X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia które zupy najlepsze? chyba też zamówię bo chcę spróbować a w sklepie to nie wiem gdzie kupić:-) Aha płacisz przy odbiorze?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Mam dwa ręczniki z kapturkiem, jeden z IKEA, a drugi z rossmana (nie wiem czy nadal są, kiedyś były na promocji). Uważam, że są bardziej odpowiednie dla maluszka, bo zakrywamy od razu główkę.

Przytyłam już 13 kg. To efekt L4 od czerwca i jedzenia dużych ilości słodyczy. Po porodzie muszę się ostro wziąć za siebie, bo w mojej pracy liczy się wygląd, jak będę gruba to szybko się pożegnamy.

Za chwile zbieram się do sklepu, dzisiaj zrobię może krupnik. Wczoraj ogarnęłam dom po weekendzie, dzisiaj nie mam co robić. No ewentualnie kawa i ploty z moją babcią (80l.).

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn biorących luteinę dowcipnie. Czy też miałyście po jakiś czasie stosowania pieczenie i swędzenie? Nie wiem czy sobie przypadkiem nie podrażniłam tych miejsc. :/ ratuje się clotrimazolum. a w środę wizyta u mojego ginka więc on tam zajrzy i oceni ale może macie jakieś sposoby na to bo nie ukrywam że jest to wkurzające i dyskomfort jest :/
    cath mi się pojawiło swędzenie na drugi dzień po stosowaniu luteiny. Gin powiedział niestety, że to normalne...

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Sprawdze te wasze zupki moze sie skusze. Polecacie jakies konkretne??
    Ja biorę takie, których nie gotuję zwykle - smakuje mi bardzo grzybowa z łazankami, botwinka, barszcz ukraiński - do nich dodaję ziemniaczków i jajko. Wzięłam teraz też kapuśniaczek, żurek, soczewicową - prawie wszystkie oprócz pieczarkowej, pomidorowej i grochówki (bo sama robię pyszne).
    A tutaj do poczytania, bo może nie miałaś okazji: http://dziecisawazne.pl/dania-babci-zosi-firmy-sys/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Gosia które zupy najlepsze? chyba też zamówię bo chcę spróbować a w sklepie to nie wiem gdzie kupić:-) Aha płacisz przy odbiorze?
    Napisałam już AsiSzw wyżej :)
    Zapłaciłam przelewem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dzieki Gosiu :) zamawiam w takim razie!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię patrzeć na suwak Agii 28 (bo ma tam liczbę dni do porodu a mamy tyle samo :-)) i też rano był przycięty, a teraz się poprawił nie wiem czemu się tak dzieje.

Angelcia po tobie naprawdę nie widać :-) szok. No u mnie w pracy koleżanka jest w 23 tg i nikt nie wie jeszcze i się nie zorientowali :-) Niektórzy tak mają.
    Asia ja również nie wchodzę w moje jeansy z HM roz. 38. W ogóle nie mogę gdzieś nosić żadnych spodni z pasem na brzuch, strasznie mnie to ciągnie nawet jak są luźne, swędzi i do tego ewidentnie stawia mi się brzuch jak coś obcisłego na niego włożę. Ale tak bardzo obcisłego. Teraz mam tylko getry, które ściągam na biodra i długie podkoszulki i swetry.

A pewne, że można mieć zwykły ręcznik dlaczego nie? Jedyna różnica to rożek na główkę. Jak kogoś nie stać to nawet nie myśli aby dodatkowe ręczniczki kupować i dzieci też się wychowają, znam takie przykłady :-)

Ja mam narazie 1 ten z biedry i jeszcze 2 chciałam dokupić, choć się zastanawiam bo mam piękne komplety ręczników kąpielowych takich mięciutkich i super chłonnych dla nas myślę, że dla małego też by były OK :-) i pewnie tak będę używać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 11:12

agaaa28 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam. Gosiu ty to jesteś!

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie napój bogów - pół łyżeczki kawy i dwie czubate nesqiuka i siadam do niemca :)

LadyMK, justta, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to mojej bratowej córeczka w 31tc 5d ważyła ponad 1900g :o to chyba duża co??

3523x2t.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś dla nas z darmową dostawą :D

http://winabezalkoholowe.pl

Ciekawe czy choć trochę przypominają normalne wino ;)

justta lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    ja przytylam 12 kg..... mam to gdzies :) byle potem zejsc z wagi
    podobno wygladam ok i tego sie trzymajmy hehe

a recznikow mam 2 i chce jeszcze 1 kupic

puszczam wlasnie Frankowi kołysanki i pije kawke, sloneczna jak tam sluchacie waszej CD?
    ja też mam 12kg na plusie, ale niestety mi mówią delikatnie, że jestem ogromna... ;) i często myślą ludzie, że pierwsza ja rodzę niż moja bratowa (zaczęła 35tc)
    Gosiak wrote:
    Zrobiłam sobie napój bogów - pół łyżeczki kawy i dwie czubate nesqiuka i siadam do niemca :)

też tak piję :) pyyyycha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 11:21

megg lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Dziewczyny coś dla nas z darmową dostawą :D

http://winabezalkoholowe.pl

Ciekawe czy choć trochę przypominają normalne wino ;)
    Podobno bukiet dokładnie ten sam, tylko zero alku. Kilka razy się zastanawiałam, ale właściwie od alku mnie odrzuca teraz.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u mnie to pewnie zasługa/wina szerokich bioder. Jednak teściowa mi powiedziała, że taki mały brzuszek (tzn chowanie się dziecka w moich wnętrznościach) to obciązenie dla kręgosłupa no i powiem Wam, że to chyba prawda, bo odcinek lędźwiowy coraz częściej mi dokucza. Jednak nie jestem jakoś przejęta z tego powodu, czasem musi coś poboleć, bo w innym przypadku człowiek by chyba nie żył :D

Gosiak taką samą kawę właśnie skończyłam! Czego się tym razem uczysz z niemca? Ja mam taką ochotę na naukę, że chyba kupię sobie jakies podręczniki czy coś, serio! Tylko nie wiem czy niemieckie czy angielskie.

Od 8rż uczyłam się niemieckiego i umiałam bardzo dużo (pewnie po odświeżeniu dalej bym wiedziała bardzo dużo, bo gramatyka w niemcu to moja mocna strona!). Z drugiej strony angielski jest bardziej komunikatywny, ale w szkole konstrukcje i czasy byly dla mnie wyzwaniem - wolałam uczyc sie slowek. Kaleczyłam język, ale znałam słówka i dzieki temu potrafię się dogadać.. I tu dylemat!

LadyMK czy ja wiem czy duża? Może wypada na starszą niż ciąza wskazuje? :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ucielam drzemke.
    Te zupy to sa w proszku czy jak?

Dziekuje za kciuki!
    Ja mam 1 reczniczek , musze kupic jak mase innych rzeczy..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :):)

Angelcia, dostałas tą paczke??
    bo chyba nie doczytałam :)

My w sumie wstalismy o 11, nadrabialam po wczorajszej nierzespanej nocy...dzis troche lepiej, wypiłam na noc cieple mleko i juz sie tak nie meczyłam z tym powietrzem w przełyku itd, choć nie bylo idealnie :)
    teraz ide cos zjeść a pozniej :
    1. prasowanie
    2. sprzatanie szafy i oddanie ciuchów biednym

taki plan na dziś :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja ucielam drzemke.
    Te zupy to sa w proszku czy jak?
    To są suszone warzywa z kaszą lub ryżem w jednej torebce, a w drugiej zioła i przyprawy, wsypujesz, zalewasz wodą, dodajesz masła lub oleju trochę i 20-30 minut gotujesz. Ja zawsze dodaję jeszcze więcej ziemniaczków, jajko, jakąś kiełbaskę do żurku.

AsiaSzw, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też zamówiłam 13 paczuszek z zupkami i plackami :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak taką samą kawę właśnie skończyłam! Czego się tym razem uczysz z niemca? Ja mam taką ochotę na naukę, że chyba kupię sobie jakies podręczniki czy coś, serio! Tylko nie wiem czy niemieckie czy angielskie.

Od 8rż uczyłam się niemieckiego i umiałam bardzo dużo (pewnie po odświeżeniu dalej bym wiedziała bardzo dużo, bo gramatyka w niemcu to moja mocna strona!). Z drugiej strony angielski jest bardziej komunikatywny, ale w szkole konstrukcje i czasy byly dla mnie wyzwaniem - wolałam uczyc sie slowek. Kaleczyłam język, ale znałam słówka i dzieki temu potrafię się dogadać.. I tu dylemat!
    W tej chwili powtarzam gramatykę - czasowniki i der, die, das - podstawy :)
    Ale po kilkunastu latach dobrze sobie przypomnieć. A dziś będzie dział Erste Kontakte am ArbeitPlatz :)
    Ja nie jestem systematyczna i wiem, że powinnam zrobić sobie zeszyt, wypisywać słówka, powtarzać, ale na razie tego nie robię... :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Oooo, to duże to Twoje bobo :)

Noooo ale mam +14kg.
    W ciagu 2 tygodni przybyło dziecku około 280g nie wiem czy to duzo czy mało.
    Nastepne usg mam 18 grudnia (prawie 3 tygodnie) :/ mam nadzieję, że będzie prawie 2kg ;]

megg lubi tę wiadomość

‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ