Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczynki czy ten mój dzieć jest duży czy normalny?
bo jestem ciekawa jakie to ma odniesienie do późniejszych pomiarówMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Gosiak, ja mam następna wizytę 30.12, wiec usg akurat niepotrzebne, bo dzis było. No ale w styczniu chciałabym wiedzieć ile mały przybrał, a pewnie wizyta będzie ok 25.01, czyli prawie ciąża donoszona będzie!!
Mój Dzieć jest młodszy wg usg o 3 dni, ale to taka drobnostka, bo dzieci niż w swoim tempie rosną.
Wlasnie dostałam maila ze smyka, że zamowienie zostało przekazane do wysyłki, wiec pewnie w środę będzie u mnie:)
Ciekawe kiedy wyślą kocyki minky, bo w sumie w piatek już kasa im wpłynęła:)Gosiak lubi tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:Jutro wizytuje ja, Fedra, Słoneczna. Ktoś jeszcze?
Jeju jak mnie bolą piersi, nie mogę już wytrzymać. Nagle zaczął się ból i nie przechodzi już jakąś godz. A biustonosz był mokry.Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Ciocie fura gotowa
czeka.........
http://wrzucaj.net/images/2014/12/15/wozek.jpg
została rozłożona dla kotki, zeby sie przyzwyczaiła:) i oczywiscie juz sie zainteresowała, jak widać na fotce:)kasia_1988, LadyMK, Angélique89, Sue, juska19, Penelope, Januszkowa, sebza, megg, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Laurka, Patrycja20, Bietka, Lara 82, angelcia, agaaa28 lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Januszkowa moze zrob sobie oklad z kapusty? Podobno pomaga!
Wy macie jutro usg 3 trymestru czy normalne wizyty? Ja ide na wizyte zobaczyc jak tam pessar sue trzyma.ale moze zajrzy do Malego;)
Pomogło, piersi tak nie bolały, opuchlizna zeszła. -
LadyMK wrote:dziewczynki czy ten mój dzieć jest duży czy normalny?
bo jestem ciekawa jakie to ma odniesienie do późniejszych pomiarów
wg belly dziecko w 30t 4 d powinno się mieścić od 1500 do 2100... wiec wszytsko ok... moja Lili maiła w 29t 0d 1599 wiec jutro może tez oscylować w granicy 1900LadyMK, asia888 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Według mnie duży
Janeczka w 32 tygodniu miała 1680.
ciekawe jak będzie przybierał do porodu. Trochę mnie to przeraża:oMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Sebza chmurka tez fajna
bo to juz jest wersja premium i nam gosciu mowil wlasnie ze duzo ludzi kupuje chmurke bo to juz taki lepszy ale wciaz bardziej przystepny
dla mnie materac dla dziecka to najwazniejsza rzecz w pokoju bo w koncu na poczatku w lozeczku niemalze non stop a i potem duzo czasu jednak wiadomo koszt materaca jest spory niestety... Ja odczuwam zasadnicza roznice w materacach , wczesniej mielismy normalny materac a teraz wzielismy z pianki termoelastycznej tempura i moje problemy bolowe odcinka ledzwiowego jak reka odjal.. Nawet teraz w ciazy jak mnie od chodzenia czy stania bola plecy i sie poloze na tym materacu i zdrzemne to poprostu jestem jak nowa...jednak wiadomo prawda jest taka ze my jako dzieci spalismy w zwyklych lozeczkach pewnie wszyscy w podobnych, nie wiem czy byly wtedy materacyki nawet? I jakos zyjemy
wiec pewnie i na tych gryka kokos dzieci sie wychowaja :p
sebza lubi tę wiadomość
-
A ja sie pochwale ze mam juz zlozone lozeczko komode i regal
czekam az dosla szafe- ale to komedia jest bo sklep posredniczacy w zamowieniu z producentem sie nie moze dogadac i nic nie wiadomo kiedy bedzie :p wiec ciesze sie ze kazalam podzielic na partie i wyslac co maja bo bym moze sie wogole nie doczekala :p wiec jutro myje mebelki i rozpakowuje zabawki- ciuszki i inne
a jak malz w styczniu wtoci to kupimy dywanik bawelniany i zaslonki i zaczniemy dekorowac pokoik
jupiii
tak sporo ciepla wnosi taki pokoik
Gosiak, Sue, Penelope, megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Sue tak graco evo my mamy
wiesz co jest bardzo lekki i jezdzac po domu bardzo zwrotny
ja juz jestem zadowolona, zobaczymy jeszcze jak sie sprawdzi z pasazerem
moze nie ma jakiegos super nowoczesnego wygladu ale dla mnie sie liczyło zeby był lekki, stabilny i zwinnyi taki jest:)
Sue, justta lubią tę wiadomość
-
No ja tez patrzyłam na Evo, bo cena była przystępna, a wozek meeega lekki! Ale mieliśmy okazje kupic 3w1 za 700zl, do tego dostaliśmy od babeczki leżaczek i ciuszki, wiec az grzech byłoby nie skorzystać
A ta gondola jest na jakiej wysokości? Bardzo sie musisz schylać do niej? Łatwo sie wpina? On tez jest w systemie one click prawda? Wybacz, że tyle pytań, ale już się doczekać nie mogę!!
-
Własnie jest na idealnej wysokosci wydaje mi sie, ja mam 172cm..nie musze sie jakoś szczególnie zginać
wypina sie super i cały składa sie super bo tak jak piszesz jest własnie na click
i to jest fajne..bo szybko do samochodu idzie wpakować czy cos:) wszystko sie tak zapina i odpina:)
My kupiliśmy też 3w1 za 800złhehhehe:)
Sue lubi tę wiadomość
-
Lady MK , mój w 31,6 miał 1935 i wydawało się że duży, ale jak widzę tu różne wagi to mój średni, a Twój duży
tak na mój gust, ale wszystko i tak w normie. Dzieci przecież różnią się wagą przy urodzeniu. Nie wszystkie będą takie same.
LadyMK wrote:dziewczynki czy ten mój dzieć jest duży czy normalny?
bo jestem ciekawa jakie to ma odniesienie do późniejszych pomiarówWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 23:30
LadyMK lubi tę wiadomość
-
Rudasek wrote:Własnie jest na idealnej wysokosci wydaje mi sie, ja mam 172cm..nie musze sie jakoś szczególnie zginać
wypina sie super i cały składa sie super bo tak jak piszesz jest własnie na click
i to jest fajne..bo szybko do samochodu idzie wpakować czy cos:) wszystko sie tak zapina i odpina:)
My kupiliśmy też 3w1 za 800złhehhehe:)
No to super!! Ja mam 165, ale prawie zawsze obcas, chociaż minimalny:) w sobote/niedziele pewnie wrzuce Wam zdjecia naszej bryczki:)
Dziewczyny, jutro trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!
LadyMk, nie ma co porównywać wagi, dzieci rosna w rożnym tempie, raz mają skoki wagi, stad moze Twój taki duży:)
Jakby było za duzo, to lekarz by cos powiedział
Moj jest młodszy ciut, niż wg miesiączki, lekarz go kazał troche podtuczyć i "można rodzić".
Lecę pod prysznic i spać, jutro mam na 12 kosmetyczke, jupiiii!!
Ciekawe jak tam Katiś po metamorfozie:)Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A podasz jakiegoś linka?
Nie wiem, czy już ktoś nie podał, bo dopiero doczytuję
Bella, my też się zastanawialiśmy nad innymi z tej serii, ale w związku z tym, że ta chmurka taka popularna w kręgu naszych znajomych, to mieliśmy najwięcej opinii o tym materacu. Ale ogólnie firma bardzo polecana.
Dla mnie też materac był bardzo ważny, bo sama na swoim kręgosłupie mocno odczułam zmianę materaca. Nie neguję jednak gryki i kokosa. Po prostu mój wybór był inny
bella84 wrote:...jednak wiadomo prawda jest taka ze my jako dzieci spalismy w zwyklych lozeczkach pewnie wszyscy w podobnych, nie wiem czy byly wtedy materacyki nawet? I jakos zyjemy
no właśnie.. i jak wielu z nas ma problemy z kręgosłupempamiętam, że jak w szkole zaczęli sprawdzać wady postawy to pól klasy miało, a większość z nich późniejsze problemy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 23:39
-
Ja mam sprężynowy, twardy materacyk, jesli bedzie zły, to wymienię.
Duzo dzieci ma Krzywe kregoslupy, bo np. niektórzy rodzice za szybko sadzaja, a juz nie daj Boże, używają chodzikow - to ponoc zło najgorsze:)
Tomasz zaczyna harce, na usg spał, ze nic go nie ruszyło, a teraz impreza:)
Moja kreska maleje, moze to jednak nie jest rozstep, tylko sie tak szpetnie drapnelam?
Gosiak, sebza, LadyMK lubią tę wiadomość