Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja tydzien temu ( 31 tc 6d) wazyla 1700
a czyli dopiero po skonczonym 37 tc bedzie Cie umawial
to fajnie
Ja akurat u mojego gina matkowskiego mam wizyte 21 stycznia ( koniec 37tc) i potem tydzien pozniej z usg ( 37 tc 5 d) wiec moze juz wtedy mnie np wysle na cczobaczymy
derii84 lubi tę wiadomość
-
O to faktycznie sporego grzmota nosze
Bella tak powiedzial ze na kolejnej wizycie ustalimy sobie termin. Zobaczhmy jak to bedzie.
Moj syn 3 tyg wczesniej rodzil sie z waga 3550 wiec jest duza szansa ze faktycznie klopsjustta, Sue, Gosiak, bella84, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
-
laureczka25 wrote:A ja mam pytanie nie związane z ciążą
Czy Wasi mężczyźni używają elektrycznych golarek? Jeżeli tak to jakich ? Polecacie jakieś konkretne. Bo mój ma urodziny w Wigilię i muszę zrobić prezent 2w1 a ostatnio coś wspominał o golarce więc chyba się wykosztuję ale nie wiem jaką wybrać a mam wrażenie, że w sklepach wciskają to co najdroższe... Byłam dziś w media markt i babka polecała golarkę za 900zł (cena kosmiczna, nie wiem czy jakość idzie w parze z ceną czy to nowość i dlatego taka droga) Macie jakieś doświadczenie z takimi golarkami?
Mój mąż ma gruby, czarny i twardy zarost i musi golić się codziennie (jak nie wygląda jak arab). Zwykłe maszynki z goleniem na mokro go wykańczały i powodowały podrażnienie konkretne. Z 4 lata temu kupiłam mu też w prezencie maszynkę Braun z serii 320s bezprzewodowa, działa do dziś bez zarzutów. Raz się zapchała, myśleliśmy, że po niej ale mąż rozkręcił okazało się, że się dużo włosków zebrało bo nie dokładnie czyścił. Od tamtej pory dba o nią i dokładnie czyści po każdym goleniu i jest super. Jest bardzo zadowolony, golenie do zera na sucho bez żadnych podrażnień. Oczywiście po goleniu jakiś balsam żeby trochę nawilżyć dla komfortu. Ale powiem Ci on już sobie życia bez niej nie wyobraża bo to taka szybkość i wygoda. No i nie kosztowała 900 zł. A teraz są jeszcze tańsze.
laureczka25 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż także ma Brauna,ale on w porównaniu do meza Lary ma zarost normalny,niestety nie jest zwolennikiem częstego golenia się.
Nie mam pojęcia także,ile koszt taka maszynka,ale nozyki coś w granicy 100zl,on zbyt często nie wymienia.
Ten mój berbec jak nigdy od wczoraj daje czadu,nie poznaję go. Ma tylko przerwy na spanie godzinne lub max dwie i dalej daje czadu,teraz od 19 szaleje.laureczka25 lubi tę wiadomość
-
Sebza pytalas o nawilZacz.. Ja kupilam parowy ze wzgledu na to ze nie chcialam ryzykowac z kotem i ultradzwiekowym
bo by sie kase wydalo i moze by kot tolerowal a moze wariowal
wiec wolalam nie robic testow
kupilam w euro agd nawilzacz fred .. Koszt niemaly bo 529 zl, ma 2 tryby: zwykly lub ekonomiczny i mozliwosc regulacji pary, poki co jest fajny
i wyglada tez spoko
sebza lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Mój mąż ma gruby, czarny i twardy zarost i musi golić się codziennie (jak nie wygląda jak arab
). Zwykłe maszynki z goleniem na mokro go wykańczały i powodowały podrażnienie konkretne. Z 4 lata temu kupiłam mu też w prezencie maszynkę Braun z serii 320s bezprzewodowa, działa do dziś bez zarzutów. Raz się zapchała, myśleliśmy, że po niej ale mąż rozkręcił okazało się, że się dużo włosków zebrało bo nie dokładnie czyścił. Od tamtej pory dba o nią i dokładnie czyści po każdym goleniu i jest super. Jest bardzo zadowolony, golenie do zera na sucho bez żadnych podrażnień. Oczywiście po goleniu jakiś balsam żeby trochę nawilżyć dla komfortu. Ale powiem Ci on już sobie życia bez niej nie wyobraża bo to taka szybkość i wygoda. No i nie kosztowała 900 zł. A teraz są jeszcze tańsze.
Zawsze podobaly mi się tacy mezczyzni z ciemnym zarostem a zakochałam się w blondynie:p a tak a propo owlosienia to moja córka przy porodzie miała bujne ciemne owłosienie nawet na plecach..Teraz ma półtora roku i jest blondyneczka ale te włosy na plecach jej pozostaly i zabawnie to wygląda ale pediatra mówi ze jeszcze mogą zniknac
A co do golarki to wybrałam philipsa z ruchoma głowica za 500 zl. Mam nadzieje ze się sprawdzi i dzięki za opinie:) ale chyba z dwie godziny stałam w sklepie i się zastanawiałam bo dla mnie to czarna magia:)
Kolejki do kas masakryczne. I oczywiście nikt nie przepuścil kobiety w ciąży z małym dzieckiem, ale co zrobić święta w końcu i każdy się spieszy:p
Laureczka25 -
nick nieaktualny
-
No mój do biura musi się golić, szczególnie jak często mają jakieś wizytacje. Ale np. moja babcia uwielbia go w zaroście i nie każe mu się golić jak do niej jedziemy
A, że mu szybko rośnie zarost i po 8-9 godz. już widać, to jak lecieliśmy do Australii i podróż trwała 26 godz., no z 30 od wyjścia z domu wszędzie na lotniskach brali go na osobistąi nie był z tego zadowolony
Oczywiście nie wiem czy to z powodu zarostu, no ale dla mnie to on groźnie nie wygląda