X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czy ten mój dzieć jest duży czy normalny?
    bo jestem ciekawa jakie to ma odniesienie do późniejszych pomiarów

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Według mnie duży :)
    Janeczka w 32 tygodniu miała 1680.

LadyMK lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja mam następna wizytę 30.12, wiec usg akurat niepotrzebne, bo dzis było. No ale w styczniu chciałabym wiedzieć ile mały przybrał, a pewnie wizyta będzie ok 25.01, czyli prawie ciąża donoszona będzie!!

Mój Dzieć jest młodszy wg usg o 3 dni, ale to taka drobnostka, bo dzieci niż w swoim tempie rosną.

Wlasnie dostałam maila ze smyka, że zamowienie zostało przekazane do wysyłki, wiec pewnie w środę będzie u mnie:)
    Ciekawe kiedy wyślą kocyki minky, bo w sumie w piatek już kasa im wpłynęła:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Jutro wizytuje ja, Fedra, Słoneczna. Ktoś jeszcze?

Jeju jak mnie bolą piersi, nie mogę już wytrzymać. Nagle zaczął się ból i nie przechodzi już jakąś godz. A biustonosz był mokry.
    Jutro mam konsultację anestezjologiczną a pojutrze usg III trymestru ;-)

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie fura gotowa :) czeka.........:)

http://wrzucaj.net/images/2014/12/15/wozek.jpg

została rozłożona dla kotki, zeby sie przyzwyczaiła:) i oczywiscie juz sie zainteresowała, jak widać na fotce:)

kasia_1988, LadyMK, Angélique89, Sue, juska19, Penelope, Januszkowa, sebza, megg, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Laurka, Patrycja20, Bietka, Lara 82, angelcia, agaaa28 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Angélique89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Januszkowa moze zrob sobie oklad z kapusty? Podobno pomaga!
    Wy macie jutro usg 3 trymestru czy normalne wizyty? Ja ide na wizyte zobaczyc jak tam pessar sue trzyma.ale moze zajrzy do Malego;)
    Z tą kapustą to fakt. Moja siostra miała stan zapalny piersi i nie mogła karmić. Babcia kazała okładać je kapustą a nam się to śmieszne wydawało. W końcu spróbowała. Nakłuwa się liścia widelcem dosyć mocno, żeby puszczał soki i wkłada do biustonosza.
    Pomogło, piersi tak nie bolały, opuchlizna zeszła.

relgwn15ilhiioyg.png
  • kasia_1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:

wg belly dziecko w 30t 4 d powinno się mieścić od 1500 do 2100... wiec wszytsko ok... moja Lili maiła w 29t 0d 1599 wiec jutro może tez oscylować w granicy 1900

LadyMK, asia888 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • LadyMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Według mnie duży :)
    Janeczka w 32 tygodniu miała 1680.
    o kurcze... to chyba faktycznie
    ciekawe jak będzie przybierał do porodu. Trochę mnie to przeraża:o

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ona mowila szklanke dziennie. Jutro popisze ale bogatego menu to ja z tego nie uloze;)

Pomijam fakt, ze ktos pytal czy mozna musztarde;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:42

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza chmurka tez fajna :) bo to juz jest wersja premium i nam gosciu mowil wlasnie ze duzo ludzi kupuje chmurke bo to juz taki lepszy ale wciaz bardziej przystepny :) dla mnie materac dla dziecka to najwazniejsza rzecz w pokoju bo w koncu na poczatku w lozeczku niemalze non stop a i potem duzo czasu jednak wiadomo koszt materaca jest spory niestety... Ja odczuwam zasadnicza roznice w materacach , wczesniej mielismy normalny materac a teraz wzielismy z pianki termoelastycznej tempura i moje problemy bolowe odcinka ledzwiowego jak reka odjal.. Nawet teraz w ciazy jak mnie od chodzenia czy stania bola plecy i sie poloze na tym materacu i zdrzemne to poprostu jestem jak nowa...jednak wiadomo prawda jest taka ze my jako dzieci spalismy w zwyklych lozeczkach pewnie wszyscy w podobnych, nie wiem czy byly wtedy materacyki nawet? I jakos zyjemy :) wiec pewnie i na tych gryka kokos dzieci sie wychowaja :p

sebza lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co słychać Aagnieszkii i u Atakasobiejednej...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale ze mam juz zlozone lozeczko komode i regal :) czekam az dosla szafe- ale to komedia jest bo sklep posredniczacy w zamowieniu z producentem sie nie moze dogadac i nic nie wiadomo kiedy bedzie :p wiec ciesze sie ze kazalam podzielic na partie i wyslac co maja bo bym moze sie wogole nie doczekala :p wiec jutro myje mebelki i rozpakowuje zabawki- ciuszki i inne :) a jak malz w styczniu wtoci to kupimy dywanik bawelniany i zaslonki i zaczniemy dekorowac pokoik :) jupiii :) tak sporo ciepla wnosi taki pokoik :)

Gosiak, Sue, Penelope, megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, czyżby to graco? Jaki masz model? Do mnie przyjedzie wozek w sobote,
    My kupiliśmy używany graco symbio:)
    Ty mi chyba te wózki polecalas, bo jakiś czas temu (daaaawno) pytałam o lekkie wózki:)
    I jak?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue tak graco evo my mamy :)
    wiesz co jest bardzo lekki i jezdzac po domu bardzo zwrotny :)
    ja juz jestem zadowolona, zobaczymy jeszcze jak sie sprawdzi z pasazerem :)
    moze nie ma jakiegos super nowoczesnego wygladu ale dla mnie sie liczyło zeby był lekki, stabilny i zwinny :) i taki jest:)

Sue, justta lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez patrzyłam na Evo, bo cena była przystępna, a wozek meeega lekki! Ale mieliśmy okazje kupic 3w1 za 700zl, do tego dostaliśmy od babeczki leżaczek i ciuszki, wiec az grzech byłoby nie skorzystać:)
    A ta gondola jest na jakiej wysokości? Bardzo sie musisz schylać do niej? Łatwo sie wpina? On tez jest w systemie one click prawda? Wybacz, że tyle pytań, ale już się doczekać nie mogę!!

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie jest na idealnej wysokosci wydaje mi sie, ja mam 172cm..nie musze sie jakoś szczególnie zginać :)
    wypina sie super i cały składa sie super bo tak jak piszesz jest własnie na click :)
    i to jest fajne..bo szybko do samochodu idzie wpakować czy cos:) wszystko sie tak zapina i odpina:)
    My kupiliśmy też 3w1 za 800zł :) hehhehe:)

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady MK , mój w 31,6 miał 1935 i wydawało się że duży, ale jak widzę tu różne wagi to mój średni, a Twój duży :) tak na mój gust, ale wszystko i tak w normie. Dzieci przecież różnią się wagą przy urodzeniu. Nie wszystkie będą takie same.
    LadyMK wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 23:30

LadyMK lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Własnie jest na idealnej wysokosci wydaje mi sie, ja mam 172cm..nie musze sie jakoś szczególnie zginać :)
    wypina sie super i cały składa sie super bo tak jak piszesz jest własnie na click :)
    i to jest fajne..bo szybko do samochodu idzie wpakować czy cos:) wszystko sie tak zapina i odpina:)
    My kupiliśmy też 3w1 za 800zł :) hehhehe:)

No to super!! Ja mam 165, ale prawie zawsze obcas, chociaż minimalny:) w sobote/niedziele pewnie wrzuce Wam zdjecia naszej bryczki:)

Dziewczyny, jutro trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

LadyMk, nie ma co porównywać wagi, dzieci rosna w rożnym tempie, raz mają skoki wagi, stad moze Twój taki duży:)
    Jakby było za duzo, to lekarz by cos powiedział:)
    Moj jest młodszy ciut, niż wg miesiączki, lekarz go kazał troche podtuczyć i "można rodzić".

Lecę pod prysznic i spać, jutro mam na 12 kosmetyczke, jupiiii!!

Ciekawe jak tam Katiś po metamorfozie:)

Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A podasz jakiegoś linka? :)
    Podaję linka http://www.traeumeland.com/pl_content/products/baby_mattresses/
    Nie wiem, czy już ktoś nie podał, bo dopiero doczytuję :)

Bella, my też się zastanawialiśmy nad innymi z tej serii, ale w związku z tym, że ta chmurka taka popularna w kręgu naszych znajomych, to mieliśmy najwięcej opinii o tym materacu. Ale ogólnie firma bardzo polecana.
    Dla mnie też materac był bardzo ważny, bo sama na swoim kręgosłupie mocno odczułam zmianę materaca. Nie neguję jednak gryki i kokosa. Po prostu mój wybór był inny :)
    bella84 wrote:
    ...jednak wiadomo prawda jest taka ze my jako dzieci spalismy w zwyklych lozeczkach pewnie wszyscy w podobnych, nie wiem czy byly wtedy materacyki nawet? I jakos zyjemy :)

no właśnie.. i jak wielu z nas ma problemy z kręgosłupem :) pamiętam, że jak w szkole zaczęli sprawdzać wady postawy to pól klasy miało, a większość z nich późniejsze problemy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 23:39

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sprężynowy, twardy materacyk, jesli bedzie zły, to wymienię.
    Duzo dzieci ma Krzywe kregoslupy, bo np. niektórzy rodzice za szybko sadzaja, a juz nie daj Boże, używają chodzikow - to ponoc zło najgorsze:)

Tomasz zaczyna harce, na usg spał, ze nic go nie ruszyło, a teraz impreza:)

Moja kreska maleje, moze to jednak nie jest rozstep, tylko sie tak szpetnie drapnelam?

Gosiak, sebza, LadyMK lubią tę wiadomość

‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ