X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak ja czytam że wy wszystkie tak wymiotujecie to odrazu ogarnia mnie strach.. Ja już czuje ! Się dobrze mdłości brak apetyt wrócił:-/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa, nie masz się czym martwić, też przecież widzisz, że ledwo ucieszymy się z braku mdłości, a one zaraz wracają. Na ten przykład siedzę sobie wczoraj wygodnie przed telewizorem, cieszę się z dobrego samopoczucia, a za chwilę skurcz żołądka i w nogi do łazienki :D po prostu ciesz się póki możesz, jak swędzą piersi uznaj, że wszystko jest w porządku, bo narazie możesz mieć przerwę na 2 dni albo do wieczora. Nie ma się czym martwić! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:00

relgj44jl1yjpwpb.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszcie sie!
    ja jeden dzisn 3 dni temu bardzo dobrze sie czulam

a teraz znowu wymitoowlam- wszytskim- chyba jeszcze z wczoraj

takze zaaplikowalam czopek- martwie sie strasznie;(

atdcqtkf2affvuei.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene wrote:
    Gusiaa, nie masz się czym martwić, też przecież widzisz, że ledwo ucieszymy się z braku mdłości, a one zaraz wrcają. Na ten przykład siedzę sobie wczoraj wygodnie przed telewizorem, cieszę się z dobrego samopoczucia, a za chwilę skurcz żołądka i w nogi do łazienki :D po prostu ciesz się póki możesz, jak swędzą piersi uznaj, że wszystko jest w porządku, bo narazie możesz mieć przerwę na 2 dni albo do wieczora. Nie ma się czym martwić! ;)

Ja nie wymiotowalam może od czasu do czasu były lekkie mdłości.. Zwariuje jeszcze 1.5 tyg do wizyty..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.

Właściwie mi na wpisie napisali: brak cech odklejania sie trofoblastu.
    Czyli mam rozumieć ze od tamtej chwili się pogorszyło ?

Tak się boje bo to duże ryzyko poronienia. Lekarz powiedział że tego tam nie powinno być ;/

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to musisz lezec. dostalas zwolnienie?
    pewnie ze 2 tyg i bedzie dobrze

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj dla odmiany, oprócz mdłości, boli głowa :/
    I też miałam 2-3 dni przerwy i dobrze się czułam - w poprzedni weekend... a potem wszystko wróciło.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze cos podnosilas? trzeba uwazac bardzo, no i bez wspolzycia mi mowili

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak leżę. Lekarz teraz na urlop idzie i dopiero 7 sierpnia będę się z nim widzieć ;/

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mówił żeby nie współżyć. Właściwie powiedział ze tak mogło się stać po współżyciu....

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie- trzeba lezec i sie oszczedzac.

dostalas jakas luteine albo duphaston? jest taki watek gdzies- "a mnie sie odkleja" o odklejaniu kosmowki

co lekarz powiedzial? ile masz lezec? do 7 sierpnia?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak albo od podnoszenia.

my nie wspolzyjemy narazie

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine 3 razy dziennie po jednej tabletce . To nie jest za mało ? A jak się gorzej poczuje to zwiększyć dawkę spytałam do ilu powiedział ze spokojnie do 4 .

Powiedział że mam cały czas leżeć i ze następna wizyta 7 sierpnia bo teraz idzie na urlop . Wiec sama nie wiem czy aż do 7 sierpnia mam leżeć

A Ty co dostałaś ? Ile bierzesz tabletek ?

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w szpitalu dostalam duphaston i nospe- 3 razy dziennie

ale juz nie plamie ( plamilam na brazowo) i wczoraj powiedzial, ze nospe odstawiamy i duphaston 2 razy dziennie

mysle ze nie za malo luteiny- przed krwawieniem mialam luteine dopochwowo 2 razy 50-

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja nie wymiotowalam może od czasu do czasu były lekkie mdłości.. Zwariuje jeszcze 1.5 tyg do wizyty..

u mnie nie bylo ani razu mdłości i ani razu wymiotów, jem co chce caly czas a na wizycie wszystko bylo w porzadku

a mnie sie niby nie chce dobrze przykleic lozysko i dostalam luteinę dopochwowo i mam pytanie czy po jej wzieciu z Was tez tak cieknie?? a na majtkach grudy jakby ta luteina zamiast sie wchłonac to cala wypływala z powrotem na zewnątrz... może ja ją za mało wkładam ale nie mam juz palca żeby głębiej... jak to jest?

ja biore luteine 2 razy dziennie po 2 tabletki i dostalam recepte na 4 opakowania czyli na 2msc brania i lekarka powiedziala ze jak wszystko zuzyje to juz powinno byc dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:19

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vel- jak mialam dopochwowa- to mialam taki osad na wkaldce- tez miaalam wrazenie, ze nie moge glebiej

no a jak zaczelam plamic na brazowo to od razu pobieglam po 2 tabletki i chcialam wsadzic glebiej a tam juz na palacach krew ciemna...

no i teraz mam duphaston

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Jak dobrze ze dzis piateczek!

Wiecie , zauwazylam dzis rano u mnie lekko zielona wydzieline na bieliznie... wiem ze to moze oznaczac jakiegos grzybka albo cos podobnego... moze ktoras z Was juz miala cos takiego? Nic mnie nie boli. nie piecze i nie swedzi. Moze to tylko jednorazowy przypadek - mam nadzieje.

Milego dnia!

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy ten zakaz współżycia to jest tylko jeśli się odkleja czy wogóle? Może być ok, a po serduszkowaniu się odklei?

Co do zielonkawego śluzu to nie wiem. Nie miałam tak.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Dziewczynki, czy ten zakaz współżycia to jest tylko jeśli się odkleja czy wogóle? Może być ok, a po serduszkowaniu się odklei?
    Mi moja pani doktor powiedziała, że jest wszystko ok i nie ma żadnych przeciwwskazań do współżycia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Mocz na badanie musi byc ten pierwszy poranny? Czy to wszystko jedno?

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ