Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
jestem już w domu:)
Dziewczyny gratuluje wizyt!
My już wróciliśmy. Byliśmy u znajomych, którzy mają 2 dzieci, chłopiec ponad 2 lata i córa 2,5 m-ca. Jestam pod wrażeniem spokoju córki, bo właściwie nie marudziła, ewentualnie lekko zakwękała. Na rękach kazdy mógł ja nosić, najwięcej skorzystał mój K. nawet prawie ja uspał (coś jej nuciłale starszy syn zaczął głośno świrować i się wybudziła.
Dostaliśmy zapas pampersów, bo ich córa bardzo szybko wyrosła z najmniejszych teraz nosi 3. Tak więc na razie z pampersami dajemy sobie spokój:)
AAaaa otulaczek też nam pożyczyli, u nich się sprawdził
JA się kiedyś nacięłam na tę luteinę 100( na początku ciąży) i zapłaciłam właśnie jakieś 50 zł. Masakra normalnie
Dziewczyny ja się w końcu mobilizuję i jutro zaczynam robić zamówienie na allegro i prać ubranka, bo inaczej nigdy tego nie zrobięFedra lubi tę wiadomość
-
100 mg jest na bank refundowana, bo ja kupowalam po 5 zł z groszami. Na recepcie nie pisze się tc, ale lekarz odpowiada za to czy pacjentowi przysługuje refundacja czy nie, a nie apteka, więc to on decyduje czy na recepcie wpisać ryczałtowa odpłatność. Czasami ginekolodzy każą brać 2 x 50 bo podobno się lepiej wchłania...
http://www.doz.pl/apteka/p66633-Luteina_100_mg_tabletki_dopochwowe_30_szt
tu widać ze jest refundowana, pod warunkiem ze lekarz zaznaczy R na recepcie.
Jak się tam wejdzie w zakładkę "inne dawki" to widać ze refundowana tez jest 50 dopochwowa i podjezykowa, a 200 dopochwowa nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 19:41
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Słoneczna, ja mam chyba taki sam, nie chce mi się teraz sprawdzać i szukać. M kupił u nas w taniej aptece jak byłam chora, za jakieś 110 zł czy 115. Generalnie się sprawdza, porownywalam z rteciowym, ale jak się mierzy kilka razy to rzadko pokazuje ten sam wynik. Ale myślę że to z każdym elektronicznym tak jest, a tu ważne jest ze można zmierzyć temperaturę bez budzenia dziecka, a jak wyjdzie bardzo wysoka to zawsze można potwierdzić innym.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle to do dupy mam dzisiaj humor, nie dość że cały tydzień do popołudnia albo wieczora leżę sama w domu, to jeszcze dzisiaj M najpierw musiał sam mieszkanie sprzątać, a potem pojechał na urodziny no i pewnie szybko nie wróci, ale rozumiem ze tez chce z rodziną posiedzieć. A jutro z rana musi jechać do pracy i nie wiadomo o której wróci, czyli prawie caly weekend tez sama spędzę. Niech ten lekarz mi powie w pon ze mam infekcję i nie założy mi pessara to się chyba pochlastam, ja chcę w końcu wyjść do ludzi
-
AsiaSzw, dzięki, w życiu nie mysłałam ze będę się cieszyć ze takie ustrojstwo mi założą.
W superpharm można dostać jakieś kupony znizkowe na produkty dla dzieci http://klublifestyle.pl/promocje/ tylko ze mi ta strona nie działa, musiałam się zalogować na swoje konto i o dziwo zakładce ankiety było to zgłoszenie do abc bobasa możliwe do wypełnienia. Ciekawe kiedy mi wyślą jakieś kupony, podobno teraz dają dobrą cenę na pampersy. -
Ja farbami ze sklepu włosów nie maluje, nigdy nie wyszedł mi kolor jaki chciałam! I rizjasniaja tylko Max 4 tony.. Ja kupuję farbę we fryzjerskim Fale Loki Koki strona internetowa lokikoki.pl farba firmy Londa lub Wella Koleston kolor 10/38 piękny blond
i tego się trzymam i polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 22:02
-
Gosiak wrote:A mnie wciągnęła książka "w Paryżu dzieci nie grymaszą"
także idę czytać dalej.
Gosiak, Penelope, Sue lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego