X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zbieram się do Tybetańczyka :) A potem już tylko odpoczywam.
    A, pocztexem przyszedł zapas orzechów piorących, nie ma opierniczania się, od poniedziałku zaczynam prać :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedys ktoras z was podsylsla link do podgrzewacza ktory pasaowal na butelki tt i sloiczki? Taki chyba za 38 zl?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, cieszę się że wszystko w porządku :)

GOSIAK, może poznasz nas ze swoimi znajomymi to i nam coś skapnie, bo Ty chyba już masz wystarczająco ;)

Też nie liczę ruchów, jak są to dobrze, a są :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 14:29

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrobiłam się! Mój mąż ma dziś jak sam powiedział 3 lewe ręce i wciąż coś zrzucał, rozlewał, eh :D Teraz mogę czekać na gości, muszę tylko się ogarnąć.

Gosiak świetne prezenty mikołajkowe :)

Angelcia, dobrze, że z małą dobrze. Fajnie sobie waży! Ja czekam na wizytę do piątku.

Moja ginka powiedziała, że są różne szkoły liczenia i żadna nie jest dobra. Zawsze mnie pyta czy czuję jak mały kopie. Ja jej że najwięcej rano i wieczorem i jak odpoczywam. I ta odpowiedź ją satysfakcjonuje. Jak ja bym miała liczyć, to nic bym nie zrobiła oprócz liczenia.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A waga idealna według mnie, ciesz się, że nie 4kg :) Chociaż zapomniałam, że Ty lubisz jak boli :P

Gosia padłam :)
    Angelcia moze faktycznie podtucz ja jeszcze bardziez zebys dobrze zapamietala bol ;)

Gosiu pieluchy super. Ja na pewno w odpowiednim momencie przejde na te wielorazowki :)

Ide obierac ziemniaki do obiadku. Zupke juz zjadlam i juz nie moge sie doczekac drugiego dania. Mam nadzieje ze wiecej niz 20kg nie przytyje jasny gwint

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje inspiracji, do dzisiaj jest ważny kupon na zabawki na Allegro, a ja nic nie kupiłam. Z zabawek mam zawieszke motyla z Lamaze, grzechotki koty z Ikei, jakaś książeczkę piszczaca od znajomej i to chyba tyle. Mam też bujaczek i karuzele na łóżeczko, no ale to nie są typowe zabawki. Maty edukacyjnej póki co nie chcę, ciężko by było ja utrzymać w czystości, prędzej takie puzzle piankowe, ale te tanie są z Chin z jakiś niebezpiecznych materiałów, chyba wole kupić stacjonarnie żeby powachac czy nie śmierdzi... Myślałam nad zyrafa Sophie no ale nie mam pomysłu co do tego, najlepiej u jednego sprzedawcy, macie jakiś pomysł? :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw a co masz na obiadek???

Moj R własnie siedzi na necie i szuka indpiracji na obiad :)

Wszystko by zjadł, pół sklepu ma ochote wykupić a oczywiscie ja bede gotować...bo On jak wrócimy z zakupów to bedzie miał "wazna sprawe" na kompie....i wyjdzie z pokoju jak bedzie gotowe!

ehhhhhhhh........

ale plus dla niego bo dzis ogarnał całe mieszkanie! :)

Fedra lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka miłych mikołajek, u mnie słodyczowo od rana ;-)

Angelcia super zdjęcie i cieszę się że wszystko ok, a chłopa to bym sama pobiła chyba, w takiej sytuacji

Gosiak super pieluszki zazdraszczam ;-)

Atakasobiejedna też się zastanawiam nad tą matą piankową ale takie jak mi się podobają kosztują 300zł ale pewnie i tak kupię a i żyrafkę sophie mam w planach, a macie jeszcze ten kupon na zabawki? bo ja mam tylko ten nowy na 20zł

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sue chyba bym opieprzyła tą położną z Twojej szkoły rodzenia :-)
    Mój mały jednego dnia rusza się ze 150 razy, a tak jak wczoraj to nie wiem czy bym 30 ruchów naliczyła. I chyba ta baba nie zdaje sobie sprawy, że gadając takie rzeczy może niektóre matki nie potrzebnie zestresować. U mnie jak pojawia się twardy brzuch, a mam tak z 2 razy w tyg. to wtedy słabiej czuję ruchy. Wczoraj znów brałam no-spę na noc bo mój brzuch był jak skała. Mam wrażenie, że jest to ściśle związane ze wzrostem małego i tego boję się najbardziej, że ta moja macica tak reaguje. Dziś już jest w miarę OK.
    Chyba nie zaszkodzi mi jak biorę no-spe czasami, a nie tak regularnie?

Zdecydowanie wolę zdanie lekarza Asi Szw. i tak na logikę myślę, że ma rację i tego mam zamiar się trzymać bo osiwieję inaczej :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia jak spojrzałam na zdjęcie to córeczka chyba do Ciebie podobna :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po zakupach :-):-) Byliśmy w jeszcze innym polskim sklepie dla dzieciaczków. Wróciliśmy z wanienką 102 cm 25 zł (więc nie opłacało mi się zamawiać z netu) i z ręczniczkiem z kapturkiem 100x100 za 30 zł super frotta.

Resztę muszę na necie bo np. kocyk minky kosztował szok 76 zł. Więc kocyki z netu zdecydowanie, pieluchy też na necie tańsze. No więc dziś dzień zamawiania :-):-)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku dzis mamy ziemniaczki imielony kotlecik, do tego mizeria i kompot gruszkowy do popicia :)

Atakasobie jedna ja kupilam mate edukacyjna Tiny Love ta duza i powiem ci ze w szoku bylam jak fajnie sie to pierze, wlaczylam na krotkie pranie, potem polozylam na suszarce i po 2h bila sucha. Az mi kopara opadla. Wiec nawet jak sie ubrudzi to wieczorem wstawisz i na rano bedzie jak znalazl :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja również dziś wyjątkowo wypiłam kawę :-) i zjadłam pączusia (pączuś nie wyjątkowo :-)).
    A teraz uciekam powoli robić zupę meksykańską na obiad :-) z wołowym mięsem mielonym i żółtym serem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przeczytałam co napisała Bietka, to Słoneczna muszę wyjaśnić ja brałam luteinę do 16 tc więc nie wiem jak to jest później z tą refundacją. Moja na bank była taniutka. No ale to pytaj gina. Bo moim zdaniem nie ma różnicy czy wkładasz 2x50 czy 1x100, a cena luteiny może powalić :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak lubię ból, ale wiesz... haha :D

Lara wlasnie Mama z Tatą mówią mi, że Ada to wykapana ja... No i dobrze!!!

A żeby było mało wszystkiego to weszłam "zupełnie przypadkiem" na fejsa mojego wspaniałego Męża i sobie romansuje z jakąś lafiryndą - poniekąd swoją byłą z dzieckiem ;) zaczepeczki i inne chujowinki... wiadomości kasuje więc... :) jak widać jak i braciszek tak i on lubią takie :) (nie kieruje tego do zadnej z Was, bo wiem, ze macie dzieci z poprzednich zwiazkow itp)

DLA MNIE BYŁO TO DO PRZEWIDZENIA!!! Najgorsze jest to, że mu o tym mówię to debil udaje włocha, że nie wie o co mi kaman :/ no coz.. ze ja jestem przebiegła no to bardzo mi przykro. PRZY WIGILIJNYM STOLE WYGŁOSZĘ TO I MOIM RODZICOM I JEGO.. :) NA PEWNO BĘDĄ DUMNI Z SYNUSIA!!

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jest roznica. Jak wlozysz 1 tabl 100 to masz mniej w... "gaciach" potem - sory ale ja mam tylko 50 i musze wkladac po 2 i nie jest to fajne jak czujesz caly czas mokro :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze ważny kupon na zabawki do dzisiaj, chyba jak się go wcześniej wygenerowalo to jest, bo ten na 20 zł tez mam.

AsiaSzw pokażesz matę?

Rodzice mają do mnie wpaść na chwilę, znowu będzie biadolenie po co mi ta suszarka, tak jak ze zmywarka. Trzymajcie kciuki żebym się potrafiła ugryźć w język :P

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy poruszalysmy temat monitorow ruchu? Nie przypominam sobie. Zobaczcie co znalazłam fajnego. Jesli sie zdecyduje to tylko na taki :)

http://www.sklepfirmowy.com.pl/pol_m_Snuza_Monitor-ruchu-Snuza-Hero-2015-764.html

http://www.sklepfirmowy.com.pl/product-pol-8043-Monitor-ruchu-SNUZA-HERO-NEW-2015-.html

Jego nie kladzie sie na materacyk tylko przyczepia do pieluszki. I nawet na spacrku jak maly spi, czy w bujaczku jak spi mozna czuwac !

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/77236058481024448524_thumb.jpg

Atakasobiejedna prosze.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny to 100 dopochwowa jest na bank refundowana, bo brałam na początku ciąży 2x100 na noc. Tylko tez właśnie gdzieś czytałam że refundacja jest do 24 tc, ale jak byłam na IP w 24 tc to dostałam receptę z refundacja, więc to chyba zależy od dobrej woli lekarza co nam wpisze... Mimo tego że mam zapas w domu to wykupilam, bo jest długo ważna, więc albo jeszcze w ciąży mi się przyda albo na problemy po ciąży, bo zawsze miałam niski progesteron i bez luteiny pewnie w druga ciążę nie zajde. A jak nie to oddam w dobre ręce żeby się nie zmarnowala :)

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ