X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg i Pia Gizela Wy te pierniczki całemu miastu robicie?;> na prawdę dużo ich macie :) Ja w tym roku sobie odpuściłam, ale w następnym na pewno zrobię, może młody będzie chciał mi pomóc;p

Ja po Świętach wybiorę się do sklepów i pooglądam jakieś bluzki do karmienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 14:44

Gosiak, megg, Penelope lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zjedliśmy obiadek. Dziś w menu była pomidorowa z ryżem i pizza :)
    A propos ryżu gdzieś ostatnio przeczytałam, że jakiś ginekolog polecał jeść ryż na obrzęki i puchnięcie, bo wyciąga wodę. Suchy to wiedziałam - ponoć nawet jak zalejemy telefon, to zaleca się wrzucić na 24h do ryżu. Ale że gotowany też, to nie wiedziałam.
    Może te z Was, które narzekają na opuchliznę, spróbują?

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczescie jeszcze nogi nie puchna.

Gosiak jaki kolor bedziesz miec Jedo? A Ty pobierasz krew pepowinowa?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mi na szczescie jeszcze nogi nie puchna.

Gosiak jaki kolor bedziesz miec Jedo? A Ty pobierasz krew pepowinowa?
    Ja zielony - taki jaką Ty masz trawę w podpisie ;)
    A krwi nie pobieram. Z tego co wyczytałam swego czasu - zgadzam się z info na tej stronie:
    http://oczekujac.pl/2013/01/to-czego-zaden-bank-krwi-pepowinowej-wam-nie-powie.html

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna wysciolke tzn wewnętrzna strone budki + wnętrze gondolki. Wiem, ze zazwyczaj sa biale, ale ona ma fioletowa w tym kolorze :P Moze sie cos pozmienialo :)

Megg i Pia podziwiam Was za te pierniki <3 mogę odkupić? haha :)

Bylam w Rossmanie.. nie wierze, ze jest taka tragedia. Chcialam sobie kupic podkład + puder jakieś fajnej marki i co? Kolory okropne, niedopasowane absolutnie, robione na jedno kopyto. I za co oni chcą po 50-80zł... Lepsze bywają już te po 20zł :/ Wkurzylam sie tylko.

megg lubi tę wiadomość

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - jeśli uda mi się wyjść do domu to spróbuję z tym ryżem - będzie codziennie na obiad ;-) byleby się pozbyć opuchlizny, bo już butów zimowych nie założę. Chyba że męża...

Gosiak lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni odwiedził Cię już Franuś? :) Bo nie pamiętam w który dzień miał u Ciebie być. Co mówią lekarze? Jak się czujesz?

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, my nasze pierniczki zabieramy w gości i rozdajemy rodzinie, dla nas zostanie może 30%, ale z drugiej strony, w święta to my w domu tylko śniadania jemy, a tak to nas nie ma.
    Właśnie skończyłam mojego drugiego bałwana :D I zaczęłam częściowo trzeciego. Uhh. Przy okazji obejrzałam sobie w TV "Jak ukraść księżyc" :)

Ale tu dziś cichutko :)

Bietka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia wyślę pierniki Mikołajem ;)

angelcia lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Sue ;)
    Stresuję się trochę razem z nią :)
    Ja się szykuję i niedługo wychodzimy na spotkanie z przyjaciółmi. Miłego wieczoru Wam życzę!

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSz u nas byl dzis obiad w Macu :) niezdrowe jak cholera ale jak pysznie eh :)

ja dzis zrobilam zakupy na swieta i tyle wypoczywam juz dzis nic nie robie :)

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA muszę się wam pochwalić moimi ozdobami, które dzisiaj zostały skończone :)

Oto efekt :

a48da398ec5fac6emed.jpg

MAm takich 15 szt :)

Gosiak, słoneczna 85, asia888, Lara 82, megg, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ubralismy choinke:) i ugotowalam gar rosolu ze swojskiej perliczki;)

angelcia zaraz maz idzie po pudlo z gondola;) bo nie wiem ale fioletowego ram nie widzialam, sama teraz sie zastanawiam;) mi juz w sumie obojetne jaki srodek budki.
    Ostatnio jestem jakby glupsza, jakos tak zapominam i w ogole taka polprzytomna.
    Tez tak macie?;)

angelcia, megg, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka bardzo ładne serduszkowce śnieżynki! Z czego są zrobione ;>

A ja właśnie przebrałam pościel i już dziś nic nie robię!

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia z makaronu:)

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:) co do artykulu to powiem tak... Nie nastawiam sie na luksusy, wygodne lozka, i inne cuda na kiju... To jest szpital publiczny... A od publicznej opieki nie wymagam zbyt wiele wiec rozczarowania nie powinno byc :) jedyne czego oczekuje to fachowa opieka a co by nie mowic lekarzy maja tam bardzo dobrych i polozne rowniez... Wiecej mi nie potrzeba... Ide tam na 4 dni i jako tako sie przemecze... "Wygode i komfort" mam w domu :)
    Jakbym miala todzic naturalnie to bym pewnie na wojewodzki sie zdecydowala ale w mojej sytuacji opcja najlepsza to zaspa bo nikt mi tam nie bedzie kazal probowac sn.. :) a wygody komforty narzekania to cos co mnie nie dotyczy bo najzwyczajniej w swiecie nastawiam sie na brak wszelkich udogodnien :)
    Jakby w artykule opisywalibze opieka nie taka, polozne zlosliwe to bym sie martwila.. Ale lozka toalety i prysznice... Trudno... Takie zycie... Nasze mamy w gorszych rodzily warunkach :)i juz nie przesadzajmy z tym obdzieraniem z godnosci :) toz jak jest 5 babek na ltore jest 1 toaleta to by kazda musiala siedziec za 4 h by sie nie zalapac :p
    No ale nic... Nie taierdze ze bede zadowolona z komfortu ale mam inne priorytety w tym przypadku niz ladny pokoj wlasna toaleta i lozko nie wiem jak wygodne :)

Ja tez odebralam dzis wozeczek :D i zalega juz w pownicy :p i kupilam wanienke ze stojakiem :) wiec zajarana jestem jak gwizdek :) a tata mi moja cure brudasa umyl na myjce i az milo sie na nia patrzy :P teraz wiec leeeze i wypoczywam :)
    No i pralke prawie rozwalilam chyba bo sie dzis zorientowalam ze w staniku brakuje mi fiszbiny... Szukalam wszedzie i nie ma wiec na 99% podczas prania wypadla i sie przedostala pod beben grrr:/ teraz musze wzywac serwis by mi pralke rozkrecili bo na gwarancji jest i sprawdzili czy tam nie zalega cos... Oczywiscie musze czarowac ze cos mi stuka i nie mam pojecia co to jest... A nie stuka mi nic :p tylko musze miec argument do wyjecia bebna :p

słoneczna 85, NASTA, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Pia z makaronu:)

Nie powiedziałabym! No super! Może nie zapomnę tego pomysłu na przyszły rok ;)

Bietka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Mistrzyni odwiedził Cię już Franuś? :) Bo nie pamiętam w który dzień miał u Ciebie być. Co mówią lekarze? Jak się czujesz?
    Tak :-) dzisiaj był i jutro też przyjdzie. On też się stesknil, jak zobaczył mnie na korytarzu to na cały głos wolał "maaaaamaaa!" i przybiegl do mnie, wycalowal każdy policzek i brzuch ;-) na koniec tylko sie rozzalil i nie chciał mnie wypuścić z rąk. Przykro mi się zrobiło jak M. musiał go na sile zabierac na rekach, nie chcial sam odejsc i płakał "z mamą, z mamą". Ale obiecalismy mu, że jutro znów mnie odwiedzi :-)
    A ja czuję się dobrze, codziennie mam robione po co najmniej 2 razy ktg, sprawdzają tętno dzieci też po kilka razy, moje ciśnienie 4x dziennie więc trochę tego jest... Ciśnienie mam dobre, ale czekam do poniedziałku bo wtedy więcej lekarzy i przekażą mi info odnośnie wyników białka w moczu ze zbiórki całodobowej. Jeśli będą w normie to pewnie mnie wypuszcza do domu :-) i powiem Wam, że jak tak sobie polezalam 3 dni to biodra i kość lonowa dużo mniej boli. Jednak co odpoczynek to odpoczynek, a w domu nie da się poleżeć przy dziecku. Dobrze, że zostało mi tylko trochę ponad 2 tygodnie.
    Czuję zarówno strach jak i mega podekscytowanie. To już tak blisko!

asia888, Patrycja20, angelcia, Penelope, megg, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni no u Ciebie to juz tuz tuz :) bedziesz pierwsza rozpakowana lutoweczka :)

Sue lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, że któraś tak poszaleje w Sylwestra ze didzius stwierdzi "basta! Wychodzę i sam potancze" ;-) :-P
    ale wygląda na to, że raczej będę pierwsza...

asia888, Penelope, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ