Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudasku ja kupilam takie wkladki:
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-easystart-aloevera-i4847252709.html
jedna paczke i mam pare probek jeszcze, nie wiem jak to bedzie szlo.
u tego sprzedawcy tez sporo rzeczy kupilam- podklady itd.
czapeczki takie bawelniane cienkie tez:
jutro powinny byc
http://allegro.pl/czapeczka-smerfetka-dla-niemowlat-unisex-i4816441796.html
http://allegro.pl/bezuciskowa-czapka-czapeczka-smerfetka-bawelniana-i4833585180.html
-
AsiaSzw wrote:Gosiu to prosze rozeznaj temat zamknietego watku i daj znac. Mi tu dobrze ale niestety mysle co pisze bo kazdy nas moze wysledzic na takim otwartym forum.
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Ja fb nie mam i nie planuje mieć
Zamknięte forum to lepszy pomysł, ale jak komuś będzie zależało to i tak nas może śledzić, chyba że dostęp do forum będzie tylko dla osób które aktywnie się udzielają, co może budzić wiele kontrowersji...
Byłam w sklepie osiedlowym po paczka i tak myślę czy coś jeszcze mogę zrobić, może porządek w małej szafce? Sama nie wiem, nie chce przeginac... Ale z drugiej strony to już od tego leżenia mi chyba blednik zaczął wariowac, wczoraj w samochodzie czułam się jak w statku kosmicznymAsiaSzw lubi tę wiadomość
-
No nie jestem przeciw FB, ale chyba kiedyś Fedra pisała, że i tak widać. No nie wiem kwestia warta przedyskutowania i zobaczymy. Choć ja tu właściwie nie mam się czego wstydzić
no jedynie zdjęcia bez twarzy, ale to ja wszędzie tak daję, czy na FB czy na naszej klasie. Ja po prostu nie lubię jak ktoś może mnie wygooglować
A to można niezależnie od społeczności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:29
-
Cześć dziewczyny
Dopiero się ogarnęłam bo znów prawie całą noc nie spałam. Dziś oprócz siku męczył mnie jeszcze kaszel i pociłam się masakrycznie. Teraz mam jeszcze katarMasakra... Mam nadzieję, że szybko mi to przejdzie.
Megg, ja też tak mam, że czasem Kuba okupuje mi pęcherz i wtedy często czuję taki ból jakby w szyjce i dodatkowo co chwilę biegam do toalety. Nawet pytałam o to gina, to mówił, że tak może być i wcale kopać nie muszą nóżki – przy ułożeniu główkowym uciska główka albo może uderzać rączkami.
Asia, gratuluję chłopczyka. Mam wrażenie, że początek 2015 to wysyp chłopaków. U nie na SR jest 10 par i będzie z tego 9 chłopców !!! Dziewczynki będą mogły przebierać.
Ja kupiłam ręczny laktaktor avent natural
No i też chciałabym kupić bujaczek Tiny Love. Drogie to. A może warto kupić używany?megg lubi tę wiadomość
-
Agaa my też mamy 32 tydzień
Ciekawe ile będzie ważył mój mały w czwartek.
No ale Twój Kubuś chyba jednak większy
Aha no ja też mam na bank ułożenie główkowe, ale właśnie jak mi gin mówiła to rączkami może też grzebać. I szczerze mam takie dni, że aż się boję, że on sobie sam tak tą moja szyjkę otworzy. Normalnie czasem czuję jak centralnie tam mi jeździ rączką. I jak kocham jego kopnięcia tu na brzuchu to tam na dole to naprawdę fatalne uczucie.megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
to ten sprzedawca ma dobra cene laktatora tego co mowicie avent
http://allegro.pl/avent-laktator-natural-butelka-125-kosmetyczka-i4849265795.html
od niego zamawialam piueluchy i przewijak, rozek.
kurcze to juz sama nie wiem,
moze z taka pompka wygodniej jest spuszczac to mleko?
sama juz nie wiem -
Lara 82 wrote:Agaa my też mamy 32 tydzień
Ciekawe ile będzie ważył mój mały w czwartek.
No ale Twój Kubuś chyba jednak większy
Aha no ja też mam na bank ułożenie główkowe, ale właśnie jak mi gin mówiła to rączkami może też grzebać. I szczerze mam takie dni, że aż się boję, że on sobie sam tak tą moja szyjkę otworzy. Normalnie czasem czuję jak centralnie tam mi jeździ rączką. I jak kocham jego kopnięcia tu na brzuchu to tam na dole to naprawdę fatalne uczucie.
Mam to samo - nie lubię kopnięć na dole, bo raz że mnie to stresuje a dwa to boli
W czwartek mam wizytę u prowadzącego, więc na pewno zmierzymy łobuza to zobaczymy. Szczerze to przestraszyła mnie trochę ta waga Kuby. Ja mam 162 cm wzrotu i przed ciążą ważyłam 52 kg. Jak ja go urodzę takiego dużego ???? -
Sue, co do spotkania rodziców, to zależy od charakteru spotkania i od tego czy zaproszeni są na wspólny obiad czy ma to być po południowe spotkanie przy kawie z ewentualną kolacją.
Jeśli obiad to w przypadku rodziców czy osób starszych ja lubię tradycjonalizm.
Czyli jakaś zupka; rosołek, pomidorowa, kalafiorowy krem, czy brokułowy. I drugie danie; kluseczki, kotleciki czy rolady (rolady są OK bo po pierwsze pyszne i wykwintne, po drugie bez stresu można je zrobić dzień wcześniej, zresztą kluski śląskie też można dzień wcześniej ulepić, do lodówki i na następny tylko gotować), i jakieś dwa rodzaje sałatek.
Na takim obiedzie Wy też skorzystacie bo jeść trzeba i tyle.
A na deser jakbym już nie miała siły robić czegoś sama, mam kilka fajnych i sprawdzonych piekarni i tam kupuję ciasta, są naprawdę jak domowe (nie raz się zachwycali goście).
Jeśli ma to by kawa po południu i ewentualna kolacja. No to znowu ciasto można super kupić czy jakiegoś torcika. No a na kolację to już pole do popisu. Zapiekanki, różne gulasze no tu to już ewidentnie umiłowania jakie mają rodzice.Sue lubi tę wiadomość
-
słoneczna, tez zamowiłam te z canpol, ale u innego sprzedawcy
plus kilka innych gadzetów
własnie Sue....mozesz zupkke np krem z porów, brokułów itpjakby co to podeśle CI przepis
a Oni na obiad przyjezdzaja ????
to na drugie moze jakiś makaron
ja dzis robie np penne z kurczakiem i szpinakiem:) szybko a smacznie:) -
przyszla paczka z podgrzewaczem i czapeczkami- super, kupilam tez tam otulacz- recznik i jest super miekki, dalam 22,9
u tego sprzedawcy co ma czapeczki.
jeszcze dzis powinien przyjsc termometr.
no a podkaldy poporodowe zamowilam jedne bella mama to sa duze a drugie canpol to sa duzo ciensze ale niby wysokochlonne.
nakladki na sedes tez samowilam:) i jeden kateer rektalny nawet zeby byl w razie czego:) wiecej nic.
butelka tommy- ale szczerze myslalam ze ta 150 ml to bedzie wieksza a to taka malenka:D
ale fajna!
Penelope, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
No właśnie to zależy od rodziców z tymi makaronami tak mi się wydaje. Np. my z moim m lubimy makarony. Ale np. moi rodzice to kochają mięso i wykwintny obiad to mięso i tyle. No ja też takie lubię choć więcej pracy.
Ale nawet wśród znajomych tak mamy. 2 pary znajomych są ewidentnie mięsne, więc w razie imprezy to lubią mięso, a reszta np. zje różne rzeczy włoskie, francuskie czy hiszpańskie dania.
Mój tato np. za makaronami nie przepada, więc tym bym go nie ugościłaLepsza by było prosta noga z kurczaka w piekarniku
Sue lubi tę wiadomość
-
Rudasku a co Ty myslisz o tym laktatorze? bo ten co kupilas porownujac do aventa tez ma wypustki masujace.
kurcze mi sie wydaje ze bedzie lepiej sciagac pokarm z pompka ta gumowa, bo tu tak trzeba trzymac przy piersi i naciskac a tak to mozna sobie nizej postawic i gruszke naciskac.
dobrze myslee??
tzn lepiej z ta grusza baby ono.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:42
-
heheh Lara moj tata też miesożerny, jakas golonka czy coś
ale ostatnio sie przekonał do pstrąga, specjalnie jechali do mnie na kolacje zeby zjeść
a makaronem z kurczakiem i brokułami też go przekonałam i teraz moja Sis czesto w domu robi taki obiad
ale masz racje to zalezy od ludzi, my tez uwielbiamy makarony pod wszelka postaciąwiec ja na taki obiad jak najbardziej przyjde
-
słoneczna 85 wrote:Rudasku a co Ty myslisz o tym laktatorze? bo ten co kupilas porownujac do aventa tez ma wypustki masujace.
kurcze mi sie wydaje ze bedzie lepiej sciagac pokarm z pompka ta gumowa, bo tu tak trzeba trzymac przy piersi i naciskac a tak to mozna sobie nizej postawic i gruszke naciskac.
dobrze myslee??
Kochana ja kupiłam bo zamierzam karmić piersia i raczej na dłuzej nie wychodzić, wyjątkiem zajecia w przedszkolu, 2 h raz w tygkupiłam taki ponieważ ostatnio szwagierka była i miała reczny, jakiś starodawny bardzo, bo to juz któres pokolenie go uzywa i zadowolona bardzo, co prawda mąż dymał tą pompką ale mowiła ze wystarczajacy
zaznaczam bardzo duze piersi ma i mega duzo pokarmu
i to nawet u nas odciagała, bo dziecko zostało w domu a rodzice sie wyrwali na wycieczke do nas, na cały dzien..wiec odciagała w ciagu dnia
dlatego ja taki kupiłam, jesli bedzie trzeba non stop sciagac i sie nie sprawdzi to zakupie najwyzej droższy i lepszyale ten wydaje mnie sie git
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:44
słoneczna 85 lubi tę wiadomość