X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella84 wybrałaś cudowne imię dla córeczki. Wydaje mi się ze najpiękniejsze jakie mogłaś.... he... a podstawowe brzmienie Lila czy Liliana ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:48

bella84 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Gosiak, dziękuję za wyjaśnienie :) ja się nie doszukuje niczego, po prostu wystraszyłam się ze coś może się stać, ale ciąża jest już na tyle wysoka, że nawet jeśli (tfu tfu!) doszłoby do porodu to mała by przeżyła. Póki co czuje się świetnie! :)
    A ja chodzę tylko i wyłącznie do rodzinnego (trzecia wizyta w następnym tyg) , gdzie Pan doktor mierzy mi brzuch, ciśnienie i słuchamy serduszka detektorem. U położnej to samo. U ginekologa byłam raz na samym początku. No i usg miałam 2 te najwazniejsze w szpitalu. Teraz w poniedziałek mam trzecie, ale tylko ze względu na niskie ulozenie łożyska - w innym wypadku tu w Danii sie go nie robi, jak wszystko jest ok. Także sytuacja u mnie wygląda identycznie jak u Laurki w USA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:01

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz LadyDi, ja jestem zdania, że w Pl ginekolodzy za często pchają nam tam łapska. I to naprawdę łapska, bo jak mnie gin palpacyjnie bada, to czasami mam wrażenie, że rękę razem z żołądkiem wyciągnie.
    I to mnie dziwi, bo przy skracających się szyjkach niby seksu nie można, a takie badanie jest czasami intensywniejsze niż seks. A tu masz i badanie wziernikiem, i palpacyjne.
    Zwróć uwagę, że częściej dziewczyny w Pl lądują w szpitalu, niż te mamusie z zagranicy - może to też jest powód?
    Mój gin też nie robi mi usg już teraz wcale - na początku ciąży sprawdzał tylko akcję serca, później te duże usg miałam z innym. Wiele bym oddała za brak badania palpacyjnego, bo nie jest to dla mnie teraz komfortowe ;/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiepsko Lady ze Cie gin nie bada. Ja pewnie gdybym chodzila na Nfz to juz by bylo po porodzie, bo ona tez tylko reka.
    Zwolnienie do Zus zaniedione;)
    Troche chrapie ta dziewczyna! Net przerywa.
    Asia, przykro mi. Ja pewnie na pogrzeb bym poszla ale nie wiem czy do trumny

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dokładnie tak, potwierdza zawsze "góra" przelewy, więc woli tego nie robić. No nic, przeżyjemy, grunt, że wiem, że to pomyłka i że będzie więcej :) Gdyby w sumie nie Ty, to bym może i żyła w błogiej nieświadomości, że tyle mi się należy i koniec. Ciekawe kiedy ktoś by się zorientował. Dzięki! :)

Myślę że nikt by się nie zorientował skoro za grudzień Ci tak samo źle naliczyla, może kiedyś przypadkiem przy kontroli z zusu by to wyszło, ale wątpię... Wiesz dlaczego mnie to tak wkurza, bo się jak zwykle okazuje że mimo że teoretycznie nie muszę, to mam większą wiedzę niż osoby które powinny mieć to w małym palcu na takim stanowisku, bo po prostu nie potrafię niczego robić na "pałę" i draze jak się to liczy. Tylko ze jak szukam pracy to oczywiście moje doświadczenie się nie ma znaczenia, bo nigdy nie pracowałam na takim stanowisku, a do księgowości w dużej firmie tez mnie nie wezmą, bo cały czas pracuje na książkach przychodów i rozchodów, co tam ze robie wszystko od list płac, zusu, podatków i rozliczeń rocznych. No to się wyzalilam, ale naprawdę przy takiej wiedzy proponują na rękę max 1800 zł jak nie mniej, to jest strasznie frustrujace :( No ale cieszę się że mogłam pomóc :)

Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Słoneczna zobaczysz, że dotrwacie z Maciusiem do końca! tylko nie stresuj się.

Ja chodzę od początku na NFZ i muszę przyznać że moja gin nie bagatelizuje żadnych objawów i wszystko zawsze ma pod kontrolą. USG miałam dużo częściej niż 3 podstawowe, na każdej wizycie badanie wziernikiem i palpacyjne. Chyba dobrze trafiłam :)

Cath twoja córa rośnie jak na drożdżach :)

Gosiak cieszę się, że wszystko się wyjaśniło z pensją :) takich spraw trzeba samemu pilnować, bo tylko nam na nich zależy ;)

Asiu przykro mi z powodu dziadka! Ja to nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie Twojego bólu, bo ja nie pamiętam właściwie w ogóle dziadków... Umarli jak byłam mała, więc nawet nie poznałam ich. Ja nawet nie wiem jak stracić kogoś bliskiego i mam nadzieję, że jeszcze długo nie poznam tego uczucia!

Ja już po śniadanku. Planów na dzisiaj brak ;) poza zrobieniem obiadu i SR wieczorem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:25

c7hyim7.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chwale się Wam moimi zdobyczami

łóżeczko

48abd2fd490306a1m.jpg

6323edb983d019c1m.jpg

dostawka do łóżka do sypialnie w razie w

0d6fac0258147cc4m.jpg

i bujaczek

411b792a728ae503m.jpg

a wszystko za 1200 zł.
    Jeszcze tyle rzeczy do kupienia...
    - komoda z szufladami
    - przewijak
    - wanienka, a moze leiej kupić taką komode do przewijania i kąpieli ? tylko nie wiem jak długo to służy i czy jest to przydatne. moze wypowiedzą się doświadczone mamy...
    - kosmetyki dla Lili ( nie wiem z jakiej firmy)
    - pościele ( nie wiem jakie wypełnienie jest najlepsze i jakie poszewki )
    - materacyk
    - dla mnie rzeczy do szpitala
    - kosz na ubranka i kosz na pieluchy - nie wiem czy nie jest to zbędny wydatek

Pewnie jeszcze pare rzeczy pominęłam...

Powodzenia na wizytach...
    Cath gratuluje dużej córci....
    Słoneczna wypoczywaj jak najwięcej...

Patrycja20, angelcia, Gosiak, Bietka, Angélique89, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, juska19, megg, laureczka25, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!

Cath - super kluseczka :-)

Do mnie list z zusu idzie i idzie i dojść nie może. Okazało się,że lekarz nie wpisał nazwiska. Ehh. Nie wiem czy dostane kasę z zusu przed świetami :/. Oczywiście jak trezba im zapłacic to wielki alarm. Ajak oni mają cokolwiek wypłacic to maja czas i sie nie śpieszą..... ehhh dramat.

Byłam dzisiaj na masażu dla kobiet w ciąży. Suuuuper sprawa. Kobitka masowała mi kark, ramiona plecy,troszke krzyż. Od razu mi lepiej chociaż masaz momentami był bolesny....

Co do szyjki - to skracac sie juz będzie. Najważniejsze żeby sie nie otwierała.

Ja mam III prenatalne dopiero 18 grudnia czyli 15 dni!!! ehh

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tez kupuje ten bujaczek :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciolka go ma i jest zachwycona malego jak tam polozy to zasypia w chwile :))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po ktg dzisiaj nie ma skurczy. Moze jutro do domku :)

Gosiak, kasia_1988, asia888, angelcia, przedszkolanka:), Penelope, megg, ash, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, piękne i takie stylowe łóżeczko. Też bym takie chciała :) Ale mąż by tego nie przeżył, bo to nie jego styl :D

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super wiadomości!

Sue, może i faktycznie jest tak, że jak człowiek nieświadomy jest to lepiej. Mi nikt nie mówi o szyjce, twardnienia, ruchach itd. I wszystko przebiega elegancko i bezstresowo.

Przepraszam, że piszę w takich odstępach czasu, ale na forum zaglądam z doskoku, bo ogarnialam mieszkanie. No a teraz biorę się za ciąg dalszy prasowania...

Sue, Patrycja20 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wiadomosci! Gratuluje udanych wizyt :)

Ja tu chyba najpozniej wstaje ale z was ranne ptaszki :)
    Troszke sprzatania mam dzis i wieczorem egzamin z francuza, eh zabieram sie do roboty :p

a co do masazu krocza to ja tez pasuje :p

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzymam kciuki za egzamin :)

Ja dzisiaj pojadę w końcu oglądnąć ten mój Riko Nano! <3 NARESZCIE! W przyszłym tygodniu mam nadzieję, że dostanę pieniądze od teściowej i go kupię no i od razu mebelki (ikea - szafa aneboda, komoda malm + wkład półkowy do szafy).

Wezmę się też za pranie i prasowanie, po świętach rozłożę mebelki i łóżeczko + poukładam wszystkie gadżety, jej... Jakie to już wszystko namacalne powoli!

Nie wierzę, że będe miała dziecko!

Gosiak, asia888, Pia Gizela, Sue, Penelope, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki! Kurcze ja tez nie wierze!!!
    ogladam te Porody i jakos nie dociera to do mnie ze niedlugo to ja bede w samym srodku akcji! Jezu!

Mam pytanie czy sa jeszcze pampeprsy Dada w Biedronce w promocji w tym swiatecznym kartonie?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DO mnie też nie dociera, że będziemy mieć dziecko. Może bardziej przeraża :D Niby człowiek zdecydowany, świadomy, dorosły, a tu takie myśli... Sama nie wiem co mam o sobie myśleć ;P

Gosiak, angelcia, Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no to trzymam kciuki abys byla zadowolona z Ani :)

Kurde zapomnialam co mialam napisac :/
    Ja wroclam z zakupow, zjadlam mleko z platkami zabieram sie za wieszanie firanek ktore rano wypralam.

Dziewczyny wczoraj pieklam golonka i troche ja przypalilam, wyszorowalam dzis cala kuchnie ale dalej czuje ten zapach a drazni mnie niemiłosiernie :/ macie jakies pomysły co zrobic, bo nawet ta cholerna firane wypralam. To nie zapach spalenizny tylko miodu z sosu ale mnie wkurwia :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka idziesz dzis kapac lalki? ;) moj maz nie chcisl isc sam ale chyba pojdzie! ;)
    Steryd dostalam w tylek. To chyba moj pierwszy zastrzyk w zyciu w tylek;)

megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zalozylam adres mailowy na ktory mozna by wrzucac rozne info, ksiazki w pdf itp,
    mialysmy taki kiedys na studiach, i funkcjonowalo fajnie

[email protected]

ja zaraz wrzuce tam 2 poradniki pdf ktore udalo mi sie sciagnac
    kto jest zainteresowany haslem, odzywac sie :)

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ