X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombki na prezenty zrobione :) Jeszcze dwa bałwany mi zostały do zrobienia. I coś ekstra dla Poślubionego, ale brak mi ekstra pomysłu :D

Ja ważyłam 2100g, ale urodziłam się półtora miesiąca wcześniej. Ale liczę, że Brzuszkowy będzie dzieckiem urodzonym w terminie :)

Penelope, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak się boję, że za wcześnie urodzę, że szok. niby lekarka uspokajała, ale ten mój brzuch taki szalony ostatnio, chyba nie nadąża za wzrostem małego.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważyłam 2650 i też urodzona wcześniej, ale dla jasności to, że my jesteśmy wcześniakami nie ma nic wspólnego z naszym potomstwem - pytałam na prenatalnych.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się zastanawiałam jaki drobiazg podarować mężowi po porodzie, jakoś tak miałam ochotę coś mu dać. Mój mąż w ogóle jest ciężki do kupowania prezentów, można się umęczyć żeby coś wymyślić. Ale pije dużo herbaty więc właśnie w sklepie online "zaprojektowałam" kubek ze Zdziebądem z USG i napisem "Ja i Mama kochamy Tatusia" :) Już widzę jak się wzruszy :) Zdjęcie i kolory słabe bo zdjęcie robione z lapka telefonem. Na zdjęciu oryginalnym kolory są ładniesze. Zamówione, czekam na dostawę :)

2d0fdpd.jpg

Lara 82, Patrycja20, megg, Angélique89, Januszkowa, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie ze polozna ostatnio mowila na szkole rodzenia, ze w 32 tyg masa ciala noworodka to 60% masy urodzeniowej.

ale jeszcze zapytam na koniec szkoly
    ;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to Janeczce wychodzi równe 2800 - jak dla mnie może być :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    My już po:) Tomuś ewidentna kruszna i drobina, po mamie chyba, bo 1620g:) lekarz mowi, że tak do 3kg dobije, może trochę ponad, ale nie przewiduje kolosa:) wszystko poza tym ok. Mały standardowo na usg spał, nawet stukanie głowica go nie ruszyło:) lekarz się śmiał, że taki mocny sen ma, żeby mu po porodzie zostało:)
    No ale jak się imprezuje do 3-4, to nic dziwnego, źe się odsypia:)

Ze złych wieści, to chyba zrobił mi sie rozstep, centralnie na srodku brzucha. Wyglada to jak malinka i nie wiem czy się nie zadrapalam po prostu:( ale załamke juz mam, bo gdzie tam koniec:(
    Kochana moja dziewczynka ważyła w 31 tygodniu 1587 i też powiedzieli że malutka a tydzień temy już ponad 2 kg i teraz już że co najmniej bedzie ważyć 3600 g :D

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, na razie nie dzwoniłam. Cały czas myślę czy lepiej brać położną czy doulę... muszę z tym pochodzić jeszcze...
    bo położne są w szpitalu przecież - i z tego co widziałam, przesympatyczne i strasznie pro-pacjent. A tamtą doulę mi polecało kilka osób - no i jest jakby dopełnieniem położnej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Kochana moja dziewczynka ważyła w 31 tygodniu 1587 i też powiedzieli że malutka a tydzień temy już ponad 2 kg i teraz już że co najmniej bedzie ważyć 3600 g :D
    Cath, jak u lekarza?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja przekonałam się że nie będę rodzić w Lęborku choćby był to jedyny szpital!!! Szanowny ordynator szpitala w Lęborku po zrobionym KTG powiedział mi że usg mi nie zrobi ponieważ ONI NIE SĄ OD SPRAW SERCOWYCH i że jka doktor Chojnicki zalecił kontrolę to u niego trzeba to kontrolować. A Doktor Chojnicki powiedział że mam to w sowim szpitalu kontrolować ponieważ tu chodzi tylko o sprawdzenie czy dalej są te skurcze nadkomorowe. Powiedziałam to ordynatorowi i mnie odesłał z kwitkiem czujecie to? Tak się wkurzyłam że się pytam go a od czego w takim razie Państwo są? Jest to Poradnia Patologii Ciąży i chyba nie jest to problemem aby to zobaczyć na usg czy jest dalej. Dobrze że była ze mną znajoma położna bo tak się wkurzyłam że nie wiedziałam jak się nazywam i po kryjomu za plecami ordynatora powiedziała abym o 13:30 w środę na USG przyszła!!! Cham i prostak po prostu!! Burak jeden. W tamtym tygodniu był inny lekarz i normalnie mnie potraktował zobaczył wszystkie dokumenty nawet był przy USG bo chciał sam zobaczyć co jest pięć i sam mi powiedział abym co tydzień przychodził ana usg :/
    Więc w środę mam 2 usg jedno na 8:40 u swojego ginka a drugie na 13:30 w poradni.

I znajoma położna która pracuje w Patologii Ciąży mówi że bez dwóch zdań brzuch się mi obniżył i jest niżej niż tydzień temu. Do tego mam straszne parcie na pęcherz i bolą mnie "kości" przy kroczu!!! Wiecie jak się na rowerze jedzie po długiej przerwie się to odczuwa i ja tak mam. I ona mówi że to już coraz bliżej i że musze się już bardzo oszczędzać

No i Sewerynkę dziś widziałam i też mówi że brzuch mam niżej i że rękę śmiało mogę włożyć w żebra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:20

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ochraniacza ja mam i będę zakładała i mam zmiar jeszcze jeden na zmianę zakupić :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak wróciłam do domu pierwsze co powiedziałam mężowi że jak mnie zawiezie na porodówkę do Lęborka to nie dość że go zabiję to jeszcze zostaje w samochodzie i wolę w aucie urodzić niż u nich !!!! Nie ma. Po*ebany ordynator!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wyborcza.pl/1,75476,17120889,Zaniedbana__Na_szczescie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

ciekawe

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wawalove.pl/27-tysiecy-prezerwatyw-z-nieznanym-skladem-chemicznym-pod-Warszawa-a16870
    To ja też podeślę ciekawostkę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna to w takim razie Adzie waga wychodzi ok 2400g, ha ha to ładnego miałabym kurczaczka!

Cath brak slow, ciekawe czy jakby Doktorek mial taka sytuacje jak Ty to by byl taki cwany.. W dupie sie przewraca od pieniedzy! Konstancja na pewno tez byla zla na niego, ze nie chcial pokazac córci mamie! Po co taki gosc jest lekarzem, skoro nie ma do tego drygu...

• cath Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sloneczna to w takim razie Adzie waga wychodzi ok 2400g, ha ha to ładnego miałabym kurczaczka!

Cath brak slow, ciekawe czy jakby Doktorek mial taka sytuacje jak Ty to by byl taki cwany.. W dupie sie przewraca od pieniedzy! Konstancja na pewno tez byla zla na niego, ze nie chcial pokazac córci mamie! Po co taki gosc jest lekarzem, skoro nie ma do tego drygu...
    szkoda gadać wyżej sra niż głowę ma!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja tyle razy juz mowilam, dopoki krzywda nie spotka jakiegoś rządowca, albo ważniaczka to nic sie w naszym kraju nie zmieni! Najważniejsze to nie siedziec cicho tylko otwarcie mowic co sie mysli - niech sobie nie mysla, ze majac "dr" przed imieniem i nazwiskiem mogą nami wszystkimi pomiatać :/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, orientujesz się może czy w Medicover jak nie mam jeszcze abonamentu dla dziecka, mogę się zapisać do pediatry na konsultację? Bo w rejestracji online nie pojawia mi się pediatra - a znalazłam jakąś super babkę z bardzo dobrymi opiniami i chciałam się do niej wybrać na konsultację odnośnie szczepień itp.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was tez tak ma, ze jej dziec wzmozyl aktywnosc w ostatnich dniach? Moje od tygodnia chyba jest aktywne prawie non-stop. Wierci sie, kreci, rozpycha. Az sie skupic porzadnie nie moge.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka tak! Ostatnio dziecinka dostała ADHD!

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ