X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to prosze rozeznaj temat zamknietego watku i daj znac. Mi tu dobrze ale niestety mysle co pisze bo kazdy nas moze wysledzic na takim otwartym forum.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja kupilam takie wkladki:
    http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-easystart-aloevera-i4847252709.html

jedna paczke i mam pare probek jeszcze, nie wiem jak to bedzie szlo.

u tego sprzedawcy tez sporo rzeczy kupilam- podklady itd.

czapeczki takie bawelniane cienkie tez:

jutro powinny byc
    http://allegro.pl/czapeczka-smerfetka-dla-niemowlat-unisex-i4816441796.html

http://allegro.pl/bezuciskowa-czapka-czapeczka-smerfetka-bawelniana-i4833585180.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue , musle ze mozesz zrobic jakas dobra zapiekanke/lazanie.

no i jakas zupe krem moze?

i pana cote:) naprawde nie znam osoby ktorej by to nie smakowalo, a truskawki mozesz kupic mrozone nawet w biedrze:) tylko juz truskawekk nie dosladzaj:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiu to prosze rozeznaj temat zamknietego watku i daj znac. Mi tu dobrze ale niestety mysle co pisze bo kazdy nas moze wysledzic na takim otwartym forum.
    Jasne, też o tym kilka razy myślałam i nawet proponowałam listę mailową na swoim serwerze. Ale pewnie forum będzie wygodniejsze, dam znać.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fb nie mam i nie planuje mieć ;) Zamknięte forum to lepszy pomysł, ale jak komuś będzie zależało to i tak nas może śledzić, chyba że dostęp do forum będzie tylko dla osób które aktywnie się udzielają, co może budzić wiele kontrowersji...

Byłam w sklepie osiedlowym po paczka i tak myślę czy coś jeszcze mogę zrobić, może porządek w małej szafce? Sama nie wiem, nie chce przeginac... Ale z drugiej strony to już od tego leżenia mi chyba blednik zaczął wariowac, wczoraj w samochodzie czułam się jak w statku kosmicznym :/

AsiaSzw lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jestem przeciw FB, ale chyba kiedyś Fedra pisała, że i tak widać. No nie wiem kwestia warta przedyskutowania i zobaczymy. Choć ja tu właściwie nie mam się czego wstydzić :-) no jedynie zdjęcia bez twarzy, ale to ja wszędzie tak daję, czy na FB czy na naszej klasie. Ja po prostu nie lubię jak ktoś może mnie wygooglować :-) A to można niezależnie od społeczności :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:29

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dopiero się ogarnęłam bo znów prawie całą noc nie spałam. Dziś oprócz siku męczył mnie jeszcze kaszel i pociłam się masakrycznie. Teraz mam jeszcze katar :( Masakra... Mam nadzieję, że szybko mi to przejdzie.

Megg, ja też tak mam, że czasem Kuba okupuje mi pęcherz i wtedy często czuję taki ból jakby w szyjce i dodatkowo co chwilę biegam do toalety. Nawet pytałam o to gina, to mówił, że tak może być i wcale kopać nie muszą nóżki – przy ułożeniu główkowym uciska główka albo może uderzać rączkami.
    Asia, gratuluję chłopczyka. Mam wrażenie, że początek 2015 to wysyp chłopaków. U nie na SR jest 10 par i będzie z tego 9 chłopców !!! Dziewczynki będą mogły przebierać.
    Ja kupiłam ręczny laktaktor avent natural
    No i też chciałabym kupić bujaczek Tiny Love. Drogie to. A może warto kupić używany?

megg lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam o najważniejszym - zaczynamy dziś 32 tydzień z 13 kg na plusie :)

Lara 82, słoneczna 85, megg, Penelope, justta, Fedra lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuupiii przyjechało łóżeczko Mistrza :-):-) Teraz tylko do 16.30 muszę na męża czekać aby rozpakować :-(

Gosiak, megg, Penelope, justta, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - czy któraś zamawiała jakiś szlafrok do szpitala na allegro? Ewentualnie szlafrok z koszulą? Może jakiś link :)

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa my też mamy 32 tydzień :-) Ciekawe ile będzie ważył mój mały w czwartek.
    No ale Twój Kubuś chyba jednak większy :-)

Aha no ja też mam na bank ułożenie główkowe, ale właśnie jak mi gin mówiła to rączkami może też grzebać. I szczerze mam takie dni, że aż się boję, że on sobie sam tak tą moja szyjkę otworzy. Normalnie czasem czuję jak centralnie tam mi jeździ rączką. I jak kocham jego kopnięcia tu na brzuchu to tam na dole to naprawdę fatalne uczucie.

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ten sprzedawca ma dobra cene laktatora tego co mowicie avent

http://allegro.pl/avent-laktator-natural-butelka-125-kosmetyczka-i4849265795.html

od niego zamawialam piueluchy i przewijak, rozek.

kurcze to juz sama nie wiem,
    moze z taka pompka wygodniej jest spuszczac to mleko?
    sama juz nie wiem

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Agaa my też mamy 32 tydzień :-) Ciekawe ile będzie ważył mój mały w czwartek.
    No ale Twój Kubuś chyba jednak większy :-)

Aha no ja też mam na bank ułożenie główkowe, ale właśnie jak mi gin mówiła to rączkami może też grzebać. I szczerze mam takie dni, że aż się boję, że on sobie sam tak tą moja szyjkę otworzy. Normalnie czasem czuję jak centralnie tam mi jeździ rączką. I jak kocham jego kopnięcia tu na brzuchu to tam na dole to naprawdę fatalne uczucie.

Mam to samo - nie lubię kopnięć na dole, bo raz że mnie to stresuje a dwa to boli :/
    W czwartek mam wizytę u prowadzącego, więc na pewno zmierzymy łobuza to zobaczymy. Szczerze to przestraszyła mnie trochę ta waga Kuby. Ja mam 162 cm wzrotu i przed ciążą ważyłam 52 kg. Jak ja go urodzę takiego dużego ????

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, co do spotkania rodziców, to zależy od charakteru spotkania i od tego czy zaproszeni są na wspólny obiad czy ma to być po południowe spotkanie przy kawie z ewentualną kolacją.

Jeśli obiad to w przypadku rodziców czy osób starszych ja lubię tradycjonalizm.
    Czyli jakaś zupka; rosołek, pomidorowa, kalafiorowy krem, czy brokułowy. I drugie danie; kluseczki, kotleciki czy rolady (rolady są OK bo po pierwsze pyszne i wykwintne, po drugie bez stresu można je zrobić dzień wcześniej, zresztą kluski śląskie też można dzień wcześniej ulepić, do lodówki i na następny tylko gotować), i jakieś dwa rodzaje sałatek.

Na takim obiedzie Wy też skorzystacie bo jeść trzeba i tyle.
    A na deser jakbym już nie miała siły robić czegoś sama, mam kilka fajnych i sprawdzonych piekarni i tam kupuję ciasta, są naprawdę jak domowe (nie raz się zachwycali goście).

Jeśli ma to by kawa po południu i ewentualna kolacja. No to znowu ciasto można super kupić czy jakiegoś torcika. No a na kolację to już pole do popisu. Zapiekanki, różne gulasze no tu to już ewidentnie umiłowania jakie mają rodzice.:-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna, tez zamowiłam te z canpol, ale u innego sprzedawcy :)
    plus kilka innych gadzetów :):)

własnie Sue....mozesz zupkke np krem z porów, brokułów itp :) jakby co to podeśle CI przepis :)

a Oni na obiad przyjezdzaja ????

to na drugie moze jakiś makaron :)
    ja dzis robie np penne z kurczakiem i szpinakiem:) szybko a smacznie:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszla paczka z podgrzewaczem i czapeczkami- super, kupilam tez tam otulacz- recznik i jest super miekki, dalam 22,9

u tego sprzedawcy co ma czapeczki.

jeszcze dzis powinien przyjsc termometr.
    no a podkaldy poporodowe zamowilam jedne bella mama to sa duze a drugie canpol to sa duzo ciensze ale niby wysokochlonne.

:)

nakladki na sedes tez samowilam:) i jeden kateer rektalny nawet zeby byl w razie czego:) wiecej nic.

butelka tommy- ale szczerze myslalam ze ta 150 ml to bedzie wieksza a to taka malenka:D

ale fajna!:)

Penelope, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to zależy od rodziców z tymi makaronami tak mi się wydaje. Np. my z moim m lubimy makarony. Ale np. moi rodzice to kochają mięso i wykwintny obiad to mięso i tyle. No ja też takie lubię choć więcej pracy.
    Ale nawet wśród znajomych tak mamy. 2 pary znajomych są ewidentnie mięsne, więc w razie imprezy to lubią mięso, a reszta np. zje różne rzeczy włoskie, francuskie czy hiszpańskie dania.
    Mój tato np. za makaronami nie przepada, więc tym bym go nie ugościła :-) Lepsza by było prosta noga z kurczaka w piekarniku :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku a co Ty myslisz o tym laktatorze? bo ten co kupilas porownujac do aventa tez ma wypustki masujace.

kurcze mi sie wydaje ze bedzie lepiej sciagac pokarm z pompka ta gumowa, bo tu tak trzeba trzymac przy piersi i naciskac a tak to mozna sobie nizej postawic i gruszke naciskac.

dobrze myslee??

tzn lepiej z ta grusza baby ono.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:42

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Lara moj tata też miesożerny, jakas golonka czy coś :)
    ale ostatnio sie przekonał do pstrąga, specjalnie jechali do mnie na kolacje zeby zjeść :)
    a makaronem z kurczakiem i brokułami też go przekonałam i teraz moja Sis czesto w domu robi taki obiad :)

ale masz racje to zalezy od ludzi, my tez uwielbiamy makarony pod wszelka postacią :) wiec ja na taki obiad jak najbardziej przyjde :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Rudasku a co Ty myslisz o tym laktatorze? bo ten co kupilas porownujac do aventa tez ma wypustki masujace.

kurcze mi sie wydaje ze bedzie lepiej sciagac pokarm z pompka ta gumowa, bo tu tak trzeba trzymac przy piersi i naciskac a tak to mozna sobie nizej postawic i gruszke naciskac.

dobrze myslee??

Kochana ja kupiłam bo zamierzam karmić piersia i raczej na dłuzej nie wychodzić, wyjątkiem zajecia w przedszkolu, 2 h raz w tyg :) kupiłam taki ponieważ ostatnio szwagierka była i miała reczny, jakiś starodawny bardzo, bo to juz któres pokolenie go uzywa i zadowolona bardzo, co prawda mąż dymał tą pompką ale mowiła ze wystarczajacy :) zaznaczam bardzo duze piersi ma i mega duzo pokarmu :)
    i to nawet u nas odciagała, bo dziecko zostało w domu a rodzice sie wyrwali na wycieczke do nas, na cały dzien..wiec odciagała w ciagu dnia :)
    dlatego ja taki kupiłam, jesli bedzie trzeba non stop sciagac i sie nie sprawdzi to zakupie najwyzej droższy i lepszy :) ale ten wydaje mnie sie git :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:44

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ