Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
czytam nazwy i zielona jestem, u mnie jak dotąd dopiero w ubiegłą środę pobrali krew na ustalenie grupy i czegoś tam jeszcze (pojęcia nie mam czego. USG i wizytę pierwszą u lekarza ginekologa mam na 25 lipca, czyli będę w końcówce 13 tygodnia. Dotąd gina na oczy nie widziałam. Momentami mnie martwi to bo Wy już na sporym etapie macie wspomagacze , jakieś luteiny, "dupki" jakieś beta, progesterony, kosmówki itp.... z drugiej strony myślę że a może to i dobrze, jest jak jest, będzie co będzie... codziennie inaczej czuję. No nic, muszę się dostosować do formy opieki prenatalnej w UK.słoneczna 85 wrote:i mam jeszcze pytanie - ja juz robilam te hivy, cytomegalie, rozyczki , toxo
zapomnialam zapytac co mam zrobic na nastepna wizyte
myslicie ze sama morfologie??
mam nadzieje, ze rodzinny bedzie mi wypisywal -
Słoneczna, ja zrobiłam hurtem wszystko co napisała mi ginekolog. Zapłaciłam co prawda 240,00 złotych, ale jestem spokojniejsza. Po za tym co wymieniłaś (bez HIV - bo jestem honorowym dawcą, więc wyszłoby już wcześniej):
- glukoza;
- VDRL (kiła);
- HBs antygen + HCV przeciwciała (czyli WZW typu B i C);
- przeciwciała anty Rh.
Wcześniej już zrobiłam morfologię i TSH
(TSH warto zrobić, żeby wykluczyć kłopoty z tarczycą/ ja ponieważ mam guzka tarczycy, na szczęście hypoechogenicznego (nieunaczyniony), zrobiłam też FT3 i FT4, ale podobno TSH jest tak czułym badaniem, że powinno wystarczyć, żeby wykluczyć nadczynność, albo niedoczynność) -
tak to wszytsko mialam- dala mi nfz
a teraz ju nei bede chodzic do gin na Nfz i tak pytam co teraz?
na nastepna wizyte z morfologia? czy jakies zelazo tez kaza wam oznaczac ? pewnie i tsh ( chociaz teraz mialam 2,0) w poniedzialek robilam wsyztskie te badania no i mocz -
Ja też mam A Rh+, mąż natomiast nie wie jaką ma grupę, ale to bez znaczenia, jeśli chodzi o poważny konflikt serologiczny. Przeciwciała anty Rh to podobno standardowo zlecane badanie u kobiet w ciąży.
Próbowałam się teraz jeszcze dodatkowo dokształcić w tym temacie, ale jakieś mało czytelne te artykuły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 18:03
-
Asiaa1201 wrote:A my już po obiadku, leniuchujemy
Brzydka pogoda, cały czas pada...
Zaraz się skusze chyba na delicje jagodowe
A jak u was z wagą? Bo moja stoi w miejscu...
A brzuszek na dole zaczyna się zaokraglac moje drogie <3
U mnie waga póki co stoi w miejscu:) brzucha raczej nie widac, ewentualnie wieczorem, ale to przez wzdecia tylko
Co do mdlosci, to zdarzają sie tylko jak jestem glodna, wiec staram sie do tego nie dopuszczać
-
moim zdaniem dobre sa te wyniki
MPV to objetosc krwinki czerwonek- jest na granicy normy ale sie miesci
RDW masz wyzsze ale mowilas ze masz anemie jak dobrze pamietam?
to przy anemii czesto tak jest podwyzszone- bo wystepuje anizocytoza- rozne ksztalty krwinki czerwonej
to sie interpretuje razem z pozostalymi parametrami czerwownokrwinkowym,
masz RBC liczbe krwinek czerwonych?HT?
spokojnie- lekarz pewnie Cie uspokoi na wizycie:)
-
bommbelek89 wrote:ale robicie mi tu smaki na to jedzonko
u mnie dzis byla zupa pomidorowa(z wczoarj) i ziemniaczki z zeberkami w kapuscie.
a tu sa moje typy
dziewczynka:
aleksandra
iga
inga
oliwia
adrianna(ada)
Patrycja
laura
chłopiec:
tomasz
tymon
maksym
bartosz(nie wiem to chyba barłomiej?)
Bartosz to NIE Bartlomiej
mnie sie Bartosz nie podoba, a Bartlomiej bardzo i sama tak mysle zeby syna nazwac
Bartosz to Bartosz a Bartlomiej to Bartlomiej
jak Was mecza tak strasznie mdlosci to pomyslcie o tych opaskach na nadgarstki slyszalam ze skuteczne a 70zl to nie az taki wielki wydatekWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 18:59