Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelcia, cieszę się że wszystko w porządku
GOSIAK, może poznasz nas ze swoimi znajomymi to i nam coś skapnie, bo Ty chyba już masz wystarczająco
Też nie liczę ruchów, jak są to dobrze, a sąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 14:29
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Obrobiłam się! Mój mąż ma dziś jak sam powiedział 3 lewe ręce i wciąż coś zrzucał, rozlewał, eh
Teraz mogę czekać na gości, muszę tylko się ogarnąć.
Gosiak świetne prezenty mikołajkowe
Angelcia, dobrze, że z małą dobrze. Fajnie sobie waży! Ja czekam na wizytę do piątku.
Moja ginka powiedziała, że są różne szkoły liczenia i żadna nie jest dobra. Zawsze mnie pyta czy czuję jak mały kopie. Ja jej że najwięcej rano i wieczorem i jak odpoczywam. I ta odpowiedź ją satysfakcjonuje. Jak ja bym miała liczyć, to nic bym nie zrobiła oprócz liczenia.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A waga idealna według mnie, ciesz się, że nie 4kg
Chociaż zapomniałam, że Ty lubisz jak boli
Gosia padłam
Angelcia moze faktycznie podtucz ja jeszcze bardziez zebys dobrze zapamietala bol
Gosiu pieluchy super. Ja na pewno w odpowiednim momencie przejde na te wielorazowki
Ide obierac ziemniaki do obiadku. Zupke juz zjadlam i juz nie moge sie doczekac drugiego dania. Mam nadzieje ze wiecej niz 20kg nie przytyje jasny gwint
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, potrzebuje inspiracji, do dzisiaj jest ważny kupon na zabawki na Allegro, a ja nic nie kupiłam. Z zabawek mam zawieszke motyla z Lamaze, grzechotki koty z Ikei, jakaś książeczkę piszczaca od znajomej i to chyba tyle. Mam też bujaczek i karuzele na łóżeczko, no ale to nie są typowe zabawki. Maty edukacyjnej póki co nie chcę, ciężko by było ja utrzymać w czystości, prędzej takie puzzle piankowe, ale te tanie są z Chin z jakiś niebezpiecznych materiałów, chyba wole kupić stacjonarnie żeby powachac czy nie śmierdzi... Myślałam nad zyrafa Sophie no ale nie mam pomysłu co do tego, najlepiej u jednego sprzedawcy, macie jakiś pomysł?
-
AsiaSzw a co masz na obiadek???
Moj R własnie siedzi na necie i szuka indpiracji na obiad
Wszystko by zjadł, pół sklepu ma ochote wykupić a oczywiscie ja bede gotować...bo On jak wrócimy z zakupów to bedzie miał "wazna sprawe" na kompie....i wyjdzie z pokoju jak bedzie gotowe!
ehhhhhhhh........
ale plus dla niego bo dzis ogarnał całe mieszkanie!Fedra lubi tę wiadomość
-
Hejka miłych mikołajek, u mnie słodyczowo od rana
Angelcia super zdjęcie i cieszę się że wszystko ok, a chłopa to bym sama pobiła chyba, w takiej sytuacji
Gosiak super pieluszki zazdraszczam
Atakasobiejedna też się zastanawiam nad tą matą piankową ale takie jak mi się podobają kosztują 300zł ale pewnie i tak kupię a i żyrafkę sophie mam w planach, a macie jeszcze ten kupon na zabawki? bo ja mam tylko ten nowy na 20złGosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
No Sue chyba bym opieprzyła tą położną z Twojej szkoły rodzenia
Mój mały jednego dnia rusza się ze 150 razy, a tak jak wczoraj to nie wiem czy bym 30 ruchów naliczyła. I chyba ta baba nie zdaje sobie sprawy, że gadając takie rzeczy może niektóre matki nie potrzebnie zestresować. U mnie jak pojawia się twardy brzuch, a mam tak z 2 razy w tyg. to wtedy słabiej czuję ruchy. Wczoraj znów brałam no-spę na noc bo mój brzuch był jak skała. Mam wrażenie, że jest to ściśle związane ze wzrostem małego i tego boję się najbardziej, że ta moja macica tak reaguje. Dziś już jest w miarę OK.
Chyba nie zaszkodzi mi jak biorę no-spe czasami, a nie tak regularnie?
Zdecydowanie wolę zdanie lekarza Asi Szw. i tak na logikę myślę, że ma rację i tego mam zamiar się trzymać bo osiwieję inaczej -
A my po zakupach
Byliśmy w jeszcze innym polskim sklepie dla dzieciaczków. Wróciliśmy z wanienką 102 cm 25 zł (więc nie opłacało mi się zamawiać z netu) i z ręczniczkiem z kapturkiem 100x100 za 30 zł super frotta.
Resztę muszę na necie bo np. kocyk minky kosztował szok 76 zł. Więc kocyki z netu zdecydowanie, pieluchy też na necie tańsze. No więc dziś dzień zamawianiamegg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Rudasku dzis mamy ziemniaczki imielony kotlecik, do tego mizeria i kompot gruszkowy do popicia
Atakasobie jedna ja kupilam mate edukacyjna Tiny Love ta duza i powiem ci ze w szoku bylam jak fajnie sie to pierze, wlaczylam na krotkie pranie, potem polozylam na suszarce i po 2h bila sucha. Az mi kopara opadla. Wiec nawet jak sie ubrudzi to wieczorem wstawisz i na rano bedzie jak znalazl -
Jak przeczytałam co napisała Bietka, to Słoneczna muszę wyjaśnić ja brałam luteinę do 16 tc więc nie wiem jak to jest później z tą refundacją. Moja na bank była taniutka. No ale to pytaj gina. Bo moim zdaniem nie ma różnicy czy wkładasz 2x50 czy 1x100, a cena luteiny może powalić
-
nick nieaktualnyGosiak lubię ból, ale wiesz... haha
Lara wlasnie Mama z Tatą mówią mi, że Ada to wykapana ja... No i dobrze!!!
A żeby było mało wszystkiego to weszłam "zupełnie przypadkiem" na fejsa mojego wspaniałego Męża i sobie romansuje z jakąś lafiryndą - poniekąd swoją byłą z dzieckiemzaczepeczki i inne chujowinki... wiadomości kasuje więc...
jak widać jak i braciszek tak i on lubią takie
(nie kieruje tego do zadnej z Was, bo wiem, ze macie dzieci z poprzednich zwiazkow itp)
DLA MNIE BYŁO TO DO PRZEWIDZENIA!!! Najgorsze jest to, że mu o tym mówię to debil udaje włocha, że nie wie o co mi kamanno coz.. ze ja jestem przebiegła no to bardzo mi przykro. PRZY WIGILIJNYM STOLE WYGŁOSZĘ TO I MOIM RODZICOM I JEGO..
NA PEWNO BĘDĄ DUMNI Z SYNUSIA!!
-
Ja mam jeszcze ważny kupon na zabawki do dzisiaj, chyba jak się go wcześniej wygenerowalo to jest, bo ten na 20 zł tez mam.
AsiaSzw pokażesz matę?
Rodzice mają do mnie wpaść na chwilę, znowu będzie biadolenie po co mi ta suszarka, tak jak ze zmywarka. Trzymajcie kciuki żebym się potrafiła ugryźć w językGosiak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy poruszalysmy temat monitorow ruchu? Nie przypominam sobie. Zobaczcie co znalazłam fajnego. Jesli sie zdecyduje to tylko na taki
http://www.sklepfirmowy.com.pl/pol_m_Snuza_Monitor-ruchu-Snuza-Hero-2015-764.html
http://www.sklepfirmowy.com.pl/product-pol-8043-Monitor-ruchu-SNUZA-HERO-NEW-2015-.html
Jego nie kladzie sie na materacyk tylko przyczepia do pieluszki. I nawet na spacrku jak maly spi, czy w bujaczku jak spi mozna czuwac ! -
Co do luteiny to 100 dopochwowa jest na bank refundowana, bo brałam na początku ciąży 2x100 na noc. Tylko tez właśnie gdzieś czytałam że refundacja jest do 24 tc, ale jak byłam na IP w 24 tc to dostałam receptę z refundacja, więc to chyba zależy od dobrej woli lekarza co nam wpisze... Mimo tego że mam zapas w domu to wykupilam, bo jest długo ważna, więc albo jeszcze w ciąży mi się przyda albo na problemy po ciąży, bo zawsze miałam niski progesteron i bez luteiny pewnie w druga ciążę nie zajde. A jak nie to oddam w dobre ręce żeby się nie zmarnowala