X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, gratuluję kolejnych rozpoczętych tyg., a Ty Mistrzyni jesteś prawdziwym Mistrzem :-) Bliźniacza ciąża i już ten tydzień i tak naprawdę bez większych komplikacji i jeszcze w ruchu. Jesteś stworzona do bycia w ciąży :-)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na rosół od mamy bo mam dość ciężkiego świątecznego jedzenia.

Pia Gizela, Januszkowa lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nadia606 Debiutantka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pragnę się z Wami przywitać :) Również będę lutową mamusią :) jest to moje pierwsze dziecko i razem z mężem bardzoo go wyczekujemy :) mam nadzieje że razem z Wami zleci mi miło i szybko do terminu :) Pozdrawiam w ten niedzielny biały dzionek :)

Patrycja20, Sue, juska19, Asiaa1201, Lara 82, Penelope, megg, Januszkowa, angelcia, derii84, MistrzyniWKochamCieMisiu, PatrycjaP, Fedra lubią tę wiadomość

w4sqgzu3pl8n4bs5.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    u mnie nospa regularnie, twardnienia są solidne, ale niebolesne, najczęściej w nocy, choć w dzień czasami też mam uczucie, że mi się brzuch urwie, więc podtrzymuję go ręką.

W nocy wstaję nadal co godzinę, czyli średnio 6-8x

Święta jakoś zleciały, dosyć męcząco, więc cały weekend jestem wyłączona z życia dosłownie. Leżeć i leżeć i spać tylko... :)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła rosołku. Może na jutro sobie ugotuję :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe kiedy będą jakieś kupony allegro :D

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nadia606, napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś, ile masz lat, na zwolnieniu czy jeszcze aktywna:-), kto to taki w brzuszku siedzi, jak znosisz ciążę i na kiedy masz termin ?

Takie małe przesłuchanie na początek aby lepiej się poznać.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam, które będą miały ochraniacz na łóżeczko - na całe łóżeczko, czy tylko na pół?

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath co do słodyczy to ja już chyba przeginam ale mam cały czas ochotę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rmf.fm/f/wyprawka.html Tu dla dziewczyn które może urodzą 15 stycznia :D Różnie bywa :D

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Cath co do słodyczy to ja już chyba przeginam ale mam cały czas ochotę.
    Ja całą ciążę tylko kwaśne no i owoce jedynie. A teraz od wczoraj słodycze w ilościach hurtowych pochłaniam mam nadzieję że to tylko chwilowe :D

Co do ochraniacza ja mam na pół łóżeczka tylko ;)

Witaj nadia606 :) Napisz coś o sobie więcej ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja dzisiaj miałam wręcz świetną noc, nic mnie nie bolała, tylko raz na siusiu, ogólnie nie czułam, że jestem w ciąży ;p. Wieczór nie zapowiadał się tak kolorowo, bo miałam drżenie łydek, tak wkurzające, że myślałam, że nie zasnę. Spałam do 9 i to o dziwo mąż mnie obudził :D

Wracając to twardnień brzucha to ja mam je codziennie, ale one nie są uciążliwe, ani bolesne. Jestem ogólnie spokojna, ale to pewnie dlatego, że od dawna mam pessar, który pomimo mojej aktywności trzyma szyjkę. Poza tym ja już zaczęłam 36 tydzień więc jestem bardziej "bezpieczna" niż te mamusie które są np w 32 tyg.

Ja dzisiaj robię schabik w sosie do tego ziemniaczki i surówka z kapusty pekińskiej. Rosołek będę gotować w sylwestra. Mąż poprosił, bo na sylwka przychodzi do nas siostra z chłopakiem i maja zamiar sobie popić, więc od razu z rana na kaca będą mieli ciepłe jedzonko :)

U nas dzisiaj pochmurno i zimno, aż się z domu nie chce wychodzić.

Fedra lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, ja mam tydzien starsza ciaze niz Ty i tak mi dzis wyskakuje w opisie:

Jeśli martwiłaś się przedwczysnym porodem, możesz teraz odetchnąć. Urodzone teraz, Twoje dziecko nazwane zostałoby dzieckiem urodzonym przedwcześnie, a nie wcześniakiem. Różnica polega na tym, że przedwcześnie urodzone dziecko ma już prawdopodobnie rozwinięte płuca, zatem jest niewielkie ryzyko że trafi na oddział intensywnej terapii. Generalnie dzieci nie mające problemów zdrowotnych, urodzone pomiędzy 34-37 tygodniem, radzą sobie na świecie już całkiem dobrze i w dłuższej perspektywie nie odstępują kroku dzieciom urodzonym o czasie.

:)

megg, cath, asia888, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wstaję co noc średnio między 3-5 razy. Marzy mi się przespać noc.

Twardnienie brzucha mam codziennie, u mnie dosyć boleśnie i promieniuje ból na cały brzuch. Robi się coraz ciężej...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budujący opis :-) to jeszcze tydz

słoneczna 85, Asiaa1201, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Megg, ja mam tydzien starsza ciaze niz Ty i tak mi dzis wyskakuje w opisie:

Jeśli martwiłaś się przedwczysnym porodem, możesz teraz odetchnąć. Urodzone teraz, Twoje dziecko nazwane zostałoby dzieckiem urodzonym przedwcześnie, a nie wcześniakiem. Różnica polega na tym, że przedwcześnie urodzone dziecko ma już prawdopodobnie rozwinięte płuca, zatem jest niewielkie ryzyko że trafi na oddział intensywnej terapii. Generalnie dzieci nie mające problemów zdrowotnych, urodzone pomiędzy 34-37 tygodniem, radzą sobie na świecie już całkiem dobrze i w dłuższej perspektywie nie odstępują kroku dzieciom urodzonym o czasie.

:)
    Od razu człowiek jest spokojniejszy jak coś takiego przeczyta nie?

słoneczna 85, Asiaa1201, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nadia606 Debiutantka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Witaj Nadia606, napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś, ile masz lat, na zwolnieniu czy jeszcze aktywna:-), kto to taki w brzuszku siedzi, jak znosisz ciążę i na kiedy masz termin ?

Hej :) Jestem ze śląska dokładnie z Tychów i mam 30 lat :) jestem w 32 tygodniu ciąży a na zwolnieniu jestem już jakiś czas. Jest to moja pierwsza ciąża i razem z mężem oczekujemy naszego małego Adasia :)
    Jak pewnie u większości z Was ciąże znosiłam dobrze, aż do rozpoczęcia 3 trymestru :P wieczne parcie na siku, większy brzuch który czasem jest "nie wygodny", złe spanie na bokach no i obawy że to tuż tuż :)
    niestety od paru tygodniu zmagam się też z cukrzycą ciążową, ale na razie dieta pomaga więc mam nadzieje że tak będzie już do końca :)
    termin porodu mam na 22 lutego, ale już wiem że ciąża zakończy się wcześniej, gdyż od neurologa mam skierowanie na cięcie cesarskie z powodu przepukliny... pierwsze dni po tej informacji były bardzoo ciężkie.. bardzo chciałam żeby poród odbył się naturalnie, tak jak powinno być.. dopiero z czasem oswoiłam się z tą myślą...
    niestety nie zawsze jest po naszej myśli.. najważniejsze że finalnie już nie długo zobaczymy naszego synka :)

Lara 82, cath, Januszkowa, Sue, derii84, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

w4sqgzu3pl8n4bs5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nadia :)

Ja slodkie na okraglo moglabym jesc :(

Ja juz odetchnelam, to juz na tyle zaawansowana ciaza ze wiem ze wszystko bedzie ok i nie stresuje sie juz niczym od jakiegos czasu :) troche tylko boje sie porodu:p

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, tak - budujace ;)

A ja robie barszczyk z buraczkow zabielany z ziemniaczkami i koperkiem.

W Biedrze kupilam dzis krowki na wage:) ale dobre;)

No i sa nowe serki- takie Tutti z kostkami kokosa;) dobre;) sa jeszcze mango;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 13:08

megg, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Witaj Nadia :)

Ja slodkie na okraglo moglabym jesc :(

Ja juz odetchnelam, to juz na tyle zaawansowana ciaza ze wiem ze wszystko bedzie ok i nie stresuje sie juz niczym od jakiegos czasu :) troche tylko boje sie porodu:p
    Pewnie że tak :D Musi być ok :D Teraz na tym etapie to jest o wiele bezpieczniej :) Ja już wg się nie stresuję i nawet się nie oszczędzam. Jeżdżę na studia normalnie, sprzątam, zakupy robię. Nie mówię bo dużo leżę. a zobaczcie moja szyjka zaczęła się skracać w 28 tygodniu. I trwam do dziś dnia :) Ja już po 2 stycznia mogę rodzić bez obaw :D

Asiaa1201, sebza, Sue, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ