X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A wiecie co ja Wam powiem... Zaczyna mi chyba powoli ten czop sluzowy odchodzić.. Taka galaretka zbita narazie w małych ilościach.. Czytałam że może się tak dziać już 3-4 tyg przed porodem ;) i wcześniej
    Niech młody posiedzi jeszcze troszkę :D ale numer :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no niech jeszcze bobo posiedzi :)
    O co chodzi z tym twardnieniem ze do szpitala wiele dziewczyn jedzie? Mi nieraz tez stwardnieje choc mega rzadko i trzyma chwilu ie doslownie... Od czego to zalezy ze z danym twardnieniem sie jedzie? Bo moze ja czegos nie wiem :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam twardnienia, czesto, nie jezdze do szpitala bo mi powiedziano ze na tym etapie to jest juz normalne
    kazali przyjechac jedynie gdy beda regularne bolesne skurcze, bol, lub krwawienie/ plamienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 21:49

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ostro!

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Ja tez mam twardnienia, czesto, nie jezdze do szpitala bo mi powiedziano ze na tym etapie to jest juz normalne
    kazali przyjechac jedynie gdy beda regularne bolesne skurcze, bol, lub krwawienie/ plamienie
    Bo to jest normalne :)

Twardnienia brzucha to skurcze. Ja od paru dni powoli czuje skurcze te bolesne. Tzn nie sa mega bolesne ale czuje sie jakbym okres miala dostać przy tym twardnienie brzusia ale przechodzi :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, przeciez jestesmy juz na finiszu, musza byc skurcze przygotowujace, to w sumie czemu dziewczyny na ip jezdza to niewiem
    chyba ze szyjka skrocona mocno to inna sprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 22:07

cath lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ja kupowalam podklady seni soft - i tu kon by sie usmial bo wyczytalam ze warto miec 2-3 opakowania ( ale dopiero po zakupie doczytalam ze opakowania po 5 sztuk pakowane) a ja kupilam uwagaaa!! Pakowane po 30 sztuk :D wiec mam 2 opakowania po 30 :D:D lacznie 60 sztuk haha :D no nic... Kasa wydana zwrotu nie mozna...:D obdaruje kolezanke mtora ma rodzic w czerwcu :p
    To ci powiem zaszalalas :D tyle ile wykorzystasz to wykorzystasz a jak nie to tak jak piszesz oddasz komuś :) czasem do dzidzi sie przydaje :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaszalam :p glowe zgubilam skladajac zamowienie i chyba nie doczytalam ile tam mam sztuk :p tylko poprostu kliknelam ze 2 opakowania :D ale juz wiem skad tyle kg w moim zamowieniu :p te 60 podkladow to troooche waaaazy :D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201, ten czop chyba mi też odchodzi powoli. Od 3 dni obserwuję gęstą przezroczysta jakby maź, śluz brrrr bóle mam jak menstruacyjne I trzymają nawet godzinę. Dziś jak mnie chwycił nagle to miałam łzy w oczach. Ze strachu dziś wreszcie torbę do szpitala spakowaliśmy z moim A.

CATH, ja mam oprócz normalnego łóżeczka turystyczne, będzie stało na dole w salonie żeby I na dole było gdzie dziecko położyć. Potem do teściowej z nami będzie jeździło.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie sobie myśleć co chcecie ale lepiej sprawdzić niż by szyjka się całkowicie skrocila i nie dało się malenstwa utrzymać. Lekarz zalecił spawdzenie więc tak zrobiłam zwłaszcza ze twardnienie miałam jak tylko z łóżka się ruszylam. Teraz jestem spokojniejsza zwłaszcza ze plucka się rozwina ale to tylko moje podejścię. I sorki że może wam wg niektórych glupotami głowę zawrocilam. Spokojnej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 22:51

Lara 82, Asiaa1201, sebza lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula bardzo dobrze, że pojechałaś do szpitala. Bez powodu na pewno by Cię nie zostawili. Trzymaj się!!!

Lara 82, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula bardzo dobrze, że pojechałaś bo jednak nie wszystkie jesteśmy na tym samym etapie Ty masz 32+4, a niektóre z nas już np 35+4 (3tyg.różnicy)to jest zasadnicza różnica w rozwoju płuc dziecka i jelit. W 35 tyg. skończonym one już są ukształtowane a w 32 nie. I dlatego dostałaś sterydy. Gdyby to była głupota nie zostawili by Cię w szpitalu.
    Kochana nie denerwuj się, ja też jadę w poniedziałek na sprawdzenie właśnie by mieć pewność, że jest OK, bo wcześniak to jednak wcześniak i naprawdę bezpieczny jest skończony 37 tydzień dla dziecka. Trzymaj się dzielnie nie stresuj i daj znać co u Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 23:02

Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula nikt negatywnie nie skomentował tego że pojechałas do szpitala! Ogólnie dziewczyny pytały ;) także główka do góry ;) bardzo dobrze że nas poinformowaś wypoczywaj ;*

No niech posiedzi sobie jeszcze owszem ;) penelope to widzę że " jedziemy na tym samym wózku " haha

Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie;)

Dostałam dzis wyniki badan na paciorkowca i go nie mam;)

Pozatym Mała mnie tak szalenczo kopie ze az sie boje ze bedzie jakas nadpobudliwa hahaha;) Ale z tego co czuje nadal sie nie obrocila ;/

Ostatnia "porcja" ciuszkow wyprana i sie suszy. Zostało mi juz tylko prasowanie. Torba do szpitala prawie spakowana. Jeszcze musze dorzucic tylko kosmetyki swoje.

Lula ja tez uwazam ze bardzo dobrze ze pojechalas do szpitala. Nigdy nie wiadomo co sie dzieje w "srodku" wiec lepiej to sprawdzic.

angelcia, Asiaa1201, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula trzeba jechac na tym etapie niz pozniej plakac przy inkubatorze. Ja tez leze glownie bo dla nas jeszcze nie czas. Trzymaj sie bo szpital to nic fajnego. Ja nie lubie byc z kims na sali.. Roznie sie trafia a najgorzej jak ktos chrapie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, gdyby to była pierdoła, to nie zostawiliby Cię na obserwacji. Co do wizyty na IP uważam, że należy słuchać intuicji. Jeśli Ty czułaś, że coś jest nie tak, to dobrze, że pojechałaś.
    Mnie też czasem brzuch twardnieje, ale bardzo rzadko i to jak sobie "zapracuje" - za dużo łażę albo sprzątam.
    Pewnie jakby się coś działo, to też byl jechała.
    Nikt Cie tu negatywnie nie ocenia :)
    Uważaj na siebie i się nie stresuj :*

Asia - z tym czopem to o maj gat!! Ponoć bez niego można jeszcze 2 tyg śmigać :)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula dobrze ze pojechalas:) ja tylko pytalam o co chodzi z tymi twardnieniami i jazda na ip bo mnie np to jest tak ze rzadko twardnieje a jak juz to po 30 sek czy cos puszcza i spokojna dlugo nieraz kilka dni :) ale wole wiedziec co miec na uwadze bardziej a co jest normalne :) stad pytanie :) zadna z nas nie neguje jazdy na ip bo wiele z nas juz tam bylo z roznymi rzeczami :) lepiej dmuchac na zimne :) a matki intuicja jest najwazniejsza :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula dobrze ze pojechalas na ip. Ja napisalam tylko ze jest to normalne ze są twardnienia. Ale jesli jest ich zwiekszona ilość to juz nie jest to normalne. :) sama podejmujesz decyzje czy jechac czy nie. I nikt twojej decyzji nie podważa :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ale do cesarki na czczo trzeba byc i pic tez nie wolno. Musze zapytac gina na wizycie.
    Chodzi tez o to ze znieczulenie zzo moze spowidowac ze zaczniemy wymiotowac jak bedziemy najedzone.
    Moze pod tym wzgledem.
    No i nie jesc duzo zeby sie nie zesrac;) doslownie ;D
    Jak miałam skurcze przez kilka godzin co 10 min to też zabronili mi pic i jeść na w razie cc. Ale też dali kroplowke nie tylko z nospa ale też z glukoza, żeby wlasnie dzieci odzywic. To wydaje mi się bardzo sensowne.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

kazdy postepuje wedlug siebie i tak jak sam czuje, nikt tu nikogo nie krytykuje

tez miewam takie skurcze po obudzeniu, ogolnie teraz mam czesto te twardnienia, ale skoro moja lekarz mowi ze na tym etapie to jest normalne i tak bedzie i ma byc to ja jej ufam
    i dopoki nie sa bolesne to po prostu cwiczenie macicy przed porodem, to wole napisac o tym zeby inne dziewczyny sie nie stresowaly jesli takie twardnienie sie zdarzy i nie myslaly ze trzeba odrazu jechac do szpitala

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ