Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie lekarze zalecaja witaminy i wszelkie suplementy od poczatku do konca, bo nawet przy dobrej, zdrowej diecie nie dostarczamy sobie wszystkiego, co dziecku potrzebne. I tu ich rozumiem, ale tylko dlatego, ze amerykanskie jedzenie to zmodyfikowane, pozbawione wartosci odzywczych gowno :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Aj ja już staram się nie słuchać o żadnych przykrych rzeczach. Tak jak pisała Cath jednym powiedzą, że dziecko ma arytmię od kataru, a inne będą miały zapalenie płuc i dziecko będzie zdrowe jak ryba, nie ma reguły na to żadnej. Trzeba uważać, ale nie unikniemy wszystkiego.
Gosiak, Penelope, Sue lubią tę wiadomość
-
Odnośnie witamin i suplementów- nie dajmy się zwariować.
Też słyszałam różne opinie na temat zależności wielkości dziecka a zażywanych witamin. Każda z nas postępuje według własnego sumienia i zaufania do swojego lekarza.
Dla mnie jest to temat podobny do kwestii szczepień - ile lekarzy, tyle opinii, a jeszcze do tego dochodzą firmy farmaceutyczne, które nakręcają spirale i zarabiają na nas.
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Laurka, tak ja też dzisiaj
zbieram się właśnie do wanny.
Buziaki, odezwę się wieczoremMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
NASTA wrote:Odnośnie witamin i suplementów- nie dajmy się zwariować.
Też słyszałam różne opinie na temat zależności wielkości dziecka a zażywanych witamin. Każda z nas postępuje według własnego sumienia i zaufania do swojego lekarza.
Dla mnie jest to temat podobny do kwestii szczepień - ile lekarzy, tyle opinii, a jeszcze do tego dochodzą firmy farmaceutyczne, które nakręcają spirale i zarabiają na nas.
No dokładnie. -
My już po:) Tomuś ewidentna kruszna i drobina, po mamie chyba, bo 1620g:) lekarz mowi, że tak do 3kg dobije, może trochę ponad, ale nie przewiduje kolosa:) wszystko poza tym ok. Mały standardowo na usg spał, nawet stukanie głowica go nie ruszyło:) lekarz się śmiał, że taki mocny sen ma, żeby mu po porodzie zostało:)
No ale jak się imprezuje do 3-4, to nic dziwnego, źe się odsypia:)
Ze złych wieści, to chyba zrobił mi sie rozstep, centralnie na srodku brzucha. Wyglada to jak malinka i nie wiem czy się nie zadrapalam po prostu:( ale załamke juz mam, bo gdzie tam koniec:(Gosiak, Lara 82, przedszkolanka:), AsiaSzw, NASTA, Patrycja20, Januszkowa, Bietka, agaaa28, Penelope, angelcia, justta, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, sebza, słoneczna 85, kasia_1988, Aagnieszkaa, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Sue mój w tym samym dniu ważył 1650 gr., więc jedziemy na tym samym wózku, tylko ja mam większy brzuch
.
Ale to nie ma znaczenia, ja się ur. 3200 i 54 cm, a teraz co 170 cm wzrostu, choć fakt szczupła jestem bez wysilania się.Sue lubi tę wiadomość
-
Szyjki nie sprawdził, ale sprawdzał moj gin tydzien temu na badaniu i była ok. Z pomiarów termin porodu się zmienił na 17.02, więc może uda się i P. Będzie mieć prezent na urodziny, bo ma 16.02:)
Dzieć zdrowy, a tego rozstepa mu wybaczę
Tomasz ułożony glowkowo, spał sobie słodko jak na podusi:) buzka nam mignęła raz, ale taki był niewzruszony, że się nie pokazał ładnie i nie zapozowal do zdjecia;) ale ma usta mojego P.i moj nosek chyba:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 14:27
Januszkowa, Lara 82, Penelope, justta, kasia_1988, Angélique89 lubią tę wiadomość