X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak ja czytam że wy wszystkie tak wymiotujecie to odrazu ogarnia mnie strach.. Ja już czuje ! Się dobrze mdłości brak apetyt wrócił:-/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa, nie masz się czym martwić, też przecież widzisz, że ledwo ucieszymy się z braku mdłości, a one zaraz wracają. Na ten przykład siedzę sobie wczoraj wygodnie przed telewizorem, cieszę się z dobrego samopoczucia, a za chwilę skurcz żołądka i w nogi do łazienki :D po prostu ciesz się póki możesz, jak swędzą piersi uznaj, że wszystko jest w porządku, bo narazie możesz mieć przerwę na 2 dni albo do wieczora. Nie ma się czym martwić! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:00

relgj44jl1yjpwpb.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszcie sie!
    ja jeden dzisn 3 dni temu bardzo dobrze sie czulam

a teraz znowu wymitoowlam- wszytskim- chyba jeszcze z wczoraj

takze zaaplikowalam czopek- martwie sie strasznie;(

atdcqtkf2affvuei.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene wrote:
    Gusiaa, nie masz się czym martwić, też przecież widzisz, że ledwo ucieszymy się z braku mdłości, a one zaraz wrcają. Na ten przykład siedzę sobie wczoraj wygodnie przed telewizorem, cieszę się z dobrego samopoczucia, a za chwilę skurcz żołądka i w nogi do łazienki :D po prostu ciesz się póki możesz, jak swędzą piersi uznaj, że wszystko jest w porządku, bo narazie możesz mieć przerwę na 2 dni albo do wieczora. Nie ma się czym martwić! ;)

Ja nie wymiotowalam może od czasu do czasu były lekkie mdłości.. Zwariuje jeszcze 1.5 tyg do wizyty..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.

Właściwie mi na wpisie napisali: brak cech odklejania sie trofoblastu.
    Czyli mam rozumieć ze od tamtej chwili się pogorszyło ?

Tak się boje bo to duże ryzyko poronienia. Lekarz powiedział że tego tam nie powinno być ;/

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to musisz lezec. dostalas zwolnienie?
    pewnie ze 2 tyg i bedzie dobrze

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj dla odmiany, oprócz mdłości, boli głowa :/
    I też miałam 2-3 dni przerwy i dobrze się czułam - w poprzedni weekend... a potem wszystko wróciło.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze cos podnosilas? trzeba uwazac bardzo, no i bez wspolzycia mi mowili

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak leżę. Lekarz teraz na urlop idzie i dopiero 7 sierpnia będę się z nim widzieć ;/

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mówił żeby nie współżyć. Właściwie powiedział ze tak mogło się stać po współżyciu....

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie- trzeba lezec i sie oszczedzac.

dostalas jakas luteine albo duphaston? jest taki watek gdzies- "a mnie sie odkleja" o odklejaniu kosmowki

co lekarz powiedzial? ile masz lezec? do 7 sierpnia?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak albo od podnoszenia.

my nie wspolzyjemy narazie

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine 3 razy dziennie po jednej tabletce . To nie jest za mało ? A jak się gorzej poczuje to zwiększyć dawkę spytałam do ilu powiedział ze spokojnie do 4 .

Powiedział że mam cały czas leżeć i ze następna wizyta 7 sierpnia bo teraz idzie na urlop . Wiec sama nie wiem czy aż do 7 sierpnia mam leżeć

A Ty co dostałaś ? Ile bierzesz tabletek ?

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w szpitalu dostalam duphaston i nospe- 3 razy dziennie

ale juz nie plamie ( plamilam na brazowo) i wczoraj powiedzial, ze nospe odstawiamy i duphaston 2 razy dziennie

mysle ze nie za malo luteiny- przed krwawieniem mialam luteine dopochwowo 2 razy 50-

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja nie wymiotowalam może od czasu do czasu były lekkie mdłości.. Zwariuje jeszcze 1.5 tyg do wizyty..

u mnie nie bylo ani razu mdłości i ani razu wymiotów, jem co chce caly czas a na wizycie wszystko bylo w porzadku

a mnie sie niby nie chce dobrze przykleic lozysko i dostalam luteinę dopochwowo i mam pytanie czy po jej wzieciu z Was tez tak cieknie?? a na majtkach grudy jakby ta luteina zamiast sie wchłonac to cala wypływala z powrotem na zewnątrz... może ja ją za mało wkładam ale nie mam juz palca żeby głębiej... jak to jest?

ja biore luteine 2 razy dziennie po 2 tabletki i dostalam recepte na 4 opakowania czyli na 2msc brania i lekarka powiedziala ze jak wszystko zuzyje to juz powinno byc dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:19

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vel- jak mialam dopochwowa- to mialam taki osad na wkaldce- tez miaalam wrazenie, ze nie moge glebiej

no a jak zaczelam plamic na brazowo to od razu pobieglam po 2 tabletki i chcialam wsadzic glebiej a tam juz na palacach krew ciemna...

no i teraz mam duphaston

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Jak dobrze ze dzis piateczek!

Wiecie , zauwazylam dzis rano u mnie lekko zielona wydzieline na bieliznie... wiem ze to moze oznaczac jakiegos grzybka albo cos podobnego... moze ktoras z Was juz miala cos takiego? Nic mnie nie boli. nie piecze i nie swedzi. Moze to tylko jednorazowy przypadek - mam nadzieje.

Milego dnia!

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy ten zakaz współżycia to jest tylko jeśli się odkleja czy wogóle? Może być ok, a po serduszkowaniu się odklei?

Co do zielonkawego śluzu to nie wiem. Nie miałam tak.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Dziewczynki, czy ten zakaz współżycia to jest tylko jeśli się odkleja czy wogóle? Może być ok, a po serduszkowaniu się odklei?
    Mi moja pani doktor powiedziała, że jest wszystko ok i nie ma żadnych przeciwwskazań do współżycia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Mocz na badanie musi byc ten pierwszy poranny? Czy to wszystko jedno?

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ