Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Mnie się też przysnęło:)
Obudził mnie sms, że jakaś paczka do mnie idzie juz, do 12 mają doręczyć
Może to mój telefon?
Umyłam włosy, zaraz będę się ogarniać, bo wizyta tuż tuż.
Dziewczyny, Wam na tym III usg mierzyli lekarze szyjkę?
Co do tych ochraniaczy, to miałam podobne wątpliwości, że mu tlen odetnę. Może się jeszcze wstrzymam?
Ja nie miałam mierzonej szyjki na tym USG, ale wydaje mi się, że jak o to poprosisz to to zrobią. -
Mnie mierzył na polowkowym, dzis mam z tym samym lekarzem, więc pewnie sprawdzi:)
Lecę się ogarniać, pewnie do Was jeszcze zajrzę, bo telefon zawsze mam pod ręką, ale w razie W, Tomasz i ja prosimy o kciuki!!słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Aga ja tez czuje takie 'drzenia' i ogolnie takie nieskoordynowane ruchy jakby maluch ruszal wszystkim naraz! tez sie balam czy to normalne!
Angelcia, wspolczuje,mam nadzieje ze jednak facet sie ogarnie jak Ada sie pojawi, jednak jestescie jeszcze mlodzi moze to kwestia wieku jeszcze? trzymam kciuki zeby sie poprawilo, a jesli po porodzie nic sie nie zmieni trzymam kciuki za Ciebie i Adulke zebys dostala od malej duzo sily i swietnie sobie poradzila bez faceta
Trzymam kciuki za wizytujace mamy i zeby arytmia znikla u Konstancji!
Ja niestety nadal chora, oscinococcinum tez nie pomoglo, ide dzis do lekarza koniec tego leczenia domowego bo to nie dziala na mnie, a katar zolty bakteryjny coraz bardziej sie gnoii jutro do dentysty bo jeszcze zab zaczal bolec cala noc nieprzespana pechowy ten grudzien dla mnie
-
Kochane czytam Was regularnie ale nie mam czasu się odezwać. remont i wykończenie naszego domku mnie pochłania do reszty... daje mi to tyle pozytywnej energii... do konca tygodnia maja skończyć wszytsko, bo w piątek przyjezdzaja mi montować kuchnie, komandory i garderobe...hihi... mam nadzieje ze przed swietami uda się nam wszytsko ogarnąć a miedzy swietami a sylwestrem będziemy się przeprowadzać... juz się nie mogę doczekać...
Moja rodzinka się smieje ze dostane wielkiego patyka i z kanapy bede kazdemu mowiła co gdzie nosić i układać....
Dla Lili brakuje mi jeszcze paru rzeczy (kosmetyki wanienka, pieluchy, przewijak, pościel, śpiworek), a także brakuje mi wielu rzeczy do szpitala, a w razie "w" chce mieć spakowaną torbę na świeta do szpitala
powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewuszki... ja mam wizytę jutro...
postaram się odzywać częściej... miłego dnia
angelcia, słoneczna 85, Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!
U mnie coraz mniej energii, wczoraj miałam dość wysokie ciśnienie, nigdy takiego nie mam, 144/70. Nawet zrezygnowałam z pójścia do Kościoła.
Angelciu przykro mi z powodu Twojego męża, teraz przed świętami nachodzi nas na różne refleksje. Może ten czas świąt choć trochę polepszy sytuację między Wami, trzymam za Was kciuki mimo wszystko.
Sue, Cath- powodzenia dzisiaj.
Mam ochraniacz do łóżeczka, ale nie wiem czy założę go od razu czy jak dziecko podrośnie.
Słoneczna- tak, biorę witaminy i jeśli będę karmić to nadal będę kontynuować.
Wyprałam pieluchę flanelową w 40 stopniach i zrobiła się nieładna
Aaaa i witam się w 33 tygodniumegg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Groszek wrote:Znowu jestem w szpitalu, tym razem u siebie.....ehhh..
Brzuch twardy od rana....ah, szkoda slow
w dupsko zastrzyk dostalam:-( ehhh wyc do ksiezyca sie chce!!
groszku nie chciałam polubić tylko zacytować...
coś na ktg nie tak? zatrzyk na co?
trzymam kciuki -
Cześć Kochane!
Długo mnie nie bylo i nie wiem czy nadrobie to wszystko
moze któraś napisze szybkie streszczenie co mnie omineło
My juz po weekendzie w Warszawie:) wszystko co fajne szybko sie konczy
teraz przygotowania do Świąt
-
Sue wrote:Dziewczyny, Wam na tym III usg mierzyli lekarze szyjkę?
Niech Ci koniecznie zmierzy szyjkę, mi na tzw. usg III trymestru wyszło, że mam już rozwarcie zewnętrzne i jak to określił lekarz dziecko leży bardzo nisko i napiera na szyjkę, przez co znów się skróciła.
Co do szpitala na Brochowie to, ja nie czytam opinii o nim na necie, bo to mnie stresuje -
hej Nasta, tak właśnie jest. 80% na rok bądź 100% na pół roku
ale sama jeszcze nie mam pojęcia jak to wyliczyć. Słyszałam, że niby 80% odliczają od tego co teraz netto dostaję... dziwne trochę, bo w koncu już nie będę w stosunku pracy, więc ten zus inny powinien odchodzicNASTA lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
NASTA wrote:Dziewczyny jak to jest z tym urlopem, tzn. jak zadeklaruję, że idę na roczny urlop macierzyński, to przysługuje mi 80% wynagrodzenia. W przypadku, gdy zdecyduje się tylko na półroczny urlop to dostaje 100 % wynagrodzenia?
NASTA lubi tę wiadomość