Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dora,nie ma słów aby opisać co przeszłaś bardzo mi przykro łącze się z Toba w bólu i mnocno przytulam.dziewczyny maja racje dfobrze ze masz synka tule
dziewczyny jeszcze chce sie Was dopytac czy Wam tez jest tak "mokro"??powiem szczerze ze mi naprawcde jest mocno mokro -
ja tez oczywiscie chodze co 5 min do wc popatrzec czy na wkladce nie ma krwi,po tej poniedzialkowej akcji to mam takiego stracha ze cos.ale powiem Wam ze od poniedzialku ani kszty nawet brudzenia wiec moze bedzie dobrze
wiecie jak sie dzis najadlam strachu pisalam kiedys ze opiekuje sie gluchoniema babcia 93letnia w tamtym tygodniu wyszla ze szpitala ma cukrzyce na tabsach ale mi napedzila dzis stracha myje w kuchni naczynia a ona siedziala przy takim malym stoliczku dla dzieci z ikeii i nagle slysze ze cos spadlo lece a ona lezy na szafie sztywna i ma drgawki.chycilam ja wywloklam do kuchni a zaczelam krzyczec na ciotke ale JUla sie naszczedzie ocudzila posadzilam ja i mierze cisnienie i cukier tak sie rozczaslam ze nie moglam jej nakluc palca.powiem Wam szczerze dziewczyny ze jakby sie cos dzialo to ja nawet niebylabym w stanie udzielic mu pomocy ja sama prawie juz zemdlalam jeszcze Nati byla tego swiadkiem zaczela plakac. -
hej
dowiedzialam się co i jak z tym usg i faktycznie tak jak mowicie dostalam skierowanie na "lepsze" usg czyli to genetyczne ale bez testow krwi i to mam za darmo, a jesli na tym usg coś odpukać wyszłoby niedobrego to ewentualnie dostane skierowanie na testy z krwi..
co do dentystow to w NFZ dowiedzialam się że światłoutwardzalne białe plomby nie przysługują w ciąży, ale przysługują chemoutwardzalne czyli też białe w całej jamie ustnej, czyli zamiast amalgamatowych mogę sobie zrobic chemoutwardzalne na fundusz...
a z tymi kanałowymi to kurcze szkoda bo dwa zrobilam krotko przed zajsciem w ciaze i trochę to kosztowalo a teraz zostały mi już tylko 4 zęby do zrobienia normalnie, nie kanałowo wiec nie skorzystam z tych rozszerzonych uslug, a przynajmniej nie w tej ciazy
aha ta ustawa z plombami chemoutwardzalnymi to jest nowa ustawa z grudnia 2013 wiec niektorzy dentysci pewnie moga nawet o tym nie wiedziecWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 00:08
Madlene lubi tę wiadomość
-
A co to za leniuchowanie? Zaglądam już od godziny i jeszcze ani jednego "Dzień Dobry!". Pobudka mamuśki!
Wypiłam właśnie leką kawkę, poruszałam się przy RmfFm i jestem gotowa zarażać pozytywną energią Jak się czujecie?Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dora bardzo mi przykro. Nie załamuj się trzymałaś się tak dzielnie . Szczerze miałam nadzieję że po wizycie u ginekologa okaże się jednak co innego.
Ja po wczorajszej wizycie z fasolką wszystko dobrze serduszko bije i nawet się ruszyło:)
Ale niestety ciąża jest zagrożona . Lekarz stwierdził, że kosmówka się odkleja. Nie wiem czy któraś z was miała taki problem ? Mam leżeć i cały czas leżeć .Fedra lubi tę wiadomość
-
A ja się przywitałam i... zmęczona ucięłam sobie drzemkę Śnił mi się Wrocław, sprzedane dawno mieszkanie po moich dziadkach i pierogi ruskie! Och, gdyby nie szczekanie psa na podwórku pospałabym jeszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:32
Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
truskawka- ja w opisie ze szpitala mam napisane- cechy odklejania/niedoklejenia
dlatego mialam lezec- wczoraj mowil ze ok.
no ale ja 2 tyg lezalam- malo chodzilam, tylko do lazienki i jesc praktycznie
bedzie dobrze
jak sie czujemy>?? mnei przywitaly wymioty- tylko zjadlam kanapke.
nie mam juz sil wymiotowac.
lekarz polecil mi czopki- i dzis zaaplikuje- nie chce wyladowac w szpitalu:( -
Dzien dobry Dziewczyny:)
Ja wlasnie sie pakuje, bo jade na weekend do rodziców:) wcześniej musze iść zbadać krew i umówić sie z położna. Nie wiem jak na czczo dojade, bedzie ciezko, ale jak trzeba to trzeba:)
Wczoraj kupiłam sukienkę na wesele i powiem Wam, ze musiałam kupic nowy stanik! Z rozmiaru 70B na 70C jak w takim tempie bedą rosnąć, to ja nie wiem z jakim rozmiarem skończę ciaze )
Miłego dnia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:32
Madlene, Fedra lubią tę wiadomość
-
Alfabetu zabraknie
Słoneczna, współczuje Ci z powodu tych mdlosci i wymiotów:( to musi byc okropne! Ja mam apetyt jak nigdy, jak tak dalej pójdzie to zacznę tyć szybko! Musze sie ograniczać i zaczac ruszac w końcu! Po 1 trymestrze zamierzam wrócić do biegania
Dbaj o siebie, bo wymioty takie ciagle tez mogą Ci krzywdę zrobic! Ponoc witamina B6 je powstrzymuje. Moze przed wstaniem
Z łóżka zjedz banana? Jak mnie robi sie niedobrze, to banan pomaga.
Truskawka, lez i odpoczywaj duzo, wszystko bedzie dobrze :*