Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Dora i gagatka ściskam.
U mnie lekkie pobolewanie brzucha jest, ale wcześniej też mnie bolał i tydzień temu gin. mówił że wszystko jest ok. Wiec staram się nie martwić. W czwartek mam kolejną wizyte i mam nadzieję ze wszystko dobrze u dzidziusia.
Dzisiaj wymioty już zaliczyłam a od poniedziałku było już dobrze. Oby z początkiem 2trymestru przeszło. -
gagatka wrote:Dziewczyny, ja też się z wami muszę pożegnać. Właśnie wróciłam od lekarza, moje dziecko w 8 tygodniu, przestało się rozwijać. serce nie bije.
strasznie mi przykro wiem co czujesz ale na pewno jesteś silna i szybko do Nas wrócisz...
przytulam17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
truskawkax25 wrote:Fedra biorę luteine 3 razy dziennie po jednej tabletce. Leżę cały czas i mam zamiar się zaprzyjaźnić z moim łóżeczkiem. Mam nadzieje ze będzie dobrze .
Sara_nar podobno z drugim trymestrem jest już lepiej
Doczytałam Kochana to dobrze ze bierzesz luteine no i zaprzyjaźnij się z łózkiem to naprawde fajna przyjaźń17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
TRUSKAWKA ja mam odklajanie kosmowki mam luteine 2 razy dziennie 100mg i sie oszczedzac ale moja dkt powiedziala ze nie musze caly czas lezec tylko nie podnoscic i na spokojnie o wspolzyciu nic nie mowila ale to wiem ze nei mozna
MADLEN ja rowniez mam ta luteine z aplikatorem-super jest:)
GAGATKA bardzo mi przykro tule mocno :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 15:44
Madlene lubi tę wiadomość
-
dziewczyny zastanawiałyście sie nad imieniem??my mieslismy imiona wybrane od mojej pierwszej ciazy kiedy stracilam synka chlopiec mial byc Tomek a dziewczynka Klaudia byl chlopiec ale w szpitalu ochrzcili go Jan wiec tak mu dalismy. potem urodzila sie dziewczynka juz Klaudia nam przeszlo wybieralismy miedzy Natalia a Dominika(od św Dominika) no i zostalo Natalia Dominika ateraz nie wiem macie jakies typy?
-
Nie lubię takich czarnych serii. Strasznie współczuję Gagacie i Dorze. Mój ślubny też się przejął i jeszcze bardziej się stresuje. Chociaż nie wiem czy jest to jeszcze możliwe?! Naszą wizytę mam w poniedziałek i już się nie mogę doczekać. We wtorek (6t4d) przy badaniach krwi robiłam też betę i wyszła w 74104 dla normy 6-10t: 32600-196000. Wcześniej, 3 i 4 tydzień, przyrastała wzorcowo dwukrotnie w przeciągu dwóch dni (z 748 na 4648 po 5 dniach). Teraz niby jest w normie, ale po tych ostatnich wydarzeniach tutaj dostaję jakiejś obsesji. Uspokajam się myślą, że jeszcze 29 czerwca mój dzidziuś w 5t2d miał 0,44 cm, a już widać było serducho, więc pewnie wszystko będzie dobrze. Mimo tego co jakiś czas włącza mi się dzisiaj jakiś lęk
-
Odnośnie imion, kiedyś zastanawiałam się jakie najbardziej mi się podobają i miałam swoje typy. Teraz postanowiłam, że nie nadam dziecku imienia dopóki się nie urodzi. Może to przesądy, ale nie chcę zapeszać! Tak samo jak nie kupuję jeszcze żadnej najdrobniejszej nawet rzeczy dla kruszynki.
-
U nas miała być Pola albo Franciszek, ale w związku z tym, że dziecko pewnie będzie wychowywało się za granicą to Franciszek mógłby sprawiać kłopoty przy wymawianiu i został zamieniony na Maksymilian. Dla dziewczynki podoba mi się jeszcze Hania, ale tak naprawdę to się zmienia i jak się okaże to nie wiem. Wiem, że coraz mniej o tym myślę, zdecydowanie te rozkminki były większe przez ciążą.. Teraz ważny jest każdy dzień do przodu, odliczam dni do końca pierwszego trymestru i chociaż już niewiele zostało, to mam strasznego pietra, że coś pójdzie jeszcze nie tak..
Współczuję Wam dziewczyny Waszych strat... Niewyobrażalna tragedia... A wydawało się, że mamy ten przykry etap już za sobą... -
jak byłam w poprzedniej ciąży to zdecydowaliśmy że jak się urodzi dziewczynka (a od początku ciąży miałam przeczucia że tak będzie ) - nazwiemy ją Zuzia i tak się stało. Tylko nie ma Kruszynki już z nami...
a teraz myślę że jak będzie dziewczynka to szanse ma Lili (Lilianna)
a jak chłopczyk to chyba Jaś o ile się coś nie pozmienia do czasu porodu -
Widze, ze Lila to popularne imie - tez je bierzemy pod uwage razem z Maja. Dla chlopca albo Aleksander albo Aleksy. Mamy w domu Franka.
Gagatka - bardzo, bardzo Ci wspolczuje... Oby znow nie rozpoczela sie czarna seria tak jak kilka tyg temu. nic nie zlagodzi bolu Dory i Gagatki,ale my tu na forum myslimy o Was i wspieramy choc z daleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 19:36
-
My myśllimy nad:
dziewczynka: Emilka, dorotka
chłopczyk: Antoś, mikołaj
ale ciągle nam się zmienia, przed ciążą dużo o tym rozmawialiśmy ale jak się stało za pierwszym razem tak, że poroniłam, to teraz jak na razie rzadko poruszamy ten temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:52
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc