciusiem do końca! tylko nie stresuj się.
Ja chodzę od początku na NFZ i muszę przyznać że moja gin nie bagatelizuje żadnych objawów i wszystko zawsze ma pod kontrolą. USG miałam dużo częściej niż 3 podstawowe, na każdej wizycie badanie wziernikiem i palpacyjne. Chyba dobrze trafiłam
Cath twoja córa rośnie jak na drożdżach
Gosiak cieszę się, że wszystko się wyjaśniło z pensjątakich spraw trzeba samemu pilnować, bo tylko nam na nich zależy
Asiu przykro mi z powodu dziadka! Ja to nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie Twojego bólu, bo ja nie pamiętam właściwie w ogóle dziadków... Umarli jak byłam mała, więc nawet nie poznałam ich. Ja nawet nie wiem jak stracić kogoś bliskiego i mam nadzieję, że jeszcze długo nie poznam tego uczucia!
Ja już po śniadanku. Planów na dzisiaj brakpoza zrobieniem obiadu i SR wieczorem:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:25
-
Kochane chwale się Wam moimi zdobyczami
łóżeczko
dostawka do łóżka do sypialnie w razie w
i bujaczek
a wszystko za 1200 zł.
Jeszcze tyle rzeczy do kupienia...
- komoda z szufladami
- przewijak
- wanienka, a moze leiej kupić taką komode do przewijania i kąpieli ? tylko nie wiem jak długo to służy i czy jest to przydatne. moze wypowiedzą się doświadczone mamy...
- kosmetyki dla Lili ( nie wiem z jakiej firmy)
- pościele ( nie wiem jakie wypełnienie jest najlepsze i jakie poszewki )
- materacyk
- dla mnie rzeczy do szpitala
- kosz na ubranka i kosz na pieluchy - nie wiem czy nie jest to zbędny wydatek
Pewnie jeszcze pare rzeczy pominęłam...
Powodzenia na wizytach...
Cath gratuluje dużej córci....
Słoneczna wypoczywaj jak najwięcej...
Patrycja20, angelcia, Gosiak, Bietka, Angélique89, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, juska19, megg, laureczka25, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć!
Cath - super kluseczka
Do mnie list z zusu idzie i idzie i dojść nie może. Okazało się,że lekarz nie wpisał nazwiska. Ehh. Nie wiem czy dostane kasę z zusu przed świetami. Oczywiście jak trezba im zapłacic to wielki alarm. Ajak oni mają cokolwiek wypłacic to maja czas i sie nie śpieszą..... ehhh dramat.
Byłam dzisiaj na masażu dla kobiet w ciąży. Suuuuper sprawa. Kobitka masowała mi kark, ramiona plecy,troszke krzyż. Od razu mi lepiej chociaż masaz momentami był bolesny....
Co do szyjki - to skracac sie juz będzie. Najważniejsze żeby sie nie otwierała.
Ja mam III prenatalne dopiero 18 grudnia czyli 15 dni!!! ehh -
Patrycja super wiadomości!
Sue, może i faktycznie jest tak, że jak człowiek nieświadomy jest to lepiej. Mi nikt nie mówi o szyjce, twardnienia, ruchach itd. I wszystko przebiega elegancko i bezstresowo.
Przepraszam, że piszę w takich odstępach czasu, ale na forum zaglądam z doskoku, bo ogarnialam mieszkanie. No a teraz biorę się za ciąg dalszy prasowania...Sue, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super wiadomosci! Gratuluje udanych wizyt
Ja tu chyba najpozniej wstaje ale z was ranne ptaszki
Troszke sprzatania mam dzis i wieczorem egzamin z francuza, eh zabieram sie do roboty :p
a co do masazu krocza to ja tez pasuje :pGosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsia trzymam kciuki za egzamin
Ja dzisiaj pojadę w końcu oglądnąć ten mój Riko Nano!NARESZCIE! W przyszłym tygodniu mam nadzieję, że dostanę pieniądze od teściowej i go kupię no i od razu mebelki (ikea - szafa aneboda, komoda malm + wkład półkowy do szafy).
Wezmę się też za pranie i prasowanie, po świętach rozłożę mebelki i łóżeczko + poukładam wszystkie gadżety, jej... Jakie to już wszystko namacalne powoli!
Nie wierzę, że będe miała dziecko!Gosiak, asia888, Pia Gizela, Sue, Penelope, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosiak no to trzymam kciuki abys byla zadowolona z Ani
Kurde zapomnialam co mialam napisac
Ja wroclam z zakupow, zjadlam mleko z platkami zabieram sie za wieszanie firanek ktore rano wypralam.
Dziewczyny wczoraj pieklam golonka i troche ja przypalilam, wyszorowalam dzis cala kuchnie ale dalej czuje ten zapach a drazni mnie niemiłosierniemacie jakies pomysły co zrobic, bo nawet ta cholerna firane wypralam. To nie zapach spalenizny tylko miodu z sosu ale mnie wkurwia
-
Dziewczyny zalozylam adres mailowy na ktory mozna by wrzucac rozne info, ksiazki w pdf itp,
mialysmy taki kiedys na studiach, i funkcjonowalo fajnie
[email protected]
ja zaraz wrzuce tam 2 poradniki pdf ktore udalo mi sie sciagnac
kto jest zainteresowany haslem, odzywac sieLara 82, Fedra lubią tę wiadomość