X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja na kaszel zrobiłam sobie starą babciną miksture, zagotowalam mleko dodałam szczypte pieprzu i szczyptę kurkumy, wykompalam się i jestem w łóżeczku. Myślę że już jutro wstane jak nowonarodzona, także trzymać kciuki bo mam już po dziurki w nosie tego kaszlu.

Madlene lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie dziś tam na dole kluje to wy sobie nie wyobrażacie.. Do tego piersi tzn bardziej sutki bolą :-/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wyjazdu, osiągnęłam na nim apogeum, wymiotowałam kilka razy dziennie, a mdłości praktycznie non-stop :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa, dobrze ze w koncu znalazlas sposob na ten kaszel! to choroba cie tak trzyma, czy to w zwiazku z ciaza? No oby teraz pomoglo.

Gosiak, trzymaj sie - mam nadzieje, ze z koncem I trymestru ci przejdzie, oby szybciej.

na9fxa5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba choroba, lekarz niechce nic konkretnego dac, i tak się pieprzy codZiennie ten kaszel, jakbym nie była w ciąży to już dawno dali by mi antybiotyk i było by po sprawie, a tak to wiesz nic konkretnego nie chcą mi przepisac, a widocznie za słabe te leki są, dlatego próbuje domowych sposobów

Carola55 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro chyba zakupię opaskę w aptece...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Vel trochę nie podoba mi się określenie "baba w aptece" - jeśli nie powiedziałaś "farmaceutce" że chcesz jałowy to podała Ci niejałowy pojemnik który już taki przychodzi z hurtowni, i nikt nie siedzi i nie odkręca specjalnie tych pojemników. Jeśli wyparzysz go wrzątkiem to gwarantuję że nic się nie stanie, chyba że chcesz go ugotować.

jałowe pojemniki sprzedawane są w folii

niejalowe POWINNY byc sprzedawane nie w folii, ale zakrecone tak aby w środku nie dostawał sie kurz, czyjeś odciski palców i inne syfy, a nie że pojemniki leża w szufladzie, naretki osobno a ona podajac mi pojemniki je sobie sztapluje, troche to nieprofesionalne, jak ja zapytalam o aplikatory dopochwowe to zrobila mine jakbym mowila do niej w obcym jezyku wiec okreslenie "farmaceutka" to chyba za wiele jak na nią

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    pytam bo z wkleslymi sutkami jest trudniej karmic ja mam calkowicie wklesle i nie karmilam mojej corki w ogole a chcialam i to bardzo niestety mialam 20lat zero pomocy w szpitalu potem w domu nie mial mi kto pomoc(bo chyba nie tata:P) I NIE KARMILAM jeszcze zanim zaszlam w ciaze kupilam sobie takie wyciagacze do sutkow ale w ciazy uzywac nie mozna nie wiem czy dam sobie rade tym razem:(
    nie mam uprzedzen do karmienia butelka bo moja od urodzenia na butli i malo chorowala ale wiecie..

u mnie będzie ten sam problem bo już mi lekarka mówiła, dobrze że są teraz takie urządzenia, a na pewno nie można ich w ciąży używać ?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robilyscie juz jakies zakupy? Wiem, ze to szybko ale ja naprawde nie moglam sie powstrzymac, mimo ze nie znam plci kupilam pierwsze uniwerslane spioszki, tak na dobry znak i dobra ciaze ! Poza tym chcialam pierwsza sama cos kupic nim cos dostane ... :)

i1jpf7.jpg

olcia87, bommbelek89, Januszkowa lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jeszcze za wczesnie na zakupy, nie chce zapeszac, ale jesli sprawia Ci to radosc to czemu nie. Zreszta mam mnostwo ubran po moim dwulatku i siostrzencu wiec pewnie dokupie tylko kilka sztuk najmniejszych ubranek rozm 50/52 i 56 do szpitala
    PS Carola- ubranka wybralas sliczne!! W ogole widok takich malenkich rzeczy mnie rozczula

Bombelek - niestety nie pomoge, moje byly lekko wypukle, ale i tak polozna mowila mi, ze bede miala problem z karmieniem. Na poczatku polozne strasznie gniotly mi sutki i przystawialy, ale potem dzieciak sam je wyciagnal (karmilam 13mcy) i teraz nie mam juz problemu. Suty jak wentyle od kamaza ;)
    A probowalas karmic w nakladkach na sutki? niektorym pomagaja. Mozna tez sprobowac po porodzie wyciagac laktatorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 23:12

Madlene, Sewerynka lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    u mnie będzie ten sam problem bo już mi lekarka mówiła, dobrze że są teraz takie urządzenia, a na pewno nie można ich w ciąży używać ?
    Raczej nie, bo masowanie piersi i tym bardziej maltretowanie brodawek wywoluje skurcze macicy. Podobnie jak dlugie masowanie brzucha. Mozna pod koniec ciazy je lekko hartowac ale z perspektywy czasu wiem, ze to nic nie daje:/

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana - niewyspana ;)
    Poszłam spać o 23, a jeszcze bym pospała, więc po śniadaniu chyba wskoczę do łóżeczka jako, że mam l4 ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ale masz fajnie. Aż Wam trochę zazdroszczę tych l4. My z fasolką już w pracy. Moim głównym objawem jest ekstremalne zmęczenie i to mi w pracy nie pomaga. Od połowy dnia już ledwo wytrzymuję.

Zawsze słyszałam, że objawem ciąży na początku jest zmęczenie, ale myślałam, że poprostu jest się śpiącym. A ja się czuję jakbym 24h na dobę tyrała fizycznie conajmniej w kopalni. Całe ciało mnie boli ze zmęczenia pod koniec dnia. Niezła jazda :P

Miłego poniedziałku wszystkim życzę. I tym w pracy i tym w domkach. Buźka

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zmęczenie jest straszne... też pracowałam cały czas i zasypiałam na siedząco, na l4 się zdecydowałam dopiero jak całodniowe mdłości przeszły w wymioty. Ale fakt, jest miło jak można sobie w każdej chwili poleżeć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotów i mdłości to nie zazdroszczę. Buedulki jesteście. Mi się jakoś z tym udaje póki co (odpukać).

Jutro mam pierwszą wizytę u mojej lekarki rodzinnej, która ma mi założyć kartę ciąży, zmierzyć, zważyć i mam nadzieje dać skierowanie na badania krwi. Niestety z tego co wiem to usg nie będzie robić teraz aż do ok 20tygodnia. Trochę mi się to nie podoba bo jednak chciałabym być pewna że wszystko rośnie jak powinno i serduszko bije.

• cath Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam dziewczyny :)
    Carola55 piękne ciuszki wybrałaś :) dla mnie tez za wczesnie na zakupy ale zapewne jak mi cos by w oko wpadli to czemu nie. :) tez bym kupila :D

Carola55 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja wlasnie oddalam trzy albo cztery fiolki krwi i mocz, pojemnik nie stopil sie od wrzatku takze dzieki za rade i mam nadzieje, ze nie bedzie bakterii :)

ale straszny absurd z tym, ze nie mam prawa odebrac swoich wynikow badan bo tylko polozna ma do tego prawo i juz...

Januszkowa lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja juz w pracy, pierwsze wymioty za mna :( nic nie moge zjesc, zemdlilo mnie po kanapce z twarogiem :(
    Nie wiem jak do 15 wytrzymam z jednym bananem :(

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:

Bombelek - niestety nie pomoge, moje byly lekko wypukle, ale i tak polozna mowila mi, ze bede miala problem z karmieniem. Na poczatku polozne strasznie gniotly mi sutki i przystawialy, ale potem dzieciak sam je wyciagnal (karmilam 13mcy) i teraz nie mam juz problemu. Suty jak wentyle od kamaza ;)
    A probowalas karmic w nakladkach na sutki? niektorym pomagaja. Mozna tez sprobowac po porodzie wyciagac laktatorem.
    probowalam w nakladkach i laktatorem nic nie dalo ja mam ten problem ze jak naciskasz piers to sutek zamiast wyjsc to wchodzi do srodka calkiem jak to zobaczyly polozne w szpitalu tak mnie juz zostawily....

16udskjogri4r6n4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to popijaj wode po 2-3 łyki.

ja tez juz dzis wymiotowalam

Asia- wiem ze na kaszel ludzie robia napar z babki lancetowatej:) pije sie ja 3 razy dziennie i podobno smakuje jak kompot z suszu:)

poczytaj- moze bedzie to dobre dla Ciebie

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ