X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja biore witaminy codziennie. Dodatkowo tez zelazo bo mam anemie. A czemu pytasz??

oto moja hoinka :-)

http://www.iv.pl/images/09354849690818221336_thumb.jpg

LadyMK, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj skorzystalam z kuponu- zamowilam laktator avent, krem do brodawek, jeszcze majtki poporodowe, pare tetr lux grubych, klin, kocyk wszystko od sprzedawcy HubiWorld.

Sue, justta lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Bietka ja wlasnie skorzystalam sobie wczoraj z tego kuponu po raz pierwszy i mi się wyświetlił. One sa chyba ważne do 19.12.

Swoja droga placiłam tym systemem, że podałam nr karty, dane itp i mieli sami pociagnac kase z konta. Jednak wchodzac na konto nie pobrali mi tych środków. Kiedy to nastąpi? Bo ja w ksiegowosci jestem zielona jak pietrucha.

Pewnie będziesz teraz widziała tą kwotę w środkach zablokowanych do momemntu aż to rozliczą. Myślę, że dziś to nastąpi.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia kasa z karty ściąga się nawet kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 11:17

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja wczoraj skorzystalam z kuponu- zamowilam laktator avent, krem do brodawek, jeszcze majtki poporodowe, pare tetr lux grubych, klin, kocyk wszystko od sprzedawcy HubiWorld.

Ja też bardzo dużo rzeczy kupiłam od tego sprzedawcy, ale z białych pieluch tetrowych (też zamawianych u niego) nie jestem za bardzo zadowolona :(

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo i ja biore ale w szpitalu byla dziewczyna co mowila, ze nie bierze juz od 6 mies i kwasow omega tez.
    U nas Sue chyba pisala ze co pare dni buerze wit? Tak z ciekawosci pytam bo Dha to trzeba brac ale z witaminami to w sumie nie wiem

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dziewczyny czu nadal bierzecie witaminy codziennie?

Cos Atakasobiejedna ucichla
    Tak, ja biorę codziennie Ladeevit + 2 kapsułki Omegamed DHA + D3
    Też dziś myślałam o Atakasobiejednej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 11:21

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Pytam bo i ja biore ale w szpitalu byla dziewczyna co mowila, ze nie bierze juz od 6 mies i kwasow omega tez.
    U nas Sue chyba pisala ze co pare dni buerze wit? Tak z ciekawosci pytam bo Dha to trzeba brac ale z witaminami to w sumie nie wiem

Mi na ostatniej wizycie lekarz kazał przestać brać witaminy. Biorę teraz tylko DHA.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w jakich dawkach bierzecie DHA?

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    No wiesz, każdy ma swój rozum, ale kwasy to akurat w II i III trymestrze najbardziej potrzebne. Zresztą po porodzie też mam zamiar brać, żeby z moim mlekiem Janeczka dalej dostawała.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, bo on ma cienkie i grube. Tez mam te cienkie. A teraz wzielam pare o grubej gramaturze bo flanelowe sa super. Mi sie wydaje ze te ciensze sa normalne. A te grubsze to chyba po 3.45
    U niego tez wczesniej brslam rozek, przewijak i pieluchy. Sprawnie wysyla;) a te majtki swija droga to jedne zamowilam L, jestem mala ale one wcale duze nie sa! Teraz zamowilam xl! Bo wole zeby byl luz w tej siatce jak jeszcze ta wielka bella mama ma mi tam wejsc

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Dziewczyny, a w jakich dawkach bierzecie DHA?
    Ja 660mg - 2x250 (Omegamed) i w ladeevit jest 160mg

agaaa28 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No wiesz, każdy ma swój rozum, ale kwasy to akurat w II i III trymestrze najbardziej potrzebne. Zresztą po porodzie też mam zamiar brać, żeby z moim mlekiem Janeczka dalej dostawała.

Kwasy to na pewno są teraz bardziej ważne niż na początku i ja też zamierzam je brać po porodzie, żeby były w mleku.

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, DHA to koniecznie. Nawet przy karmieniu, zapytam jutro o wit

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Aga, bo on ma cienkie i grube. Tez mam te cienkie. A teraz wzielam pare o grubej gramaturze bo flanelowe sa super. Mi sie wydaje ze te ciensze sa normalne. A te grubsze to chyba po 3.45
    U niego tez wczesniej brslam rozek, przewijak i pieluchy. Sprawnie wysyla;) a te majtki swija droga to jedne zamowilam L, jestem mala ale one wcale duze nie sa! Teraz zamowilam xl! Bo wole zeby byl luz w tej siatce jak jeszcze ta wielka bella mama ma mi tam wejsc

Ja też jestem zadowolona z innych rzeczy. A te pieluchy to po praniu takie średnie są. Może też zamówię jeszcze grube

951c9e183b.png
  • LadyMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja witaminy biorę Mama DHA i będę brała jeszcze jakiś czas po porodzie. Dodatkowo codziennie biorę magnez i wit C x2:)o 15 wychodzę na usg, co prawda usg zaczyna się od 16, ale wolę być wcześniej, żeby jak najszybciej wejść. Pewnie kolejka będzie niemiłosierna..

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Mi na ostatniej wizycie lekarz kazał przestać brać witaminy. Biorę teraz tylko DHA.
    A czym uzasadniał? Moja ginka na każdej wizycie notuje co zażywam i mówiła, że ok. I cały czas podkreśla, żeby dodatkowo D3 w dawce 1500-2000

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mam zamiar napisac do Tesciowej stosownego smsa, aczkolwiek nawet nie wiem co jej napisać. W kazdym razie bedzie to na pewno mily prezent dla niej na swieta. Wiem tyle, ze jak oczywiscie nie bedzie probowala nawet na niego wpłynąć (bo przecież, co ona biedna ma zrobić? :/) to odbiję pileczke i napisze, ze na swieta do nich nie przyjde, bo po co? Po co mam siedziec u nich i udawać, że jest okej skoro nie jest? Dobra mina do złej gry? Nie! Ja to nie ich syn. Wole spedzic te swieta z Rodzicami od ktorych zawsze dostane wsparcie i moge sie czuc z nimi bezpiecznie.

Sue - Katiś się wczoraj odzywała! - Piszę, bo mówiłaś, że dawno jej tutaj nie widziano :)

Co do tych środkow na koncie to nawet nie wiem co mam zablokowane, byc moze wlasnie, ze ta wczorajsza transakcje - skleroza.

Co do szyjki to dobrze, że nie drgnęła. Ja jestem raczej z tych, które sie nie przejmuja w tym momencie szyjka. Ja powiedzialam - w 36/7 tygodniu mogę rodzic, bo przecież Ada TEORETYCZNIE powinna byc gotowa :)

Penelope lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dlatego mam zamiar napisac do Tesciowej stosownego smsa, aczkolwiek nawet nie wiem co jej napisać. W kazdym razie bedzie to na pewno mily prezent dla niej na swieta. Wiem tyle, ze jak oczywiscie nie bedzie probowala nawet na niego wpłynąć (bo przecież, co ona biedna ma zrobić? :/) to odbiję pileczke i napisze, ze na swieta do nich nie przyjde, bo po co? Po co mam siedziec u nich i udawać, że jest okej skoro nie jest? Dobra mina do złej gry? Nie! Ja to nie ich syn. Wole spedzic te swieta z Rodzicami od ktorych zawsze dostane wsparcie i moge sie czuc z nimi bezpiecznie.

Sue - Katiś się wczoraj odzywała! - Piszę, bo mówiłaś, że dawno jej tutaj nie widziano :)

Co do tych środkow na koncie to nawet nie wiem co mam zablokowane, byc moze wlasnie, ze ta wczorajsza transakcje - skleroza.

Co do szyjki to dobrze, że nie drgnęła. Ja jestem raczej z tych, które sie nie przejmuja w tym momencie szyjka. Ja powiedzialam - w 36/7 tygodniu mogę rodzic, bo przecież Ada TEORETYCZNIE powinna byc gotowa :)

Jeśli wczoraj robiłaś zakupy i płaciłaś za nie kartą, to będzie to widoczne jako środki zablokowane bo rozliczą to dopiero w dzień roboczy - pewnie dziś i wtedy pomniejszy się saldo konta (jeśli karta debetowa) albo wejdzie do transakcji do spłacenia na karcie kredytowej

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się też przysnęło:)
    Obudził mnie sms, że jakaś paczka do mnie idzie juz, do 12 mają doręczyć:)
    Może to mój telefon?

Umyłam włosy, zaraz będę się ogarniać, bo wizyta tuż tuż.
    Dziewczyny, Wam na tym III usg mierzyli lekarze szyjkę?

Co do tych ochraniaczy, to miałam podobne wątpliwości, że mu tlen odetnę. Może się jeszcze wstrzymam?

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ