X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja na kaszel zrobiłam sobie starą babciną miksture, zagotowalam mleko dodałam szczypte pieprzu i szczyptę kurkumy, wykompalam się i jestem w łóżeczku. Myślę że już jutro wstane jak nowonarodzona, także trzymać kciuki bo mam już po dziurki w nosie tego kaszlu.

Madlene lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie dziś tam na dole kluje to wy sobie nie wyobrażacie.. Do tego piersi tzn bardziej sutki bolą :-/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wyjazdu, osiągnęłam na nim apogeum, wymiotowałam kilka razy dziennie, a mdłości praktycznie non-stop :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa, dobrze ze w koncu znalazlas sposob na ten kaszel! to choroba cie tak trzyma, czy to w zwiazku z ciaza? No oby teraz pomoglo.

Gosiak, trzymaj sie - mam nadzieje, ze z koncem I trymestru ci przejdzie, oby szybciej.

na9fxa5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba choroba, lekarz niechce nic konkretnego dac, i tak się pieprzy codZiennie ten kaszel, jakbym nie była w ciąży to już dawno dali by mi antybiotyk i było by po sprawie, a tak to wiesz nic konkretnego nie chcą mi przepisac, a widocznie za słabe te leki są, dlatego próbuje domowych sposobów

Carola55 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro chyba zakupię opaskę w aptece...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Vel trochę nie podoba mi się określenie "baba w aptece" - jeśli nie powiedziałaś "farmaceutce" że chcesz jałowy to podała Ci niejałowy pojemnik który już taki przychodzi z hurtowni, i nikt nie siedzi i nie odkręca specjalnie tych pojemników. Jeśli wyparzysz go wrzątkiem to gwarantuję że nic się nie stanie, chyba że chcesz go ugotować.

jałowe pojemniki sprzedawane są w folii

niejalowe POWINNY byc sprzedawane nie w folii, ale zakrecone tak aby w środku nie dostawał sie kurz, czyjeś odciski palców i inne syfy, a nie że pojemniki leża w szufladzie, naretki osobno a ona podajac mi pojemniki je sobie sztapluje, troche to nieprofesionalne, jak ja zapytalam o aplikatory dopochwowe to zrobila mine jakbym mowila do niej w obcym jezyku wiec okreslenie "farmaceutka" to chyba za wiele jak na nią

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    pytam bo z wkleslymi sutkami jest trudniej karmic ja mam calkowicie wklesle i nie karmilam mojej corki w ogole a chcialam i to bardzo niestety mialam 20lat zero pomocy w szpitalu potem w domu nie mial mi kto pomoc(bo chyba nie tata:P) I NIE KARMILAM jeszcze zanim zaszlam w ciaze kupilam sobie takie wyciagacze do sutkow ale w ciazy uzywac nie mozna nie wiem czy dam sobie rade tym razem:(
    nie mam uprzedzen do karmienia butelka bo moja od urodzenia na butli i malo chorowala ale wiecie..

u mnie będzie ten sam problem bo już mi lekarka mówiła, dobrze że są teraz takie urządzenia, a na pewno nie można ich w ciąży używać ?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robilyscie juz jakies zakupy? Wiem, ze to szybko ale ja naprawde nie moglam sie powstrzymac, mimo ze nie znam plci kupilam pierwsze uniwerslane spioszki, tak na dobry znak i dobra ciaze ! Poza tym chcialam pierwsza sama cos kupic nim cos dostane ... :)

i1jpf7.jpg

olcia87, bommbelek89, Januszkowa lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jeszcze za wczesnie na zakupy, nie chce zapeszac, ale jesli sprawia Ci to radosc to czemu nie. Zreszta mam mnostwo ubran po moim dwulatku i siostrzencu wiec pewnie dokupie tylko kilka sztuk najmniejszych ubranek rozm 50/52 i 56 do szpitala
    PS Carola- ubranka wybralas sliczne!! W ogole widok takich malenkich rzeczy mnie rozczula

Bombelek - niestety nie pomoge, moje byly lekko wypukle, ale i tak polozna mowila mi, ze bede miala problem z karmieniem. Na poczatku polozne strasznie gniotly mi sutki i przystawialy, ale potem dzieciak sam je wyciagnal (karmilam 13mcy) i teraz nie mam juz problemu. Suty jak wentyle od kamaza ;)
    A probowalas karmic w nakladkach na sutki? niektorym pomagaja. Mozna tez sprobowac po porodzie wyciagac laktatorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 23:12

Madlene, Sewerynka lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    u mnie będzie ten sam problem bo już mi lekarka mówiła, dobrze że są teraz takie urządzenia, a na pewno nie można ich w ciąży używać ?
    Raczej nie, bo masowanie piersi i tym bardziej maltretowanie brodawek wywoluje skurcze macicy. Podobnie jak dlugie masowanie brzucha. Mozna pod koniec ciazy je lekko hartowac ale z perspektywy czasu wiem, ze to nic nie daje:/

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana - niewyspana ;)
    Poszłam spać o 23, a jeszcze bym pospała, więc po śniadaniu chyba wskoczę do łóżeczka jako, że mam l4 ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ale masz fajnie. Aż Wam trochę zazdroszczę tych l4. My z fasolką już w pracy. Moim głównym objawem jest ekstremalne zmęczenie i to mi w pracy nie pomaga. Od połowy dnia już ledwo wytrzymuję.

Zawsze słyszałam, że objawem ciąży na początku jest zmęczenie, ale myślałam, że poprostu jest się śpiącym. A ja się czuję jakbym 24h na dobę tyrała fizycznie conajmniej w kopalni. Całe ciało mnie boli ze zmęczenia pod koniec dnia. Niezła jazda :P

Miłego poniedziałku wszystkim życzę. I tym w pracy i tym w domkach. Buźka

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zmęczenie jest straszne... też pracowałam cały czas i zasypiałam na siedząco, na l4 się zdecydowałam dopiero jak całodniowe mdłości przeszły w wymioty. Ale fakt, jest miło jak można sobie w każdej chwili poleżeć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotów i mdłości to nie zazdroszczę. Buedulki jesteście. Mi się jakoś z tym udaje póki co (odpukać).

Jutro mam pierwszą wizytę u mojej lekarki rodzinnej, która ma mi założyć kartę ciąży, zmierzyć, zważyć i mam nadzieje dać skierowanie na badania krwi. Niestety z tego co wiem to usg nie będzie robić teraz aż do ok 20tygodnia. Trochę mi się to nie podoba bo jednak chciałabym być pewna że wszystko rośnie jak powinno i serduszko bije.

• cath Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam dziewczyny :)
    Carola55 piękne ciuszki wybrałaś :) dla mnie tez za wczesnie na zakupy ale zapewne jak mi cos by w oko wpadli to czemu nie. :) tez bym kupila :D

Carola55 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja wlasnie oddalam trzy albo cztery fiolki krwi i mocz, pojemnik nie stopil sie od wrzatku takze dzieki za rade i mam nadzieje, ze nie bedzie bakterii :)

ale straszny absurd z tym, ze nie mam prawa odebrac swoich wynikow badan bo tylko polozna ma do tego prawo i juz...

Januszkowa lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja juz w pracy, pierwsze wymioty za mna :( nic nie moge zjesc, zemdlilo mnie po kanapce z twarogiem :(
    Nie wiem jak do 15 wytrzymam z jednym bananem :(

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:

Bombelek - niestety nie pomoge, moje byly lekko wypukle, ale i tak polozna mowila mi, ze bede miala problem z karmieniem. Na poczatku polozne strasznie gniotly mi sutki i przystawialy, ale potem dzieciak sam je wyciagnal (karmilam 13mcy) i teraz nie mam juz problemu. Suty jak wentyle od kamaza ;)
    A probowalas karmic w nakladkach na sutki? niektorym pomagaja. Mozna tez sprobowac po porodzie wyciagac laktatorem.
    probowalam w nakladkach i laktatorem nic nie dalo ja mam ten problem ze jak naciskasz piers to sutek zamiast wyjsc to wchodzi do srodka calkiem jak to zobaczyly polozne w szpitalu tak mnie juz zostawily....

16udskjogri4r6n4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to popijaj wode po 2-3 łyki.

ja tez juz dzis wymiotowalam

Asia- wiem ze na kaszel ludzie robia napar z babki lancetowatej:) pije sie ja 3 razy dziennie i podobno smakuje jak kompot z suszu:)

poczytaj- moze bedzie to dobre dla Ciebie

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ