Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
noo wiadomo ale chodzi o to że to są dwa różne imiona, jedynie zdrobnienie Bartek jest to samo dla obu imion
słuchajcie ja mam białe plamy od luteiny na spodniach tzn na lewej stronie, wiadomo że nie widac tego ale czy to jest normalne??? nie dosc ze wypływa i na majtkach wyglada jakby cala sproszkowana na nich wylądowala zamiast sie wchłonąć to w dodatku wyciekla mi na spodnie! czy to normalne? biore dwie tabletki... wkurza mnie to bo mam wrazenie że ona nie zadziała tak jak powinna jak cala wylatuje.... na spodniach są takie białe smugi jak od dezodorantu na koszulceWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:20
-
dziewczyny a bolą Was piersi ? Bo mnie tylko przy dotyku i to wieczorem bardziej, rano prawie wcale, nie wiem jak ja wytrzymam do tej środy.
Asiaa1201, Januszkowa lubią tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
bommbelek89 wrote:dziewczyny czy Wy wszystkie bierzeciez jakies witaminy???bo ja tylko folic...
Dziś mam apogeum - cały dzień silne mdłości i 3 razy wymiotowałam -
olcia mnie bola piersi z objawow ciazowych to mam tylko bol piersi zadnych mdlosci i wymiotow(jak w ciazy z corka)
VEL ja po luteinie tez mam takie uplawy jakby reszty tabletki
jak wy piszecie o tych badaniach to mnie strach oblecial bo ja w sumie pierwsza wizyte bede miala za tydzien w piatek zadnych badan narazie nie mam ale nie wiem czy nie zrobic moczu i morf na 1 wizyte -
Mnie piersi w ogóle nie bolą, ani przy dotyku ani wcale. Jedyny objaw to mdłości na które nie zaradzałam do wczoraj. Sąsiadka poradziła mi (co potwierdziłam w internecie) jeść ciastka imbirowe, kupiłam takie najzwyklejsze, twarde. Wczoraj przy mdłościach ZADZIAŁAŁO, i dzisiaj też, właśnie zjadłam kilka i minęły Po raz pierwszy wczoraj zasnęłam bez mdłości (bo ja mam je od popołudnia do nocy a nie rano), cóż za ulgaolcia87 wrote:dziewczyny a bolą Was piersi ? Bo mnie tylko przy dotyku i to wieczorem bardziej, rano prawie wcale, nie wiem jak ja wytrzymam do tej środy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:37
-
ja też się martwiłam brakiem bólu w piersiach, oczywiście podejrzewałam najgorsze przez tygodnie, ale już przestałam, albo po prostu bardzo się staram nie zamartwiać i wierzyć że wszystko jest w porządku Nie każda z nas ma to samo i przechodzi ten etap tak samo
-
A mi od kilku dni przeszly objawy ciazowe - macica nie ciagnie, nawet jak ponosze mlodego, spac mi sie tak bardzo nie chce, mdlosci (jak zjem szybko sniadanie) nie mam. Normalnie jakbym zaczela drugi trymestr... ale jeszcze do tego daleko. Wizyta za dwa tyg, dluzy mi sie to czekanie.
PS ktoras pisala, ze je siemie lniane, oczywiscie jest bardzo zdrowe, ale nie zalecane w duzych ilosciach kobietom w ciazy i karmiacym przez fitoestrogeny w nich zawarte (podobnie jest z soja). Oczywiscie nie ma co siac paniki i dalej jesc, tyle ze moze nie codziennie. Warto o tym poczytac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:45
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczor.
Penelope.... ty w Anglii a ja we Francji i tez ginka na oczy nie widzialam! Pierwsza wizyte mam 23 lipca. Narazie kazano mi tylko zrobic badania w z krwi i tyle...ale wyniki obejzy lekarz rodzinny tez 23...wiec z niczym tu sie nie spiesza;/
Ja mam grupe krwi 0RH+ wiec bardzo popularna A moj maz ma B RH+ ...naszczescie zadne konflikty nam nie groza;)Penelope, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Francuska, to ja mam wizytę 2 dni po Tobie, a co do wyników krwi, pewnie dowiem się 7 sierpnia na wizycie którą mam z położną tego dnia. No nie spieszą się, naturalną selekcję preferują !Francuska25 wrote:Dobry wieczor.
Penelope.... ty w Anglii a ja we Francji i tez ginka na oczy nie widzialam! Pierwsza wizyte mam 23 lipca. Narazie kazano mi tylko zrobic badania w z krwi i tyle...ale wyniki obejzy lekarz rodzinny tez 23...wiec z niczym tu sie nie spiesza;/
Ja mam grupe krwi 0RH+ wiec bardzo popularna A moj maz ma B RH+ ...naszczescie zadne konflikty nam nie groza;) -
Olcia, i raz jeszcze na potwierdzenie że każda z nas ma inaczej, to ja powiem że macica to mnie dopiero od kilku dni zaczęła ciągnąć, jak chodzę, i teraz np. jak leże to cały czas czuję, nie ból, takie właśnie ciągnięcie. Zmęczenia nadmiernego jakiegoś w ogóle nie czuję. Ten sam dzień ciąży jak u "Mistrzyni..." a inaczej. Nie ma się co stresowaćMistrzyniWKochamCieMisiu wrote:A mi od kilku dni przeszly objawy ciazowe - macica nie ciagnie, .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 22:36
-
sluchajcie ja też dostalam skierowania na komplet badan ale dopiero po 8tyg bo wczesniej lekarz powiedzial ze nic nie wyjdzie cokolwiek to znaczy.... i ja tez mam badania jeszcze nie zrobione a to juz 11 tydzien wlasciwie
a w koncu dostalam skierowania na
grupe krwi
wr
hiv
morfologia
mocz
tsh
toxo to na dwa badania igg i igm
glukoza
rozyczka tez podwojne igg i igm
hbs antygen cokolwiek to znaczy
i oprocz tego mam zaznaczone "KIL" nie wiem co to, myslalam ze moze KILA ale kile mam w WR wiec co znaczy to KIL to nie wiem
takze spoko bo ja dopiero w sierpniu do mojej lekarki na ktora sie w koncu zdecydowalam ze bedzie mi ciaze prowadzila zaniose wyniki na nastepna wizyte szóstego -
Witajcie spiochy...juz po 9, a tu tak cichutko. Milej niedzieli Wam zycze i tak slonecznej jak u mnie. Macie jakies fajne plany na dzisiejszy dzien. Ja oczywiscie z przyjemnoscia przelezalabym caly dzien w lozku, ale moj M mi na to nie pozwoli. Czas na sniadanie. Moze jajecznica?Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Hej! Ja już wczoraj na wieczór myślałam nad dzisiejszym śniadaniem. Też planowałam pyszną jajecznicę na masełku i cebulce, albo racuszki z dżemem. A wstałam godzinę temu i miałam ochotę tylko na słodką bułkę z serem, bo stwierdziłam, że smażone śniadanie to nie jest dobry pomysł dla żołądka Odbija mi się na okrągło wszystkim i niczym.