Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mój maluszek waży 1950g
z wymiarów usg wynika 31tc6d, czyli wielgaśny miś, ale w normie
zmniejszyły mi się wody płodowe z 15cm na 14cm. Dzidulek zdrowy i piękne jajeczka
położenie główkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 21:13
angelcia, Bietka, Gosiak, Lara 82, Patrycja20, AsiaSzw, Penelope, Sue, Januszkowa, kasia_1988, Angélique89, sebza, MistrzyniWKochamCieMisiu, justta, asia888 lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
angelcia wrote:Sue super, ze u Was dobrze! U mnie w 30t4d Ada ważyła ok 1400g i lekarka stwierdziła, że może dobić do 3400 maks w 40 tygodniu więc.. Jeśli tyłaby 200g na tydzień to w 37tc ważyłaby ok 2800g.
Ah te moje wywody matematyczneMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Gosiak wrote:Sue, orientujesz się może czy w Medicover jak nie mam jeszcze abonamentu dla dziecka, mogę się zapisać do pediatry na konsultację? Bo w rejestracji online nie pojawia mi się pediatra - a znalazłam jakąś super babkę z bardzo dobrymi opiniami i chciałam się do niej wybrać na konsultację odnośnie szczepień itp.
Gosiak, też się nad tym zastanawialam, bo ciagle rozważam kwestię tej pierwszej szczepionki i jeśli chciałabym sprowadzać swoją, to potrzebuje receptę.
Planuję sprawdzić na czacie online i popytać pediatrę, dziś nie mam internetu, bo coś się nam popsuło
My chcemy tę w pierwszej dobie podać, ale swoją własną
-
nick nieaktualny
-
A ja już chyba nie będę miała usg do końca ciąży!
Gosiak, Ty też prowadzisz ciążę w medicover, orientujesz się czy jeszcze jakieś usg będziesz mieć? Bo ja chciałabym wiedzieć czy mały urosl i ile!!
Przyszedł mój nowy iPhone:)
A kreska na brzuchu sie zmniejszyła, może rzeczywiscie się drapnelam?
-
jeszcze ja mam jutro wizyte...dwa tygodnie temu miałam usg III trymestru jutro tylko mały przegląd+usg... o to jest nas trochę...
Dzięki dziewczyny za wasze opinie odnośnie materaców... zdecydowałam się na lateksowy +pianka wysokoelastyczna.
LadyMK duży już Twój bobas... super...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:11
-
Angelcia, ja też wczoraj miałam wrażenie, że cycuchy mi zmalały, nawet mężu to potwierdził, ale może to tylko złudne
angelcia lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Słoneczna nie mam kapusty
Coraz gorzej ze mną.
Właściwie to nie wiem czy to będzie normalne usg jutro czy to III trymestru, ale moja lekarka zwolniła się z tej przychodni do której zawsze chodziłam i teraz pracuje w innej gdzie byłam 2 razy na USG I i II trymestru, tam jest super sprzęt więc może posprawdza wszystko dokładnie. Najgorsze jest to, że płaciłam 100 zł za wizyty, a teraz 200 zł za te "luksusy". (bidety, chusteczki nawilżane w WC, podpaski, żele do mycia) i piękny gabinet. A no i jeszcze chyba ponad 50 calowy TV podłączony do USG, na którym oglądam dzidzie.
-
Sue wrote:A ja już chyba nie będę miała usg do końca ciąży!
Gosiak, Ty też prowadzisz ciążę w medicover, orientujesz się czy jeszcze jakieś usg będziesz mieć? Bo ja chciałabym wiedzieć czy mały urosl i ile!!
Położna mi powiedziała, że być może będzie przyjmowała jeszcze 03.01 zamiast w 3 króli i wtedy mnie umówi, wpisała mnie na listę.
Ale na tym krótkim USG też można ocenić wagę z tego co kojarzę. Na pewno wymiary, bo pamiętam, że jak czekałam na pierwsze prenatalne to mi sprawdzała czy już przekroczyła 4,5 cm
Jej, jak to dawno było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:20
Sue lubi tę wiadomość
-
A dzis na sr dostalismy smoczek lovi, butelke avent i jakies probki;)
Mowila o diecie karmiacej- jutro moze naskrobie co zapisalam.
No i mowila ze mozna zupe mleczna i plaster bialego sera - inni mowia ze nie mozna ale logicznue myslac to musimy miec przeciez wapn.
Co by to bylo gdybysmy przez np pol roku nie mialy wapnia-spustoszenie;) -
słoneczna 85 wrote:A dzis na sr dostalismy smoczek lovi, butelke avent i jakies probki;)
Mowila o diecie karmiacej- jutro moze naskrobie co zapisalam.
No i mowila ze mozna zupe mleczna i plaster bialego sera - inni mowia ze nie mozna ale logicznue myslac to musimy miec przeciez wapn.
Co by to bylo gdybysmy przez np pol roku nie mialy wapnia-spustoszenie;)