X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny kiedys ktoras z was podsylsla link do podgrzewacza ktory pasaowal na butelki tt i sloiczki? Taki chyba za 38 zl?
    http://allegro.pl/2w1-podgrzewacz-sterylizator-do-butelek-i-pokarmu-i4687057810.html

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu no tak pod względem czucia w majtochach :-) to tak pewnie jest różnica. Ja szczerze już nie pamiętam a wkładałam i taka i taką.
    Bardziej chodziło mi o to, że normalnie kosztuje luteina 100mg ok 55 zł (mam jeszcze trochę w opakowaniu w domu, także taką miałam cenę), a płaciłam za nią ok. 5-6 zł także to jest spora różnica. Więc jakoś z tą wilgocią trzeba się pomęczyć. Choć wiem jakie to nieprzyjemne. Teraz aplikuję MacMirror i ta zalewająca żółć jest straszna.

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Angelcia super fota, 3400 waga idealna wg mnie :)

Mi udalo sie dzis upolowac dwie ksiazki uzywane Jezyk niemowlat i Pierwszy rok zycia dziecka, bedzie co czytac :)

Moj synek buzi nie chce za pokazac wogle :( ostatnio nawet z profilu sie nie pokazuje, mam nadzieje ze na IIIusg zrobi rodzicom swiateczny prezent i pokaze buzke w koncu
    za to zdjecie siusiaka dostaje za kazdym razem... mam ich najwiecej....

agaaa28, Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam na monitorem oddechu, bo to drogi wydatek, a że koleżanka mi odsprzeda oryginał AngelCare 2-płytkowy to będę miała za okazyjną cenę. Gdyby nie to nie wiem czy bym sobie pozwoliła. Ale będę miała dopiero w styczniu jak jej mały skończy rok.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Łóżeczko mamy już w domu, na razie w kartonach, ale do końca dnia myślę, że będzie złożone, teraz mąż ogarnia piwnice.
    Kupiliśmy też materacyk (kokos-pianka), sprzedawca odradzał mi kokos-grykę, mówi, że gryka działa jak masażer i długo nie jest przyjemnie na nim leżeć. Kupiłam też podkład pod prześcieradło, z jednej strony jest bawełna, a z drugiej cerata. Miałam już 2 podkłady kupione tylko z ceraty, ale facet w sklepie powiedział mi, żebym sama sobie spróbowała na takim spać i się przekonam czy będzie mi przyjemnie :D Przekonał mnie :)
    Kupiłam też śliczne kolorowe pieluchy tetrowe i chyba z nich mam największą radochę :)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, aż mnie wzdryga wspomnienie mojego byłego jak czytam, też taki cichociemny kuzwa, dowody miałam a ten w zaparte że nie i ze to ja mam coś z głową. Znam to uczucie aż za dobrze że chciałoby się przypie*dolić w cymbał. Współczuję, ja na samo wspomnienie się wzdrygam a Ty to właśnie przechodzisz. Ja zrobiłam ten błąd że byłam cicho i nic nikomu nie powiedziałam w nadziei ze się ogarnie, nie ogarnął, a ja w jeden dzień zrobiłam wyjazd ze swoimi rzeczami i tak się skończyło.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no jasne ze w kasie to roznica mega. I tez nie marudze i wkladam 2x 50 :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na co bierzecie ta luteine czy macmirror? Bo ja nie mialam "okazji" sie przekonać/dowiedzieć dokładniej.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MacMirror to ja teraz akurat profilaktycznie bo nic mi nie udowodniono :-) Na grzybka lub ewentualną bakterię bo czułam od kilku dni tak dyskomfort tam na dole, więc gin nie kazała czekać tylko aplikować skoro miałam w domu :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dzięki za doinformowanie :)

Kurcze na zębie zrobiła mi się jakaś brązowa plamka, chyba się psuje.. Jak pójdę do dentysty to da mi normalnie znieczulenie czy lepiej poczekać do porodu?

• asia888 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny, a na co bierzecie ta luteine czy macmirror? Bo ja nie mialam "okazji" sie przekonać/dowiedzieć dokładniej.

luteine wlasnei na te twardnienia brzucha

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinien dac znieczulenie dla ciezarnych, delikatniejsze i bezpieczne w ciazy
    lepiej isc chyba teraz

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to ten ząbek miałam robiony kanałowo to nie wiem czemu się psuje (bo chyba nie powinien?)... Śmiem wątpić w kompetencje stomatologów w mojej okolicy i jak to się nie będzie pogłębiać to może pójdę dopiero po porodzie, choć zapytam gina!

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    angelcia ja ostatnio byłam u dentysty i miałam znieczulenie i zatrucie zęba którego też przed ciążą miałam robionego. Dentystka powiedziała że w ciąży i przy karmieniu piersią niestety ale zęby się psują. Ginekolog powiedział że takie znieczulenie nie zaszkodzi. Zawsze lepiej zapytać się swojego ginekologa:)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytaj koniecznie,
    moja mnie zawsze straszy ze wszelkie infekcje bakteryjne w organizmie- czy to intymne, czy to zeba, czy to przeziebieniowe moga byc grozne dla maluszka bo bakterie moga przenikac przez lozysko, i karze leczyc odrazu nie czekac

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka w koncu sie odezwalas!!! Co u Ciebie? :)

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero remont skończyliśmy i czasu nie było na forum, ale jak miałam jakąś chwilkę to Was podczytywałam :)

Mój chłopczyk dalej jest chłopczykiem i chyba będzie Oskarek:)
    We wtorek ważył 1400g:) A tak to wszystko w porządku:) Czasami ma takie spokojne dni i mało kopie i się wtedy martwię macie też tak ? Czy wasze maluszki codziennie są bardzo aktywne?

megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Powiedział, że się mam nie bać porodu, bo silna jestem i dziecko też jest silne ;)
    Tiaaa, łatwo mówić ;)
    Dostałam olejek do masażu pleców i ziółka na ból odcinka lędźwiowego.
    Znalazłam olejek na allegro u sprzedawczyni, która ma tego typu produkty:
    http://allegro.pl/massage-oil-sorig-regenerujacy-i-przeciwodlezynowy-i4860877450.html
    A dodatkowo mam te zioła na łatwy poród - i powiem Wam, że byłam przekonana, że tak jak tą herbatkę z liści malin, trzeba je będzie pić z 6 tyg przed a tu wolne żarty - powiedział, że mam jedną porcję wziąć 2h przed porodem, drugą 1h przed porodem, a trzecią 1h po porodzie.
    Tylko skąd ja niby będę wiedziała, że za 2h urodzę? :P
    Mój M. stwierdził, że to jasne - jak już trafię do szpitala i wezmę pierwszą dawkę, to po prostu za 2h urodzę i to spowodują te zioła. Oby - jeśli tak będzie, to go chyba po rękach wycałuję - w sensie doktora ;D
    W sumie jak gdzieś w necie czytałam kiedyś opinie na jego temat i pisał mąż babki, która 7 lat nie mogła zajść w ciążę i lekarze rozkładali ręce i poszła do dr. Tenzina - zaszła w 4 miesiące, a potem jeszcze dostała zioła na łatwy poród i urodziła w 2h - to to może być prawdopobna hipoteza.

Aagnieszkaa, na bank nie mają w składzie liści malin, coś tam mówił co mają, ale dzisiaj nie było jego tłumacza, więc nie zrozumiałam, ale pytałam o malinę to mówił, że nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 16:22

megg, asia888, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Gosiak! coz to za magiczne ziolka! z niecierpliwoscia czekam az przetestujesz! bardzo mnie to zaintrygowalo. ten twoj lekarz nazywa sie Tenzin?

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!
    Słoneczna tez teraz zamawiam ten podgrzewacz
    Atakasobiejedna może uspokajacz? Ja chcę od siostry jak się urodzi mały

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ