X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o bialy nalot na sutkach- jest to calkowicie normalne, mialam przez cala pierwsza ciaze i przez okres karmienia, teraz znow mi sie pojawil. Piersi przygotowuja sie juz na nadejscie malego ssaka =) tylko sie cieszyc =)

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, mi też takie dano, nic nie zrobiłam, użyłam, dałam do badania i było ok. Bez uprzedniego mycia, dezynfekowania itp.
    Vel wrote:
    okej wyjałowione są lepsze i teraz co mam te wyrzucic i latac w niedziele po miescie szukajac wyjałowionych? bez sensu, nastepnym razem kupie inne ale co mam zrobic z tymi, moge je przemyc spirytusem a potem wyplukac woda i wytrzec recznikiem?

pozatym gdyby zawsze do badania moczu potrzebne byly wyjałowione to nie wyjałowione wycofaliby ze sprzedazy

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel poprostu wyparz ten pojemnik..

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka- u mnie teraz troche lepiej, ja mam przy lozku herbatniki i podgryzam jak mnie ssie- w nocy sie budze i zaczyna mnie ssac w zoladku i wtedy mdlosci... mysle, jeszcze ze 2 tyg prawda? i powinno byc ciut lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 14:18

atdcqtkf2affvuei.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak z innej beczki czy ma ktoras z was problem z wkleslymi sutkami?

16udskjogri4r6n4.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny:)
    Ja wracam dzis do domu od rodziców:/ az zal wyjeżdżać zawsze:(

Dzięki Januszkowa za przypomnienie! Ja tez jestem zarejestrowanym dawca w dkms, musze to zgłosić!

Samopoczucie średnie, przespalabym sie, ale w pociagu plastiki niestety :/

Problemów z wkleslymi sutkami nie mam, wręcz przeciwnie - mam wrazenie, ze wciaz im zimno:) moze zapytaj lekarza o co chodzi?

Dziewczyny, jak to w końcu liczy sie te tygodnie? Jestem w 9tyg + 1 dzien, to znaczy, ze skończyłam 9 i zaczęłam 10 cxy jestem w 9, bo nie ogarniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 14:40

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek, moje są prawie cały czas wklęsłe, czy to problem?, pojęcia nie mam, ale zauważyłam.
    bommbelek89 wrote:

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, rozpoczęłaś 10 tydzień, 9 już minęło, skończone, jesteś w pierwszym dniu dziesiątego tygodnia. Każdy ogólny kalkulator poda że jesteś w 10 tygodniu ciąży.
    Sue wrote:
    Dziewczyny, jak to w końcu liczy sie te tygodnie? Jestem w 9tyg + 1 dzien, to znaczy, ze skończyłam 9 i zaczęłam 10 cxy jestem w 9, bo nie ogarniam :)

Sue lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam lekki nalot jakis czas temu, latwo zeszlo i na razie nic. Wydaje mi sie, ze ogolnie sutki mi sie powiekszyly ... i tak sie zastanawiam jak to dziecko potem to zlapie i czy nie beda za duze!! Tez tak macie? Ogolnie nie mam duzego biustu.
    Mam nadzieje, ze jeszcze czeka mnie szkolka rodzenia, karmienia itd i ze to normalne ....

na9fxa5.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Vel poprostu wyparz ten pojemnik..

przecież jak go wyparze to sie stopi :P

moja kolezanka jak wchodzi do zimnej wody np w morzu to jej z zimna sutki sie robia wklesłe :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Sue, rozpoczęłaś 10 tydzień, 9 już minęło, skończone, jesteś w pierwszym dniu dziesiątego tygodnia. Każdy ogólny kalkulator poda że jesteś w 10 tygodniu ciąży.
    O, dzięki:) wlasnie przeczytałam, ze ponoc lekarze liczą skończone tygodnie. Zreszta, to dosyć logiczne - mam skończone 25 lat, a teraz jestem w 26 roku swojego zycia:) bo inaczej, musiałby byc rol zerowy:)

Penelope lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie stopi sie- od wrzatku
    kiedys tak wyparzano

nawet wyparzano male sloiczki i w tym noszono mocz.
    czasem ludzie tak robia jak zapomna kupic pojemnika

tak samo kotu sie wyparza kuwete zanim sie mu zbierze mocz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 14:57

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka różnica jedynie że z wiekiem podajesz ile lat masz skonczonych a w ciązy podajesz który tydzień masz rozpoczęty :) na ogół tak własnie jest, ja albo mowie dokladnie tydzien i dzien albo w zaogólnieniu i podaje wtedy tydzien rozpoczety czyli w moim wypadku powiem że to 11 tc

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie stopi sie- od wrzatku
    kiedys tak wyparzano

nawet wyparzano male sloiczki i w tym noszono mocz.
    czasem ludzie tak robia jak zapomna kupic pojemnika

tak samo kotu sie wyparza kuwete zanim sie mu zbierze mocz;)

jestes pewna że sie nie stopi? ja mam plastikowe miarki w domu do odmierzania mąki, cukru, wody i jak wleje wrzątek to mi całe pękają i są do śmietnika, a ten plastik jest twardszy od tego z pojemnika

moja mama miala silikonowe nakładki na zęby do wybielania i też je chciala wyparzyc i je sobie stopiła :o

dlatego boje się eksprerymentować z gorącą wodą :P

słoiczki są szklane wiec nie ma obawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 15:00

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wez słoiczek

nie wiem jaki masz pojemnik ale ja wyparzalam- ale moze masz jakis cienki, nie wiem

jak sie stopi to wezmiesz sloiczek i po klopocie

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sutki chwilowo wygladaja ok, ani nie wklesle ani za bardzo wypukle. A w pierwszej ciazy byly wklesle i jak sie Alex urodzil mialam takie problemy zeby go karmic ze szok! On wogole nie mogl zlapac za sutek! Co ja sie na wkurzalam...i maly tez. Po powrocie ze szpitala do domu kupilam laktator reczny zeby wyciagnac sobie te sutki.Wrrr...zle wspominam te pierwsze karmienia.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:

tak ja tak mam

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel trochę nie podoba mi się określenie "baba w aptece" - jeśli nie powiedziałaś "farmaceutce" że chcesz jałowy to podała Ci niejałowy pojemnik który już taki przychodzi z hurtowni, i nikt nie siedzi i nie odkręca specjalnie tych pojemników. Jeśli wyparzysz go wrzątkiem to gwarantuję że nic się nie stanie, chyba że chcesz go ugotować.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo leniwa niedziela najpierw obiad potem drzemka teraz wielki kawał arbuza. Normalnie nie mogę się bez niego obejść codziennie musi być wielki kawał :-)

Co do sutkow to wklesłych niemam ale są małe niewiem jak dzidzia go złapie

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam bo z wkleslymi sutkami jest trudniej karmic ja mam calkowicie wklesle i nie karmilam mojej corki w ogole a chcialam i to bardzo niestety mialam 20lat zero pomocy w szpitalu potem w domu nie mial mi kto pomoc(bo chyba nie tata:P) I NIE KARMILAM jeszcze zanim zaszlam w ciaze kupilam sobie takie wyciagacze do sutkow ale w ciazy uzywac nie mozna nie wiem czy dam sobie rade tym razem:(
    nie mam uprzedzen do karmienia butelka bo moja od urodzenia na butli i malo chorowala ale wiecie..

16udskjogri4r6n4.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ