WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy po rodzie tylko nie pamietam czy przed czy po ale wiem ze w szpitalu należy wypełnić deklaracje odnośnie ośrodka i lekarza pediatry który będzie zajmował się dzieckiem, wtedy szpital wysyła do ośrodka info o urodzeniu i po tem będzie wizyta położnej środowiskowej i takie tam...
    Gosiak wrote:
    No właśnie nie wiem, słyszałam, ze w szpitalu trzeba podać przychodnie z NFZ i oni tam wysyłają jakieś dokumenty dziecka. Muszę zapytać w Medicover.

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

Dziewczyny ale Wy macie super brzuszki :)

Ja mam plan na dzisiaj poprasować Małej rzeczy ale co z tego wyjdzie to się okaże... Na razie nic mi się niechęć a pogoda ładna słonko swieci tylko trochę wieje...

Januszkowa, justta lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Katis mysle ze dobry prysznic po sexiku wyplucze ci wszystko :) ja to wogole od miesiaca chyba nie kochalam sie z moim :( jakos wieczorem padam na twarz a on sie boi ze brzuszek mi uszkodzi :/

Fakt :D Asia my ostatnio kochaliśmy się w czerwcu. Już mojemu zapowiedziałam, że w styczniu go zbałamucę i nie chce słyszeć mitów na temat "pukania" Poli w główkę :P

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hheheheheeh padlam. A czemu od czerwca celibat? Ja mialam przez pierwszy trym zakaz potem troszke sie bawilismy a teraz cos popadlismy w jakis letarg w tych sprawach.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, tak drugi raz robiłam. Zawsze płace za badania. 37 zł za toxo IgM.

Sebza ładne obrączki, jeśli zdecydujesz się na kamień to lepiej dołożyć trochę pieniędzy i wybrać z diamentami niż cyrkoniami. Jest duża różnica. Jak przyświeci słońce to od razu widać co jest w obrączce :) Ja mam trzy brylanciki w obrączce i jeden duży w pierścionku zaręczynowym, uwielbiam tą moją "ślubną" biżuterię, nigdy się z nią nie rozstaję. Nadal noszę. Trochę przestraszyłyście mnie puchnącymi palcami. Może jednak czas ściągnąć, hmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:15

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a moze ktoras z was jest zainteresowana mam 3 pary spodni ciazowych z HM rozm 38 wszystko to jeansy. Nosilam je krotko bo troche mi tylek urosl i dzis zakupilam juz rozm 40 :O Chcialabym je sprzedac bo wiadomo ze co potem z nimi zrobie?!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z wrażenia sprawdziłam stan moich palców :D Na szczęście pierścionek i obrączka "zachowują się" na moich palcach jak przed ciążą. Zobaczymy co będzie dalej. Ale będę mieć to na uwadze :)

Ja nie mam w obrączce żadnych kamieni, moja jest taka pół-płaska, pół-okrągła. W całkiem płaskiej moje palce źle wyglądały :/ Ale z tej jaką mam jestem zadowolona. Zresztą dla mnie obrączka to bardziej symbol niż biżuteria. Ale wiadomo, dla każdego coś innego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:33

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    mam do was pytanie z serii dziwnych :D Czy będziecie kochać się z partnerami pod koniec ciąży z .... (noo wiecie :P) z finiszem w środku :D? Bo tak własnie się zastanawiam. Niby sperma pobudza macicę do pracy, ale z drugiej strony jak np. po takim bara bara wezmą nas skurcze to ta sperma będzie w środku i na wizycie na IP nie będą się dziwić :D? Tylko się nie śmiejcie, dziś właśnie zastanawiałam się nad tym w nocy :P

Naprawde myslisz, ze ktos by sie dziwil? A co w tym w ogole jest dziwnego? Normalna sprawa, a personel szpitala widzial wszystko.

Angelique naprawde po jednej wizycie masz w styczniu i lutym? To w tym momencie mnie przebilas hihi. Ja od 30. tygodnia mam wizyty co 2 tyg., a od 36. beda co tydzien. Co nie znaczy, ze ktos mnie tam bedzie badal. Szyjki nie sprawdza, USG nie zrobia. Tylko jak zawsze probka moczu, cisnienie, puls i sluchanie serduszka.

Co do obraczek, to te na zdjeciach nie w moim guscie, ale glosuje na nr 2 ;] Ja juz pierscionka zareczynowego nie nosze od 2-3 tyg., bo jest znacznie pokazniejszy niz obraczka i noszone razem przestaly byc wygodne. Obraczke wybralam 3 mm, jest cienka i lekka (w ogole jej nawet nie czuje) i mimo ze widze, ze palce mam lekko pulchniejsze niz normalnie, to jeszcze schodzi. Za zadne skarby nie chcialabym jej zdjac, a przecinanie brzmi koszmarnie! Aha, no i nosze na lewej rece, ktora jest smuklejsza niz prawa, wiec nawet przelozyc nie moge ;-P

Moja obraczka jest ta po lewej z diamencikiem http://4.bp.blogspot.com/-26liQZUjYv8/UFrJ0lIsTeI/AAAAAAAAByI/lbmQ3Qcp1QY/s1600/Obr%C4%85czki+z+bia%C5%82e+z%C5%82ota.jpg

Januszkowa, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Fakt :D Asia my ostatnio kochaliśmy się w czerwcu. Już mojemu zapowiedziałam, że w styczniu go zbałamucę i nie chce słyszeć mitów na temat "pukania" Poli w główkę :P

Moj maz z kolei zartuje, ze nie chce, zeby go dziecko zlapalo za czlonka xD Ale i tak nas to nie powstrzymuje. Tylko teraz lipa z moim nowym grafikiem. W tygodniu w ogole sie nie widujemy i tylko weekendy zostaja. Ale dobre i to :]

Fedra lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głosuje na model numer 2 :)

My mamy dwie różne obrączki :D mąż ma tylko żółte zloto a ja mam i białe i zolte i do tego diament :) zakupione w Aparcie. Jakos nie mogliśmy dojść do porozumienia co do obrączek i wybraliśmy każdy sobie taka jaka sie podobała :F na pierwszy rzut oka tego nie widac :) dopiero jak powiemy co jest piec :D no i jeszcze sa na palcach moje pierścionki :D ale tez juz myslalam o zdjęciu ich na wszelki wypadek :)

Czy wam tez sie tak zle oddycha? Moje dziecko takie duże jest ze teraz juz nawet jak chodzę to mam problemy z oddychaniem!; aaaa

Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath my tez mamy dwie zupelnie rozne, ale u nas od razu widac, bo mojego meza jest czarna xD

I tak, bardzo zle mi sie oddycha. Juz nieraz o tym pisalam. Ja w sumie tylko na trzy rzeczy narzekam: pachwine, prawe zebra i problemy z oddychaniem. Drugie i trzecie jest zapewne ze soba powiazane.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, myślę, że na IP będą Ci zazdrościć, że przyjezdzasz chwile po :))

Ja też mam do Was pytanie. Obejrzałam dziś mój brzuch ze wszystkich stron w poszukiwaniu rozstepow. Nie wiem jak one wygladaja jak się robią, więc chyba gdybym miała, to bym wiedziała co?
    Moj brzuch jest mapą mojego układu krwionośnego, podobnie jak biust, bo widać każdą moją żyłę. I teraz już nie wiem czy to ja mam schize czy cos...
    Wasze brzuchy idealne jak przed ciaza czy teź żyły sa bardziej widoczne?
    Jak mi się zrobią rozstępy, to sie zapłaczę :(

AsiaSzw lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue moj tez jest "żylasty" teraz a jeszcze dookola pepka jest taki siny wlasnie mocno ukrwiony

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę kupić dla Kruszynki

http://sierramadre.pl/sklep/sklep/masz-juz-maluszka/oczami-maluszka-karty/

co o tym myślicie?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na swoim brzuchu widze zylki, ale nie jakos strasznie. Najbardziej sino-bury jest wokol pepka. Rozstepow albo nie mam albo nie widze. Natomiast od jakiegos tygodnia czy dwoch zauwazylam, ze wyskakuja mi takie malenkie krostki, niczym potowki czy cos. Nie wiem dlaczego zaczely sie pojawiac, ale bardzo mi sie to nie podoba. Pryszcze na brzuchu to juz mocna przesada!!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nie martw się, mój brzuch też przypomina mapę z rzekami. Tak samo cycki :) Już się do tego przyzwyczaiłam :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam rozstępów ani żył, za to pojawiła mi się delikatniutka linea negra ale jest ledwo widoczna.
    I pępek mi się już prawie cały wypchał :P

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Gosiak, tak drugi raz robiłam. Zawsze płace za badania. 37 zł za toxo IgM.

Sebza ładne obrączki, jeśli zdecydujesz się na kamień to lepiej dołożyć trochę pieniędzy i wybrać z diamentami niż cyrkoniami. Jest duża różnica. Jak przyświeci słońce to od razu widać co jest w obrączce :) Ja mam trzy brylanciki w obrączce i jeden duży w pierścionku zaręczynowym, uwielbiam tą moją "ślubną" biżuterię, nigdy się z nią nie rozstaję. Nadal noszę. Trochę przestraszyłyście mnie puchnącymi palcami. Może jednak czas ściągnąć, hmm...

To nie Sebza tylko ja ;-)
    Mam zaręczynowy z diamentem i w obrączce tez chcę diamenciki,Mój narzeczony twierdzi, że w przeciwnym razie byłaby to... profanacja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:16

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusiowa kolekcja :)

1sk0eyhg3kuo_t.jpg
    uw7gmeu0uk5l_t.jpg
    a5hfo3ieqct2_t.jpg
    botopdp7awyo_t.jpg
    i87txkg86zbx_t.jpg

justta, AsiaSzw, Gosiak, Bietka, megg, Sue, agaaa28, angelcia, Patrycja20, Fedra, Pia Gizela, Angélique89, Lara 82, słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa śliczna kolekcja i super organizer na skarpeteczki ;-) muszę gdzieś takie poszukać, przydadzą się ;-) gdzie kupiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:24

Januszkowa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ