Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 wrote:A wiecie co ja Wam powiem... Zaczyna mi chyba powoli ten czop sluzowy odchodzić.. Taka galaretka zbita narazie w małych ilościach.. Czytałam że może się tak dziać już 3-4 tyg przed porodem
i wcześniej
ale numer
-
Asia no niech jeszcze bobo posiedzi
O co chodzi z tym twardnieniem ze do szpitala wiele dziewczyn jedzie? Mi nieraz tez stwardnieje choc mega rzadko i trzyma chwilu ie doslownie... Od czego to zalezy ze z danym twardnieniem sie jedzie? Bo moze ja czegos nie wiem -
Ja tez mam twardnienia, czesto, nie jezdze do szpitala bo mi powiedziano ze na tym etapie to jest juz normalne
kazali przyjechac jedynie gdy beda regularne bolesne skurcze, bol, lub krwawienie/ plamienieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 21:49
-
asia888 wrote:Ja tez mam twardnienia, czesto, nie jezdze do szpitala bo mi powiedziano ze na tym etapie to jest juz normalne
kazali przyjechac jedynie gdy beda regularne bolesne skurcze, bol, lub krwawienie/ plamienie
Twardnienia brzucha to skurcze. Ja od paru dni powoli czuje skurcze te bolesne. Tzn nie sa mega bolesne ale czuje sie jakbym okres miala dostać przy tym twardnienie brzusia ale przechodzi -
No wlasnie, przeciez jestesmy juz na finiszu, musza byc skurcze przygotowujace, to w sumie czemu dziewczyny na ip jezdza to niewiem
chyba ze szyjka skrocona mocno to inna sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 22:07
cath lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:Ja kupowalam podklady seni soft - i tu kon by sie usmial bo wyczytalam ze warto miec 2-3 opakowania ( ale dopiero po zakupie doczytalam ze opakowania po 5 sztuk pakowane) a ja kupilam uwagaaa!! Pakowane po 30 sztuk
wiec mam 2 opakowania po 30
:D lacznie 60 sztuk haha
no nic... Kasa wydana zwrotu nie mozna...
obdaruje kolezanke mtora ma rodzic w czerwcu :p
tyle ile wykorzystasz to wykorzystasz a jak nie to tak jak piszesz oddasz komuś
czasem do dzidzi sie przydaje
-
Asiaa1201, ten czop chyba mi też odchodzi powoli. Od 3 dni obserwuję gęstą przezroczysta jakby maź, śluz brrrr bóle mam jak menstruacyjne I trzymają nawet godzinę. Dziś jak mnie chwycił nagle to miałam łzy w oczach. Ze strachu dziś wreszcie torbę do szpitala spakowaliśmy z moim A.
CATH, ja mam oprócz normalnego łóżeczka turystyczne, będzie stało na dole w salonie żeby I na dole było gdzie dziecko położyć. Potem do teściowej z nami będzie jeździło.Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Możecie sobie myśleć co chcecie ale lepiej sprawdzić niż by szyjka się całkowicie skrocila i nie dało się malenstwa utrzymać. Lekarz zalecił spawdzenie więc tak zrobiłam zwłaszcza ze twardnienie miałam jak tylko z łóżka się ruszylam. Teraz jestem spokojniejsza zwłaszcza ze plucka się rozwina ale to tylko moje podejścię. I sorki że może wam wg niektórych glupotami głowę zawrocilam. Spokojnej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 22:51
Lara 82, Asiaa1201, sebza lubią tę wiadomość
-
Lula bardzo dobrze, że pojechałaś bo jednak nie wszystkie jesteśmy na tym samym etapie Ty masz 32+4, a niektóre z nas już np 35+4 (3tyg.różnicy)to jest zasadnicza różnica w rozwoju płuc dziecka i jelit. W 35 tyg. skończonym one już są ukształtowane a w 32 nie. I dlatego dostałaś sterydy. Gdyby to była głupota nie zostawili by Cię w szpitalu.
Kochana nie denerwuj się, ja też jadę w poniedziałek na sprawdzenie właśnie by mieć pewność, że jest OK, bo wcześniak to jednak wcześniak i naprawdę bezpieczny jest skończony 37 tydzień dla dziecka. Trzymaj się dzielnie nie stresuj i daj znać co u Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 23:02
Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość
-
Lula nikt negatywnie nie skomentował tego że pojechałas do szpitala! Ogólnie dziewczyny pytały
także główka do góry
bardzo dobrze że nas poinformowaś wypoczywaj ;*
No niech posiedzi sobie jeszcze owszempenelope to widzę że " jedziemy na tym samym wózku " haha
Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Witam sie wieczornie;)
Dostałam dzis wyniki badan na paciorkowca i go nie mam;)
Pozatym Mała mnie tak szalenczo kopie ze az sie boje ze bedzie jakas nadpobudliwa hahaha;) Ale z tego co czuje nadal sie nie obrocila ;/
Ostatnia "porcja" ciuszkow wyprana i sie suszy. Zostało mi juz tylko prasowanie. Torba do szpitala prawie spakowana. Jeszcze musze dorzucic tylko kosmetyki swoje.
Lula ja tez uwazam ze bardzo dobrze ze pojechalas do szpitala. Nigdy nie wiadomo co sie dzieje w "srodku" wiec lepiej to sprawdzic.angelcia, Asiaa1201, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Lula, gdyby to była pierdoła, to nie zostawiliby Cię na obserwacji. Co do wizyty na IP uważam, że należy słuchać intuicji. Jeśli Ty czułaś, że coś jest nie tak, to dobrze, że pojechałaś.
Mnie też czasem brzuch twardnieje, ale bardzo rzadko i to jak sobie "zapracuje" - za dużo łażę albo sprzątam.
Pewnie jakby się coś działo, to też byl jechała.
Nikt Cie tu negatywnie nie ocenia
Uważaj na siebie i się nie stresuj :*
Asia - z tym czopem to o maj gat!! Ponoć bez niego można jeszcze 2 tyg śmigać
-
Lula dobrze ze pojechalas:) ja tylko pytalam o co chodzi z tymi twardnieniami i jazda na ip bo mnie np to jest tak ze rzadko twardnieje a jak juz to po 30 sek czy cos puszcza i spokojna dlugo nieraz kilka dni
ale wole wiedziec co miec na uwadze bardziej a co jest normalne
stad pytanie
zadna z nas nie neguje jazdy na ip bo wiele z nas juz tam bylo z roznymi rzeczami
lepiej dmuchac na zimne
a matki intuicja jest najwazniejsza
-
słoneczna 85 wrote:Ale do cesarki na czczo trzeba byc i pic tez nie wolno. Musze zapytac gina na wizycie.
Chodzi tez o to ze znieczulenie zzo moze spowidowac ze zaczniemy wymiotowac jak bedziemy najedzone.
Moze pod tym wzgledem.
No i nie jesc duzo zeby sie nie zesrac;) doslownie -
kazdy postepuje wedlug siebie i tak jak sam czuje, nikt tu nikogo nie krytykuje
tez miewam takie skurcze po obudzeniu, ogolnie teraz mam czesto te twardnienia, ale skoro moja lekarz mowi ze na tym etapie to jest normalne i tak bedzie i ma byc to ja jej ufam
i dopoki nie sa bolesne to po prostu cwiczenie macicy przed porodem, to wole napisac o tym zeby inne dziewczyny sie nie stresowaly jesli takie twardnienie sie zdarzy i nie myslaly ze trzeba odrazu jechac do szpitala