X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora,nie ma słów aby opisać co przeszłaś:( bardzo mi przykro łącze się z Toba w bólu i mnocno przytulam.dziewczyny maja racje dfobrze ze masz synka tule

dziewczyny jeszcze chce sie Was dopytac czy Wam tez jest tak "mokro"??powiem szczerze ze mi naprawcde jest mocno mokro

16udskjogri4r6n4.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 mi jest tez bardzo, bardzo mokro. Czasami jak wstaje rano to az mi po nogach cieknie taki "bialy plyn". A ja spie bez bielizny i moze dlatego az tak to widze.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez oczywiscie chodze co 5 min do wc popatrzec czy na wkladce nie ma krwi,po tej poniedzialkowej akcji to mam takiego stracha ze cos.ale powiem Wam ze od poniedzialku ani kszty nawet brudzenia wiec moze bedzie dobrze

wiecie jak sie dzis najadlam strachu pisalam kiedys ze opiekuje sie gluchoniema babcia 93letnia w tamtym tygodniu wyszla ze szpitala ma cukrzyce na tabsach ale mi napedzila dzis stracha myje w kuchni naczynia a ona siedziala przy takim malym stoliczku dla dzieci z ikeii i nagle slysze ze cos spadlo lece a ona lezy na szafie sztywna i ma drgawki.chycilam ja wywloklam do kuchni a zaczelam krzyczec na ciotke ale JUla sie naszczedzie ocudzila posadzilam ja i mierze cisnienie i cukier tak sie rozczaslam ze nie moglam jej nakluc palca.powiem Wam szczerze dziewczyny ze jakby sie cos dzialo to ja nawet niebylabym w stanie udzielic mu pomocy ja sama prawie juz zemdlalam jeszcze Nati byla tego swiadkiem zaczela plakac.

16udskjogri4r6n4.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Januszkowa ma rację. W ciąży nie powinno się podnosić nawet małych dzieciaków. Uważaj na siebie i przede wszystkim się nie stresuj :*

Dziewczyny, a jak tam Wasze brzuchy? Widać coś po Was?

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem dziewczyny,potem dopiero pomyslalam ale wiecie to byl moment taki stres ze nie wiedzialam co robic

a co do brzuchow to ja ciagle wygladam jak w ciazy:P po mnie raczej pozno bedzie widac

16udskjogri4r6n4.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

dowiedzialam się co i jak z tym usg i faktycznie tak jak mowicie dostalam skierowanie na "lepsze" usg czyli to genetyczne ale bez testow krwi i to mam za darmo, a jesli na tym usg coś odpukać wyszłoby niedobrego to ewentualnie dostane skierowanie na testy z krwi..

co do dentystow to w NFZ dowiedzialam się że światłoutwardzalne białe plomby nie przysługują w ciąży, ale przysługują chemoutwardzalne czyli też białe w całej jamie ustnej, czyli zamiast amalgamatowych mogę sobie zrobic chemoutwardzalne na fundusz...

a z tymi kanałowymi to kurcze szkoda bo dwa zrobilam krotko przed zajsciem w ciaze i trochę to kosztowalo :( a teraz zostały mi już tylko 4 zęby do zrobienia normalnie, nie kanałowo wiec nie skorzystam z tych rozszerzonych uslug, a przynajmniej nie w tej ciazy :)

aha ta ustawa z plombami chemoutwardzalnymi to jest nowa ustawa z grudnia 2013 wiec niektorzy dentysci pewnie moga nawet o tym nie wiedziec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 00:08

Madlene lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora :(( Tak bardzo mi przykro, czytam to i łzy mi same lecą.
    Byłaś bardzo silna, a Twój Groszek niebawem do Ciebie wróci :*

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • gagatka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, bardzo mi przykro :( Bądź dzielna... ściskam mocno...

Aniołek 15.07.2014 [*] 10/8 tc

158cd6493ea9e9f08104cb7f152e0471.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za leniuchowanie? Zaglądam już od godziny i jeszcze ani jednego "Dzień Dobry!". Pobudka mamuśki! :)
    Wypiłam właśnie leką kawkę, poruszałam się przy RmfFm i jestem gotowa zarażać pozytywną energią ;) Jak się czujecie?

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Dziś faktycznie pospałam. Dzisiejszy dzień spędzam na pakowaniu, bo koło 16 wyjeżdżamy na weekend :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora bardzo mi przykro. Nie załamuj się trzymałaś się tak dzielnie . Szczerze miałam nadzieję że po wizycie u ginekologa okaże się jednak co innego.:(

Ja po wczorajszej wizycie z fasolką wszystko dobrze serduszko bije i nawet się ruszyło:)
    Ale niestety ciąża jest zagrożona . Lekarz stwierdził, że kosmówka się odkleja. Nie wiem czy któraś z was miała taki problem ? Mam leżeć i cały czas leżeć .

Fedra lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku. My z fadolką już w pracy. Dzisiaj ciężki dzień :( Ale dobrze że już piątek.

Madlene, Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

• Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się przywitałam i... zmęczona ucięłam sobie drzemkę :D Śnił mi się Wrocław, sprzedane dawno mieszkanie po moich dziadkach i pierogi ruskie! Och, gdyby nie szczekanie psa na podwórku pospałabym jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:32

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka- ja w opisie ze szpitala mam napisane- cechy odklejania/niedoklejenia

dlatego mialam lezec- wczoraj mowil ze ok.

no ale ja 2 tyg lezalam- malo chodzilam, tylko do lazienki i jesc praktycznie

bedzie dobrze

jak sie czujemy>?? mnei przywitaly wymioty- tylko zjadlam kanapke.
    nie mam juz sil wymiotowac.

lekarz polecil mi czopki- i dzis zaaplikuje- nie chce wyladowac w szpitalu:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny:)

Ja wlasnie sie pakuje, bo jade na weekend do rodziców:) wcześniej musze iść zbadać krew i umówić sie z położna. Nie wiem jak na czczo dojade, bedzie ciezko, ale jak trzeba to trzeba:)
    Wczoraj kupiłam sukienkę na wesele i powiem Wam, ze musiałam kupic nowy stanik! Z rozmiaru 70B na 70C :) jak w takim tempie bedą rosnąć, to ja nie wiem z jakim rozmiarem skończę ciaze :))

Miłego dnia!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:32

Madlene, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DD :)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfabetu zabraknie :)
    Słoneczna, współczuje Ci z powodu tych mdlosci i wymiotów:( to musi byc okropne! Ja mam apetyt jak nigdy, jak tak dalej pójdzie to zacznę tyć szybko! Musze sie ograniczać i zaczac ruszac w końcu! Po 1 trymestrze zamierzam wrócić do biegania :)
    Dbaj o siebie, bo wymioty takie ciagle tez mogą Ci krzywdę zrobic! Ponoc witamina B6 je powstrzymuje. Moze przed wstaniem
    Z łóżka zjedz banana? Jak mnie robi sie niedobrze, to banan pomaga.

Truskawka, lez i odpoczywaj duzo, wszystko bedzie dobrze :*

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem, mam tabletki z wit b6 i imbirem- ale wczoraj wszytsko zwracalam i dzis od razu

ja juz tak nie moge

zobaczymy jak ten czopek

kiedy to sie skonczy?:( ja nie funkcjonuje!

atdcqtkf2affvuei.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - slow mi brakuje. Bardzo mi przykro, poryczalam sie okropnie czytajac Twojego posta =( badz silna dla synka i pamietaj, ze teraz masz Aniolka, ktory czuwa nad Toba z Nieba...

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene wrote:
    A ja się przywitałam i... zmęczona ucięłam sobie drzemkę :D
    O, dobry pomysł - drzemka po śniadaniu :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ