X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie :) u mnie leń, z resztą to nie nowość :P
    Wczoraj nic nie robiłam w domu, a dziś w łazience mam praniowy armagedon :O

Laski jakie ja mam ostatnio dziwno-straszne sny. Jak nie zdradzam mojego T , to atakuje mnie jakiś morderca- masakra.

Ja na śniadanko zjadłam zupę mleczną - taką dziś miałam ochotę :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc

ja dzis na sniadanie zjadlam chleb razowy ze slonecznikiem, capresi, ser zolty, swieza rukola, bazylia i pomidor, jeszcze nieraz uwielbiam sobie kiełki dorzucic :)

ostatnio bylam u znajomej i jadlam placki buraczane z hummusem i na to swieze ziola i warzywa bazylia rukola pomidor rzodkiewka i powiem Wam ze to bylo tak sycace i przepyszne i tak sie swietnie po tym czulam, ze nie ma w ogole nawet porównania ze "zwyklym" jedzeniem, jak ide do mojej babci na obiad, ktora bardzo dobrze gotuje i dostaje kawal miecha, ziemniaki i salatke to potem zdycham i mi jest zle i zazwyczaj i tak niedojadam tego miesa

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • sebza Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porannym rzyganku z powodu 3 łyków nestea były tosty. Przyjęły się na szczęście :)
    Wczoraj miałam przygodę z Notfall (to taka tutejsza Izba Przyjęć, ale na całe szczęście dużo sprawnie i szybciej funkcjonująca). Pojechałam z powodu silnych bóli brzucha, ja je czułam jako menstruacyjne, ale okazało się, że to pęcherz... A właściwie skurcze pęcherza z powodu infekcji - akurat były dostępne też moje wyniki moczu z czwartku. Nie wiem jak ją złapałam, no ale w ciąży to podobno bardzo częste, bo się zmienia flora bakteryjna. Nie znam się na tym, więc nie będę się wymądrzać, no ale podobno większość kobiet to łapie. Dostałam leki i ma być lepiej. Właściwie już jest lepiej.
    Także miejcie to moje drogie na uwadze, jakby Was bolało mocno i bardzo nisko, to to może być coś z pęcherzem.
    Dobra strona tego wszystkiego to to, że dzidź urósł z 3.15 do 3.75 od czwartku i fika jak szalony. :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Laski jakie ja mam ostatnio dziwno-straszne sny. Jak nie zdradzam mojego T , to atakuje mnie jakiś morderca- masakra.

U mnie to samo, albo sny erotyczne (czasami z mężem, czasami nie) albo pościgowe (uciekam przed czymś/kimś kto chce mnie zabić), dziś śniło mi się, że wypadła mi trójka (podobno wypadanie zębów w śnie to zły omen) ;). Wcześniej to w ogóle snów nie pamiętałam, a teraz ciągle mam o mocnych przeżyciach. :P

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam dzis szalone sny, ale sadzilam ze spowodowane to bylo Spydermanem ktorego wczoraj ogladalam. Skakalam po scianach i dachach, spadalam w przepasc...troche straszne. No to fajnie ze juz po sniadanku, czas teraz na leniuchowanie.

Ja we wtorek mam badanie i konsultacje moich wynikow badan krwii i moczu. Ciekawe ile malenstwo uroslo. Ostatni raz jak bylam na badaniu to milal 11mm.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie. Ja właśnie zjadłam śniadanie, dwa tosty z lemon curd, taki krem cytrynowy ostatnio przeze mnie wynaleziony i zjadany codziennie na śniadanie. Odzwyczaiłam się od śniadań typu jajecznica, kanapki z szynką serem czy parówki, chociaż, może powinnam bardziej urozmaicić śniadania.
    Poza tym jestem jeszcze w łóżku i zastanawiam się czy opłaca mi się wstawać :)
    Od dwóch trzech dni zauważyłam zaczął mi się częstomocz, w nocy po dwa razy :/ a w dzień często ale mało.

Mistrzyni, mi jakiś tydzień temu śniło się że mi wszystkie zęby wypadły na raz, stałam nachylona nad rękoma o te zęby tak się sypały na ręce. Nie pamiętałam nigdy żadnego tłumaczenia snów, ale ten jeden pamiętałam z opowieści babci. Nie jestem przesądna, ale jak się człowiek martwi to i takie głupoty mogą niepokoić. Sen miałam ponad tydzień temu, jakoś nic się nie wydarzyło :) chyba że jeszcze o czymś nie wiem ;) ale mam nadzieję że mój Grochu ma się tam dobrze :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w niedzielę:)
    Według Belly zaczeliśmy dzis 10 tydz oby tylko do przodu

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie wlasnie zauwazylam na czubkach sutków taki bialy nalot, z poczatku myslalam ze to jest pod skora ale zaczelam to pocierac i lekko zdrapywac paznokciem i zaczelo schodzic... to taki jakby osad ale schodzi jak skóra po opalaniu.. nie drapie juz tego tylko kilka sekund próbowalam zeby sprawdzic co to jest... pewnie to normalne ale wyglada dziwnie... wiecie cos o tym?

zjk3p18.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dobrze ze mamy kolejny wolny dzien.
    Czytam wasze posty o snidanku i zaraz ide sobie zrobic kanapeczki z serkiem wiejskim i dobrym pomidorkiem ... dzisiaj troche pospalam ale w koncu pora cos zjec. Maz akurat dzis w pracy wiec sama jestem i sie nie spisze z niczym.

Mi ostatnio w ogole nic sie nie sni, ale moze to i dobrze, zasypiam ostatnio w 2 sekundy tyle, ze do lazienki w nocy tez musze czesciej chodzic ... i jest to takie inne uczucie jak sie budze w nocy, nie tylko ze chce sie do lazienki ale caly brzuch taki dziwnie ciagnie ...

Dzieki za rade z siemieniem lnianym, nie bede z nim przesadzac ...

na9fxa5.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, też to miałam już kilka razy. Wydaje mi się, że to jakaś wydzielina do nawilżania sutków, ale nie jestem pewna..

atdci09k89ytpjkc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj to zauważyłam, nie wiem czy to coś nowego wraz z ciążą, czy zawsze było, tyle że niezauważalne. Wiadomo że teraz baczniej się wszystkiemu przyglądamy.
    Vel wrote:
    sluchajcie wlasnie zauwazylam na czubkach sutków taki bialy nalot, z poczatku myslalam ze to jest pod skora ale zaczelam to pocierac i lekko zdrapywac paznokciem i zaczelo schodzic... to taki jakby osad ale schodzi jak skóra po opalaniu.. nie drapie juz tego tylko kilka sekund próbowalam zeby sprawdzic co to jest... pewnie to normalne ale wyglada dziwnie... wiecie cos o tym?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ten kaszel zameczy!!!!!!!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to coś zauwazylam zupelnie przypadkowo podczas kąpieli... wyglada jakby pod skóra byla ropa no ale to jest na skórze i nie jest to ciecz, teraz jak już jestem sucha to wyglada o wiele lepiej i mniej podejrzanie

w poniedzialek ide na badania i kupilam zwykle pojemniki nie wyjałowione i babka miala osobno nakretki i osobno pojemniki i wlozyla jeden pojemnik w drugi i mi dala, a mi lekarz mowil ze babki bardzo czesto oddaja mocz z bakteriami i ze to jest przez nieprawidlowe pobieranie moczu ale czytalam jak dziewczyny pisaly ze sie dokladnie podmyly i ze srodkowego porannego strumienia moczu nalały a i tak byly bakterie i sie zastanawiam czy to nie przez bakterie z pojemnikow i czy przed nasiusianiem nie mozna ich jakos w domu zdezynfekowac? umyc? cokolwiek

chodzi mi o to że nie wyjałowione pojemniki powinny byc sprzedawane z nakretkami zeby tam w srodku bylo czysto, nawet w instrukacji pobierania moczu jest uwaga zeby palcem w srodku nie dotykac i odkrecic dopiero przed nasikaniem, a jak baba w aptece ma osobno nakretki a osobno pojemniki i mi wklada dwa pojemniki w siebie nawzajem to tam jest pelno kurzu bakterii i potem nie dziwota ze wyniki badan wychodza dziwaczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:19

zjk3p18.png

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzeba kupować jałowe, a nie takie, wiadomo, że w takich pełno bakterii i kurzu.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale lekarz powiedzial mi że wystarczy zwykly i nie ma potrzeby kupowania jałowego

i tak zrobilam ale nie sadzilam ze baba w aptece zrobi cos takiego.. wiec teraz mysle zeby je przeplukac woda i wytrzec recznikiem papierowym albo czyms przemyc sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:26

zjk3p18.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo zrobiłaś mi smaka tymi placuszkami buraczanymi :D u mnie na obiadek to rosół z gołębia, a na drugie chyba devolie czy jak się to tam pisze ;)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie obudzily wymioty-wiec to nie koniec..

atdcqtkf2affvuei.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze do badania moczu powinno się kupować pojemnik jałowy, cena naprawdę nie jest duża bo 1,40 u mnie w aptece, a masz pewność że nie ma tam niechcianych bakterii

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okej wyjałowione są lepsze i teraz co mam te wyrzucic i latac w niedziele po miescie szukajac wyjałowionych? bez sensu, nastepnym razem kupie inne ale co mam zrobic z tymi, moge je przemyc spirytusem a potem wyplukac woda i wytrzec recznikiem?

pozatym gdyby zawsze do badania moczu potrzebne byly wyjałowione to nie wyjałowione wycofaliby ze sprzedazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 13:07

zjk3p18.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)

Słoneczna widzę że obie się męczymy...
    Ja o 5 pobudka a do 10 cztery wymioty i ciągle niedobrze z głodu...a jedzenie nie wchodzi w ogóle ;/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ