Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Penelope, mysle, ze to normalne, ja tez caly czas czuje moj dolny brzuch i czasami jak siedze w pracy to jakos bardziej, no chyba ze mialoby cie bardziej bolec. Widze, ze jestes ok 2 tyg przedemna, wiec mysle ze dzidzia juz nabiera rozmiarow
Topola, ja tez slyszlam, ze siemie dobrze dziala i tez kupilam. Pijemy (razem z mezem) pare razy w tygodniu jak pamietamy, i mysle ze to dobrze robi na regulacje przemiany materii, bo ja niestety cos mam teraz z tymi zaparciami ... a siemie wydaje sie pomagac.Madlene, Penelope lubią tę wiadomość
-
Mnie brzuch często ciągnie po bokach, kłuje, a także boli. Raz boli jak na okres, raz tak ćmi, czasem mocniej... I póki co wszystko jest ok z dzieckiem. Gin mówi, że tak się może dziać. Widać moja macica rozciąga się boleśnie. Zazdroszczę tym, które nie mają tego bólu.
-
Hej dziewczyny, mnie też pobolewa brzuchol, czasami lewa strona czasami nawet jak bardziej westchnę to czuję ból wiązadeł macicy. Wczoraj bolał dość mocno, dziś też pobolewa i jakby tam na dole w środku może to szyjka .. hmm. nie znam się za bardzo na anatomii:D Piersi już nie są wrażliwe, czasami trochę głowa, kilka syfków, senność. Ogólnie nie narzekam:-) Co do współżycia to sperma podobno działa jakoś skurczająco na macicę pod koniec ciąży dlatego zalecane jest częste współżycie na końcowym etapie żeby przyspieszyć poród.. Ale może się mylę W każdym bądź razie nie używamy prezerwatyw, doktor też nic nie wspominał, ostatnio nawet 2 razy przypomniał na wizycie, że można robić wszystko łącznie ze współżyciem, ale wiadomo każda z Nas jest inna i ma inne wskazania.
-
Januszkowa dzięki na pewno dodam
Co do ciązy facetów- zgadzam się z Tobą!
Ostatnio mój T siedzi na kanapie i tylko słyszę:
- jak mi jest niedobrze bleeee, a ta zgaga!!! I brzuch taki napięty, ojj tak się zle czuje- Kasia czy przyniesiesz mi coś na zgagę?
Noo więc widzicie, że u nas to też chyba facet w ciąży chodzi ;pJanuszkowa, Madlene lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Ja jestem u rodziców:) leze na lezaczku, jem owoce z krzaczka, zyc nie umierać
Ja dzis na obiad mam gołąbki - moja Mama robi najlepsze gołąbki na świecie!
Byłam tez odwiedzić moja Babcie i Dziadka:) tak bardzo chciałam im powiedziec o
Tym, ze zostaną pradziadkami:) ale sie powstrzymałam jakoś
Mnie tez brzuch pobolewa, zwłaszcza jak sie przeciagam
-
witam sie i ja:)
Vel nie powinnas podnoscic pieciolatkow!!!i Ty masz taka malutką siostrzyczkę??
sue czyli u Was tez Tomaz u mnie na pierwszym miejscu jestr narazie to imie
dziewczyny czy Wy wszystkie bierzeciez jakies witaminy???bo ja tylko folic...
asia wspołczuje choróbska ale lekarz jesli nie moze Ci nic przepisac to nie mowil czym sie masz ratowac??
co do wspolzycia ja przed poniedzialkowa akcja z krwawieniem normalnie wspolzylam my sie nigdy w prezerwatywie nie kochalismy i nie kochamy a co do spermy to tez slyszalam ze to pod koniec ciazy wywoluje porod itp wczoraj przesledzilam ksiege imion zaraz Wam napisze jakie mi sie spodobalyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 15:55
-
Januszkowa wrote:Sue zazdroszczę gołąbków. Marzę o nich od dwóch tygodni. Sama nie potrafię zrobić, bliżej mi do "ch.....j pani domu" (jest taka strona na facebooku ), niż do perfekcyjnej:)
A takie ze słoika są blee...
ja jestem podpieta na fejsie do chu,jowej Pani Domu
bombelek wiele osob uwaza ze kwas foliowy wystarcza w takiej wczesnej ciazy, ja zaczelam brac witaminy tylko dlatego że lekarz mi przepisal.. i moze za wczesnie ale chyba najlepsze bo te LadeeVit maja kwasy omega czego wielu witaminom brakuje, a oprocz tego ich sklad jest super, zawieraja wszystkie najwazniesze witaminy i mineraly i w takiej ilosci w jakiej powinny a porownywalam składy z innymi m.in. prenatalem, femibionem, symnatalem pro baby i pharmatonem matruelle i moim zdaniem są najlepsze zaplacilam 28zl z przesylka za 30szt
wiem, że nie powinnam dźwigać wiecej nie bede:) taka mała mi się trafiłabommbelek89, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
A u mnie miał być kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem, niespodziewanie mąż wyrwał mnie na zakupy więc skończyło się na tym że kupiłam świeże bułki, ugotowałam 9 jajek i zrobiłam pastę z majonezem, jakoś mi się zachciało a nie pamiętam kiedy jadłam ostatni raz. Już wpałaszowałam. Potem talerz zupy jarzynowej z wczoraj i tyle. Kurczak na jutroKatiś wrote:Co dziś serwujecie na obiad?
Mnie naszło na pstrąga z frytkami i sałatą masłową -
ale robicie mi tu smaki na to jedzonko
u mnie dzis byla zupa pomidorowa(z wczoarj) i ziemniaczki z zeberkami w kapuscie.
a tu sa moje typy
dziewczynka:
aleksandra
iga
inga
oliwia
adrianna(ada)
Patrycja
laura
chłopiec:
tomasz
tymon
maksym
bartosz(nie wiem to chyba barłomiej?)
-
i mam jeszcze pytanie - ja juz robilam te hivy, cytomegalie, rozyczki , toxo
zapomnialam zapytac co mam zrobic na nastepna wizyte
myslicie ze sama morfologie??
mam nadzieje, ze rodzinny bedzie mi wypisywal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 16:23
-
Sloneczna...obawiam sie ze jeszcze za wczesnie. Choc bardzo Ci tego zycze. Ja nie zauwazylam zadnej poprawy, moze nawet jest gorzej, po przekroczeniu 9 tygodnia. Ja co prawda nie wymiotuje, ale jestem w calodziennym stanie jakbym miala zaraz wymiotowac. Juz nie wiem co gorcze. Spie calymi dniami bo tylko wtedy tego nie czuje. Ciekawe vzy pozostale dziewczyny zauwazyly juz poprawe.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego