Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella chcialabym ci mega podziekowac za twoja wypowiedz. Mi na szczescie ten artykul sie nie otworzyl z czego bardzo sie ciesze. Mam takie samo zdanie jak ty. Jak bym chciala wygody to wezme sobie wykupie weekend w hotelu.
Januszkowa cybex od samego poczatki byl u mnie nr 1
Mistrzyni dzielna jestes. Franio tez!bella84, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Asia nie ma za co
pisze co mysle
wiadomo ze jak ktos oczekuje latania przez polozne kolo d... Przez 24 h , ladnej pachnacej lazienki i najlepiej pokoju jedynki z super wyrkami to za bagatela 6-7 tysi w swissmed
my z poczatku chcielismy rodzic w swissmed ale moj ginek tj kiedys pisalam nakreslil mi sytuacje wlasnie tak ze tam bede miala zajebiste warunki ale personel malo zgrany co tez nie jest dobre
wiec jak mam wybierac warunki oh ah i ewentualne komplikacje i przewozenie ze szpitala do szpfala, mniej zgrany personel, a opieke bdb i komfort do dupy to chyba wiadomo co wybiore
-
I zeby bylo jasne, pieniadze tu znaczenia najmniejszego nie maja... Poprostu mam miec cc.. A jak to z cc.. W koncu to operacja jest i roznie bywa... A zaspa ma najwyzszy stopien referencyjnosci o ile sie nie myle
cos za cos :p
Jak to mowia... Nie wszystko co drogie jest dobre -
Dziewczyny tak z innej beczki:) pierzecie staniki w reku czy w pralce luzem czy w specjalnym worku? Po tej mojej gapie sie zastanawiam czy zakupic specjalny worek czy wogole w reku staniki :p nie dosc ze stanik do kosza to jeszze za serwis bede bulic :p
-
Bella masz racje. Ja tez rozwazalam swissmed ale wlasnie ze wzgledu na przewozenie sie nie zdecydowalam. I nawet gdybym miala rodzic SN to i tak wybralabym zaspe. Nie przypominam sobie aby bylo tam az tak zle nawet 15 lat temu.
A staniki wrzucam do pralki w poszewce na posuszke zapinanej na suwak
-
No juz kij ze stanikiem... Bardziej mnie przeraza to co mi tata mowil ze gdyby fiszbina przebila pompe to bym mogla zalac nas i sasiadow... Na szczescie do tego nie doszlo i narazie prania nie zamierzam wlaczac :p w sumie tez wczesniej patrzylam na to tak ze poprostu w razie czego to mi sie stanik rozwali... Ale nie ze pralke moge
-
Ja nawet przez tyle czasu nie pomyślałam o warunkach w szpitalu, moim celem jest tam iść, urodzić poleżeć 2 dni i wyjść!! Wiadomo że na wakacje nie wyjerzdzam tylko idę tam we wiadomym celu i najważniejsze jest zdrowe dziecko a nie warunki super piękne sale nowoczesność itp.. Nie ma co przesadzać! Wybierając szpital moim piorytetem była fachowa obsługa i sprzęt! U mnie są dwa publiczne szpitale pierwszy super hiper komfortowy piękne sale lazienki itp i co z tego jak nie mają żadnego sprzętu do ratowania niemowlaków?? A drugi to ten który wybrałam warunki w miare, sale bez szału lłazienki jak to łazienki ale mają najnowocześniejszy sprzęt! Dla mnie wybór był prosty!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 22:06
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Ale na zaspie jest wc! Jakas glupia pizda za przeproszeniem wymagajaca Boj jeden wie czego napisala badz opowiedziala swoja historie kolezance a ta dodala cos od siebie i glupoty wyszly. No nawet 15 lat temu byly tam toalety moje drogie bo sama mialam okazje nie zalatwiac sie do basenu. Masakra az mi sie noz w kieszeni otwiera.
-
Ja niestety nie mam doswiadczen, w szpitalu na zaspie bylam raz w zyciu na okulistyce jak mi opilek utkwil w oku i musialam miec wyciagany
i bylo super mila babka i wogole sprawnie wszystko poszlo
Ale wydaje mi sie z lekka przekolotowana ta wypowiedz ... Bo np jest tam napisane:
"Ja byłam przerażona jak rodziłam. Był jeden ogólny wrzask. To jest bardzo krępujące i stresujące dla kobiet. Trudno przewidzieć jakie będą reakcje w trakcie porodu. Nie wiemy jak się zachować, by nie przeszkadzać innym"
Nie wiem moze kwestia czlowieka... Ale jakbym todzila naturalnie i miala sie meczyc i wogole przechodzic to wszystko to szczerze mialabym w glebokim powazaniu co oto mysli o moich wrzaskach i itp:p
"Obecnie remontowany jest oddział intensywnej terapii noworodka, a na nim sala porodowa i sala cięć cesarskich"
- a to akurat pozytywnie bo wydaje mi sie bardziej potrzebne niz remont sali poporodowej.. Trzeba ustawiac pewne priorytety...a jak wiadomo nasz zus to zlodzieje i wszelkie skladki tak jak podatki to ida do zlodziejskiej kieszeni, na diety dla politykow, kampanie wyborcze a na szarym szarym koncu na to vo potrzeba:p -
A mnie zaczelo przerazac ze juz w zasadzie wszystko mam, czekam na kurierow jeszcze 3 i to wsio... I... Nie bede miala co robic
na sama mysl ze mam sie nudzic juz mi zle... Jeszcze jak serwis przyjedzie do pralki to prania bym porobila i prasowanie nawet... Ale jesli nie to chyba oszaleje.. Meza nie ma, wszysscy na swieta wyjezdzaja... Ta perspektywa nudy mnie przeraza
-
Dziewczyny! Dzięki za kciuki! Udało sie pięknie, rodzice chyba polubili:)
Ja padam na twarz, naprawdę, nigdy chyba nie byłam tak zmeczona!
A moj wozek... Jest pieeeeeeekny! Wszystko takie intuicyjne, moj tata stwierdził, ze przyjedzie do mnie specjalnie po to, żeby wózkiem z wnukiem pojeździć
Ubranek dostałam na trojaczki, chyba z 40 par spodni.
Jutro, jak już będziemy sami to wrzucę Wam fotorelacje:)
Gosiak, dzieki, że pamietalas :*
Słoneczna, na deser było ciasto orzechowe z kremem i mama P upiekla tez pyszne
Jestem z siebie dumna!! Mama też mi powiedziała, że jest ze mnie dumna:)
Dobranoc:*Bietka, Gosiak, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Patrycja20, angelcia, Lara 82, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
Tak, jak rodzice wyjada, to leżę na lewym boczku:)
Moja teściowa zachwycona naszym mieszkaniem, cały czas chwaliła jak sobie pieknie urzadxilismy, że widać kobiecą rękęnormalnie miód na moje serce;)
I nie było żadnego łapania za brzuch- yaay;)
A leżaczek mam granatowo-biały, nowy był, zapakowany w pudełko!!
Taka jestem szczęśliwa jakby to dla mnie byłoGosiak, Lara 82, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość