Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw i Derii Wasze avatary sa tak podobne, ze ja nie wiem kto jest kto ;P
Mistrzyni, angelcia wszystko prawda, kazda ma troche racji. Nie jest dobrze byc glupim czy naiwnym, ale z dziecmi jak i ze wszystkim innym w zyciu - przygotowac sie mozna tylko do pewnego stopnia. Jest jeszcze cos takiego jak wypadki losowe.AsiaSzw, derii84 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
AsiaSzw a do kogo idziesz? Do tego zabula?
Nie ma co sie kminic ze spiworkiem czy bezkazda robi jak uwaza
Aj dziewczyny to juz zaraz styczen jest.... Juz niedlugo u nas zaczie sie rozpakowywanie :p za 2 miesiace to juz wiekszosc bedzie chyba nawet rozpakowana i bedziemy tu gadac o kolkach nieprzespanych nocach karmieniu itd :p alez to leci
Najwazniejsze jest to ze juz jestesmy na takim etapie ciazy ze nawet gdyby u ktorejkolwiek sie cos zaczelo przed czasm ( czego nie zycze oczywiscie) to juz nasze dzidzie beda jak te utodzone w terminietyle ze mniejsze
a reszta juz ok
i to najwazniejsze
nie wiem jak wam ale mi to daje olbrzymi komfort psychiczny a wiadomo z kazdym dniem jest tylko lepiej
justta, Gosiak, sebza, derii84, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Gosiu dzis mam wizyte u doktora Zabula ze szpitala zaspa. Chcialabym aby on robil mi cc. I stwierdzilam ze sobie pojde poznac sie z nim blizej
ale czuje mega dyskomfort.
-
Hej a ja mam dziś kiepski dzien mój P. dużo gra w piłkę wczoraj miał mecz na hali a dziś obudził się z mega bólem kolana całe było spuchnięte więc pojechaliśmy do ortopedy okazało się że pękła mu torebka stawowa i wdało się zapalenie. Masakra tyle stresu ... ;///
-
Mistrzyni z tymi skurczami przy tak zaawansowanej.ciąży to ciężko,najlepszy byłby fenoterol,ale z tego co wiem już go nie praktykują.
Jedyne co domowe to tylko magnez i no spe,bo cóż innego,a i jeszcze luteine.
A tak to tylko unikać sytuacji stresujacycg i obciążających organizm :-)i oby do 36-37 tygMistrzyniWKochamCieMisiu, megg lubią tę wiadomość
-
A ja mam pytanie nie związane z ciążą
Czy Wasi mężczyźni używają elektrycznych golarek? Jeżeli tak to jakich ? Polecacie jakieś konkretne. Bo mój ma urodziny w Wigilię i muszę zrobić prezent 2w1 a ostatnio coś wspominał o golarce więc chyba się wykosztuję ale nie wiem jaką wybrać a mam wrażenie, że w sklepach wciskają to co najdroższe... Byłam dziś w media markt i babka polecała golarkę za 900zł (cena kosmiczna, nie wiem czy jakość idzie w parze z ceną czy to nowość i dlatego taka droga) Macie jakieś doświadczenie z takimi golarkami?
Laureczka25 -
Laurka wiadomo ze nie chodzi tu by dziecko juz wyskakiwalo
ma siedziec jak najdluzej
ja osobiscie poprostu czuje pewien komfort o tyle ze jakby sie szyjka skrocila czy cokolwiek i by sie zaczelo to juz dzidzia jest bezpieczna
ale oczywiscie ma siedziec w brzuchu do konca stycznia
Gosiak to co kupujesz traumelanda?:p
Ja przy porodzie wazylam 3200 ( wzrostu nie pamietam) a urodzilam sie tydzien po terminie wynikajacym z @a przy wypisie ok 2800
-
Mój ma bardzo gęsty i mocny zarost i używał i golarki z kilkoma ruchomymi głowicami i tej bardziej klasycznej - obie były kupowane kilka lat temu za jakieś 400-500zł czyli były nie z najniższej półki i obie się nie sprawdziły przy tego typu zaroście. Ciężko coś polecić, bo każdemu pasuje coś innego.
Teraz używa prawdziwej brzytwy i jest bardzo zadowolony aczkolwiek nauka golenia trochę trwała.
Dobra brzytwa też kosztuje kilkaset złotych
laureczka25 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
po ciężkim weekendzie, a raczej nockach...
jak nie nocne skurcze, to nocne szaleństwa synula... Był ułożony główkowo, a jednej nocy tak się wiercił, że czułam dokładnie i boleśnie jego zmienianie pozycji. Zatem teraz jest po drugiej stronie, kopie po żołądku (co skutkuje całonocnymi i całodziennymi zgagami) i główkę ma...raz na wysokości pępka, a raz niziutko
asia888 wrote:Laurka W Brukseli travel system tez wiedzie prym, zdecydowanie jest ich wiecej choc gondolki tez sa.
nic nie wiem o tym badaniu na paciorkowce, poki co tyle wiem ze badania odnosnie znieczulenia czy bede mogla miec podane bede miala pod koniec ciazy i to juz chyba wszystko z badan.
Wedlug mojej gin 8 miesiac zaczne dopiero za tydzien czyli 32 wedlug suwaczka, 33 wedlug Belly, kazdy liczy inaczej mozna zglupiec :p
a i wyczytalam taka ciekawostke ostatnio ze jestesmy juz na takim etapie ciazy ze obecna aktywnosc jaka maja nasze maluchy to bedzie prawdopodobnie ich temperament po porodzie, wiec ruchliwe beda ruchiwe a spokojne beda spokojne po urodzeniu ;p
czyli mój mały będzie wiercioszek..Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
bella84 wrote:Gosiak to co kupujesz traumelanda?:p
http://materacem.pl/vitmat-materac-lateksowy-baby-60x120
O traumelandzie pomyślimy jak będziemy kupować drugie łóżeczko dla Janeczki - jak się pojawi drugi bobasbella84 lubi tę wiadomość
-
Jestemmmm.
Bella bylam u Mlodego Zabula bo stary mnie przeraza. Mialam 1 raz okazje byc u niego i tak nieprzyjemnego badania dawno nie przezylam. Mialam wrazenie ze az w gardle mnie drapie od gilania moich migdalowi nie moglam zejsc z fotela
.
za to mlody zabuljezt git. Badanie bardzo delikatne. Usg dlugie i dokladne. Milion zdjec. Wszystkie pytania dostaly odpowiedz. Wiec jestem zadowolona. Przede wszystkim powiedzial ze nie ma sprawy i rozwiaze osobiscie maja ciaze. Mam przyjsc w 37tc i umowimy sie na dokladny termin. Cena slaba bo 180 zl ale nie narzekam.
Maly wazy uwagaaa uwagaaaa 2006g-
niesamowite. Przybral 600g szok. A ostatnia wizyte mialam 5 grudnia wiec troszke ponad 2 tyg. Ale sie ciesze. Zaraz wstawie wam fote jak zaslania sobie reka i stopa buzke aby byc tajemniczym
Sue, kasia_1988, MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak, Patrycja20, justta, derii84, bella84, Lara 82, Bietka, megg, Fedra, sebza, asia888, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość
-
http://www.iv.pl/images/60932463555936521289_thumb.jpg
http://www.iv.pl/images/24987517296987197992_thumb.jpg
Gosiak, Sue, Patrycja20, justta, derii84, Lara 82, Bietka, laureczka25, angelcia, Fedra, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość