X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

megg, Sue, Lara 82, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue - bardzo się cieszę, ze wszystko Wam wyszło na tip top i ze jesteś zadowolona :-) oczywiście czekamy na zdjęcia!

I ja się witam z rana, i tak dziś pospalam nawet 5 godz a to już sukces :-)

Gosiak, Sue, angelcia, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, gratulacje. No widzisz jaką z Ciebie gospodyni! :-)
    Pewnie teraz dostaniesz takiego zastrzyku energii ze wszystko wypierzesz i wyprasujesz w jeden dzień.

I witam się z Wami w pierwszy dzien zimy. Chyba marzył mi się wschód słońca bo nie śpię od szóstej i widzę jak się rozjaśnia niebo.

Już bym zjadła śniadanko...ale chyba nie będę robić hałasu i nie będę budzić męża.

Miłej niedzieli Brzuchatki!

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię - dzień dobry :)
    Wczoraj widziałam się ze sporą ekipą znajomych, m.in. dzieciatych i np. tata 5-miesięcznego Maksia mówił, że mały tylko na cycu a przesypia im od jakiegoś miesiąca całe noce - od 19 do 6. Sporadycznie budzi się o 3 na jedno karmienie. A mama 5 miesięcznej Hani, która karmi mm mowiła, że ona cały czas co 3h się budzi. Trochę mnie to podbudowało, bo tu na grudniówkach i listopadówkach widziałam sporo opinii, że na mm dzieci dłużej śpią, a jak karmi się piersią, to trzeba częściej.

Poza tym byli też znajomi z Wawy z 1,5 roczną córeczką i byłam w lekkim szoku. Dziewczynka jak się urodziła była podobna totalnie do ojca - czarna kręcona czuprynka, rysy twarzy. A teraz jakby skórę zdjął z mamy - blondyneczka i kopia Klaudii - nie wiem jak to jest możliwe :)
    Dostałam też sporo rad ;) żeby nosić w chuście i żeby karmić jak najdłużej i żeby nie dać sobie wmówić, że dziecko ma alergię na mleko matki. No i że zaleje nas takie morze miłości, które jest nie do opisania :)

Sue, Patrycja20, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, Aagnieszkaa, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa, nie czaj się, tylko jedz :) ja zawsze po pobudce muszę coś małego przekąsić :)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do Zaspy, to mnie też nie przerażają warunki w szpitalu. Kilka osób pytało czemu wojewódzki a nie kliniczna, na klinicznej miałabym ładnie odmalowane sale. Z Zaspy znam po prostu tą historię, w której za późno wykonali cc i dziecko zmarło aż także przypadek mojej koleżanki, której powiedzieli, ze poroniła i ze rano jej zrobią łyżeczkowanie, a ona uciekła ze szpitala - ma dziewczyna intuicję i ma teraz zdrową córeczkę.
    Ale pewnie gdybym miała mieć zaplanowane cc inaczej bym wybierała szpital i być moze zaspa tez weszłaby w grę - nie wiem.
    Co do łazienki i lewatywy, jestem w stanie sobie wyobrazic, ze tak było... W końcu po lewatywie trzeba szybko do łazienki ( chyba?) a ta mogła być jednak w tej właśnie chwili zajęta.... I to mi uświadomiło, ze w Wojewódzkim też tak może sie wydarzyć...
    No i boksów do porodu też sie bałam, dlatego tak sie poczułam komfortowo jak zobaczyłam osobne pokoje w moim szpitalu, jednak to zapewnia dużo więcej komfortu i intymności a to jest dla mnie ważne.
    No ale tak jak mowię to są istotne kwestie przy porodzie SN. Cesarka to zupełnie inna para kaloszy i jak rozważałam Swissmed, to byłam zdecydowana, ze jak miałaby to być cesarka, mogę rodzić tak naprawdę wszędzie.

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Miło mi bardzo, że trzymałyście kciuki za mnie:) to był ważny wieczór, no i chyba było ok:)

A jak patrzę na tę górę ubranek, to pada na mnie blady strach- ja to muszę wyprać i wyprasowac!!
    Ale to takie malenstwa, że dwa prania (białe i kolory) myślę, że wystarczą.
    Kocyki, rożek, otulacz, reczniczki i prześcieradło wypiorę pod koniec stycznia, żeby mały miał najświeższe :)

No i jedno dziecko, a tyle ma już rzeczy:)

Gosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana i ja ;) dziewczyny kupujecie karuzele do lozeczek? Naszlo mnie to pytanie bo sie wacham nad kilkoma :p podoba mi sie mega noukie's iris bo ma takie sliczne pluszaczki kotki ale wygrywa tylko jedna melodyjke a np z fisher price i tine love maja takie mega kolorowe ( choc dla mnie za duzo kolorow to jakos mnie glowa boli) z kilkoma muzyczkami i sobie mysle czy to ma znaczenie? Ze bedzie 1 czy 5 muzyczek

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Sue super ze zadowolona z wizyty :-)

Gosia ale na zaspie nie ma boksow do rodzenia. Naprawde smiem watpic w ten arykol. Sa osobne sale " przechodnie" pokoje aby polozna mogla przechodzic. Ale jest sympatycznie i nawet lampka i radio jest o prosze i wygodny fotel.

Gosiu super ze takie fajne info znajomi Ci przekazuja. Z tym karmieniem to nie ma regoly wszystko zalezy od dziecka. Aczkolwiek uczulenie na laktoze sie zdaza i trzeba przerwac karmienie a szkoda ale inaczej dzidzia placze i ma brzydkie kupki.

Ja wstawalam na siusiu 3 razy. Zalamka. Do tego moje koty chyba zwariowaly. Myslalam ze beda spaly na balkonie.
    My dzis rozbieramy nasza sypialnie :-( ostatnia noc na naszym ukochanym lozku to byla. Czas podzielic sie pokoikiem z naszym synkiem i tu bedzie jego miejsce...

Gosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja nie kupuje karuzelki. Moze pozniej. Ale bede sie starala ta akurat zabawke odpuscic.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Bella ja nie kupuje karuzelki. Moze pozniej. Ale bede sie starala ta akurat zabawke odpuscic.
    Ja też nie kupuję karuzelki. Szczególnie po lekturze książki "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" - tam autor pisze o teorii 4 trymestru i że dziecko dostaje za dużo bodźców i tym może być strasznie rozdrażnione. Z jednej strony brakuje mu "ciasnoty" macicy i szumu pępowiny i naszych wnętrzności a z drugiej dostaje coś czego nie zna i nie chce - typu właśnie karuzelki, melodyjki...
    Do mnie to przemawia. Może za jakiś czas się zdecyduję, ale dla mnie to nie jest produkt pierwszej potrzeby.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie. Ja mam taka gwiazdke z melodyjka bardzo cichutka i piekna po synku jeszcze wiec jak bede chciala muzyczke to to bede naciagac. 15 lat lezala i dziala i nadal lza w oku mi sie kreci jak jej slucham <3

Januszkowa lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu coś dla rozluźnienia - bitwa o karpia - oficjalny trailer:
    http://lemurek.tv/walka-o-karpia-oficjalny-trailer/

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciekawe co piszecie :) moze dzis kupie w emoiku ta ksiazke bo z mezem szukalismy na ebooka ale cos nie mozemy znalezc :( chyba ze ktoras z Was posiada i moglaby udostepnic to najszczesliwsze niemowle?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Szw - ja bym chciała wstawać tylko 3 razy w nocy na siusiu, dziś wstawalam 8... To dopiero zalamka. :-P

Gosiak - z tym zalaniem morzem miłości całkowicie się zgadzam! Podobno nie wszystkie mamy kochają od razu, ale jak ja ujrzałam swojego synka wiedziałam, że jestem w stanie oddać za niego życie. Nigdy wcześniej nie doświadczyłam takich uczuć.

Gosiak, Lara 82, Sue, megg, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    A to ciekawe co piszecie :) moze dzis kupie w emoiku ta ksiazke bo z mezem szukalismy na ebooka ale cos nie mozemy znalezc :( chyba ze ktoras z Was posiada i moglaby udostepnic to najszczesliwsze niemowle?
    Kup, kup, jestem na razie w połowie, ale myślę, że dużo da mi ta wiedza.
    Kilka recenzji:
    Michelle Pfeiffer: Harvey pisze o rzeczach, o których większość poradników dla rodziców nawet nie wspomina. Każda matka potrzebuje prostych narzędzi, które naprawdę działają - i dostaje je od doktora Karpa.
    Pediatra z Północnej Karoliny: To najlepsza książka o uspokajaniu niemowląt, jaką kiedykolwiek czytałem.
    Zafascynuje każdego, kto chce wiedzieć w jaki sposób niemowlęta odbierają świat i jak z miłością i skutecznie zareagować na ich płacz.

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Aagnieszkaa, nie czaj się, tylko jedz :) ja zawsze po pobudce muszę coś małego przekąsić :)
    Przykryłam się kocykiem, zamknęłam oczy...i zasnelam. Taki poranny sen jest cudowny. Niestety mój mąż mnie obudził, teraz już naprawdę czas na śniadanie.

Za dwie godziny odbieramy wózek. To mój prezent świąteczny od męża. Już nie mogę się doczekać.
    Z tego co zauważyłam to nie trzymacie ich w domu, tylko jeszcze nierozpakowane w piwnicy czy komórce, czy tak? Ja pewnie od razu będę chciała go złożyć, ale rzeczywiście będzie nam trochę przeszkadzal w przedpokoju. Więc chyba tez się zdecyduje na przechowanie, tym bardziej że mamy jeszcze w planie malowanie mieszkania.

juska19, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dzień dobry:)

Miło mi bardzo, że trzymałyście kciuki za mnie:) to był ważny wieczór, no i chyba było ok:)

A jak patrzę na tę górę ubranek, to pada na mnie blady strach- ja to muszę wyprać i wyprasowac!!
    Ale to takie malenstwa, że dwa prania (białe i kolory) myślę, że wystarczą.
    Kocyki, rożek, otulacz, reczniczki i prześcieradło wypiorę pod koniec stycznia, żeby mały miał najświeższe :)

No i jedno dziecko, a tyle ma już rzeczy:)

Sue - ja też jestem 'przerazona' jak nasze maleństwo zajmuje nam jedna po drugiej szuflade, półkę itd. Mój mąż wiekszosc rzeczy ma we Wrocku, i to nas ratuje. Wszystkie letnie rzeczy powywozilam szczelnie zapakowane do piwnicy.

Ja wciaz jeszcze nie zaczęłam zabawy z praniem, bo czekam na resztę ubranek które zamówiłam. A przez ten świąteczny amok kurierzy jada do mnie już ponad dwa tygodnie. Już zapomniałam co zamówiłam :-)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :D
    wczoraj zaczelam 31 tc :D
    oczywiscie zeby nie bylo za kolorowo przed swietami moj syn chory,maz chory mnie os rozbiera :/ Wczoraj z corcia robilysmy babczeki na powitanie mojej mamy i rodzenstwa i nikt ich zjesc wczesniej nie moze hehe
    Nocke mialam kiepska krocze ,brzuch i plecy daly mi tak popalic ze plakalam z bolu a tu jeszcze tyle czasu :/

megg, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dzien dobry.

Sue super ze zadowolona z wizyty :-)

Gosia ale na zaspie nie ma boksow do rodzenia. Naprawde smiem watpic w ten arykol. Sa osobne sale " przechodnie" pokoje aby polozna mogla przechodzic. Ale jest sympatycznie i nawet lampka i radio jest o prosze i wygodny fotel.

Gosiu super ze takie fajne info znajomi Ci przekazuja. Z tym karmieniem to nie ma regoly wszystko zalezy od dziecka. Aczkolwiek uczulenie na laktoze sie zdaza i trzeba przerwac karmienie a szkoda ale inaczej dzidzia placze i ma brzydkie kupki.

Ja wstawalam na siusiu 3 razy. Zalamka. Do tego moje koty chyba zwariowaly. Myslalam ze beda spaly na balkonie.
    My dzis rozbieramy nasza sypialnie :-( ostatnia noc na naszym ukochanym lozku to byla. Czas podzielic sie pokoikiem z naszym synkiem i tu bedzie jego miejsce...
    My Asiu też będziemy z małym dzielić sypialnię, też przez chwilę miałam plan wymiany naszego łóżka i wstawienia czegoś mniejszego. Udało się bez wymiany, tak poprzestawiac meble ze wszystko i wszycy się zmiescimy.
    A Wy jaki macie plan na sypialnię?

Mąż i Żona od 31 maja
‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ