X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tego schiza z uciskiem na pęcherz i kopniaczkami w dole brzucha. Wolę jak mnie okłada w okolicach pępka i po żebrach ;)

Ja właśnie przełożyłam marmoladą pierniczki :D I zrobiłam rozeznanie w zakupionych i posiadanych posypkach, także do dekorowania nic nie kupuję już.

Co do zamkniętego forum - jestem za! Nie wszyscy muszą to czytać :D

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia podrzuc pierniczka :)

Ja kupiłam taki gotowy prawie w pudełku ale nu duża blache :)
    bede piec przed swietami :) ciekawe czy wyjdzie :)

W czwartek bede robić muffinki i jada do Wawy w gości :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smaków kulinarnych. Ostatnio moja mama zrobiła na obiad kurczaka z warzywami i serem w cieście francuskim, zawinęła ten farsz w taki warkocz. Było pyszne! Mój tata najpierw kręcił nosem ale jak zobaczył, że nie ma w czym wybierać to zjadł. I co powiedział na koniec: "No myślałem, że to gorzej smakuje"! OMG! :D Ale to właśnie ten typ - lepszy schabowy, czy kopytka z cebulką niż jakieś nowinki kulinarne wg niego :)

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba zamowie ten BAby ono:)

jeszcze dzis pomysle- maz jak trzeba bedzie to pomoze,

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    kupujecie wszystkie laktatory?

bo ja chce kupic w razie czego- taki reczny, z pompka, jakis niedrogi.

czy ktos tez taki kupuje?
    http://asplaneta.pl/pl/babyono-laktator-reczny-z-systemem-odpowietrzania-048.html
    ja kupiłam ręczny aventa :)
    jak przymierzałam do cycucha to spoko zasysa a mam piersi 80E

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Pia podrzuc pierniczka :)

Ja kupiłam taki gotowy prawie w pudełku ale nu duża blache :)
    bede piec przed swietami :) ciekawe czy wyjdzie :)

W czwartek bede robić muffinki i jada do Wawy w gości :)

Już lecą :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego popołudnia wszystkim! No to jadę na uczelnię.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siadam do obiadu. Puree, bitki wołowe w sosie i papryka konserwowa teściowej :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ja fb nie mam i nie planuje mieć ;) Zamknięte forum to lepszy pomysł, ale jak komuś będzie zależało to i tak nas może śledzić, chyba że dostęp do forum będzie tylko dla osób które aktywnie się udzielają, co może budzić wiele kontrowersji...

Atakasobiejedna ja mysle ze forum zamkniete to bardzo dobry pomysl, zobacz ile jest nas na liscie, a ile faktycznie pisze. Do naszego zamknietego forum bedziemy mogly dodac kazdego kogo tylko bedziemy chcialy i kiedy chcialy. Jak sie odezwa dziewczyny ktore jakis czas nie pisaly to zawsze mozna je dodac do watku zamknietego. Nikt nie mowi zeby przestac tu zagladac.

To tylko moje zdanie, jesli wiekszosc nie poprze mojego pomyslu to przeciez nic sie nie stanie, swiat sie nie zawali. Ale niedlugo bedziemy sie rozpakowywac, ja tu nie wstawie zdjecia mojego dziecka, Nie chce aby mogl je ogladac kazdy i Bog jeden raczy wiedziec co z nim robi. Wariatow nie brakuje.

Lara a myslisz ze tu cie nikt nie moze wygooglować?? Wystarczy ze ktos poszpera po terminie porodu i polaczy pare faktow. Sama zeby bylo smiesznie namierzylam jedna kwietniowke i wiem dobrze kto to jest. Nie chcialabym aby i mi sie cos takiego przytrafilo dlatego zaczelam to rozwazac.

Pochwal sie koniecznie łóżeczkiem. Ciekawe kiedy moje przyjedzie :)

Ale smaka mi narobilyscie na to jedzenie :) ja za to gotuje sobie zupke Babci Zosi :) a na drugie mam miekonego kotleta i kopytka :) mniam

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zrobilamn pomidorowke i to dzis bedzie i miesko z zupki.

polozna mowila ze zdrowo:)

nie dam rady wiecej zrobic bo mam lezec wiec i tak maz bedzie krzyczal za zupe jak przyjdzie.

no ale co jesc?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna :) mmmm pomidorkowa <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    przyszla paczka z podgrzewaczem i czapeczkami- super, kupilam tez tam otulacz- recznik i jest super miekki, dalam 22,9

u tego sprzedawcy co ma czapeczki.

jeszcze dzis powinien przyjsc termometr.
    no a podkaldy poporodowe zamowilam jedne bella mama to sa duze a drugie canpol to sa duzo ciensze ale niby wysokochlonne.

:)

nakladki na sedes tez samowilam:) i jeden kateer rektalny nawet zeby byl w razie czego:) wiecej nic.

butelka tommy- ale szczerze myslalam ze ta 150 ml to bedzie wieksza a to taka malenka:D

ale fajna!:)

ja tez czekam na ten podgrzewacz, i chyba kupilysmy ten sam recznik:) taki z misiem?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

no ale co jesc?:)
    Ja ostatni tydzień miałam jakąś dziką jazdę na pierogi z owocami. A jestem anty pierogowa, makaronowa, kluskowa. I prawie codziennie gotowałam sobie pierogi albo z truskawkami albo z jagodami. Do tego trochę rozmrożonych borówek, truskawek, jogurt naturalny i ksylitol albo cukier trzcinowy - pycha :)
    Ale wczoraj już poczułam, że chce mi się "prawdziwego" obiadu :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, tak z misiem, kupilam zolty:) taki za 22,9

kurcze moglam moze 2 wziac.
    jeszcze jeden kupie bo to i tak sie przyda i bedzie i bedzie.
    mam tylko oprocz tego ten z BIedry taki turkusowy ale ten jest duzo lepszy.

Gosiak- trzeba jeszcze miec jak zrobic te pierogi:))

ja do wizyty glownie chce lezec - tak jak kazali.

zobaczymy co we wtorek mi powie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa? a jaki Ty masz laktator?:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamusie!

Asia cieszę się, że w końcu synuś się ujawnił :)

Słoneczna płaciłaś za ten pessar w końcu? na SR będziesz chodzić, czy już odpuszczasz?

Ja dopiero skończyłam prasować pierwszą turę prania, nogi to mi w tyłek wchodzą... o kręgosłupie już nie wspominając ;) Teraz jeszcze muszę to poskładać i posegregować , ale to siedząco na szczęście :)

Ja dzisiaj chyba nic nie gotuję, ewentualnie zrobię makaron z szpinakiem i fetą tak na szybko.

Ostatnio wspominacie o słodyczach i muszę przyznać, że wielka chęć na nie mnie też dopadła ;) wczoraj prawie całą tabliczkę czekolady zjadłam.

Dziewczyny moje sny już przechodzą same siebie, albo oglądam za dużo filmów ;) dzisiaj śniło mi się że u rodziców na wsi na ogródku rozbił się samolot, o dziwo wszyscy przeżyli :)

U nas dzisiaj nawet słoneczko świeciło :)

Udanego dnia życzę :)

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    dzień dobry mamusie!

Asia cieszę się, że w końcu synuś się ujawnił :)

Słoneczna płaciłaś za ten pessar w końcu? na SR będziesz chodzić, czy już odpuszczasz?

Ja dopiero skończyłam prasować pierwszą turę prania, nogi to mi w tyłek wchodzą... o kręgosłupie już nie wspominając ;) Teraz jeszcze muszę to poskładać i posegregować , ale to siedząco na szczęście :)

Ja dzisiaj chyba nic nie gotuję, ewentualnie zrobię makaron z szpinakiem i fetą tak na szybko.

Ostatnio wspominacie o słodyczach i muszę przyznać, że wielka chęć na nie mnie też dopadła ;) wczoraj prawie całą tabliczkę czekolady zjadłam.

Dziewczyny moje sny już przechodzą same siebie, albo oglądam za dużo filmów ;) dzisiaj śniło mi się że u rodziców na wsi na ogródku rozbił się samolot, o dziwo wszyscy przeżyli :)

U nas dzisiaj nawet słoneczko świeciło :)

Udanego dnia życzę :)

nie placilam!!!!!!!

moze ordynator ma swoj zapasik:)

wiesz co ? wczoraj nie bylam na sr- bo wrocilismy ok 16 - jeszcze do ZUsu zawiezlismy zwolnienie.

bylo cos ciekawego? nie dalam rady- poszlam spac( bo niby w szpitalu i lezalam ale wstawanie po 5, i w ogole , no musialam odespac!)

jutro pojdziemy pewnie, pomalu jakos przyjde.

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka apropo snów to mi przypomniałaś, że całą noc śniło mi się że uprawiam sex z Willem Smithem :)
    Powiedzialam rano o tym szymowi i stwierdzil ze czas z tym cos zrobic :) hihi

Patrycja20, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na SR maz chodzil sam jak ja bylam w szpitalu.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, wstyd przyznać, ale jadłam kupione ze sklepu, w życiu nie zrobiłam ani jednego pieroga ;)

słoneczna 85, AsiaSzw, Lara 82, Penelope, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ