X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co fo luteiny to poprosze o 50 skoro tak, ale chyba tygodni ciazy sie nie wpisuje na recepcie.

;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem już w domu:)

Dziewczyny gratuluje wizyt!

My już wróciliśmy. Byliśmy u znajomych, którzy mają 2 dzieci, chłopiec ponad 2 lata i córa 2,5 m-ca. Jestam pod wrażeniem spokoju córki, bo właściwie nie marudziła, ewentualnie lekko zakwękała. Na rękach kazdy mógł ja nosić, najwięcej skorzystał mój K. nawet prawie ja uspał (coś jej nucił;) ale starszy syn zaczął głośno świrować i się wybudziła.
    Dostaliśmy zapas pampersów, bo ich córa bardzo szybko wyrosła z najmniejszych teraz nosi 3. Tak więc na razie z pampersami dajemy sobie spokój:)
    AAaaa otulaczek też nam pożyczyli, u nich się sprawdził:)

JA się kiedyś nacięłam na tę luteinę 100( na początku ciąży) i zapłaciłam właśnie jakieś 50 zł. Masakra normalnie

Dziewczyny ja się w końcu mobilizuję i jutro zaczynam robić zamówienie na allegro i prać ubranka, bo inaczej nigdy tego nie zrobię ;)

Fedra lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 mg jest na bank refundowana, bo ja kupowalam po 5 zł z groszami. Na recepcie nie pisze się tc, ale lekarz odpowiada za to czy pacjentowi przysługuje refundacja czy nie, a nie apteka, więc to on decyduje czy na recepcie wpisać ryczałtowa odpłatność. Czasami ginekolodzy każą brać 2 x 50 bo podobno się lepiej wchłania...

http://www.doz.pl/apteka/p66633-Luteina_100_mg_tabletki_dopochwowe_30_szt
    tu widać ze jest refundowana, pod warunkiem ze lekarz zaznaczy R na recepcie.
    Jak się tam wejdzie w zakładkę "inne dawki" to widać ze refundowana tez jest 50 dopochwowa i podjezykowa, a 200 dopochwowa nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 19:41

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak interesujacy ten lekarz, wygogluje :p

ja mialam dzis zachcianke na cole, wypilam szklanke i maly oszalal! niewiem czy sie uspokoi dzis
    nigdy wiecej :p

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka pokaz zakupy :)))
    Angelcia popieram poprzedniczki, warto zbierac dowody, printscreany itd w razie czego zeby miec

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko i przewijak skręcone :)

Atakasobiejedna, Laurka, Penelope, Asiaa1201, megg, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/microlife-nc-150-termometr-bezdotykowy-gratis-i4833754520.html

taki kupilam- wyszedl 96 zl z kuponem

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, zab po leczeniu moze sie psuc- jesli masz niedoczyszczony kanal albo nie byl wypelniony do konca- ja tak niestety mialam i od nowa mi czyscili po latach- masakra to byla- ledwo uratowalam ten zab

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestescie w grupie mamus na facebooku?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja mam chyba taki sam, nie chce mi się teraz sprawdzać i szukać. M kupił u nas w taniej aptece jak byłam chora, za jakieś 110 zł czy 115. Generalnie się sprawdza, porownywalam z rteciowym, ale jak się mierzy kilka razy to rzadko pokazuje ten sam wynik. Ale myślę że to z każdym elektronicznym tak jest, a tu ważne jest ze można zmierzyć temperaturę bez budzenia dziecka, a jak wyjdzie bardzo wysoka to zawsze można potwierdzić innym.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa pokaż focie!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to do dupy mam dzisiaj humor, nie dość że cały tydzień do popołudnia albo wieczora leżę sama w domu, to jeszcze dzisiaj M najpierw musiał sam mieszkanie sprzątać, a potem pojechał na urodziny no i pewnie szybko nie wróci, ale rozumiem ze tez chce z rodziną posiedzieć. A jutro z rana musi jechać do pracy i nie wiadomo o której wróci, czyli prawie caly weekend tez sama spędzę. Niech ten lekarz mi powie w pon ze mam infekcję i nie założy mi pessara to się chyba pochlastam, ja chcę w końcu wyjść do ludzi :(

dqpro7esxqkrk97e.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna nie smutamy. Pamietaj ze masz nas. A w poniedzialek bedzie dobrze i na pewno gin zlozy ci uszczelke ;-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, dzięki, w życiu nie mysłałam ze będę się cieszyć ze takie ustrojstwo mi założą.

W superpharm można dostać jakieś kupony znizkowe na produkty dla dzieci http://klublifestyle.pl/promocje/ tylko ze mi ta strona nie działa, musiałam się zalogować na swoje konto i o dziwo zakładce ankiety było to zgłoszenie do abc bobasa możliwe do wypełnienia. Ciekawe kiedy mi wyślą jakieś kupony, podobno teraz dają dobrą cenę na pampersy.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie jeszcze z okazji tak udanych Mikołajków strzelę farbę - kupiłam Casting cynamon ;)

Sue, Atakasobiejedna, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu spicie wszystkie ?

My po kapieli. Jupii

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbami ze sklepu włosów nie maluje, nigdy nie wyszedł mi kolor jaki chciałam! I rizjasniaja tylko Max 4 tony.. Ja kupuję farbę we fryzjerskim Fale Loki Koki strona internetowa lokikoki.pl farba firmy Londa lub Wella Koleston kolor 10/38 piękny blond <3 i tego się trzymam i polecam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 22:02

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A mnie wciągnęła książka "w Paryżu dzieci nie grymaszą" ;) także idę czytać dalej.
    A ja jutro będę mieć tę książkę! To jak Tobie sie podoba, to ja już nie mogę się doczekać jutra!

Gosiak, Penelope, Sue lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei blond tylko w dobrym salonie, nigdy bym się nie odważyła sama. A teraz właściwie zmieniam lekko ton naturalnych.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ją zakupiłam, ale czekam aż mi Siostra przywiezie. Więc czekam na relacje od Was :)
    Aagnieszkaa wrote:
    A ja jutro będę mieć tę książkę! To jak Tobie sie podoba, to ja już nie mogę się doczekać jutra!

Aagnieszkaa, Gosiak lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ